Ovládanie lokomotív

Ta kontrola je tam automaticky už tím, že po stisku tlačítka živáku musí dojít k jeho uvolnění a tím i k uzavření obvodu. Tím se zajišťuje, že fíra živák mačká v pravidelných intevalech a nemá ho zablokovaný. Pokud nedojde včas k uzavření obvodu jsou jen dvě možnosti: 1. Porucha obvodu. 2. Trvale stisknuté tlačítko (a je jedno proč). V obou případech následuje alarm a pokud bude stav přetrvávat tak rychlobrzda. Jasný?

No jasny, ale ta kontrola stisk-uvolneni je naprosto stejna i v pripade normalniho zapojeni, tj spinani obvodu. Proste po stisku (sepnuti) musi nasledovat uvolneni (rozepnuti obvodu). A bezpecne je to stejne, jelikoz pri poruse obvodu neudelam ani ten stisk. ;-)

Ale co. Nechme to konovi. Nebudem zbytecne plnit databazi... :)

Jo. K vnitrni kontrole po zapnuti. To by mohlo byt.

Kdyby někdo z novějších a neznalých chtěšl vědět jak funguje OBE 1 tak tu mám videa, která jsem natočil.

http://www.youtube.com/watch?v=r9P1uMi2miU

a ještě rajčáky na 150

http://www.youtube.com/watch?v=YduK_So2r0c

Zdravím, mám problém - jel jsem z Prahy do Bohumína, v žst. Brandýs nad Orlicí jsem chtěl použít píšťalu (klávesa "B"), a hra se zasekla, nahlas zněla jen píšťala, která nešla vypnout, ostatní PC klávesy nebyly funkční), po pár minutách (kdy zněla nahlas jen píšťala) jsem musel PC "násilně" vypnout přerušením napájení - nevíte, čím to mohlo být, kde jsem udělal chybu! Děkuji za radu, ev. pomoc!

Hezký den,
mám problém s ČSD T478 3101. Normálně jsem s ní dnes jezdil. Najednou mi mašina stojí na místě i s vlakem. Kola se točí, rychlost se ukazuje, ale vlak mi jaksi nejde. Chápete to? Mašina se mi nezobrazuje. Co s tím? Děkuji.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dt-EQE6.jpg[/URL]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dt-BX3E.jpg[/URL]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dt-3QOG.jpg[/URL]

Naposled editoval moderátor:
E499_2002- skús zabrzit odbrzit, zmacknut zivak, na vagonoch pozatahovat rucne brzdy a uvolnit ich a mal by si sa pohnúť :) apoň mne to vždy pomohlo

Ne, ani jedno... Už to sice jezdí normálně samo od sebe, ale co když se mi to stane znova? Čím to může být? Bin?

WICZ napsal:
Zdravím, mám problém - jel jsem z Prahy do Bohumína, v žst. Brandýs nad Orlicí jsem chtěl použít píšťalu (klávesa "B"), a hra se zasekla, nahlas zněla jen píšťala, která nešla vypnout, ostatní PC klávesy nebyly funkční), po pár minutách (kdy zněla nahlas jen píšťala) jsem musel PC "násilně" vypnout přerušením napájení - nevíte, čím to mohlo být, kde jsem udělal chybu! Děkuji za radu, ev. pomoc!

To je běžná lapálie s načítáním a zpracováváním dat v počítači. Stokrát jedno místo přejede bez problémů a jednou se sekne. Zvláště u velkých celků souborů. Taky záleží na tom, jak dlouho je hra spuštěná. Někdy to udělá píšt'ala, u parních lokomotiv to někdy udělá odvodňování válců atd. To je ale na dlouhé rozepisování. Někdy pomůže jen poklepání na mezerník, jindy podržet tlačítko Esc. Hra sice spadne, ale jak co nejdřív zlikvidovat počítač je to odpojení od sítě. Tímto se může poškodit i BIN ve hře a je pořeba ho pak přeinstalovat. I přes nefunkčnost kláves ve hře by měl kompl zareagovat na současné stisknutí tří kláves: Ctrl+Alt+Delete. Tam je pak ve výběru Restart a ten je ohodně šetrnější. F.

Francek napsal:
... by měl kompl zareagovat na současné stisknutí tří kláves: Ctrl+Alt+Delete. Tam je pak ve výběru Restart a ten je ohodně šetrnější. F.
Dobre nakonfigurovaný ( a nedorýpaný ) comp by sa mal korektne vypnúť po stlačení zapínacieho tlačítka na 6 sekúnd. Inak vo full screen režime pomáha aj klávesa Win, s tým sa prehodí do Windows a dá sa niečo urobiť, takisto aj kombinácia pravý Alt + Tab. Kukám, že poniektorým by sa patrilo, aby absolvovali školenie o práci s WinXP/Vista/7 :D

Tax napsal:
Francek napsal:
... by měl kompl zareagovat na současné stisknutí tří kláves: Ctrl+Alt+Delete. Tam je pak ve výběru Restart a ten je ohodně šetrnější. F.
Dobre nakonfigurovaný ( a nedorýpaný ) comp by sa mal korektne vypnúť po stlačení zapínacieho tlačítka na 6 sekúnd. Inak vo full screen režime pomáha aj klávesa Win, s tým sa prehodí do Windows a dá sa niečo urobiť, takisto aj kombinácia pravý Alt + Tab. Kukám, že poniektorým by sa patrilo, aby absolvovali školenie o práci s WinXP/Vista/7 :D
Je to přesně tak. Těch variant je mnoho, záleží na okolnostech, jak se to sekne. Jen to vypínání zapínacím tlaítkem je potřeba až jako poslední variantu. Pro ten kompl to má stejný účinek, jako když např. z not'asu vyrvu baterku. Je to "vypínání natvrdo" bez uložení dat a mělo by se praktikovat jen vyjímečně.

Francek napsal:
Jen to vypínání zapínacím tlaítkem je potřeba až jako poslední variantu. Pro ten kompl to má stejný účinek, jako když např. z not'asu vyrvu baterku. Je to "vypínání natvrdo" bez uložení dat a mělo by se praktikovat jen vyjímečně.

Tak to je jeden z omylov rádobyodborníkov - wokna sa vypnú naprosto korektne. Ale len za predpokladu, že je systém čistý a správne nakonfigurovaný :cool:

O ovládání páry tady už padlo hodně, jen já na to mám poněkud jinější způsob.( Rozjíždím se: Rozvod 100% a regulátor 80% a postupně snižuju rozvod až na 20% a regulátor dle potřeby).
Mě by spíš zajímal názor někoho kdo již delší delší dobu nepoužívá automatického topiče. Již delší čas si topím sám ( sice tu plno lidí tvrdí ,že v reálu si na lokomotive fíra netopí sám jenže v MSTS je ovládání loko. tak zjednodušeno, že s aut. topičem by byla na loko nuda a hlavně mi příjdě , že z lokomotivy když si topím sám vytáhnu víc.Mimochodem aut. topič funguje absolutně nesmyslně.
Zajímalo by mě hlavně:
1) Jak topíte? třebá já mám na rychlíku klidně naloženo i o 400lb víc než je ideal. Neni to už moc?Jak topit na těžkém nákladu udržovai IDEAL a nebo klidně o 600lb víc?
2)Jak řešíte když chcete s loko. třeba na 20min stát ve stanici? Já před stanící se snažím spotřebovat dost páry, poté naložím oheň a snížím teplotu ohně na 800-950°C a zavřu popelník a naplnim kotel vodou a pak pustím parní topení aby mi nestoupal tlak.
3) Posun. Ale absolutně nedokáži udržet loko na uzdě při manipulační jízdě, to buď nemam tlak nebo mi to jde ven pojišťovákama.
Prosil bych tímto o radu někoho zkušenějšího kdo by mi popřípadě poradil jak loko ovládat lépe.

Zapoměl jsem dodat, že jezdím jen na párách od Pikkua. Nejčastěji na R 486.0 387.0 a 498.0 na náklad 534.03 a 556.0 na manipulák a posun 414.2

K topení se vyjadřovat nebudu protože v MSTS mám aut. topiče ale řízení je špatné. 100% rozvod a 80% regulátor je nesmysl ale to už tu bylo řečeno několikrát.
Z čeho usuzuješ že řízení v MSTS je tolik zjednodušeno? Ve skutečnosti strojvedoucí, stejně jako v MSTS, neovládá nic víc než regulátor, rozvod, brzdy, píšťalu, odvodňovací ventily, pískování. Oproti MSTS má ve skutečnosti strojvedoucí na starosti navíc jen vyrovnavače a to jen na některých lokomotivách.

Back
Nahoře