Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No já jsem nabral celkové 6 minutové zpoždění ( tedy do Brna jsem přijel o 6 minut pozdějc) právě díky tomu, že jsem jel tzv. opatrně a nejel jsem na dotah.Tedy, kde byla rychlost 120 km/h, jsem jel nanejvýš 115 km/h, tam kde byla rychlost 70, 80 nebo 90 km/h, jsem jel nanejvýš rychlosti 65, 75 nebo 85 km/h. Navíc je to tím, že ty zastávky jsou od sebe většinou vzdáleny cca 2 až 5 km, a než se rozjedu s mašinou, už abych pomaličku brzdil. V té aktivitě se mi jednou stalo, že jsem jel příliš rychle a když jsem vjížděl k nástupišti, měl jsem rychlost 60 km/h a než jsem úplně zabrzdil, tak cestující z prvního vagónu už vystupovali skoro do trávy, jelikož jsem zastavil až 0.02 km za perónem, a taky se mi stalo, že jsem brzdil příliš brzo a to mělo opačný efekt, tedy že ( timetable klávesa f10 ) jsem zastavil u nástupiště ( konkrétně zastávka Rozhraní ) , kde naopak cestující z posledního vagónu vystupovali na železničním přejezdu a do konce nástupiště mi zbylo cca 0.15 km.

To jsou takové malé chyby, které se ani nezaznamenaly jako provozní chyby, tedy neuložily se do celkového vyhodnocení aktivity. Jinak správně se trefit a zastavit ve správné poloze u nástupiště, s tím mají problémy i jiní fírové v MSTS. Proto obdivuji skutečné fíry, že když vjíždí do stanice 50 km/h, že dokáži správně zastavit na daném místě. Na některých železničních zastávkách, zase když příjíždí vlak se do kolejiště postaví posunovač a na něho ukazuje, kde má zastavit. Jestli v pravo od budovy nebo v levo od budovy. Ale jinak to skvělá aktivita.

Jiří napsal:
Zkoušeli jste už novou aktivitu OS4705 ? Já jsem si jí spustil a je to fakt dobrý, osobákem se šourat 2 hodiny do Brna z České Třebové. Podívejte se na můj výsledek, můžete se podívat, jestli jsem jel dobře či špatně. Každopádně jsem měl cca 6. minutové zpoždění ! :twisted:

Išiel si celkom dobre ... Mne sa tiež podarilo nabrať nejakú sekeru, ale do Brna som to dohnal.Ono keď sa v aktivite spraví JŘ presne podľa papierov, tak sa to nedá dodržať.Ani v reále sa nejde na sekundy.Vždy je to nejaká tá minútka hore-dole ... Ale buď si istý, že skôr ako na svojom webe uverejním aktivitu tak si ju prejdem (otestujem) a ak sú tam chyby, ktoré by bránili spusteniu či úspešnému dokončeniu aktivity okamžite by išlo echo autorovi aby učinil nápravu ... :wink:

Aktivity DH_xxxxx

K "problémům" s dodržením JŘ v mých současných a snad i budoucích aktivitách bych měl ještě dodat,že odjezdy vlaků z daných stanic přizpůsobuji každé mimořádnosti,která na uživatele aktivity čeká.V případě Os 4705 se jedná o 0:30 min. pozdější odjezd ze ŽST Březová nad Svitavou.Mým cílem je totiž přizpůsobit "hvízdání" výpravčího okamžiku,kdy na odjezdovém návěstidle svítí volno a kdy je kvůli mimořádnosti před vlakem /v tomto případě uvíznutí R 875 na zastávce Rozhraní/ situace i pískajícímu výpravčímu zcela jasná.Je potom jasné,že takovým pozdějším odjezdem /oproti skutečnému JŘ/ nelze kolikrát dodržet jízdní doby,ale tak to přece bývá i v reálu.V případě Os 4705 se však dá nabrané zpoždění dohnat vcelku rychle tak,že ve Svitávce je už vše v pořádku /opět dle HW možností daného PC a šikovnosti strojvůdce/.

S pozdravem
David

jelikož Johnz dal můj dotaz s jinými příspěvky asi omylem do Hyde parku, tak ještě jednou sem:
mám takový zvláštní problém. Když vytvořím aktivitu (řekněme prostá jízda s nějakým traficem okolo) z Bratislavy přes Kúty směr Břeclav a dál, tak mi jízda z Bratislavy do Kůt bez zastávky trvá cca 36 min, což se dá říct, je dle reálu. (alespoň podle jízdních řádů). Ovšem pokud si dám simulaci jízdy v editoru, kvůli nastavení trafficu, tak tam trvá jízda skoro hodinu a půl. Dá se toto nějak vyřešit ?

Re: rychlost

Zbyněk Šemora napsal:
Plně s Jackem souhlasím a přimlouvám se o toleranci. O dva km/h varování a o tři konec. Jeden je moc , protože s měřákem co máme se to uhlídat nedá, pokud potřebuji jet naplno.
Můj názor je takový,že pokud jedu aktivitu a chci si ji užít se vším všudy tak jedu tak jak mám.Když 140 tak 140 a když 60 tak 60.Hlídání rychlosti je pouze pro ty,kteří se snaží svou neschopnost dohnat v minutách,ale na úkor aktivity.

Re: rychlost

poison napsal:
Můj názor je takový,že pokud jedu aktivitu a chci si ji užít se vším všudy tak jedu tak jak mám.Když 140 tak 140 a když 60 tak 60.Hlídání rychlosti je pouze pro ty,kteří se snaží svou neschopnost dohnat v minutách,ale na úkor aktivity.

Plně souhlasím.
Nehledě na to že pokud bych chtěl zkrátit jízdní dobu tím že pojedu 123 km/h místo 120 km/h , musel by úsek mezi jednotlivými stanicemi být hodně dlouhý. Vše je to o technice rozjezdu a brzdění . Pokud se trefím při zastavení přesně zkrátím jízdní dobu na rozdíl od případu kdy jsem krátkej a plazím se k místu zastavení nízkou rychlostí :roll:

Například u poslední aktivity od Z.Itterheima,kterou jsem kvůli spolupráci absolvoval v několika pracovních částech několikrát si myslím,že zajet si aktivitu tak jak ji autor stvořil si žádá stále ukládat a pokud se něco nepovede,skončit a načíst uložené místo znovu.Jeden poznatek MSTS říká,že se dá použít i soubor sav. od někoho jiného,který stejnou aktivitu uložil v určitém místě,jen zkopírovat.
Aktivita itt_NEX_Bubenec_CT si jakožto TĚŽKÁ žádá právě toto časté ukládání a samozřejmě,že autor použil hlídací bod rychlosti,ale pouze s upozorněním,že přijdete o prémie.Já o ně přišel přiznávám i autor zaplatil,ale znovu říkám 82 nebo 80 je to jedno,ale pokud chci aktivitu mít tak jak je stvořena se všemi úkoly a dopravou,jedu tak jak mám +- samozřejmě,že každý občas přetáhne.
Jinak malá reklama mimo vlákno.Aktivita NEx_Bubenec_CT je pro mě jako tvůrce i uživatele aktivit něčím zvláštním v trati BP.Doporučuji všem,kteří mají rádi to co by nikdy nečekaly a mají čas a chuť si to užít.Aktivity Z.Itterheima jsou známy svým nepřekonatelně hustým trafficem,samozřejmě tam kde je to možné a v této aktivitě autor vytvořil i několikráte něco navíc. :wink:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,pánove asi mě za ten dotaz budete považovat jako úplného blbce,ale chtěl bych se zeptat,kde seženu další aktivity k této trati kromě aktivit na stránkách pana Šemory??Díky...

Mirec napsal:
DEJV00 napsal:
Ahoj,poradíte mi prosím nějakou aktivitu z Prahy hl.n anebo nějakou s Pendolínem? Asi blbá otázka co? ale nic se mi nechce hledat :eek: díky moc

Skús pohľadať v sekcii "Burza" a vyber si aktivity pre príslušnú trať.S Pendolínom bola nedávno aktivita pre trať 321.

S Pendolínem pro BP byla akorát na starou verzi, jinak není, chystám se na ní, protože jak známo, tak jsem s Pendolínem skončil v Olomouci (trať 321) a do Zábřehu se přesunujeme autubusem, ale až po opravení mého osobáku ze Zábřehu do Prahy.

Naposled editoval moderátor:
Ještě bych měl takový jeden dotaz.Kdesi v sekci FAQ bylo psáno,že si musím na přeměnu souboru apk na act stahnout bugfix na strankách pana Šemory,ale jakse ho tam nemůžu najít....

A stáhl jsem si taky aktivitu od Hawka os 2337 a nějak mi ji nechce MSTS načíst..Nemá se spouštět nějak jinač??
Díky

potřeboval bych poradit. Když vytvořím aktivitu (řekněme prostá jízda s nějakým traficem okolo) z Bratislavy přes Kúty směr Břeclav a dál, tak mi jízda z Bratislavy do Kůt bez zastávky trvá cca 36 min, což se dá říct, je dle reálu. (alespoň podle jízdních řádů). Ovšem pokud si dám simulaci jízdy v editoru, kvůli nastavení trafficu, tak tam trvá jízda skoro hodinu a půl. Dá se toto nějak vyřešit ?

Dá ... hraj sa s tým výkonom čo máš v cestovnom poriadku až dovtedy dokedy ti po automatickom prepočítaní GVD nevyjde niečo podobné tomu čo máš napísané v cesťáku (a neboj sa tam písať hodnoty nad 100 percent) potom to bude zhruba sedieť ...

což o to,jízdní řád souhlasí s tím správným časem, ale když si spustím simulaci jízdy v editoru, tak dle jízdního řádu má být vlak hráče v kútech např.9.56 hod, ale v editoru ten vlak tam dojede až cca 10.40. Potom ve skutečné simulaci ale jedu normálně dle jízdního řádu v pohodě. Jde o to, že nemůžu nastavovat traffic, když mi ukazuje editor tu simulaci jízdy uplně nesmyslně.

AndrewM

AlesB napsal:
což o to,jízdní řád souhlasí s tím správným časem, ale když si spustím simulaci jízdy v editoru, tak dle jízdního řádu má být vlak hráče v kútech např.9.56 hod, ale v editoru ten vlak tam dojede až cca 10.40. Potom ve skutečné simulaci ale jedu normálně dle jízdního řádu v pohodě. Jde o to, že nemůžu nastavovat traffic, když mi ukazuje editor tu simulaci jízdy uplně nesmyslně.

Tak to pak zkuste podle oka, resp. podle skutecnych SJR. Minuta sem, minuta tam, s tim nic nenadelate. Jen to odladeni bude trvat trochu dele. Simulaci v AE nepouzivam vubec prave kvuli problemum, ktere popisujete. Podle SJR nastavim jizdu i traffic a pak uz jen pridavam nebo ubiram startovaci casy, aby to odpovidalo realu.

AlesB: nepochopili sme sa ... popisovana uprava ma za ulohu presvedcit MsTS o tom, ze tam ma v danu dobu byt nasledkom coho prisposobi aj rychlost vlaku v simulacii jazdy v AE ...

to ano, v AE je to v pořádku-vše podle jízdního řádu, ale simulace v editoru jde nějak pozdě-mimo nastavený jízdní řád. Když si nastavím simulaci v editoru např. čas příjezdu do Kút (podle JŘ), kde chci udělat nějaké křižování s trafficem, tak vlak hráče je ještě někde na půl cesty z Bratislavy, takže nelze nastavit správně křižování. V AE je však všechno OK. Příjezd do Kútú je přesně dle JŘ.

vyzkoušel jsem teď poslat na stejný úsek tratě jenom solo lokomotivu a výsledek je stejný. Dle JŘ odjezd z Bratislavy 9.20, příjezd do Kútú 9.56. V AE se stíhá v pohodě, v editoru na simulaci jízdy je příjezd do Kútú někdy okolo 10.28 - NECHÁPU TO :( :roll:

Este raz ... ked das v AE automaticky prepocitat JR, dostanes tie cisla co zamyslas? Teda ze chces aby si tam bol o 10:30 a ked das automaticky prepocitat JR budes tam napr. o 10:29:45 ?

Ak je tomu tak a nefunguje to (mne to ale doteraz fungovalo vzdy ale to uz by som asi musel vidiet aby som zhodnotil vsetko co v tom je) tak potom uz jedine ... 3x prejst aktivitu bez trafficu a podla priemernych casov robit krizovania ...

presne tak, jízdní řád přepočítá relativně správný čas, tam problém není, ale pokud si vlevo dole v editoru spustím simulaci aktivity (nastavím čas a zmačknu "PLAY" ), tak ty obdélníky, které zobrazují vlak hráče jedou úsek mezi Bratislavou a Kútama cca 90 min. a přitom mají jet cca 35 min.
Prostě to nedrží přepočítaný jízdní řád.Vypadá to, jako když ten "zobrazený vlak" jede celou tuto cestu cca 60ti kilometrovou rychlostí místo 80 - 140 km/hod.Zkus to i na svém PC.Zadej si jednoduchou aktivitu, trasa Bratislava hl.st. - Kúty (bez zastávky), loko zssk 350.014 (může být sólo).čas odjezdu 9.20, čas příjezdu do Kútú 9.56. Pak si spusť simulaci v editoru a podívej se na skutečný čas příjezdu

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře