Tak jsem včera si chtěl konečně zajezdit nějakou aktivitu. Měl jsem od Mirece Test autobloku a První jízda (Pendolino). Od TN 241. Vše jsem v conbuilderu přizpůsobil trainsetu mému.
Test autoblok..to jsem hned vypnul, protože na Masaryčce OBB1014!!!!
Tato lokomotiva je sice dvousystémová, ale na 15kv/16 2/3 hz a 25kV/50Hz. 3000V jak je v Praze nikoli, to by byl ohňostroj.
Další aktivity mají sice výborný nápad, ale PC mi to jaksi nezvládalo. První jízda: Je tam velmi silný traffic, Fps místy 0. Shodou okolností, kdo má poslední moje DVD s tratí, je tam úryvek jízdy tohoto Pendolina v reálu z Prahy do Nelahozevsi (tam bych to chtěl někdy dostavět, Kralupy jsem jezdíval). Do Sedlece potkáte jen v Bubnech 810 a to je vše. Takže je zbytečné do MSTS cpát silově vlak za vlakem, do míst, kde je husté kolejivo a zástavba a je problém, aby to počítače zvládaly. Zde bych maximálně za Bubenčí dal protijedoucí náklad.
TN 241: Zde jsem jel v pohodě až do Holešovic, kde jsem si pochvaloval, jak je pěkně zaplněné nádraží. Asi jsem to neměl dělat, protože mi MSTS nestíhalo načítat objekty vozidel a tím jsem skončil.
Zde bych se přimlouval o doplnění hlášení při posunu (přece jen, vzít si z depa mašinku a jen tak odjet do stanice, to není tak jednoduché. Jezdí se na hranice depa a tam vedoucí posunu vyjedná další jízdu) a dále si myslím, že není možné jet jako vlak z Masaryčky jen do odbočky Stromovka a odtud do Holešovic. Ale Masaryčka - Bubeneč a Bubeneč - Holešovice. Když tak mne opravte. Co je možné technicky nemusí být možné dopravně.
Obecně řečeno, s trafficem v hustě zastavěných oblastech šetřete (je to i nereálné (viz video). Odstavené vozy aby se objevovaly v určitý okamžik a po určité časové toleranci aby mizely. Jedině tak to bude hratelné.