Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
alcapone napsal:
Nazdárek lidičky, náhodou netvoříte někdo osobák z masaričky na kolín, nerad bych někomu fušoval do práce, i když s mojí totální nezkušeností to potrvá dlouho. Zatím mám nadefinovanou trasu mého vlaku, ještě trafik, což asi nebude žádná sranda, jde o osobák 9329, stím, že v kolíně končit nebudu, chci jet až do zábřehu.

Tak tomu hovorím odvaha - Os na trati Praha - Zábřeh.To by už bola dobrá šupa. :) :) :) Naozaj neviem či niekomu fušuješ do remesla, lebo kým nieje aspoň v úseku Praha - Kolín hotová krajina je podľa mňa zaťiaľ zbytočné robiť aktivity.Ale ak to chceš skúsiť určite do toho choď... :)

tomi napsal:
Pred casom som si pre vlastnu potrebu vytvoril low-poly modely vagonov A/AB/B/BDs/Bte/Btn, kazdy ma tusim okolo 700 polys, co je desatina oproti povodnym Ondrovym modelom. Samozrejme nie su tak prepracovane ako Ondrove, nemaju interiery (okna su nepriehladne, takze to nevadi), podvozky su viacmenej len krabicky, ale zo sto metrov ich od Ondrovych nerozoznate. Ich najvacsia vyhoda je v tom, ze su mapovane na Ondrove textury a tak staci len zamenit .s subor. Pouzit sa daju nielen na odstavene supravy ale aj v suprave hraca (ak mate napr. 12 voznovy rychlik a vagony 5-12 nahradite tymito modelmi, vizualne rozdiel nespoznate, zato fps bude vyrazne vyssie - predpokladam ze vacsina ma pohlad nastaveny na zaciatok supravy).

Ak bude zaujem, zverejnim :wink:

Já bych zájem měl.

Tak sem nainstaloval aktualizaci a zkusil novou aktivitu z Prahy do Pardubic a hlásilo mi to po odjezdu z Masarykova nádraží chybové hlášky,že chybí soubory ALGPAPERMILL.s, holesmost.s, nadrazi_Holesovice.s a další a pak mi to ukončí.. :? Dělo i někomu jinýmu,nebo jen mě??

pistelacek napsal:
Tak sem nainstaloval aktualizaci a zkusil novou aktivitu z Prahy do Pardubic a hlásilo mi to po odjezdu z Masarykova nádraží chybové hlášky,že chybí soubory ALGPAPERMILL.s, holesmost.s, nadrazi_Holesovice.s a další a pak mi to ukončí.. :? Dělo i někomu jinýmu,nebo jen mě??

Patrne nestiha pocitac nacitat (tedy pokud mate vsechny aktualizace spravne), takze bud se v danem useku smirite s chybejicimi objekty, nebo save/load a s nejvetsi pravdepodobnosti to bude vse ok.

jo,ale už sem to vyřešil...sem nainstaloval znova aktualizace od 50-tky a de to :P

Nazdar Tomes,

Uz si nieco dokoncil z tych aktivit ktore si mal rozrobne????
Ja momentalne pracujem na R 422 Cassovia ale zacina to az v Ceskej Trebovej a konci v Praha hl.n. Asi zajtra ti ju poslem tak ju daj potom na net.

To Luboš

Čau Lubo, mně to neposílej, pošli to, když tak Mirecovi, ale nejdřív to projeď, přečti si diskuzi k Tvé Ex 278. Já dokončuji strelu, ale Zbyněk mně vždy s aktualizací změní path, tak stále dokončuju, ono 5 hodin vyzkoušet není sranda, když po 3 hodinách jízdy zjistíš chybu, jdeš ji opravit a znovu jet, ale bude to, neboj. Taky bojuju s FPS v Praze, to ale asi nejsem sám. Měj se, Tomes

Re: To Luboš

Tomes napsal:
ale Zbyněk mně vždy s aktualizací změní path,

Tolik změn zase nebylo, jen jsem prodloužil koleje do Sedlece. Jinak si myslím, že koleje by měly být definitivní Tím myslím od Pardubic do Prahy a dokud to nedostavím, tak žádné rekonstrukce dřívějších nádražích neplánuji.

Recenze

Tak jsem včera si chtěl konečně zajezdit nějakou aktivitu. Měl jsem od Mirece Test autobloku a První jízda (Pendolino). Od TN 241. Vše jsem v conbuilderu přizpůsobil trainsetu mému.
Test autoblok..to jsem hned vypnul, protože na Masaryčce OBB1014!!!!
Tato lokomotiva je sice dvousystémová, ale na 15kv/16 2/3 hz a 25kV/50Hz. 3000V jak je v Praze nikoli, to by byl ohňostroj.

Další aktivity mají sice výborný nápad, ale PC mi to jaksi nezvládalo. První jízda: Je tam velmi silný traffic, Fps místy 0. Shodou okolností, kdo má poslední moje DVD s tratí, je tam úryvek jízdy tohoto Pendolina v reálu z Prahy do Nelahozevsi (tam bych to chtěl někdy dostavět, Kralupy jsem jezdíval). Do Sedlece potkáte jen v Bubnech 810 a to je vše. Takže je zbytečné do MSTS cpát silově vlak za vlakem, do míst, kde je husté kolejivo a zástavba a je problém, aby to počítače zvládaly. Zde bych maximálně za Bubenčí dal protijedoucí náklad.
TN 241: Zde jsem jel v pohodě až do Holešovic, kde jsem si pochvaloval, jak je pěkně zaplněné nádraží. Asi jsem to neměl dělat, protože mi MSTS nestíhalo načítat objekty vozidel a tím jsem skončil.
Zde bych se přimlouval o doplnění hlášení při posunu (přece jen, vzít si z depa mašinku a jen tak odjet do stanice, to není tak jednoduché. Jezdí se na hranice depa a tam vedoucí posunu vyjedná další jízdu) a dále si myslím, že není možné jet jako vlak z Masaryčky jen do odbočky Stromovka a odtud do Holešovic. Ale Masaryčka - Bubeneč a Bubeneč - Holešovice. Když tak mne opravte. Co je možné technicky nemusí být možné dopravně.

Obecně řečeno, s trafficem v hustě zastavěných oblastech šetřete (je to i nereálné (viz video). Odstavené vozy aby se objevovaly v určitý okamžik a po určité časové toleranci aby mizely. Jedině tak to bude hratelné.

Re: Recenze

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem včera si chtěl konečně zajezdit nějakou aktivitu. Měl jsem od Mirece Test autobloku a První jízda (Pendolino). Od TN 241. Vše jsem v conbuilderu přizpůsobil trainsetu mému.
Test autoblok..to jsem hned vypnul, protože na Masaryčce OBB1014!!!!
Tato lokomotiva je sice dvousystémová, ale na 15kv/16 2/3 hz a 25kV/50Hz. 3000V jak je v Praze nikoli, to by byl ohňostroj.

Další aktivity mají sice výborný nápad, ale PC mi to jaksi nezvládalo. První jízda: Je tam velmi silný traffic, Fps místy 0. Shodou okolností, kdo má poslední moje DVD s tratí, je tam úryvek jízdy tohoto Pendolina v reálu z Prahy do Nelahozevsi (tam bych to chtěl někdy dostavět, Kralupy jsem jezdíval). Do Sedlece potkáte jen v Bubnech 810 a to je vše. Takže je zbytečné do MSTS cpát silově vlak za vlakem, do míst, kde je husté kolejivo a zástavba a je problém, aby to počítače zvládaly. Zde bych maximálně za Bubenčí dal protijedoucí náklad.
TN 241: Zde jsem jel v pohodě až do Holešovic, kde jsem si pochvaloval, jak je pěkně zaplněné nádraží. Asi jsem to neměl dělat, protože mi MSTS nestíhalo načítat objekty vozidel a tím jsem skončil.
Zde bych se přimlouval o doplnění hlášení při posunu (přece jen, vzít si z depa mašinku a jen tak odjet do stanice, to není tak jednoduché. Jezdí se na hranice depa a tam vedoucí posunu vyjedná další jízdu) a dále si myslím, že není možné jet jako vlak z Masaryčky jen do odbočky Stromovka a odtud do Holešovic. Ale Masaryčka - Bubeneč a Bubeneč - Holešovice. Když tak mne opravte. Co je možné technicky nemusí být možné dopravně.

Obecně řečeno, s trafficem v hustě zastavěných oblastech šetřete (je to i nereálné (viz video). Odstavené vozy aby se objevovaly v určitý okamžik a po určité časové toleranci aby mizely. Jedině tak to bude hratelné.

No tá 1014 OBB mi je jasná, tú misiu som urobil za 2 minúty, takže som tam dal hneď prvú lokomotívu čo mi editor ponúkol.
K tej Prvej jazde - viem že je tam silný traffic, ale mne to išlo celkom v pohode, až som sa čudoval.A to mám 1,6 GHz, 512 MB RAM, 128 MB grafika.A ešte sa chcem opýtať - v mojích aktivitách boli nejaké nezrovnalosti v značení?Pokiaľ viem mal by som mať všetko kompatibilné.

Problémy jsem měl myslím v 371/2, kde používám rovnou nové značení a 150013, kterou jaksi nemám, asi to nestíhám sledovat, co je nové. Můj informátor už se mnou o tomto nekomunikuje. Pak jsem měnil některé vozy. Také mi chybí nějaké spacáky ŽSSK a Rusi. Měl bych je doplnit, ale nestíhám vše sledovat

Zbyněk Šemora napsal:

Naprosto shodné zkušenosti, TN 241 do BP 52 v pohodě, po BP52 jsem musel ubírat vozy, po BP53 po připojení k vozům a odjezdu následují hlášky "Objekt nelze umístit do světa" a pád.

Je ještě zajímavé, že se otočný bod před připojením na soupravu objevuje jen někdy, a tak pokud se neobjeví nemůže se vybavit odjezdové návěstodlo a lze jet pouze proti Stůj.
Ono to tady zaznělo několikrát, ale autoři modelů by se měli zamyslet a ze svých překrásných modelů odvodit low-poly vozy právě pro traffic vlaky. Přece pokud potkám proti sobě jedoucí soupravu tak stejně nemám čas se kochat jejími detaily. Já jsem se do low-poly Hurvínka už pustil.

Zbyněk Šemora napsal:
Problémy jsem měl myslím v 371/2, kde používám rovnou nové značení a 150013, kterou jaksi nemám, asi to nestíhám sledovat, co je nové. Můj informátor už se mnou o tomto nekomunikuje. Pak jsem měnil některé vozy. Také mi chybí nějaké spacáky ŽSSK a Rusi. Měl bych je doplnit, ale nestíhám vše sledovat

To mi je jasné, ostatne to určite nieje vašou prioritou.Ale vlastne nič hrozného sa nedeje, nakoľko si stačí nájsť trochu času a hľadať na stránkach p.Havla.

Miran napsal:
Ono to tady zaznělo několikrát, ale autoři modelů by se měli zamyslet a ze svých překrásných modelů odvodit low-poly vozy právě pro traffic vlaky. Přece pokud potkám proti sobě jedoucí soupravu tak stejně nemám čas se kochat jejími detaily. Já jsem se do low-poly Hurvínka už pustil.

Přesně, mluvíš mi z duše. Apeloval jsem tady na to už několikrát. Kéž by se přidali i ostatní autoři modelů.

Aktivita - napetova vyluka

Zdravím, v predmetne aktivite po dojezdu do Zajeci nejde sprahnout 754ka s Bixy. Koukal jsem na sprahla (pochopitelne ve .wag souborech :-) ale vsude bylo Chain, tak to by snad melo byt OK. Kde je chyba?
Dale: pri vsech aktivitach se 163/263/363 chce po mne MSTS vlozeni CD do mechaniky. Doted jsem se bez toho obesel...
Dekuji.
Ted chystam upgrade, grafika Radeon 9800Pro, snad to pujde lepe...

Nazdar kluci, chtěl jsem si zajezdit s activitou POSUN_KUTy a po připojení vagónu se nemůžu hnout. Zkusil jsem i připojit jenom pár vagónů a taky nic, podotýkám, že mám trainset od Zbiňka bez žádných změn, jenom jsem musel ud¨ělat kopii Rilsu ze slovenské verze, protože českoej vagon nemám.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře