Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jo to kdybych věděl. U Šlechtičny asi není o čem diskutovat a vozy máma ze stránek od PPooppppóla s nastavením 80cm. Myslím.

Ja mam problem takmer s kazdou MIREC-ovou ( Mirec, nic v zlom! ) aktivitou. V každej mi chýba nejaký consist alebo servis, atd... Podla mna bol TRAINSET p.Semory vytvoreny na to, aby fungovali bez vseliakych uprav, ako napr. v ConBuileri alebo ActivityAnalisys...

Je pravda,že TRAINSET je vytvořen pro funkčnost všech aktivit,ale tvůrců je spousta,a je jen na nich jak se k tomu postaví.Kdysi jsem tady na tvůrce apeloval,aby dodržovali TRAINSET a když jsem si chtěl pak nějakou aktivitu project,tak mi nezbylo nic jiného,než se s ConBuilderem naučit pracovat.Tím nechci omlouvat chování tvůrců aktivit,sám jsem je také začal dělat,ale chci tím říci,že když už je aktivita nekompatibilní tak ji buď hrát nebudu,nebo si ji upravím,nic jiného nezbývá. :(

Pelikán napsal:
Jo to kdybych věděl. U Šlechtičny asi není o čem diskutovat a vozy máma ze stránek od PPooppppóla s nastavením 80cm. Myslím.
To fungovat nemůže, protože šlechtična je myslím nastavena na 30cm. (Trainset BP používá také 30cm, kvůli mezinárodní kompatibilitě.)Od Taxe jsem nedostal souhlas ani k přizpůsobení značení ani k šíření na DVD s tratí, takže nemohu posoudit. Aktivity s vozidly, které nejsou v Trainsetu BP jsou bez záruky. Pro pořádek pracuji pouze s vozidly, které mají svolení pro tuto trať. Jedině takto se do mých aktivit nedostane nic, co by mohlo ostatním chybět.
Nová vozidla rád doplním, ale je nutný souhlas autora. Po zprovoznění úseku Břeclav - Bratislava budou potřeba střídavé stroje ŽSSK. Zatím je čas, ale blíží se to. Proto bych poprosil autory, nabídněte (souhlas). Chci jen připomenout, že stále je moc uživatelů, kteří nemají rychlý internet nebo i vůbec žádné připojení. A chtějí také jezdit. A když ne, tak Acela a Kiha to jistí.

Zbyněk Šemora napsal:
Chci jen připomenout, že stále je moc uživatelů, kteří nemají rychlý internet nebo i vůbec žádné připojení. A chtějí také jezdit. A když ne, tak Acela a Kiha to jistí.
Jasně Zbyňku, stačí zvednout MaxVelocity, zapřáhnout 6x Kiha, dát si flašku slivovičky a možná to už bude jako Pendolíno vypadat.....:-)

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Chci jen připomenout, že stále je moc uživatelů, kteří nemají rychlý internet nebo i vůbec žádné připojení. A chtějí také jezdit. A když ne, tak Acela a Kiha to jistí.
Jasně Zbyňku, stačí zvednout MaxVelocity, zapřáhnout 6x Kiha, dát si flašku slivovičky a možná to už bude jako Pendolíno vypadat.....:-)
No to je nápad, flašku ne, ale štamprdle by stačila. Ale jaksi se letos neurodilo. A medicína je v pr....a pandemie ptačí chřipky na krku. :cry:

lapo napsal:
Co kdyby se utvořila jedna http://www.stranka na kterou by posílal aktiviti kdo by chtěl a odkud by se mohlo i stahovat.Je dost lidi kteří tvoří a nemají to kam poslat (nevlastní http://www.stranky) :?:
Zatím v Burze vznikly vlákna pro každou trať zvlášť, kde bude seznam aktivit..včetně odkazu k downloadu.....fyzicky je zcela jedno, kde jsou ke stažení.....a prostor je taky k dispozici..tohle autoři dobře ví....

Naposled editoval moderátor:
Například u mne je prostor na různé aktivity. Takže když pošleš aktivitu na ok1dnh@ama-cb.cz a napíšeš ke které trati je, tak ji ihned zveřejním na http://ama-cb.cz/msts . Když se tam podíváš tak uvidíš, že je již dávno připraven adresář Aktivity_Kuty-Praha , jen je prázdný.
Ale nenutím tě zrovna ke mě, můžeš si vybrat, poskytovatelů prostoru je víc.
Karel

certifikace

Martens napsal:
lapo napsal:
Co kdyby se utvořila jedna http://www.stranka na kterou by posílal aktiviti kdo by chtěl a odkud by se mohlo i stahovat.Je dost lidi kteří tvoří a nemají to kam poslat (nevlastní http://www.stranky) :?:
Zatím v Burze vznikly vlákna pro každou trať zvlášť, kde bude seznam aktivit..včetně odkazu k downloadu.....fyzicky je zcela jedno, kde jsou ke stažení.....a prostor je taky k dispozici..tohle autoři dobře ví....
Ještě připomenu, že seznam by měl být rozdělen na aktivity certifikované, čili ty, které budou fungovat s trainsetem BP bez dalších nutností stahovat vozidla z jiných zdrojů a vyžadovat úpravy con a eng
a na necertifikované, které budou obsahovat i vozidla jiná než jen z T-BP, ale budou doplněny o seznam downloadů dodaných externích vozidel.

Aktivity bez potřebných náležitostí nemá cenu uveřejňovat, kde by si každý pátral po zdrojích, kde má stáhnout chybějící vozidlo a jak jej upravit.

Zpozdeni jako horm

Zdravim,

v aktivite "Zpozdeni jako hrom" nacouvam do Brno hl., pockam na odpiskani, ale nechce mi nejak padnout zelena na odjezd vpred.

Taky se tam objevuje nejaky fantomicky osobak s brejlovcem (teda mozna, ze to je EC DAVID COPPERFIELD), ktery prijede na nejblizsi kolej lokalniho nastupiste a pak zmizi. Jsem z toho jelen.

Michal

P.S.: Pokud je tam ta cervena, abych cekal a aby tim vzniklo to "zpozdeni jako hrom", primlouval bych se za standard nekterych tvurcu aktivit zmineny zde na foru: pri kazde podobne vetsi udalosti ukazat dialog MSTS s popiskem simulujicim vysilacku, papirove prikazy atd.

Re: Zpozdeni jako horm

mike napsal:
Zdravim,

v aktivite "Zpozdeni jako hrom" nacouvam do Brno hl., pockam na odpiskani, ale nechce mi nejak padnout zelena na odjezd vpred.

Taky se tam objevuje nejaky fantomicky osobak s brejlovcem (teda mozna, ze to je EC DAVID COPPERFIELD), ktery prijede na nejblizsi kolej lokalniho nastupiste a pak zmizi. Jsem z toho jelen.

Michal

P.S.: Pokud je tam ta cervena, abych cekal a aby tim vzniklo to "zpozdeni jako hrom", primlouval bych se za standard nekterych tvurcu aktivit zmineny zde na foru: pri kazde podobne vetsi udalosti ukazat dialog MSTS s popiskem simulujicim vysilacku, papirove prikazy atd.
Nemůžeš být z toho jelen. V Brně není radno držet silný provoz. Ale jinak "fíro, jedem a nezdržuj dopravu...." Že se nepostaví klacek? Vo tom to je, aby hráč zapnul přemýšlení. Ale opakuje se to tu stále dokola. Couvám tak dlouho, až zmizí šipečka otočného bodu v monitoru, jinak se odjezd nepostaví. Schválně jej dávám až na konec před červenou, aby to hráč měl trochu těžší. Jinak šturcová nástupiště v Brně nejsou lokální, ale odtud jezdí osobní doprava na Jihlavu a Znojmo. Aktivita jako taková je s fiktivním trafficem a je to jako ukázkové demo jízdy vlaku na blok za osobákem. Ale po aktualizaci bude i tato aktivita nefunkční. Ale možná ji obnovím.

Zbyněk Šemora napsal:
Aktivita jako taková je s fiktivním trafficem a je to jako ukázkové demo jízdy vlaku na blok za osobákem. Ale po aktualizaci bude i tato aktivita nefunkční. Ale možná ji obnovím.

Tuto aktivitu jsem po její vydání absolvoval několikrát a patřila mezi mé oblíbené.. A že je traffic smyšlený ?? ..
To jsem snad ani nezaregistroval..
Jinak na "stůj" v Brně hl.n. ,jsem postával taky pár desítek minut ,než mi to došlo..

Osobně bych se přimlouval za její pozdější update..

Brno

Zbyněk Šemora napsal:
Asi ji updatuji, ale bude se muset dojet až do Bratislavy.

to uz po teto aktualizaci bude i Prespurk? :)

jinak diky za radu, pokusim se aktivitu absolvovat nez bude aktualizace :)

Zbyněk Šemora napsal:
Michal

Že se nepostaví klacek? Vo tom to je, aby hráč zapnul přemýšlení. Ale opakuje se to tu stále dokola. Couvám tak dlouho, až zmizí šipečka otočného bodu v monitoru, jinak se odjezd nepostaví. Schválně jej dávám až na konec před červenou, aby to hráč měl trochu těžší.

Stačila by ta hláška (posunuj tam a tam, zastav tady, udělej to a tamto) a lidi pak nebudou mít podobné zbytečné problémy. Nic proti, ale strojvedoucí na mašině není od toho, aby zapínal přemýšlení a jezdil si po stanici jak ho napadne. Jede podle jasných pokynů. U jedné (jinak výborné) mise jsem musel popojíždět po stanici jako parní válec, abych asi na 4. pokus zjistil, co mám vlastně dělat. Šipečka track monitoru může totiž taky ukazovat i jiný reverz, což je pak na nic. To už mi ale došla trpělivost. A kolika dalším?

Mimochodem track monitor požívám snad jen při absenci těch hlášek, protože jeho zapnutí mi občas způsobí pád do Windows. Stává se to někomu?

Jacek napsal:
Mimochodem track monitor požívám snad jen při absenci těch hlášek, protože jeho zapnutí mi občas způsobí pád do Windows. Stává se to někomu?
Jo, tohle se mi taky stává, ale jenom u Zbyňkovy trati.....dokonce mi to zahučí ia na F9 - zobrazení soupravy....

Jacek. Ta aktivita je dva roky stará a jedna z mých prvních, tak to neřeš. Jinak MSTS mi ani u F4 ani u F9 nikdy v historii nepadl. Jediné pády jsem měl přímo ve hře, kdy byl hustý neodladěný traffic. Jeden čas padala starší verze Ppoollllovy češtiny (zobrazit podrobnosti vyhodnocení úkolu)

ten trainset

V souvislosti s aktivitami bych tady za uzivatele opravdu podporil Zbynka v jeho snaze sjednotit/standardizovat trainset.

Docela genialni aktvita "Skoncila mi sichta" byla cela zkur$%na strilejicimi okny MSTS. Duvod: neexistujici definicni soubor jakehosi obskurniho nakladniho vagonu. (Nebyl ani na tyk0so, ani u Filipa...)

A to jsem stravil pulhodiny cistenim trainsetu od variaci cisteren CD Zacs, ktere taktez nejsou k nalezeni... :?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře