Fikce Bystřice-Hustopeče

Vlado napsal:
Signalista napsal:
Hezký večer, mám problémy s nastavováním jízdního řádu konkrétně u této tratě. V editoru úkolu si otevřu jízdní řád a uvedu konkrétně u stanice Bystřice zastávka čas příjezdu 14:02 čas odjezdu 14:02:30 když pak tuto aktivitu testuji a do zastávky přijedu cca v 14:1:50 hod. a dám enter, tak se mi zobrazí Čas nástupu : 3:02 minut. Pak se stane, že překročím čas odjezdu. Trápím se nad tím celý den a nemohu na to přijít jak to upravit. Dokonce používám i speciální utilitku Activity Changer a ani to nepomáhá, zkrátka ať přijedu do kterékoliv stanice na této trati, vždy je tam čas nástupu kolem 2 až 3 minut, a já to chci zkrátit na 25 až 40 sekund ikdyž zadám do tabulky čas příjezdu 14:20 a čas odjezdu 14:20:30.

A zkoušel jsi v Editoru úkolu zvolit na názvu nástupiště Vlastnosti a snižit tam počet cestujících tak, aby to vyhovovalo??? Musíš to ale zkoušet postupně, nevím, jak se to dá, ale většinou zabere jeden cestující dvě vteřiny nástupu. :wink:

Teď nevím, buď mi blbne počítač nebo MSTS, ale když jsem zkoušel umístit "mrtvý " vlak na vedlejší kolej, vůbec se mi nic nezobrazilo, zkoušel jsem restartovat počítač a nic se nezměnilo, je to zvláštní, co se týče Editoru a Zobrazení, mám tam vše zapnuté až na ty Návěstidla, protože když to nechám zapnuté a začnu zoomovat, tak mne to pošle k Billovi. Dokonce se mi nezobrazí ani orientační kružnice, když na trať umístím kontrolní bod, například zobrazení hlášky. Jestli se to zítra nezmění, vypadá to na reinstalaci MSTS. Já mám doma XP a co se týče PC her, mám s něma jenom samé problémy, kdybych se vrátil k Windows 98, měl bych problémů méně. Windows Xp je na h****.

Jinak díky za radu, zkusím upravit počet cestujících.

Signalista: Já mám doma XP a co se týče PC her, mám s něma jenom samé problémy, kdybych se vrátil k Windows 98, měl bych problémů méně. Windows Xp je na h****.

Já mám taky XP a zkus nastavit spuštění MSTS v modu kompatibility s W98\Me,mě to dost pomohlo.

JOHNZ napsal:
Opat by som tu mal odporucit utilitku AE fix ... k maniu na http://train-sim.com ci by ta nepomohla.

Teď jste mi zachránil život ( " smích " ), díky vaší radě a utilitce AeFix se jakoby ten Editing Tools restartoval bez nutnosti znovu instalace, dokonce ten program něco udělal v registrech Windows. Teď se opět můžu vrátit k editaci mé aktivity, a navíc už vidím na trati položené poziční body, vypadá to jako tvar kružnice. Předtím mi to nefungovalo, nic jsem neviděl. Moc díky.

Naposled editoval moderátor:
Co tam chybí za consist? Já bohužel používám svůj trainset, tak je možné že při přepisování na Šemorův trainset jsem na něco zapoměl. A jinak pište nedostatky a poznatky trati na můj e-mail ať to můžu v aktualizaci opravit.

Signalista napsal:
Sorry, ale ta nová aktivita MOs_4416.apk je mi na nic, protože mi chybí con soubor a nemůžu čím jezdit !

Petr Novák napsal:
Signalista: Já mám doma XP a co se týče PC her, mám s něma jenom samé problémy, kdybych se vrátil k Windows 98, měl bych problémů méně. Windows Xp je na h****.

Já mám taky XP a zkus nastavit spuštění MSTS v modu kompatibility s W98\Me,mě to dost pomohlo.

Tak tady se musim XP tvrdě zastat, od doby co mám XP už nemám takový nervy jako s 98SE, všechny hry mi chodí naprosto v pohodě,na ty starší používám utilitku VDMSound..MSTS mi pod XPéčkama běhaj naprosto bez problémů...asi to chce mít stabilní, dostatečně výkoný a vyvážený PC

spouští některý starší starší starší hry který mají problémy pod xp, pokud budeš chtít pošlu ti jí mailem

Ahoj, to není třeba, díky, starší hry mi spustit jdou (a tak moc starý už nemám), já myslel že to umí něco udělat se zvukem ve starších hrách, když se to jmenuje VDMSound, protože mi zvuk v MSTS nefunguje korektně. Díky Lord.

Martens napsal:
emihop napsal:
Zajímalo by mě zda-li jde trať na global od Šemory?

Jede nad globalem od Zbyňka Šemory.....a tím se vysvětluje i problém z mého příspěvku....já to pustil nad Xtracks, když jsem zjistil, že to najednou instaluje i něco do global, tak jsem to nainstaloval bokem a šoupnul tam jenom trať......:-(

AHOJ Martens ! Mám tomu rozumět tak, že trať není možné spustit v instalaci, kde jsou Xtracks ale v instalaci, kde je trať od pana Šemory je to v pohodě ?
Anebo to můžu dát i do instalce, kde mám ostatní tratě, které používají standardně Xtracks a dokopíruju zvuky jak o tom píše Aleš B ? Díky za info.

tata22 napsal:
AHOJ Martens ! Mám tomu rozumět tak, že trať není možné spustit v instalaci, kde jsou Xtracks ale v instalaci, kde je trať od pana Šemory je to v pohodě ?
Anebo to můžu dát i do instalce, kde mám ostatní tratě, které používají standardně Xtracks a dokopíruju zvuky jak o tom píše Aleš B ? Díky za info.
No, v globalu s Xtracks to kupodivu nepadá, ale chová se to tak, jak jsem to zažil....polohy jazyků výměn přestanou odpovídat návěstidlům.....prostě na poslední chvíli nevíš, kam jedeš.....takže je určitě jasné, že je na to určen global ze Zbyňkovy tratě.....to víš, jako správný ITak čtu návody až nakonec :-)

Nevíte lidi, jestli neexistuje nějaká utilitka, která by zastoupila klasický MSTS editor ? Už mne to leze na nervy, jak dělám nějakou aktivitu a při posunování myší mi spadne celý editor. A pokud je příčina v nějakém tom grafickém ovladáči, nejsem žádnej technickej expert přes PC a nechci se v tom moc drbat, mohl bych celý Windows XP zbortit. Používám grafickou kartu GeForce 6600. Tak, co nevíte, jestli existuje nějaká utilitka na tvorbu aktivit, nemám na mysli Activity_Changer ?

Prosím Tě, zkus příště psát příspěvky do správných témat....tady tohle moc lidí hledat nebude...už jsem Tě varoval jednou....
Martens

Hmm, to je zajímavý, já mám také na nové sestavě grafiku GeForce 6600GT a aktivity editor mi začal padat, ale myslel jsem si, že je to množstvím tratí v mém MSTS. Ikdyž hodně jsem jich tam měl už na starší sestavě a bylo to v pohodě. Tak že by to bylo grafikou? No nic, teď už se díkybohu moc v editoru vrtat nepotřebuju, tak to nechám být. Lord.

Lord napsal:
Ahoj, to není třeba, díky, starší hry mi spustit jdou (a tak moc starý už nemám), já myslel že to umí něco udělat se zvukem ve starších hrách, když se to jmenuje VDMSound, protože mi zvuk v MSTS nefunguje korektně. Díky Lord.

Ten VDMSound je hlavně určenej pro spouštění her co jsou ještě v DOSu

Potřeboval bych poradit jak se zbrojí motorová lokomotiva. Chci udělat aktivitu se zbrojením, ale nemůžu na to přijít. Přijedu k pumpě, zastavím a stisknu klávesu T ale nic se neděje.

zdenal26 napsal:
Potřeboval bych poradit jak se zbrojí motorová lokomotiva. Chci udělat aktivitu se zbrojením, ale nemůžu na to přijít. Přijedu k pumpě, zastavím a stisknu klávesu T ale nic se neděje.

V eng. souboru lokomotivy je řádek "IntakePoint ( 0.8 0.6 FuelDiesel )". Je potřeba upravit čísla v závorce. Nevím přesně co znamenají, snad délka a výška od středu vozidla. Ppoollll mě určitě doplní. Prostě je třeba označit, kde je otvor v nádrži.
Hodnota 0.8 0.6 funguje u 810

Jacek to uhádl - doplním ho. :) První číslo udává pozici plnícího otvoru na ose Y (podélná osa) od geometrického středu vozidla. Druhé číslo udává rozsah v kterém to tankování funguje. A kupodivu jsou tyto hodnoty v metrech.

update trati

Na stránkách http://czech-msts.tk je ke stažení update trati (verze 2.0). Byly opraveny drobné chyby, v celém úseku je nová návěstní soustava a bylo předěláno kolejiště stanice Bystřice. Z tohoto důvodu nejsou kompatibilní staré aktivity.

Aktivity

Dobrý den :)

Budou nějaké nové aktivity pro tuto updatovanou výbornou trať?

Tom

Back
Nahoře