Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Ke_Slachticna

nebulus napsal:
Tak to ste dobrý, ja som skončil už na začiatku, keď som nedokázal v Prahe odbrzdiť súpravu pripájanú na predné spriahadlo. :mad: :mad: :twisted:
Mě se zas nepodařilo soupravu připojit vůbec. Nakonec sem to vyřešil prasárnou v mezích zákona a v conbuilderu jsem si na předek přidal vagón /i přes nevrlé poznámky conbuilderu to šlo/ a s nim vyrážim už z Vršovic; sice mám o vagón víc, ale funguje to..tedy dokud je voda :twisted:

Naposled editoval moderátor:
Napadla ma možno bláznivá myšlienka: Ak je na prednom spriahadle vagón a tým sa pripájam na loose consist ( zabrzdenú súpravu ) a odbrzďovanie funguje, tak čo vytvoriť neviditelne servisné vozidlo, ktoré by bolo stále pripojené na prednom spriahadle loko. Neviditelné vozidlo by malo minimálne rozmery a možno by tam ani nevznikla velká medzera Aj aj keby vznikla, funkčné predné spriahadlo by stálo za to....

Otázka pre tých čo majú nedostatok vody v Šlachtičnej:

Jazdíte na automatického firemana, alebo si vyrábate paru ručne?

Ja som mal automatického firemana a do Brna voda vydržala.

V Český Třebový byl ještě 8.5.2003 minimálně jeden vodní jeřáb. Mám ho na fotce. Zaujal mne tím že byl ještě kompletní a vypadal použitelně. A byl mezi kolejemi u perónů. V případě zájmu ti Zbyňku upřesním mejlem polohu a zašlu dotyčné foto.

Kebarko napsal:
Otázka pre tých čo majú nedostatok vody v Šlachtičnej:

Jazdíte na automatického firemana, alebo si vyrábate paru ručne?

Ja som mal automatického firemana a do Brna voda vydržala.
jel jsem na automat, ale asi sem na to moc šlapal, ale zase ty časové limity mě dost limitovaly..

Já jsem ve Šlechtičné projel úplně celou trať a to jsem jel úplně na sucho aneb perpetum mobile na MSTS,horší to už bylo s uhlím,nikde zauhlovací jeřáb. :cry:

Já neměl problém žádnej. Co se teda vody a uhlí týká. Mám to na manuál a držel jsem v topeništi ta kolem 550-ti liber uhlí. Vody mi v Brně zbývalo eště hodně vody i uhlí. Nemůže být problém v tom, že naládujete kotel moc uhlím. Pak by se vyvíjelo moc páry a ta by šla přes pojistné ventily bez užitku pryč.

Taky se mi nepovedlo se Šlechtičnou rozjet, všechny wag a eng mám tak, jak byly k dispozici u Taxe a Ppoolllla. Nemohl by někdo vystavit někde na webu tyto soubory s brzdami v pořádku?

Kontra napsal:
Taky se mi nepovedlo se Šlechtičnou rozjet, všechny wag a eng mám tak, jak byly k dispozici u Taxe a Ppoolllla. Nemohl by někdo vystavit někde na webu tyto soubory s brzdami v pořádku?

V eng a wag to asi nie je. Ak sa v mojom MSTS pripojím predným spriahadlom na súpravu, ktorú som nechal odbrzdenú, tak sa pohnem, ale pri jazde na volnobeh mi to spomaluje o 1km/s. Ak sa pripojím na zabrzdenú súpravu, alebo loose consist, tak to neodbrzdím vôbec. Čiže buď sa nerozbehnem, alebo len nejakou mikro rýchlosťou. Mám dve inštalácie MSTS, skúšal som rôzne súpravy a vozidlá s tým istým výsledkom. Podotýkam že pri zadnom spriahadle všetko funguje OK.

No já ji taky držel na uzdě ale stalo se co se stalo,holt jsem jel jenom na uhlí,ale zajímalo by mě co bylo v kotli???

Kontra napsal:

U vagonů, které jsem nabíral na přední spřáhlo jsem brzdy (i ruční) nastavil na 0 KN a ten úsek brzdil jen lokomotivou. Když jsem pak objel soupravu a záhakl se normálně, vrátil jsem to zpět. Jinak to asi udělat nejde....

Aktivita KE_Slachticna:
Čítam, že pomerne veľa ľudí má v tejto aktivite problémy s pripojením sa na predné spriahadlo. Podľa mňa celý problém je v príslušných engoch a wagoch. Ja sa pripájam bez problémov. Po poripojení vozne zabrzdím a odbrzdím a pohnem sa s vlakom normálne - nič ma nebrzdí.
Ak má niekto záujem o moje súbory, tak mu ich môžem zaslať na e-mail. Podotýkam že ja mám nastavené r0 na 80cm a trainset mám svoj vlastný.

Ono je to spýše v tom zabrždění a odbrždění. Pokud jsou tlaky v průběžném potrubí nastaveny správně (loko je schopná to nafoukat na stejnou nebo vyšší hodnotu než je nastaven vůz) tak pak už je rozdíl jen v manipulaci s brzdou. A co mohu soudit z praxe tak každý člověk má zažité určité postupy. Někdo se konkrétním postupen zcela nevědomě vyhýbá problémům a jiný zase jiným postupem dotyčný problém nemůže překonat protože neobejde chybu v tom kterém konkrétním případě.

Ppoollll napsal:
Ono je to spýše v tom zabrždění a odbrždění. Pokud jsou tlaky v průběžném potrubí nastaveny správně (loko je schopná to nafoukat na stejnou nebo vyšší hodnotu než je nastaven vůz) tak pak už je rozdíl jen v manipulaci s brzdou. A co mohu soudit z praxe tak každý člověk má zažité určité postupy. Někdo se konkrétním postupen zcela nevědomě vyhýbá problémům a jiný zase jiným postupem dotyčný problém nemůže překonat protože neobejde chybu v tom kterém konkrétním případě.

A aký má byť správny postup pri manipulácii s brzdou? Pripojiť, zabrzdiť , odbrzdiť a odísť.... Alebo je tam ešte nejaký tajný trik? :twisted:

nebulus

Tak nějak. Já osobně jsem už dřív při neodbrzditelných vozech po několikerém manévrování s vlakovou brzdou nakonec tyto vozy odbrzdil nebo možná v některých případech i urval z brzdovejch špalků. Pak ale bylo znát jak souprava postupně nabírá dech v souvislosti s tím jak vozy konečně začaly odbržďovat. Po kontrole nastavení ale vesměs byly u těchto vozů špatně nastavené tlaky.
V současnosti se ale moje ježdění již delší dobu skládá z několika málo kilometrů na zkušebním okruhu při testování vozidel a již jsem na toto dlouho nenarazil. Připomněl mi to až Kebarko tím co zde napsal. Podotýkám ale že toto zabrždění a odbrždění nemusí být všelék neboť problém s nemožností odbrzdit může být i z jiného důvodu než je jedna chyba v MSTS a její obcházení určitým postupem.

475

Takový malý dodatek ke šlechtičně - pokud nemáte vodu v tendru neznamená to, že už nemáte vodu ani v kotli, uvědomte si že do kotle se nějaký kubík vejde. Ovšem není to na nějakou dlouhou cestu, to dá rozum. K zásobování parní lokomotivy vodou a uhlím - podle kvality uhlí je to tak jednou dvakrát dobrat uhlí a čtyřikrát vodu, podle toho jak moc umíte topit a kolik páry vám uteče pojišťovacími ventily. Přimlouval bych se na trati Praha -Bratislava za možnost doplnění vody, vzhledem k tomu že se jedná o současnou trať to může být řešeno třeba modelem hasičské cisterny (co ty na ty Zbyňku, v reálu to dnes tak bývá) Uhlí by mělo snad vyjít na celou trať.

Re: 475

Pikku napsal:
Takový malý dodatek ke šlechtičně - pokud nemáte vodu v tendru neznamená to, že už nemáte vodu ani v kotli, uvědomte si že do kotle se nějaký kubík vejde. Ovšem není to na nějakou dlouhou cestu, to dá rozum. K zásobování parní lokomotivy vodou a uhlím - podle kvality uhlí je to tak jednou dvakrát dobrat uhlí a čtyřikrát vodu, podle toho jak moc umíte topit a kolik páry vám uteče pojišťovacími ventily. Přimlouval bych se na trati Praha -Bratislava za možnost doplnění vody, vzhledem k tomu že se jedná o současnou trať to může být řešeno třeba modelem hasičské cisterny (co ty na ty Zbyňku, v reálu to dnes tak bývá) Uhlí by mělo snad vyjít na celou trať.
V Sekulích je ještě vodní jeřáb osazen i v reálu. Nechcete jej někdo vymodelovat? A jsou nějaké modely vodních jeřábů? Já tohle nějak nesledoval.

jeřáb

Prima vodní jeřáby vytvořil Jirka Polák. Jinak je vpodstatě jedno jak se problém s dobíráním vody vyřeší, ti hasiči mi napadli, protože to tak v současnosti (právě pro zlikvidované jeřáby) bývá řešeno.

Inak to už naozaj v reále nie sú nikde v Čechách a na Morave ( Zbyňkova trať ) vodné žeriavy? Na Slovensku sa ich zachovalo relatívne dosť - ale nefunkčných.

Sice je pravda že vody je nějaký ten litřík,ale dojet na ten litřík z ČT do BV,i když je to většinou klesání a jede se na zavřenej regulátor,tak vám nevím a ventilem mě netekl ani žďibet páry,hlídám to.Ale možná je opravdu chyba v těch "rukách"

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře