Re: limity
bob57_cz napsal:
A proč se má aktivita ukončit,když překročím časový limit?
Ve skutečnosti taky fíra nevysype lidi,ať si jdou chytit něco jiného,že on to nestíhá. Prostě se jede dál. To nestačí zohlednit na konci v hodnocení?
Nejsem sice autor, ale základní pravidlo je, týká se hlavně dlouhých tratí jako je moje.
Nikdy nezadávat traffic vlaky v celé trase. Např na trati Praha - Zábřeh nechat jet dopravu celou trasu z Prahy. To by mělo za následek, že by to PC neutáhl a výsledek, časté zamrznutí PC, při každém pohybu i klidu.
Je to to samé, jako by jste na této trati rozmístili např 10 loose consists. Ideální je aby na trati byly maximálně dva až tři vlaky současně. Jinými slovy, další traffic se objeví až předchozí zmizí.
A tady je další problém, když fíra nepojede tak jak má, bude se loudat, tak by mu mizela doprava před očima. Proto kontrolní body, jak má jet rychle.
Moje zkušenost s touto aktivitou, já se spíš kochal než to hnal. Hlavně v Rudolticích mne zajímalo, jestli postrk najede na traffic, ale výpravčí mi už nadával, že mám minutu postaveno, ať jedu a nezdržuji dopravu. A opět jsem jel předpisově, klídek, vezu náklad, žádný spěch a žádný kontrolní bod mne neukončil. Jen cestou zpět jsem se ohlédnul za míjejícím vlakem a tem mi zmizel před očima, z čehož jsem usoudil, že bych kontroler měl trochu polechtat a jet.