kvalitne TGV

juros

Začátečník
Prosim vsetkych ktori poznaju stranky kde sa da stiahnut skutocne co najkvalitnejsi model tohto rychlovlaku nech sem umiestnia odkaz

Ahoj, ty placené TGV soupravy mám, ale musím říct, že vypadají mnohem hůře než ten freeware TGV Duplex. Lord.

To Juros:
TGV Atlantique se dá stahnout u Němců a TGV-Réseau u Francouzů, kvalitou se Duplexu rovnat nemohou, ale jsou free a koukat se na ně dá.
Já s nimi Rhonalp' a LGV Atlantique jezdím a nevadí mi.

TGV Duplex

Lord napsal:
Ahoj, ty placené TGV soupravy mám, ale musím říct, že vypadají mnohem hůře než ten freeware TGV Duplex. Lord.

TGV Duplex jsem si taky stáhnul ale ConBuilderem mi hlásí hodně chyb ve zvukových souborech. Zatím jsem skoro všechno vždycky opravil u ostatních modelů ale s tímhle si nějak nevím rady, protože ty hlášky od CB jsou nějaký divný ! Má někdo podobný problém anebo jsem něco udělal blbě ?

Upřímně řečeno,kontrolovat zvukové soubory CB je fakt na nervy,hlásí některé chyby,které tam nejsou,nesnáší některé přesměrování *sms,tvrdohlavě vyhazuje chybu.Vyprdni se (promiň to sousloví) na ty hlášky a zkus se se soupravou projet.Pokud uslyšíš všechny zvuky,tak ty hlášky ignoruj,pokud se chceš hodně dlouho rozčilovat,tak si to hlášení otevři a ty soubory a odkazy si ručně oprav,pánbůh s tebou. :P

Petr Novák napsal:
Upřímně řečeno,kontrolovat zvukové soubory CB je fakt na nervy,hlásí některé chyby,které tam nejsou,nesnáší některé přesměrování *sms,tvrdohlavě vyhazuje chybu.Vyprdni se (promiň to sousloví) na ty hlášky a zkus se se soupravou projet.Pokud uslyšíš všechny zvuky,tak ty hlášky ignoruj,pokud se chceš hodně dlouho rozčilovat,tak si to hlášení otevři a ty soubory a odkazy si ručně oprav,pánbůh s tebou. :P

No, taky jsem tady všude četl, že CB má problém se zvukovými soubory, nicméně já žádný jiný problém nemám. Vždy, když CB něco najde špatně, tak to opravím a vše je O.K. Já mu docela věřím, ještě mne nezklamal (krom té rakouské kabiny, jak jsem psal do fora).
Se soupravou normálně jezdím, řadu zvuků vydává, jestli to jsou všechny ovšem, nevím. Až se k tomu dostanu, tak sem hodím popis co mi to píše, jestli bude někdo vědět.
V Boha nevěřím , takže ten mi asi nepomůže, i když kdo ví .....

Mě zvuky funguvaly korektně ihned po instalaci. Takže kontrolovat nebylo co. Ale vzpomínám si, že jsem dodahoval ještě nějaké patche a taky bylo potřeba nahradit Soundcfg.dat.

Boby napsal:
Mě zvuky funguvaly korektně ihned po instalaci. Takže kontrolovat nebylo co. Ale vzpomínám si, že jsem dodahoval ještě nějaké patche a taky bylo potřeba nahradit Soundcfg.dat.

Ta poslední verze by měla obsahovat již všechny patche. Nicméně ten soubor Soundcfg.dat tam skutečně byl a já ho nepoužil. Trochu jsem se bál, že mi to může rozhodit něco jiného, protože on přepisuje ten původní. Takže je to bez rizika ho použít ?

Zálohovat, zálohovat, zálohovat! :D Já si před instalací vždycky zálohuju, a pokud to začne dělat blbosti, tak tam vrátím předchozí..

dave01 napsal:
Zálohovat, zálohovat, zálohovat! :D Já si před instalací vždycky zálohuju, a pokud to začne dělat blbosti, tak tam vrátím předchozí..

To já vím, to je jasný, že bych si udělal zálohu, nicméně oni některé věci se projevují různě a s různým zpožděním a je někdy těžký s odstupem času si vzpomenout , že by to zrovna mohlo být tím.... Se mi zdá, že toho experimentování kolem MSTS je na moje gusto trochu hodně !

S tím souhlasím,mě to taky občas připadá jako hokus - pokus.Jednou to jde,něco se málo změní a už je všechno jinak.Doufejme,že ten nový simulátor,co se teď dělá bude v tomhle směru lepší než náš starý MSTS.Jsem na něj moc zvědavý a pokud by šly do něj převézt věci z MSTS,tak bych ho rád vyzkoušel. :lol:

Tak jsem to risknul a poprvé od doby, co používám CB jsem nechal zkontrolovat i zvukové soubory. Mám v Trainsetu cca 1190 eng a wag souborů, převážně vozidla česká a slovenská. Výsledek testu - přes 4500 chyb. :roll: V první chvíli jsem si vynadal a chtěl dát na autora níže uvedeného citátu a vyprdnout se na to. Ale pak mi to nedalo a musím říci, že všech 4500 chyb bylo oprávněných. Něco málo padlo i na moji hlavu, když jsem udělal chybu při přesměrovávání zvuků do common.snd, ale větší část chyb byla v sms souborech a také chyběly některé wav soubory. Teď vykazuje CB 0 chyb. A nelekejte se vysokého čísla. CB nepočítá jednu chybu v sms souboru jednou, ale tolikrát, kolikrát se na ní nějaký eng či wag odkazuje. Takže práce jde celkem od ruky, byl to půl den práce s textovým editorem a souborovým manažerem.

Petr Novák napsal:

ad Honza:
to ti tedy blahopřeji,hodně lidí to vzdá a jezdí jen s částečnými zvuky,jak je komu libo.Půl dne u PC,určitě toho máš dost.Zvuky jsem si ve svém trainsetu nechal až naposled,musím nejprve upravit všechny eng a wag soubory,aby odpovídalo směrování zvuků a kabin,dále nastavení spřáhel a dosazení skutečných hodnot výkonu,váhy,tažných sil a dalších parametrů lokomotiv,spousta modelů má špatně nastavené parametry.Nechci tady nikoho jmenovat,bylo by to zbytečné,protože se stále mluví o jednotném trainsetu,který by měl správné parametry a nic se neděje.

ad Petr Novák

První bylo právě přesměrování do common.snd a cab a nastavení spřáhel, ten test v CB jsem risknul až na základě Tvého příspěvku.

Páni ale bacha!
ConBuilder nekontroluje *cab.sms. Takže wav súbory ktoré sú zapisané v tychto sms suboroch vam Conbuilder neskontroluje. Tam mozete mat chybne odkazy na wav subory.
Jedine co vam na 100 % skontroluje wav subory je spustit MSTS v rezime ...TrainSim\train.exe -vm:w -soundtest . Pri tomto spusteni sa vam pri nacitani konkretneho vozidla vypisu vsetky chybajuce wav subory. (Alebo sa nevypise nic a potom mate vsetko v poriadku).
Ked si takto a v tomto rezime pospustate vsetky vozidla, tak mate istotu ze ste vsetko skontrolovali.

Kebarko napsal:
Páni ale bacha!
ConBuilder nekontroluje *cab.sms.

Dovolím si odporovat. Nějak se mi nezdálo, že by kontrolovat jen eng.sms a protože jsem si už nepamatoval ty chyby, co mi včera našel, nastražil jsem na něj právě teď do jednoho cab.sms pastičky a našel všechny ...

Back
Nahoře