Trať ČD 072 Lysá nad Labem - Ústí nad Labem západ

jedem dál

Z objízdných kolejí umožněna jízda již nejen do Střekova, ale i do Jihu. Na řadu přišlo i nutné kolejiště pro lokomotivy. Kdo hádá depo, hádá dobře. Dostavěno UL hlavní.
Jinak jsem se pustil do překopání celého úseku 072 od Střekova a to z důvodu vynechání spádů při původní stavbě, což se vzhledem k Labi ukázalo jako chyba. Trať již prošla optimalizací od Střekova až do Litoměřic dolního. To je zatím tak vše :roll:

Pawlik napsal:
Sice nejem Karlos, ale rychlost 120 je od Lysé (Kolína) až po Liběchov (s místními omezeními jako třeba 60 přes Všetaty), dále pak z Polep - Litoměřic města se střídá 110, oblouček 90, 110, 105.
Kde jsou ty časy, když ji tady využívaly 163 s nexáky, některé měly v sešíťáku napsaných i těch 110. Téměř všechny byly předislokovány do Ostravy. :(
163ky jezdí pořád, ikdyž ne tak moc. Doplňují je řady ČD 372, 121, 122,123, občas 130 (DKV ČT) a taky DB 180.

Však já to vím, jezdí mi to téměř okolo domu :D .
Hrbaté jsou zase po letech občas vidět i za Lysou nad Labem.
163 jsou ale na nákladech už opravdová rarita, spíš když už není na šroťáku 121/2/3 z čeho brát.

Pawlik napsal:
163 jsou ale na nákladech už opravdová rarita, spíš když už není na šroťáku 121/2/3 z čeho brát.

Zajímavý v depu v Ústí je 122 nebo 123 jako svina :-D

plukas napsal:
Pawlik napsal:

Zajímavý v depu v Ústí je 122 nebo 123 jako svina :-D

Jen těch 121 valem ubývá, ikdyž se zas objevily ty, co již nějaký čas nejezdily, ale jen tak dál. Kde jinde se setkat s nostalgií, než v pravidelném provozu? 8)

Však já proti 122 a 123 nic nemám, ba naopak :lol: 8) .
Je pravda, že mezi elektrikami už patří opravdu mezi muzeální kousky.
Co ale tak fírové povídají, tak v DKV Ústí n. L. se snaží a na mašinách docela dělají, takže jsou až na vyjímky v relativně slušném stavu.

Pawlik napsal:
Co ale tak fírové povídají, tak v DKV Ústí n. L. se snaží a na mašinách docela dělají, takže jsou až na vyjímky v relativně slušném stavu.
Ano s tim souhlasim, ze se one staraji, sam jsem na nekterych delal. Jinak pro zajimavost maji prijit do Usti par Hrbatych tedy 130.

122 030-0 napsal:
Pawlik napsal:
Ano s tim souhlasim, ze se one staraji, sam jsem na nekterych delal. Jinak pro zajimavost maji prijit do Usti par Hrbatych tedy 130.

To mi ani neříkej, říkal jsem si, že bych je tam nechtěl. Teda na nich jezdit .....

Co máš proti hrbaté?
Oproti 121/122/123 je to naprosto luxusní mašinka.
Tichá s měkkým vypružením, trvale zatižitelnými odpory, pro nexáky má optimální rychlost...
"Pohodlíčko" jako na 150ce.

122 030-0 napsal:
...Jinak pro zajimavost maji prijit do Usti par Hrbatych tedy 130.
Já zase slyšel, že všechny hrbaté mají být v Ostravě, dokonce tam zkoušely spojit 001+002 do dvoučlenného řízeni, aby mohly jezdit přes kopečky na Slovensko místo slovenských dvojčat.

Kuba napsal:
122 030-0 napsal:
...Jinak pro zajimavost maji prijit do Usti par Hrbatych tedy 130.
Já zase slyšel, že všechny hrbaté mají být v Ostravě, dokonce tam zkoušely spojit 001+002 do dvoučlenného řízeni, aby mohly jezdit přes kopečky na Slovensko místo slovenských dvojčat.

Každopádně hodně hrbatejch je v DKV Česká Třebová. Řek bych uřčitě víc než půlka.

Vitas: To už si troufám říct není pravda. Hrbatých ve třebový už moc není, v Turnuse jich je asi 10. Osobáky převzali peršingy a podle jistých zdrojů ještě z Ostravy unipulzy do Třebový přijdou a ostrava dostane další 130tky.

Nic nemám... jen jsem se bál... kdo ví jak to dopadne... ale vypadá to, že na hrbatejch teda budou jezdit Cargáči, takže to jak jsem se dozvěděl mě trápit nemusí

Čouda napsal:
Vitas: To už si troufám říct není pravda. Hrbatých ve třebový už moc není, v Turnuse jich je asi 10. Osobáky převzali peršingy a podle jistých zdrojů ještě z Ostravy unipulzy do Třebový přijdou a ostrava dostane další 130tky.

Co se týče Hrbatejch do Ostravy to nevím, ale DKV OStrava má dostat a taky dostane zbytek 460tech z DKV Ustí nad Labem. Ale o tom, že by 130 dostala zase Ostrava to nevím

Co se týká 460tek pro Ostravu, schvaluju! Osobně je vůbec nemám rád a na klasické soupravy osobáků s bzučími Peršinky se budu těšit.
Svého času tady jezdly i Bdmtee, nutno uznat, že v podstatě stále prázdné a tak se jejich využití našlo jinde. Teď tu máme B z roku 1968 s komfortním místem pro natažené nohy pod sedačku spolucestujícího.
To vše zabaleno do světlého umakartu a tmavě zelené koženky...i montérek je do vlaku škoda.

Pawlik napsal:
Co se týká 460tek pro Ostravu, schvaluju! Osobně je vůbec nemám rád a na klasické soupravy osobáků s bzučími Peršinky se budu těšit.
Svého času tady jezdly i Bdmtee, nutno uznat, že v podstatě stále prázdné a tak se jejich využití našlo jinde. Teď tu máme B z roku 1968 s komfortním místem pro natažené nohy pod sedačku spolucestujícího.
To vše zabaleno do světlého umakartu a tmavě zelené koženky...i montérek je do vlaku škoda.
Mě se též líbí klasiky.Například pod tímto jízdním řádem jezdí na osobákách Chomutov-Klášterec nad Ohří 810 :eek: .Od nového GVD tu budou jezdit 363 ( ) s klasikou.Mám hroznou radost.

Naposled editoval moderátor:
Ono všechny hrbaté mají jít do Carga, matka nebude mít žádné a všechny mají jít do Ostravy.
Co se týče těch 460, tak ty by měly podle nového být zřejmě DKV Olomouc - PJ Bohumín, protože DKV Ostrava jako takové nebude mít vůbec žádnou osobní vozbu. Ale neberte mě ze slovo, je to čistě můj osobní názor.

Kuba napsal:
Ono všechny hrbaté mají jít do Carga, matka nebude mít žádné a všechny mají jít do Ostravy.
Co se týče těch 460, tak ty by měly podle nového být zřejmě DKV Olomouc - PJ Bohumín, protože DKV Ostrava jako takové nebude mít vůbec žádnou osobní vozbu. Ale neberte mě ze slovo, je to čistě můj osobní názor.

A co bude jezdit náklady v okolí Pardubic, Chocně a tam?? Vždyť většinu všech nákladů v těhlech místech vozí 130.

Čouda napsal:

To je škoda 130 byly supr mašiny.

Back
Nahoře