J.Švec, aktivity

Jan Švec

Cestující
Do tohoto tématu mi prosím piště všechny připomínky k mým aktivitám. Zatím tedy jen k Vindoboně neb víc jich ani není :) Ale třeba ještě někdy něco vytvořím.
Nejprve ale musím dořešit problémy s Vindobonou, bez kterých se to bohužel neobešlo. No, chybami se člověk učí. Verze která je teď ke stažení u Zbyňka je mou vlastní chybou dost stašná: samé Laaes vozy :(
Což musí bít do očí každého. Omlouvám se.
Opravená verze je prakticky připravena ale než se dostane na web tak to může ještě trvat.
Kdo by chtěl novou verzi dřív tak pište na mejl.

Aktualizace

Aktualizovaná verze Vindobony je již ke stažení.
Jsou především výrazně zredukovány Laaes vozy a také jsem raději vypustil dvě celé soupravy v kritickém místě v Maloměřicích a Židenicích kde MST některým padalo.

Mám pár postřehů z tvorby aktivity:
- drobné odchylky v trainsetu máme prakticky všichni, při testování rozsáhlejší aktivity se proto občasné nekompatibility mohou objevit, i nyní po úpravách a aktualizaci
- průběh aktivity je závislý na FPS opravdu výrazně! Na trase Třebová Brno to může dělat i několik minut. Někdo bude v Březové čekat tři minuty, jiný pět.
- pády MST do Windows jsou nevyspitatelné. Prostě někdo kritické místo projede a jiný ne. A hlavně mi přijde, že to není závislé jen na výkonu počítače a nastaveném rozlišení jak by se dalo čekat.
Díky Zbyňku za zveřejnění aktualizace.

Koncila mi sichta

KONCILA MI SICHTA:

Tak jsem znovu podrobně testoval kritický reverzní bod v Chocni (po tom co odpojíte soupravu a přijedete na třebovské zhlaví), ZÁVĚR:

1/ aktivitu si před tímto místem urřitě uložte

2/ jeďte k reverz bodu pomalu - asi 2-4km/h, jakmile se objeví hláška, že můžete změnit směr jízdy a zmizí Vám reverz bod na track monitoru tak zastavte - ujedete počítám tak 5-10m než lokomotiva úplně zastaví. Takhle by to mělo fungovat. Nepočítal jsem s tím, že někdo zastaví tak rychle - už metr za reverz bodem. Tak blízko k reverz bodu to opravdu asi blbne. Omlouvám se.

Re: Koncila mi sichta

Jan Švec napsal:
KONCILA MI SICHTA:
.......
Nepočítal jsem s tím, že někdo zastaví tak rychle - už metr za reverz bodem. Tak blízko k reverz bodu to opravdu asi blbne. Omlouvám se.

No, ať jsem se snažil, jak chtěl, tak jsem vždycky skončil po reverzu s hláškou, že je úkol nesplněn.....ono se děsně blbě zastavuje na přesnost, když se není čeho chytit.....nebylo by lepší aktivitu upravit a ten posun na třebovském zhlaví vynechat, pokud to tak blbne?

Re: Koncila mi sichta

Martens napsal:
Jan Švec napsal:
KONCILA MI SICHTA:
.......
Nepočítal jsem s tím, že někdo zastaví tak rychle - už metr za reverz bodem. Tak blízko k reverz bodu to opravdu asi blbne. Omlouvám se.

No, ať jsem se snažil, jak chtěl, tak jsem vždycky skončil po reverzu s hláškou, že je úkol nesplněn.....ono se děsně blbě zastavuje na přesnost, když se není čeho chytit.....nebylo by lepší aktivitu upravit a ten posun na třebovském zhlaví vynechat, pokud to tak blbne?

Máš pravdu, musím to předělat. Čím víc to teď zkouším tak to víc a víc blbne. Nechápu. No, nebude to tak lehký opravit, už jsem se o to samozřejmě pokoušel při tvorbě aktivity - tušil jsem problémy, ale každá jiná varianta blbnula taky - zase jinak.
Novou verzi pošlu Zbyňkovi zítra.

Koncila mi sichta.

Sláva, problém s výhybkou v Chocni je snad odstraněn. Posunul jsem reverz bod o jeden úsek blíž ke stanici - už před kritickou výhybku. Nyní stačí klasicky zastavit a změnit směr jízdy po projetí reverzního bodu.

Má to jedinou drobnou vadu na kráse, po příjezdu do Chocně Vám nebude svítit SOUHLAS S POSUNEM, ale STUJ. Musite zde před posunem pozadat o souhlas s jizdou. Proto jsem tohle řešení v první verzi opustil.

Tuto verzi: "Koncila mi sichta 2" posílám dnes Zbyňkovi, tak bude asi brzo k dispozici a můžete testovat. Uvidíme.

Prešiel som si aktivitu končila mi šichta (pôvodna verzia). Až na skutočnosť že mi to dva krát spadlo (na začiatku) z preťaženia, som nemal žiadne problémy. Všetko fungovalo tak ako malo.
Aktivita má peknú hustú dopravu, človek sa nenudí, stále je na čo pozerať. Doporučujem autorovi aby loose consisty ku ktorým sa nepripájam ako hráč nahradil trafficom (alebo ich vymazal) - zbytočne zaťažujú počítač. Boli to 2 loose consisty v Chocni a jeden v Zábrehu. (ja som si to urobil sám a potom som už nemal žiadny pád MSTS)

Kebarko napsal:
Prešiel som si aktivitu končila mi šichta (pôvodna verzia). Až na skutočnosť že mi to dva krát spadlo (na začiatku) z preťaženia, som nemal žiadne problémy. Všetko fungovalo tak ako malo.
Aktivita má peknú hustú dopravu, človek sa nenudí, stále je na čo pozerať. Doporučujem autorovi aby loose consisty ku ktorým sa nepripájam ako hráč nahradil trafficom (alebo ich vymazal) - zbytočne zaťažujú počítač. Boli to 2 loose consisty v Chocni a jeden v Zábrehu. (ja som si to urobil sám a potom som už nemal žiadny pád MSTS)

Děkuju za příspěvek. Jak si to vyřešil s těmi loos consisty? Vymazal si je?
Jsou totiž v místech kde podle mě nahradit trafic vlaky ani nejdou.
Já měl ale spíš pocit, že to občas spadne kvůli silné traffic dopravě než kvůli těm třem krátkým mrtvým konzistům. Hlavně je kritické místo Třebová - Třebovice (oba směry).

Jinak v Rudolticích můžete pozorovat připojování postrku za nákladní vlak směr Třebová. Dělá se to tam takhle nyní v reálu. Po dobu výstavby koridoru Rudoltice-Třebovice má totiž provizorní kolej (je kombinací původní první a původní druhé traťové koleje) v jednom místě prudké stoupání a vlaky by měly asi problémy. Aspoň já jsem to tak pochopil když jsem tam nedávno obhlížel a fotil stavbu :lol:

Tak jsem použil starou aktivitu, a až na 5 pokus se mi podařilo projet reverzním bodem v Chocni, teď už vím, že musím zajet dost daleko za reverzní bod, tak aby ta otočená šipka dolu na track monitoru zmizela, pak už to půjde. Zatím nebudu stahovat " Končila mi šichta 2 ", nejprve si vyzkouším tu původní verzi.

Kebarko napsal:

Ano, opravdu, v této aktivitě je hodně trafficu a jelikož mám na současné poměry docela silný PC tak to nejen občas zacuká, ale i obraz se zastaví cca do 4 sekund, a to proto, že se na vedlejší koleji blíží z proti směru vlak, taky mám nízské FPS 10 až 20, Jan Švec autor té aktivity jí určitě dlouho dělal, tipuji tak na měsíc, musel si jí odzkoušet a jak známe MSTS, občas to pošle k Billovi. Já mám při vytváření aktivit jen ty nejnepříjemnější zkušenosti. Když pokládám loose consisty a ještě myší zoomuji mapou, tak mne to pošle k Billovi.
Microsoft by měl vydat nějakou záplatu či update simulátoru, opravdu mám někdy pocit, že ta Zbyňková trať překračuje veškeré technické a softwarové mantinely samotného MSTS. A přesto se celý MSTS nerozsypal.
Pane Švec, řekněte, jak dlouho jste tu aktivitu vymýšlel ? Kolik dní jste nad ní trávil a s jakou dávkou trpělivosti jste jí dělal, takový přemrštěný traffic, určitě vás to muselo posílat k Billovi, že jo ?

To Jan Švec:
Z dôvodu rýchlosti a okamžitému efektu som si loose consisty vymazal.
Prerobiť loose na traffic nieje problém. Urobím krátku dráhu (niekoľko desiatok metrov) a nastavím consistu veľmi malú rýchlosť napr. 1 alebo aj menšiu ak treba (0.1). Tieto dve veličiny nastavím tak, aby traffic exsistoval tak dlho ako chcem.
Pretože sa mi táto aktivita páči tak aj ja si dorobím do nej namiesto loose traffic. :)

Re:

To Jiří:

K MSTS sedám nejčastějc až v noci, dřív není čas, proto jsem to tvořil možná 3 měsíce. Celkem tak 200-300 hodin práce. Zuřil jsem u toho nesčetněkrát ale MSTS je právě o tom: vydržet a nevzdát se :lol:
Zkusíte to stokrát a na sto první to vyjde a ty vlaky se konečně vyhnou jak mají. Pak to zveřejníte a lidi Vám napíšou, že se vlaky nepotkaly :lol:
A tak musíte znovu... O tom to je...

Máte pravdu, že české tratě a aktivity jsou na hranici možností MSTS.
Ale jinak bych nezoufal, technika jde dopředu a myslím že vyřeší časem i pády do windows a sekání MSTS. Pevné disky jsou stále rychlejší, přístupové doby disků se zkracují, a na tom podle mě visí nyní hodně problémů.
Na pomoc od tvůrců MSTS bych nespoléhal. Zrušením MSTS 2 dali jasně najevo co si od téhle hry slibují.

Re:

Jan Švec napsal:
To Jiří:

K MSTS sedám nejčastějc až v noci, dřív není čas, proto jsem to tvořil možná 3 měsíce. Celkem tak 200-300 hodin práce. Zuřil jsem u toho nesčetněkrát ale MSTS je právě o tom: vydržet a nevzdát se :lol:
Zkusíte to stokrát a na sto první to vyjde a ty vlaky se konečně vyhnou jak mají. Pak to zveřejníte a lidi Vám napíšou, že se vlaky nepotkaly :lol:
A tak musíte znovu... O tom to je...

Máte pravdu, že české tratě a aktivity jsou na hranici možností MSTS.
Ale jinak bych nezoufal, technika jde dopředu a myslím že vyřeší časem i pády do windows a sekání MSTS. Pevné disky jsou stále rychlejší, přístupové doby disků se zkracují, a na tom podle mě visí nyní hodně problémů.
Na pomoc od tvůrců MSTS bych nespoléhal. Zrušením MSTS 2 dali jasně najevo co si od téhle hry slibují.

Slyšel jsem zprávy, že měla být vydaná MSTS 2, ale pak to Microsoft stáhnul nevím proč, k vůli terorismu, tak jako v případě Flight Simulátoru, tedy přesně podle tohoto leteckého simulátoru teroristé zaútočili na 11. září a Microsoft ty hry stáhnul. Jsem smolař, možná nás bude víc, když mne baví nějaká hra, tak se časem dočtu, že programátoři a vývojáři již v té hře pokračovat nebudou. To samé je i u akční hry Max Payne. Předloni vyšla 2 a měla letos vyjít Max Payne 3, ale u firmy Remedy Software se cosi zaseklo, tak nevím. Ale s tou MSTS 2 to mne fakt mrzí. Už by to mohlo mít lepší parametry přizpůsobené operačnímu systému XP SP2 a méně pádů. Ale to by Bill Gates nesměl poslouchat FBI, CIA a Bílý Dům.

Dnes jsem konečně projel tuto aktivitu do Zábřehu, kde jsem myslel, že končí, ale...
Musím konstatovat, že je to velmi pěkná a propracovaná aktivita se zajímavým provozem. Všem doporučuji. Jen je nutné pravidelně SAVE, protože díky hustému provozu hra občas zamrzne. Jedinná technická vada na kráse je, že lokomotivy mají jako solo rychlost maximálně 80km/h. Kvůli brzdění. Já ji dodržoval a zatím jsem stíhal. Nyní mne čeká další strojová jízda, tak uvidíme. Ale to až zítra.

Zkusil sem Skončila mi šichta. Aktivita je super, ale řek bych, že až moc náročná na systém. Dohlednost mám asi 1200m kvalita objektů je na jedna textury taky na jedna. Vlaky i objekty. Nejdřív to začalo, že nejde přidat vagon xyz do světa, potom, že nejdou načíst objekty atd... Pmůže na to vypnout TS a spustit znova?

Pelikán napsal:
Zkusil sem Skončila mi šichta. Aktivita je super, ale řek bych, že až moc náročná na systém. Dohlednost mám asi 1200m kvalita objektů je na jedna textury taky na jedna. Vlaky i objekty. Nejdřív to začalo, že nejde přidat vagon xyz do světa, potom, že nejdou načíst objekty atd... Pmůže na to vypnout TS a spustit znova?

Někdy ano. Ještě restartuj celý PC - uvolní se tím syst. prostředky.

Zbyněk Šemora napsal:
Dnes jsem konečně projel tuto aktivitu do Zábřehu, kde jsem myslel, že končí, ale...
Musím konstatovat, že je to velmi pěkná a propracovaná aktivita se zajímavým provozem. Všem doporučuji. Jen je nutné pravidelně SAVE, protože díky hustému provozu hra občas zamrzne. Jedinná technická vada na kráse je, že lokomotivy mají jako solo rychlost maximálně 80km/h. Kvůli brzdění. Já ji dodržoval a zatím jsem stíhal. Nyní mne čeká další strojová jízda, tak uvidíme. Ale to až zítra.

Solo lokomotiva může jen 80km/hod?
Aha, tak to jsem nevěděl. Je vidět, že jsem trošku z jiného oboru a že jsem měl více studovat teorii :D

Back
Nahoře