Problémy exportom modelu do MsTS

Tomas Lee napsal:
A kde v postupu je chyba? Navíc mi při otevírání souboru začal gmax házet hlášku "can´t open file or file has no audio streams" která se normálně neobjevuje (alespoň myslim). Některý jednoduchý modely jdou udělat normálně a u některých se mi začnou objevovat tyhle hlášky, vůbec nevim čím to.

Mne sa podobné hlášky objavili, keď som otvoril cudzí zdroják, ktorý bol vytvorený v Gmaxe, ktorý bol nainštalovaný v inom adresáry ako na mojom PC. Potom Gmaxu chýbala zadefinovaná cesta k ace súborom a robil hovadiny.

Mam jeden problem. Pri exporte do S mi napise bat toto:

H:\export>conv3ds.exe stojan500.s stojan500.3ds
While reading level of detail 1 from 'stojan500.3ds'
Material 'Material #25' is not of known type.

Ibaze ked sa pozriem do Material editoru tak tam mam gulu pomenovanu ako TransNorm1. Kde najst ten Material #25?

dem napsal:
Mam jeden problem. Pri exporte do S mi napise bat toto:

H:\export>conv3ds.exe stojan500.s stojan500.3ds
While reading level of detail 1 from 'stojan500.3ds'
Material 'Material #25' is not of known type.

Ibaze ked sa pozriem do Material editoru tak tam mam gulu pomenovanu ako TransNorm1. Kde najst ten Material #25?
A: pozri si, či na niektorej ďalšej guli nemáš priradený nejaký materiál.

B: Pravdepodobnejšie bude, ak si pozrieš ten priradený materiál ku konkrétnej guli - sú tam dva - jeden sa volá #25 a druhý TransNorm1. Proste máš tam duplicitu materiálu na jednej guli.

C: TransNorm1 nie je doporučený názov materiálu, číslo 1 patrí vždy len materiálu na okná AlphDrkShd1s, TransNorm číslujeme takto: TransNorm, TransNorm2,, TransNorm3 ...

Dal som si obnovu zo zalohy a namapoval som tu. Este stastie ze si robim zalohy. Takze niekde som to pomrvil pri mapovani.. Teraz to uz ide.
Dik.

Mam tez podobny problem..ked exportujem model do .s v gmaxe, tak my shape viewer absolutne nezobrazi model...a msts tiez ne... :( nwm preco..otexturovane su, mozno preto ze robim model v lightwave a potom ho posuvam do gmaxu kde ho otexturujem...a potom exportujem do .s suboru neviete co to moze byt?

Možná je to blbost, ale mně se stává, že zapomenu zadat při exportu na jakou vzdálenost se má model zobrazovat, čili
tam zůstane přednastavená nula. Pak není vidět v SV.

Pawlik napsal:
Možná je to blbost, ale mně se stává, že zapomenu zadat při exportu na jakou vzdálenost se má model zobrazovat, čili
tam zůstane přednastavená nula. Pak není vidět v SV.
V gmaxe sa mi to stávalo tiež ... vôbec celý ten gmax je nejaký divný - zlatý dobrý 3ds max.
PS: Študenti majú možnosť zaobstarať si študentskú verziu 3ds max 9 za nejakých slabých 3.000,- korún - to neni zlá investícia. Nutné je ovšem potvrdenie zo školy.

toto vsetko som skusal nastavoval som 800, 100 a podobne...ale nič..uplne nechapem...a ten sd subor sa ma vytvorit zaroven s .s suborom? alebo inokedy..mam v tom trochu bordel...ale stale to nechapem...ked vytvorim nieco v gmaxe tak to ide...

Najskor exportnes vytvorene dielo do ds formatu. A potom ten ds format pomocou bat suboru prevedies do S suboru. Presne znenie bat suboru tu popisal Tax o niekolko prispevkov naspat... akurat si meno toho suboru v bat upravis podla tvojho mena suboru ktory si si vytvoril.

Teraz my zase msts vypisuje ze shape failed to load. Neviete cim to moze byt? chcel som aby sa model dal pripojit ako kolajnica...skusam jednu vec...neviete poradit?

Nemusel si ho vytvorit zle. Len som sa pýtal, lebo mne toto MSTS vypisal ked som nanho zabudol. Necham to radsej na skusenejsich....

ale pre istotu skus my este napisat ako si ho vytvoril lebo to co som nasiel na nete je blbost...asi lebo mne to neleze do hlavy...

Na tie sd cka pouzivam ffprevodnik. Tu ho mozes stiahnut... : http://mikulda.borec.cz/msts/index.html

Ale neverim, ze to bude tvoj problem.

nebulus napsal:
Spokojne si modelujem a v MSTS nastal prúser so zobrazením hrany nástupišťa. Ja sa tu pýtam: Súdruhovia prečo??? :(
MSTS dokáže opravdu překvapit. Pokud je ta hrana mapována zvlášť, nepomůže přemapování?

Back
Nahoře