J.Švec, aktivity

Pelikán napsal:
Zkusil sem Skončila mi šichta. Aktivita je super, ale řek bych, že až moc náročná na systém. Dohlednost mám asi 1200m kvalita objektů je na jedna textury taky na jedna. Vlaky i objekty. Nejdřív to začalo, že nejde přidat vagon xyz do světa, potom, že nejdou načíst objekty atd... Pmůže na to vypnout TS a spustit znova?

Já mám Athlon 64 3000, 512MB RAM 400MHz, Radeon X600 Pro, disk 7200ot. U-ATA.
A při posledním testu kdy jsem dal všechno na max včetně pohyblivých stínů mi to nespaldo při plné rychlosti ani jednou. Ale jinak občas taky, asi v průměru 1x během každého projetí celé aktivity. Pokaždé v jiném místě.

.

Snažim se zdárně projet KMS. Momentálně jsem zůstal stát v Třebovicích, že jsem nesplnil časový limit. Zatím je to super až na některé hlášky, které podle mě chybí. Třeba varování ať si švihnu že jsem pomalý, nebo v Třebový teď nevim jestli to tam náhodou neni, hláška o zastavení odpojení 130 od vlaku, kterou budu odstavovat. Na zhlaví to je ale ve stanici ne.

Jinak super.
-------------------
Zdeněk Itterheim

pridavam se k posledni pripomince. kdyz uz ne hlasky, tak aspon zverejnit limitni casy ke kontrolnim bodum, protoze takhle nemam ani zdani o kolik jsem nesplnil casovy limit

Re: limity

bob57_cz napsal:
A proč se má aktivita ukončit,když překročím časový limit?
Ve skutečnosti taky fíra nevysype lidi,ať si jdou chytit něco jiného,že on to nestíhá. Prostě se jede dál. To nestačí zohlednit na konci v hodnocení?

Nejsem sice autor, ale základní pravidlo je, týká se hlavně dlouhých tratí jako je moje.
Nikdy nezadávat traffic vlaky v celé trase. Např na trati Praha - Zábřeh nechat jet dopravu celou trasu z Prahy. To by mělo za následek, že by to PC neutáhl a výsledek, časté zamrznutí PC, při každém pohybu i klidu.
Je to to samé, jako by jste na této trati rozmístili např 10 loose consists. Ideální je aby na trati byly maximálně dva až tři vlaky současně. Jinými slovy, další traffic se objeví až předchozí zmizí.
A tady je další problém, když fíra nepojede tak jak má, bude se loudat, tak by mu mizela doprava před očima. Proto kontrolní body, jak má jet rychle.
Moje zkušenost s touto aktivitou, já se spíš kochal než to hnal. Hlavně v Rudolticích mne zajímalo, jestli postrk najede na traffic, ale výpravčí mi už nadával, že mám minutu postaveno, ať jedu a nezdržuji dopravu. A opět jsem jel předpisově, klídek, vezu náklad, žádný spěch a žádný kontrolní bod mne neukončil. Jen cestou zpět jsem se ohlédnul za míjejícím vlakem a tem mi zmizel před očima, z čehož jsem usoudil, že bych kontroler měl trochu polechtat a jet.

KMS

Děkuji za Vaše připomínky, byl jsem na dovolené tak jsem dřív nemohl odpovědět. Zbyněk už vlastně vše řekl.

Kontrolní body jsou bohužel nutné. Nejde tam proto aby hráče nutily spěchat a štvaly ho tím, když někam nestihne včas dojet. Nejsou tam vlastně ani proto aby pohlídaly hráče, který se "loudá" a tak by nestihl potkat a pokochat se protijedoucím trafic. To je spíš drobnost.

Jsou tam proto aby se simulátor nehroutil.
Kontrolní body mám hlavně v místech kde probíhají důležité události:
Například když máte s nákladním vlakem zastavit a pustit rychlík za Vámi před sebe. Do stanice těžko můžete dojet jak se Vám chce a to až po tom co se na stejné koleji jako Vy objeví rychlík. Musíte prostě přijet dřív. Proto je tam kontrolní bod. Nelze ani příjezd rychlíku kvůli pomalejším hráčům odsouvat do nekonečna protože pak by zase "rychlí" fírové nebyli spokojeni s dlouhým čekáním ve stanici na rychlík.
Pokud máte dostatečně vysoké FPS tak byste měli kontrolní body stíhat.
Jsou tam 2-3 minuty rezervy.

Jinak hlášky o blížících se časových limitech (že máte zrychlit) by tam být mohly. Třeba někdo takhle dokonalou aktivitu někdy vymyslí. Já to tam nemám. Ale třeba by pak zase někoho trápilo, že jsou tam samé obtěžující hlášky :) . Je to těžký. Ale připomínka je to zajímavá.

Nová aktivita

Hledám zájemce, kteří by měli chuť otestovat BETAVERZI mojí nové aktivity, tak aby mohla být v příštím týdnu zveřejněna oficiální verze. Díky.

Re: Nová aktivita

Jan Švec napsal:
Hledám zájemce, kteří by měli chuť otestovat BETAVERZI mojí nové aktivity, tak aby mohla být v příštím týdnu zveřejněna oficiální verze. Díky.

Tady... hlásím se teď hned!!!!!

Zdravím! Už druhým dnem se snažím prokopat se aktivitou Seznání HK. Po připojení k 810 (pro Os do Chlumce n. C.) dostanu hlášku "Došla nafta" a aktivita končí. Dá se to něják vyřešit? Děkuji za odpověď! P.S. BIN mám 1.7.081920 a trainset kompletní a aktuální.

brqo napsal:
Zdravím! Už druhým dnem se snažím prokopat se aktivitou Seznání HK. Po připojení k 810 (pro Os do Chlumce n. C.) dostanu hlášku "Došla nafta" a aktivita končí. Dá se to něják vyřešit? Děkuji za odpověď! P.S. BIN mám 1.7.081920 a trainset kompletní a aktuální.
Ahoj, ošetřit se to dá, otevři si v texťáku eng soubor oné 810 a dole nad řádek "Name" vlož celý řádek EngineVariables, takže to bude vypadat takhle:
.........
EngineVariables ( 80 )
Name ( "CD 810.007-5" )
.........
Ten tučně tam vložíš a nafta už ti při přestupu 100% nedojde. Ale aktivitu musíš hrát úplně odznova, po Load si MSTS bude pamatovat ung bez tohoto doplnění. Alespoň mě se tak dělo.
S pozdravem Dan.

Ani nemusí to jet od začátku, ono to stejnak končí s tím motorákem, coš znamená, že o nic nepříjde. Klasický odjezd se zastávkou v Kuklenách a konec.

brqo napsal:
Zdravím! Už druhým dnem se snažím prokopat se aktivitou Seznání HK. Po připojení k 810 (pro Os do Chlumce n. C.) dostanu hlášku "Došla nafta" ...
Mám problém tamtéž ... plus mínus ... sice nedojde nafta, ale dostanu povel k odjezdu, nicméně stále mi svítí stůj a svítí a svítí a svítí ... a já čekám a čekám a čekám :)
Jediné, co mě napadá, že by mohlo být důvodem je moje nestíhání na konci ... sice jsem nakonec zvládl koncovku (zapojení posledního vagónu 731, přelézt na 810 a sestavit finální vlak) dokončit ještě před odjezdem, ale stejně smůla ...
Na druhou stranu, stejně už je to pak jen o tom odjezdu a hotovo ...
Jinak prima šíbování ... docela se mi to zamlouvalo ... až na FPS 2-5 v prostoru HK :)

Back
Nahoře