test024 pro trať Kúty - Praha

Signalista

Cestující
Hezký večer, dnes jsem si stáhnul nové aktivity na stránce Z.Šemory a chtěl jsem vyzkoušel aktivitu test024 ( Ústí nad O. - Letohrad - Ústí nad O. ) taková kyvadlová doprava. Ale jedné věci nechápu. Když jsem vjel do stanice Letohrad, tak jsem zmáčknu enter pro nástup a výstup cestujících mezitím jsem odpojil lokomotivu a když jsem začal jet, poskočilo to hned mi to signalizovalo, že se rozjíždím bez návěsti výpravčího. Pak jsem tedy udělal ještě jednou, tentokráte jsem vjel do stanice Letohrad, a nemačkal jsem enter. Rovnou jsem lokomotivu odpojil začal jsem posunovat, ale co bylo zajímavé, když jsem za vyhybky směrem na Ústí a vracel jsem, v té trati nebyl umísten druhý reverzní bod a návěstidlo mi signalizovalo, že mám červenou. Jeden reverzní bod byl umístěn směrem z Letohradu pryč, ale směrem na Ústí nebyl žádný reverzní bod. Teď nevím, jak mám lokomotivu opět napojit na první vagón, který byl v úseku Ústí - Letohrad brán jako poslední. Jsou tam dva vagóny a lokomotiva 111.

Poraďte mi ! Jo a v aktivitách, kde člověk přijede do stanice, odpojí lokomotivu od vagónu, a když chci posunovat, hned mi to posune o další stanici, takže to vypadá, jako kdyby ve stanici nezastavoval.

Signalista napsal:
Hezký večer, dnes jsem si stáhnul nové aktivity na stránce Z.Šemory a chtěl jsem vyzkoušel aktivitu test024 ( Ústí nad O. - Letohrad - Ústí nad O. ) taková kyvadlová doprava. Ale jedné věci nechápu. Když jsem vjel do stanice Letohrad, tak jsem zmáčknu enter pro nástup a výstup cestujících mezitím jsem odpojil lokomotivu a když jsem začal jet, poskočilo to hned mi to signalizovalo, že se rozjíždím bez návěsti výpravčího. Pak jsem tedy udělal ještě jednou, tentokráte jsem vjel do stanice Letohrad, a nemačkal jsem enter. Rovnou jsem lokomotivu odpojil začal jsem posunovat, ale co bylo zajímavé, když jsem za vyhybky směrem na Ústí a vracel jsem, v té trati nebyl umísten druhý reverzní bod a návěstidlo mi signalizovalo, že mám červenou. Jeden reverzní bod byl umístěn směrem z Letohradu pryč, ale směrem na Ústí nebyl žádný reverzní bod. Teď nevím, jak mám lokomotivu opět napojit na první vagón, který byl v úseku Ústí - Letohrad brán jako poslední. Jsou tam dva vagóny a lokomotiva 111.

Poraďte mi ! Jo a v aktivitách, kde člověk přijede do stanice, odpojí lokomotivu od vagónu, a když chci posunovat, hned mi to posune o další stanici, takže to vypadá, jako kdyby ve stanici nezastavoval.

Příště napiš, že ještě píšeš :P

Hm, asi proto se to jmenuje TEST. Ten poslední reverzní bod tam je! Před červenou přejedeš výhybku, a je jasný, že musíš začít couvat i kdyby tam nebyl.

Aktivity Test jsou opravdu jen test, aby se hráč mohl svést po nových úsecích. Hlavně slouží pro moji potřebu a pomáhají mi odhalovat chyby.

Já jsem tuto aktivitu nehrál, ale jak to tady tak čtu, nemělo by se počkat, až doběhne nástup cestujících a teprve potom odpojit mašinu a jít na posun??? Je samozřejmé, že když se hne mašina, tak to MSTS vezme jako opuštění stanice bez pokynu výpravčího, ikdyž tam vagony pořád stojí. Musí to holt odstát celý vlak až do konce nástupu cestujících. Lord.

Já jsem tuto aktivitu dojel až do konce a na žádnou chybu jsem nepřišel, po příjezdu do Letovic jsem normálně počkal na výstup cestujících, pak jsem odpojil loko, poté následuje otočka na trianglu, nacouvání zpět na vagony a normální odjezd směr ÚO...

Je to přesně tak jak píše Lord. Počkat až na vystoupení cestujících a až pak se odpojovat a posunovat. Nic víc se k tomu nedá již napsat.
Ono i v reálu se čeká až lidi vystoupěj.

No jo, já jsem to též udělal podle návodu, ale problém je v tom, že když přijedu do letohradu, tak tam musím čekat na nástup a výstup cestujících cca 20 minut. A já jsem si myslel, že těch cca 18 minut mi bude stačit, abych mohl šibovat po kolejích. Ale dobrá, udělal jsem to tak, že jsem vjel do Letohradu, nechal jsem nastoupit a vystoupit cestující, a než mi výpravčí dal pokyn k odjezdu, trvalo to cca 20 minut, udělal jsem si mezitím kavu, pak jsem ještě stihl velkou toaletu a pak když jsem dostal návěst od výpravčího, pak jsem odpojil lokokomotivu a začal šibovat, projel jsem první reverzní bod, a začal jsem lokomotivou najíždět na zhlaví směřem k Ústí, přejel jsem první návěstidlo, které bylo otočené čelem vzad a když jsem to návěstidlo přejel, změnil jsem směr jízdy a když jsem začal jet opět dopředu, nemohl jsem, protože jsem měl na návěstidle červenou. Když jsem zmáčknul tabelátor pro povolení posunu hlásilo mi to : Permision Denied. Tak nevím, jak tu lokomotivu zpět připojit k vagónům.

Tady se asi pletou pojmy s dojmy...těch cca 20 minut se čeká na odjez z Letohradu směr ÚO již s připojenýmy vagony...čas na výstup pasažérů je zobrazen dole v jízdním řádu ubíhajícím časem...tzn až čas doběhne na 0:00, tak odpojim loko a pak s ní jedu na triangl atd...aspoň tak jsem to udělal já a na konci aktivity nebylo žádné hlášení o mých chybách

Back
Nahoře