Textury

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Já bych se v tomto případě na DXT prostě a jednoduše vyprdl, a použil texturu v běžném "zneužitelném" formátu, jednak to bude korespondovat s mírou "texturo-sociálního" cítění autora (kteroužto osobně velmi kvituji) a druhak se vyeliminují technické problémy. V jednoduchosti holt bývá síla a někdy je praktičtější se oprostit od malicherných úvah o možné zneužitelnosti.

Ja som zatiaľ problém pri dekompresii z DXT 1024 nemal. Výhodou tohto formátu je podstatne menšia veľkosť a väčšinou kvalitnejšie zobrazenie v MSTS, nedochádza tam k "pixelizácii".

Zdravím z Ostravice,
kde trávím týden dovolené s dcérenkou na dia-táboře.;) Píši z kolegova NTB,tak to snad dobře dopadne.:rolleyes:

Co se týče problematiky textur,v případě nových kousků ES64 U2 se autor rozhodl pro textury formátu DXT a přibalení patřičných textur ve formátu BMP.
Hlavním argumentem pro toto řešení je již Nebulusem zmíněná kvalita textur DXT. Rozdíl v datové velikosti textur Trans a DXT jsme až tak moc "neřešili".

David

Dobrý den,
ve kterém programu si mám prosím otevřit Ace textury o velikosti 2048x2048. TGA mi tak velké textury nezobrazí.

Děkuji, Tom.

Mohu v Gmaxu otevřít a použít původní texturu terrain.ace z msts? Chci si to ověřit, protože na mě gmax křičí error, tak jestli je chyba u mě. Díky

Můžeš ,resp gmax křičí protože je textura komprimovaná, přez tga tool ji dekomprimuj a půjde to. Tak u všech.

Keď v Shape Viewery pozrieš zoznam textúr, tak tie s prívlastkom DXT bez dekompresie cez TGA tool v Gmaxe nepoužiješ.

Tak tabulky se kradou i msts. Neví někdo, jak tabulku dostat zpět? Pouze jsem ji přeskinoval, vyalfovaná není, ale je prostě fuč. To samé i na druhé straně mašinky, tam je ještě ta ze textury boku, ale modelovaná taky zmizela. Ještě dodávám, že na čele zůstali.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-lm.xf.cz/obrazkyforum/749254tabulka.jpg

Nalezeno čirou náhodou.

Rozklikněte si produkty, je tam toho více: http://www.gema.cz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=14&Itemid=71&lang=cs

http://www.gsplus.cz/zeleznicni-znacky.php

Ahoj,
mohl by mi někdo prosím napsat jak mám převést TDX do TGA? Hledám na foru už několik hodin a nemůžu to najít.
Děkuji

Bodejť by jsi to našel, když hledáš TDX místo DXT jak ti poradili v jiném vlákně. A potom bude stačit se podívat jen o pár příspěvků výše ...

Pawlik napsal:
Pokud vytváříš novou alfu, tak asi takhle:
1. Otevřít v TGAtool texturu *.ace, zatím je bez alfy.
2. Na horní liště Image/send main image to editor - textura se otevře v Malování jako *.bmp.
3. Celý obrázek označ a zkopíruj přes ctrl+C do schránky.
4. Vpravo klikni na volbu Create alpha channel.
5. Nahoře na liště Image/send alpha channel to editor.
6. Otevře se alfa - všude bílo. Teď babo raď, jak trefit okna...
7. Takže ctrl+V a do alfy se nahraje obrázek textury. Teď stačí okna vybarvit černě a zbytek bíle, uložit, zavřít Malování.
8. Nahoře na liště Export/ace (trans), uložit.

Jestli děláš reskin:
1. Původní texturu otevřít, Image/Send alpha channel to editor a alfu si někam ulož bokem
2. Až budeš ve tvé reskinované textuře dělat novou alfu, postup je stejný jako u výše zmíněného návodu,
jen nemusíš nic kreslit a alfu, kterou jsi si před chvílí uložil tam rovnou zkopíruješ. Pak zase export, uložit....

Ahoj, mám takový problém...Dělám reskin vše OK, ale mám na okně texturu a ne pohled do interieru chtěl bych postupovat podle návodu, ale nevím, kde tu alfu najdu abych jí zálohoval a nevím jak jí tam pak vrátit zpět. Pomůžete mi někdo prosím?

Back
Nahoře