Ešus 471

Robo napsal:
michawel napsal:
Stejně jim ten hajzlík, ač bude vaku, zas někdo z našich drahých spoluobčanů odmontuje.
Jinak jak tu někdo psal, to spřažení AUTOMATIC - BAR - BAR - AUTOMATIC podle mě nejde. MSTS to takhle neumí.

Ale vie. Posielam sem zloženie spriahadiel dvojičiek 131. Princíp je ten istý.

Coupling (
Type ( Bar )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)

Velocity ( 0.01m/s )
)

Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
)
Buffers (
Spring (
r0 ( 80cm 150cm )
)
Centre ( 0.5 )
Radius ( 1 )
Angle ( 0.5deg )

Prečo je to "chain" a "bar", to už chápeš

Ale 131 má všude šroubovky a je dělána pro provoz samostatně.

Pôvodne z výroby to tak bolo (každá lokomotíva bola samostatná). Ale po dosadení mikroprocesorovom riadiacom systéme už nemôžu byť prevádzkované samostatne, ale len ako dvojičky. Môžu sa rozpojiť iba v opravárenskych dieľňach.

Stanley napsal:
Robo napsal:
michawel napsal:
Stejně jim ten hajzlík, ač bude vaku, zas někdo z našich drahých spoluobčanů odmontuje.
Jinak jak tu někdo psal, to spřažení AUTOMATIC - BAR - BAR - AUTOMATIC podle mě nejde. MSTS to takhle neumí.

Ale vie. Posielam sem zloženie spriahadiel dvojičiek 131. Princíp je ten istý.

Coupling (
Type ( Bar )
Spring (
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)

Velocity ( 0.01m/s )
)

Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
)
Buffers (
Spring (
r0 ( 80cm 150cm )
)
Centre ( 0.5 )
Radius ( 1 )
Angle ( 0.5deg )

Prečo je to "chain" a "bar", to už chápeš

Ale 131 má všude šroubovky a je dělána pro provoz samostatně.

Kriste, to sú detaily tu idé o princíp. Je síce tak robená, ale nerozpájajú ich takmer vôbec, len v RD. Preto to beriem tak, že pri ešuse sa nechá vozeň 071 na pokoji, ale na 471 a 971 sa pripíše trebárs chain, alebo automatic.

michawel napsal:

Trochu jsem testoval a MSTS to umí. Dokonce umí rozlišit přední a zadní spřáhlo. Pěkně je to popsáno v návodu od p. Frinty na úpravu spřáhel. Dokonce i editor neměl problém tuto kombinaci poskládat a souprava se chovala korektně. Mezi sebou rozpojit nešla, při najetí na další se bez problémů přivěsila.

A ještě k rozpojitelnosti popř. k typu spřáhla: Ano, vozí se i samostatné části, ale to je spíše mimořádnost. Proto bych dal na čela "Automatic", ať se dají spojit jednotky mezi sebou, ale s jinými vozidly ne. Pokud by snad někdo chtěl tvořit aktivitu s variantou odvozu jinou lokomotivou, není problém vytvořit nový .eng či .wag "šroubovkový" soubor, který by se k aktivitě přidal.

Pro Dejva: Pokud bys chtěl k zveřejnění upravené .eng a .wag soubory (spřáhla), ozvi se.

Super, já si to myslel taky, ale někdo mě vehementně tvrdil, že to nejde. Bohužel jsem neměl dostatek času to otestovat sám.

Co takle jako v reálu vytvořit model adapteru automatic/chain, aby se mohlo spojovat i s jinymi mašinami.Slo by to pouzit k Pendolinu a k Zabotlame.

Pane Dejve, budete něco dělat s těmi zvuky? Ten zvuk trakčáku převzatý z peršinga mne tam strašně vadí...Když jste vydal takové veledílo, byla by škoda, aby to nebylo úplně dokonalé. K dokonalosti tomu chybí právě ten zvuk trakčáku...

Předem děkuji...

Současné hodnocení *** (z *****)
Hodnoceni s orig. trakčakem ************************************
;-)

Deterio napsal:
Co takle jako v reálu vytvořit model adapteru automatic/chain, aby se mohlo spojovat i s jinymi mašinami.Slo by to pouzit k Pendolinu a k Zabotlame.

Dobrý nápad a odpovídalo by to realitě.

spřáhla

V provozu se 471 spojují jen mezi sebou navzájem. Pokud chcete vytvořit aktivitu,kde bude tato jednotka spojena s jinou částí vlaku,nepoužívejte "nouzové spřáhlo",ale použijte přechodový vůz. Je to bezpečnější.

Mirec:
ten interier svítí (stejně jako u Bmz a spol), ale jsou tmavá okna. Navíc kvůli nefiltrování terénu jsou řešena jako tmavý objekt, takže to, že se uvnitř svítí, není skoro poznat. Jedině více zprůhlednit okna, jinak to nevidím.

Alois Negrelli (+ James Richard):
Škoda, že ta připomínka ke zvukům nebyla tak o den dřív. Byl jsem teď na dovolené u Prahy a měl jsem hafo času. Teď už je to pasé, pravděpodobně dřív jak za 2 měsíce se v Praze neobjevím.
U 471 je ale dost podstatný problém - příliš rychlý rozjezd, z nahrávek co mám (jízda Masaryčka - Kolín) se už nic víc udělat nedá, zvuk TM při malých rychlostech je nahrazen zvukem z peršinga (nebo je to 350, co já vím). Při vyšších rychlostech (tak kolem 20 a víc) je již postupně přehlušován originálem. Navíc (bohužel pro mě) zvuk TM hraje všema barvama a poměrně obtížně se napodobuje.

Jiný zvuk na zadním stanovišti není technicky proveditelný (omezení ze strany msts). Mně tam ale rozhodně nic netiká, jedná se o zadní stanoviště 471 nebo 971?

Bob:
Na ta spřáhla se podívám, měl jsem teď jinou "práci". Kdyžtak se ozvu.

Vždyť si nahrával zvuky ešusu v Ústí n.L. a tam se to rychle rohodně nerozjíždělo... Možná, že by se dalo něco natočit a poslat Ti to, ne ?
K.

Nj, jenže čím pomaleji se rozjíždí, tím méně výraznější ten zvuk zas je. Navíc v Ústí jsou nahrávky rušeny třískáním kol a tak jsou skoro nepoužitelné (použil jsem z toho jen kompresor). K tomu všemu do toho řvaly jakési děcka...
Pokud se někomu podaří získat vyhovující nahrávku, tak není problém. Chtělo by to nahrávku z koridoru (aby bylo co nejméně rušivých zvuků), kdy by se fíra rozjížděl vyloženě pomalu (anebo kdyby tak rozjížděl 6ti vozovou soupravu jen jedním hnacím vozem eventuelně standardní 3vozovou jen jedním podvozkem ... ale to už chce mít nějakého známého fíru...)

Dejv napsal:
Nj, jenže čím pomaleji se rozjíždí, tím méně výraznější ten zvuk zas je. Navíc v Ústí jsou nahrávky rušeny třískáním kol a tak jsou skoro nepoužitelné (použil jsem z toho jen kompresor). K tomu všemu do toho řvaly jakési děcka...
Pokud se někomu podaří získat vyhovující nahrávku, tak není problém. Chtělo by to nahrávku z koridoru (aby bylo co nejméně rušivých zvuků), kdy by se fíra rozjížděl vyloženě pomalu (anebo kdyby tak rozjížděl 6ti vozovou soupravu jen jedním hnacím vozem eventuelně standardní 3vozovou jen jedním podvozkem ... ale to už chce mít nějakého známého fíru...)
Já bych známího fíru co na těch ešusech jezdí měl,ale zase nevím jak ty zvuky nahrát.Když mi někdo poradí jak na to tak bych to skusil.

Dejve a proč se neobrátíš na GŘ ČD?Dostaneš povolení pro vstup na hnací vozidlo,vyfotíš si a nahraješ co budeš chtít.Stačí se jen ozvat,vysvětlit jim,proč to povolení chceš a určitě ho dostaneš.A pokud by jsi pak s tím povolením šel za strojmistrem v Praze na ONJ,tak by ti přistavili ešus a můžeš vesele nahrávat.Určitě by ti fíra i popojížděl,aby ty zvuky odpovídaly co nejvíc realitě..

Anonymous napsal:
Dejve a proč se neobrátíš na GŘ ČD?Dostaneš povolení pro vstup na hnací vozidlo,vyfotíš si a nahraješ co budeš chtít.Stačí se jen ozvat,vysvětlit jim,proč to povolení chceš a určitě ho dostaneš.A pokud by jsi pak s tím povolením šel za strojmistrem v Praze na ONJ,tak by ti přistavili ešus a můžeš vesele nahrávat.Určitě by ti fíra i popojížděl,aby ty zvuky odpovídaly co nejvíc realitě..

To je jako tak jednoduché? Co třeba nějaké školení BOZP, navíc se jedná o elektrické hnací vozidlo a pokud bych vstupoval na veřejnosti nepřístupná místa když by bylo vozidlo pod napětím, tak musím mít určitě absolvovanou i vyhlášku 50 - tu sice mám, ale stejně bych neřekl, že by to vyřízení šlo tak snadno.
Navíc chtěl bych vidět, co by mi řekli na to, že to chci pro jakýsi simulátor (jak říká moje máma - ti by mě hnali až do Bílovic....). Když už tak bych se to snažil uhrát na to, že jsem student dopravní fakulty.

Je tady někdo, kdo něco podobného zkusil? A vyšlo to?

Vím i o tom, že existuje průkaz, díky kterému se lze dostat na stanoviště. Znám člověka, který ho díky známosti na vyšších místech má. Asi jsem se holt špatně narodil ...

Anonym st srpen 03, 2005 9:37 pm:
Je to jednoduché - vem si diktafon nebo kameru, řekni fírovi ať se rozjíždí jen na podvozek co je pod strojovnou (když je 471 čelní vůz jednotky) a buď si běž sednout tam, kde jsou schody do 1. třídy, nebo eventuelně do chodbičky vedle strojovny či do mezivozového prostoru - nevím, kde je to nejideálnější - chce to zkusit, nejlepší podle mě ale asi bude ta první možnost, v prostoru mezi vozy jsou hodně slyšet trakční měniče, jak je to u strojovny nevím. Já nahrával motory tam u 1. třídy.

zvuky

Za týden by měl ke mně přijet Zbyňďa, pokusíme se něco nafotit a nahrát,tak vydrž.
Do té doby se pokusím zkontaktovat přednostu LD Praha a vyrazit z něj jednorázová povolení,abychom to mohli realizovat.
Předpokládám,že nás jako své bývalé zaměstnance nevypoklonkuje.
Z.pomocníkoval , já fíroval.

Jinak-na to povolení jako externí strana 50ku nepotřebuješ a jen podepíšeš poučení.

S tím povolením bych taky neviděl až tak obrovský problém. Vedení odboru 12 pochází z bývalého DKV Cheb, myslím, že stále mohu zaškemrat o puštění jednoho cvoka za daným účelem na daný stroj :lol:
Petr Šimral

tak to se máte, já na konci školního roku psal na ředitelství ČD, jestli by bylo možné vzít mě a mýho mladýho na mašinu za první vysvědčení, byť jenom na krátkou jízdu ( z jedné stanice do druhé-jakýkoliv vlak v Praze) a neráčili mi ani napsat, abych si ........... :( - to samé jsem zkoušel na DP Metro a výsledek stejný

ad bob: To v tvém zápatí je to, s čím umíš jezdit a na co máš papíry?

209, 210, 230, 240, 242, 700, 701, 702, 703, 704, 710, 714, 716, 720, 721, 725, 726, 730, 731, 735, 740, 742, 745, 751, 753, 770, 771, 781, 801, 810, 815, 820, 830, 852, 853, RS1, MVTV - 2, MVTV - 3.

Back
Nahoře