Ešus 471

Signalista

Cestující
Mám z internetu stáhnoutou soupravu 471, ale nevím, kde bych sehnal cabview a sound.
Na jedněch stránkách odkud jsem to stahoval je odkaz na německé stránky, bohužel jsou hodně přetížené a nemohl jsem stahovat cabview a sound. Mám pocit, jestli to nepatří k jiné soupravě.
Kde ještě bych to mohl stáhnout ?

Signalista napsal:
Mám z internetu stáhnoutou soupravu 471, ale nevím, kde bych sehnal cabview a sound.
Na jedněch stránkách odkud jsem to stahoval je odkaz na německé stránky, bohužel jsou hodně přetížené a nemohl jsem stahovat cabview a sound. Mám pocit, jestli to nepatří k jiné soupravě.

A jak jsou ty německý stránky???

Signalista napsal:

Zvuky a kabinu neseženeš. Je možné použít kabinu z originálu Swiss S-Bahn Re450, ale má se skutečnou kabinou společného asi tolik, co model, resp. skin :cry: Stránky http://www.thetrain.de jsou sice přetížené a mají omezení, ale chce to zkusit několikrát za sebou a mimo špičku. Jinak se můžeš zaregistrovat a stahovat bez omezení, ale to už není zadarmo.

Naposled editoval moderátor:
Zvuky a kabinu neseženeš. Je možné použít kabinu z originálu Swiss S-Bahn Re450, ale má se skutečnou kabinou společného asi tolik, co model, resp. skin :cry: Stránky http://www.thetrain.de jsou sice přetížené a mají omezení, ale chce to zkusit několikrát za sebou a mimo špičku. Jinak se můžeš zaregistrovat a stahovat bez omezení, ale to už není zadarmo.[/quote]

Registrace je zdarma.Mám ji a nic jsem neplatil.

Na thetraine sa da registrovat aj bezplatne, potom mozes stahovat bez obmedzenia ale obmedzenou rychlostou (tak 20 kB/s)

JOHNZ napsal:
Na thetraine sa da registrovat aj bezplatne, potom mozes stahovat bez obmedzenia ale obmedzenou rychlostou (tak 20 kB/s)

To jo, ale stejně mě to pustí ve špičce tak až na třetí pokus.

no nevím,ale kdykoliv vlezu na The-train a že tam lezu každý den, tak pokud cokoliv stahuju,tak vždy na první pokus. Vypnu předem akcelerátor stahování a pustí mě to okamžitě. Nepamatuju si už ani,že bych kdy čekal

AlesB napsal:
no nevím,ale kdykoliv vlezu na The-train a že tam lezu každý den, tak pokud cokoliv stahuju,tak vždy na první pokus. Vypnu předem akcelerátor stahování a pustí mě to okamžitě. Nepamatuju si už ani,že bych kdy čekal

Tak to už vidím problém jenom v kvalitě mého připojení. Ono CDMA není nic moc, ale když jinou možnost nemám ............ Ale tyhle problémy jsem měl i s ISDN. Však oni u nás jednou taky zavedou ADSL a budu stahovat jako vy :P Nebo by ještě mohl být problém v d.m. opery. Ale kvůli tomu nebudu otvírat ie.

Boby napsal:
AlesB napsal:

Tak to už vidím problém jenom v kvalitě mého připojení. Ono CDMA není nic moc, ale když jinou možnost nemám ............ Ale tyhle problémy jsem měl i s ISDN. Však oni u nás jednou taky zavedou ADSL a budu stahovat jako vy :P Nebo by ještě mohl být problém v d.m. opery. Ale kvůli tomu nebudu otvírat ie.

Já používám taky CDMA, signál 1-2 dílky...rychlost dwnloadu se mi pohybuje mezi 60-80kb/s, někdy i kolem 100..z http://www.thetrain.de je ta rychlost kolem 20-ti, ale to je asi u všech

Amazon napsal:
Boby napsal:
AlesB napsal:

Já používám taky CDMA, signál 1-2 dílky...rychlost dwnloadu se mi pohybuje mezi 60-80kb/s, někdy i kolem 100..z http://www.thetrain.de je ta rychlost kolem 20-ti, ale to je asi u všech
Já taky mám úplně stejnou zkušenost, s CDMA stahuji v pohodě přes těch 60-80kb/s,ale z thetrain max 20kb/s a vůbec nevím proč

We want ešus

We want we want mess tin; -> My chceme ešus ;-)
PROSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍM

TEDA DEJVE, SKLÁNÍM TI VELKOU POKLONU. PRÁVĚ TO STAHUJU, ALE NA TOM SCREENU TO VYPADÁ NAPROSTO ÚŽASNĚ. VELKÉ DÍKY

Dejve, klobouk dolů!!! Myslím, že už málokdo čekal, že se někdy Ešusem projede. Je to lepší než Vánoce. Milionkrát DÍKY, jsi MACHR!!!!!!!

Mě osobně se jednotka 471 vzhledově moc nelíbí, jsem zvyklej spíš na klasiku, tedy 451/452 a 460/560 co se jednotek týká, ale inovaci se člověk nevyhne, třeba se mi časem zalíbí. Model ovšem vypadá výtečně, vynikající práce, smekám, protože sám když vidim modelovací program tak nevim čí jsem a co s tim. Co mě ale udivilo, je akcelerační schopnost této jednotky, já jsem s ní v reálu ještě nejel, a kdo ví jestli vůbec pojedu, tady na západě čech nic takovýho nejezdí. Podle dokumentace je max.výkon 2000kW, což je nastaveno i v *.eng souboru. Podle stopek mi vyšlo zrychlení z 0 na 100 km/h za 20.5 sekund...Opravdu jednotka takto akceleruje i v reálu?

No za 20,5s na plnej kotel, ale na ten se stejne nejezdi a navic to stejne veze vsechno az do Kolina AVV. Pokud je trat sucha, tak si myslim ze o malinko vyssi cas se da s jednou jednotkou dosahnout. Horsi je kdyz je mokra trat, protoze diky absenci piskovacu u tyhle soupravy je, ac to ma rizeni prokluzu, docela drzkohubny davat vyssi vykon, klouze to jak bejk. Videl sem to na vlastni oci, fira za deste jel z Vrsovic na hlavak a pak pres Hrabovku na Masnu (navoz v minulem GVD na Sp1903) a pred tunelama za deste musel trochu vic zabrat a mel tam sotva 50% a uz mu to hlasilo ze klouze. Prej do vetsiho kopce docela katastrofa.
Ale globalne to ma docela odpich.

Jsem rád, že se Vám jednotka líbí.
Do engu se ale ohledně omezovače rychlosti vloudila chyba. Dělal jsem nějaké úpravy a už mě nenapadlo jednotku pro sichr ještě jednou otestovat v aktivitě. Ve volné jízdě problémy nejsou. Za chybu a případné komplikace se omlouvám.
Update je tady:
http://dejv.msts.cz/download/cd_471upd.rar

Byl bych rád, kdyby to někdo testnul - já aktivity moc rád nedělám, vlastně to ani moc neumím a vůbec tuto práci radši přenechávám odborníkům. Testoval jsem to na jednoduché zkušební trati, takže není vyloučena ještě nějaká chybka, ale víceméně jsem ten omezovač zpět opsal z 363, takže snad by to mělo být OK.
K tomu omezovači ještě poznámka - konstrukční rychlost jednotky je 160km/h, na ČD je její povolená rychlost 140, takže pokud v aktivitě překročíte na cca 143 a víc, tak Vám to strhne brzdu.

Amazon: člověče chlape, jakýma stopkama jsi to měřil??? No já jsem 100 dal na plný kotel za 37s s odřenýma ušima (po rovné trati). Nejels náhodou z kopce? A pokud se Ti zdá akcelerace moc velká, tak tam nesyp tolik vaty. Představ si, že HJP nenastavuješ % výkonu ale % poměrného tahu (ono celkově se způsob řízení reálné 471 v msts dost špatně simuluje, a to ještě nemluvím o AVV). Zrychlení soupravy jsem srovnával se zvukovou nahrávkou (což zas tak přesné není, protože sice znám přesně čas od rozjezdu, ale ne aktuální rychlost) a pokud předpokládám, že se fíra rozjížděl na cca 80 - 90% PT (sucho, svítilo slunce) a předpokládám, že se možná rozjel na těch 140 (vybral jsem si úsek s největším rozestupem zastávek), tak jízda v msts tomu víceméně odpovídá. Ale jak říkám, jedná se pouze o předpoklady, žádné zaručené hodnoty.

Je fakt že jsem to měřil stopkama v mobilu, ale ty bych řekl odpovídají normě. Měřil jsem na rovném úseku bez zatáček a sklonů, kde neni ani moc objektů, FPS kolem 50-ti, aby to necukalo a plyn reagoval plynule. Ale je fakt že rozjezdy na 100% v reálu nejsou takže se budu krotit :-))

Back
Nahoře