Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Už nepište, přihlásilo se dost testerů, díky za pochopení. Aktivitu vydám ve finální verzi.

All right parnter, to jsem wonder az se projedu, zatim jsem nenasel aktivitu kde je bratislava, a volna jizda je nudna, takze uz aby to bylo :wink:

Nova znacka v Koline

Ahoj,
omlouvam se, do aktivit to patri jen okrajove, ale aspon to patri na trat Praha-Bratislava :-)

V Koline se objevily za starym mostem (ve smeru od Prahy) dve nove znacky, moc dlouho tam nejsou.

Je to velky vyrazne zluty obdelnik postaveny na vysku a na nem velka cerna cislice 5.
Copak to je? V knizce s predpisem D1 to neni (nebo jsem to nenasel).

Tipuji - rychlost prujezdu pres zhlavi ci cele nadrazi pro Pendolino. Trefil jsem?

Leonell

Re: Nova znacka v Koline

leonell napsal:
Ahoj,
omlouvam se, do aktivit to patri jen okrajove, ale aspon to patri na trat Praha-Bratislava :-)

V Koline se objevily za starym mostem (ve smeru od Prahy) dve nove znacky, moc dlouho tam nejsou.

Je to velky vyrazne zluty obdelnik postaveny na vysku a na nem velka cerna cislice 5.
Copak to je? V knizce s predpisem D1 to neni (nebo jsem to nenasel).

Tipuji - rychlost prujezdu pres zhlavi ci cele nadrazi pro Pendolino. Trefil jsem?

Leonell

3. změna D1 platná od 1.1.2004, čl.827:

827. Návěst Očekávejte traťovou rychlost (žlutá, na kratší straně postavená obdélníková deska, na ní černé číslo sestavené s černých číslic umístěných ve sloupci mající hodnotu desetiny čísla následující traťové rychlosti) předvěstí na návěstidle – předvěstníku NS strojvedoucímu snížení rychlosti od nejbližšího následujícího rychlostníku NS.

Diky. Budu muset aktualizovat prirucku :-)
Mam takovou cervenou knizku Zeleznicni navesti - navestni predpisy z nakladatestvi JERID z roku 1998, evidentne zastaralou.
Leonell

Trochu z jiného soudku - do 65. aktualizace trati B-P jsem si nadefinoval něco přes stovku startovacích bodů na různých místech tratě. Jsou to jen několikametrové úseky, bez trafficu, prostě jen aby se dalo jezdit a kochat se touhle skvělou tratí. Já tomu říkám "pasivity" :). MSTS s nimi naběhne celkem svižně (do půl minuty), v menu by se to mělo seřadit abecedně, takže pohodička. Kdyby o to snad měl někdo zájem, tak jsem to dal sem: http://home.worldonline.cz/~cz027984/Pasivity_BP_a65.zip. Umístění na konkrétní koleje je ale většinou jen fikce, takže prosím fíry s poznáním této trati, ať mne za to nemlátí kolejnicí po hlavě... :D

Mikasi napsal:
Trochu z jiného soudku - do 65. aktualizace trati B-P jsem si nadefinoval něco přes stovku startovacích bodů na různých místech tratě. Jsou to jen několikametrové úseky, bez trafficu, prostě jen aby se dalo jezdit a kochat se touhle skvělou tratí. Já tomu říkám "pasivity" :). MSTS s nimi naběhne celkem svižně (do půl minuty), v menu by se to mělo seřadit abecedně, takže pohodička. Kdyby o to snad měl někdo zájem, tak jsem to dal sem: http://home.worldonline.cz/~cz027984/Pasivity_BP_a65.zip. Umístění na konkrétní koleje je ale většinou jen fikce, takže prosím fíry s poznáním této trati, ať mne za to nemlátí kolejnicí po hlavě... :D

Díky, určite sa to bude hodiť ... :wink: Hlavne otec potrebuje mať v menu MSTS kopu "štartovacích bodov" ...

Re: Nova znacka v Koline

Bob napsal:
3. změna D1 platná od 1.1.2004, čl.827:

827. Návěst Očekávejte traťovou rychlost (žlutá, na kratší straně postavená obdélníková deska, na ní černé číslo sestavené s černých číslic umístěných ve sloupci mající hodnotu desetiny čísla následující traťové rychlosti) předvěstí na návěstidle – předvěstníku NS strojvedoucímu snížení rychlosti od nejbližšího následujícího rychlostníku NS.
Je třeba ještě přidat dovětek, že právě těmito stojatými rychlostníky a předvěstníky se řídí jen strojvedoucí "bimbadel" a neplatí pro ně klasické.
( Klasickými rychlostníky by se strojvedoucí "bimbadla" řídil jen tehdy, pojede-li mimořádně po trati bez těchto návěstí - jízda odklonem, jako nedávno z Chocně přes Borohrádek,Hradec mimo neprůjezdné Pardubice.)
Mikasi napsal:
Pasivity_BP_a65.zip
Výborný počin.

Ahoj,poradíte mi prosím nějakou aktivitu z Prahy hl.n anebo nějakou s Pendolínem? Asi blbá otázka co? ale nic se mi nechce hledat :eek: díky moc

Naposled editoval moderátor:
DEJV00 napsal:
Ahoj,poradíte mi prosím nějakou aktivitu z Prahy hl.n anebo nějakou s Pendolínem? Asi blbá otázka co? ale nic se mi nechce hledat :eek: díky moc
Není nic jednoduššího, než si zajet volnou jízdu s Pendolínem z Prahy....sorry, ale nic se mi nechce psát....blbý co?

DEJV00 napsal:

Skús pohľadať v sekcii "Burza" a vyber si aktivity pre príslušnú trať.S Pendolínom bola nedávno aktivita pre trať 321.

demo3

Zdravím
zkoušeli jste už aktivitu demo3???Mě to pokaždé bez žádného varování ani chybné hlášky vypne MSTS a spadne do windows....

Re: demo3

Ex141Detvan napsal:
Zdravím
zkoušeli jste už aktivitu demo3???Mě to pokaždé bez žádného varování ani chybné hlášky vypne MSTS a spadne do windows....

Mne to ide. Máš k najnovšej aktualizácii BP 65 aj nainštalovanú najnovšiu verziu aktivity, ktorá je vo formáte apk pribalená a po inštalácii B-P 65 sa nachádza v zložke ACTIVITIES?

rychlost

Ach jo. Nevím kdo vymyslel tu blbost násilně ukončit misi při překročení rychlosti o 1 km/h To jako fíra dostane v reálu výpověď?
Podle mě by stačilo normální varování třeba při 2 nebo 3 km/h a konec při překročení tak o 5 km/h. Ale o 1 nebo 2 km/h?

Zkoušeli jste už novou aktivitu OS4705 ? Já jsem si jí spustil a je to fakt dobrý, osobákem se šourat 2 hodiny do Brna z České Třebové. Podívejte se na můj výsledek, můžete se podívat, jestli jsem jel dobře či špatně. Každopádně jsem měl cca 6. minutové zpoždění ! :twisted:

Re: demo3

Ex141Detvan napsal:
Zdravím
Synovi to párkrát padlo, pak snížil zátěž grafárny a už nepadal.

Re: rychlost

Jacek napsal:
Ach jo. Nevím kdo vymyslel tu blbost násilně ukončit misi při překročení rychlosti o 1 km/h To jako fíra dostane v reálu výpověď?
Podle mě by stačilo normální varování třeba při 2 nebo 3 km/h a konec při překročení tak o 5 km/h. Ale o 1 nebo 2 km/h?
Plně s Jackem souhlasím a přimlouvám se o toleranci. O dva km/h varování a o tři konec. Jeden je moc , protože s měřákem co máme se to uhlídat nedá, pokud potřebuji jet naplno.

Aktivita Os 4705

Pro Jacka a Zbyňka
Nevím zda máš /Jacku/ na mysli ukončení aktivity Os 4705 při překročení max.rychlosti o 2 km/h,ale i přesto bych k tomu rád něco dodal.Aktivita Os 4705 byla mým čtvrtým počinem a proto jsem docela netrpělivě čekal na ohlasy uživatelů.V předchozí aktivitě EC 174 jsem nastavil ukončení při překročení o 5 km/h což mi pak vzhledem k nastavení v aktivitách zkušenějších tvůrců připadalo jako moc.Zkusil jsem tedy nastavení na zmiňované 2 km/h,ale jak je vidět,nesetkalo se to s kladnými reakcemi.Dám tak na Vaše přání a v připravované aktivitě R 875 se vrátím k původním 5 km/h.

Pro Jiřího
Jak se již mnohokrát psalo,MSTS není ideálním simulátorem a člověk u něj zcela jistě ztratí mnoho "nervů".Je zde opravdu mnoho věcí které spolu souvisí /především HW vybavení daného PC/ a zásadně tak ovlivňují chování simulátoru.Zde se to zřejmě projevilo v problému zobrazovaného času v JŘ /F10/ a času skutečného.Nechci se pouštět do nějakých diskuzí na téma,které mi není zase až tak blízké,ale věř,že já aktivity zkouším vždy na dvou co do HW vybavení rozdílných počítačích a musím bohužel i zde tolerovat rozdíly v JŘ.Je tedy jen na uživateli samotném,zda se mu jedná o "papírově" dokonale zvládnutou aktivitu či o jízdu,která se blíží jízdě po reálné trati a v reálném čase.Právě ten reálný čas však u MSTS očekávat zřejmě nemůžeme.Problém bude asi opravdu v každém PC,protože jízdní doby dle SJŘ jsou docela volné což například u mého systému znamená,že do většiny stanic a zastávek přijíždím s náskokem v rozmezí 0:30 - 2:00 min.

Děkuji Vám za Vaše připomínky a přeji příjemnou jízdu.Pokud možno dle JŘ. :wink:

S pozdravem
David Hájek

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře