Ešus 471

470? To byla odjakžiava Uršula, také tak ošklivá. Pamatuji si, když ji zkoušeli na Benešov. Byla jak osel. Na ze zastávky z ničeho nic odmítala odjet. Najednou si usmyslela že pojede a opravdu jela. A nikdo nepřišel na to, proč tomu tak je. Pak ji nějak dali dohromady. Viděl jsem ji současně rezavou ošklivou na ONJ. Kdyby někdo chtěl modelovat, raději 451. Ta je typická a je to vděčný model, protože jezdil všude možně, současně i v Olomouci. Před nástupem EM488 jezdili i v Bohumíně a Košicích.
Ale je fakt, že se jedná o jeden z posledních modelů do MSTS, který nám z typického sortimentu ČD a ČSD chybí.
451 bylo poslední inventární číslo 101/102, 452: 21/22, ale 21 vyhořela a jezdila pak v sestavě 12/22. Jestli mne paměť neklame. Tedy těchto strojů bylo požehnaně.

Zbyněk Šemora napsal:
470? To byla odjakžiava Uršula, také tak ošklivá. Pamatuji si, když ji zkoušeli na Benešov. Byla jak osel. Na ze zastávky z ničeho nic odmítala odjet. Najednou si usmyslela že pojede a opravdu jela. A nikdo nepřišel na to, proč tomu tak je.

Tak to by byla i pravda....když jsem byl v Žilině v třeťáku a jezdil domů, tak v té době se testovala na trati 321 Č.Těšín-Havířov-O.Svinov......na tu dobu pro lidi zvyklé na "komfort" 460 to byl celkem luxus, akorát......ta potvůrka dokázala udělat na těch pár kilometrech sekeru cca 40 minut....

.

A co první pershingy 163-ky. Prvních 20 ks přivezli do Ústlí n. L. Taky to bylo 20 prototypů. Co vim tak každá byla jinak drátovaná. Nebo "pilštyky", 5 chlapů běhalo okolo mašiny nevěda proč nechce naskočit, najednou se plechy oklepaly a mašina bežela. Taky nikdo nevěděl proč. Aaaaaaaaa to jsou story na dlouhý tratě. Každá řada má svůj prototyp a ten zas svůj vývoj.

----------------------------
Zdeněk Itterheim

Re: 470

PRCH napsal:
Dejv napsal:
Pro mě je stavba 470 nereálná z toho důvodu, že ke 470 nemám jedinou fotku ani zvukový záznam. S přihlédnutím k mojí nynější situaci a k počtu jednotek je získání potřebných materiálů utopie. Takže smůla. Pláčete nad špatným hrobem.

Parkrat jela na trati PHA - BENE jako nahrada za 451/2, ale vypadala hrozne :cry: , souprava byla slozena z vozou obou vyrobenych prototypu (nektere vozy modro-sede, zbytek zluto-zeleny) lak otriskany, skrine zrezle.
Doufam, ze se aspon jedna souprava opravi a zachova pro muzeum i kdyz vek na to zatim nema.

Podle oběhů v Grafikonu 2005 by měla 470 vozit ve všední dny několik osobáků mezi Prahou a Berounem. Jestli to tak opravdu je, ví bůh...

Ano jezdí, ale já měl vždy smůlu. Vždy když jsem potřeboval jet do Zadní Třebáně, bývaly nasazovány 3 berounky a souprava dvou ešusů, nebo místo ešusů jezdila uršula, ale na druhou stranu než jsem potřeboval. A o víkendech jezdily 2xešus a 2xBerounka. Nevíte jak skončila souprava 470-001+470-002? Vždy jela jen ,,modrá uršula" 470-003+470-004. Někdy také jezdí na Benešov.

VáclavS napsal:
Ano jezdí, ale já měl vždy smůlu. Vždy když jsem potřeboval jet do Zadní Třebáně, bývaly nasazovány 3 berounky a souprava dvou ešusů, nebo místo ešusů jezdila uršula, ale na druhou stranu než jsem potřeboval. A o víkendech jezdily 2xešus a 2xBerounka. Nevíte jak skončila souprava 470-001+470-002? Vždy jela jen ,,modrá uršula" 470-003+470-004. Někdy také jezdí na Benešov.

Zkuste debatu na k-reoprtu o Krakenovi. Tusim, ze jedna z tech souprav (v soucasnosti pojizdna) mela stret se stromem (snad uz by mohla byt pomalu ok) a druha je na nahradni dily pro prvni :-)

470 provoz

003 a 004 MÁ jezdit šejdr do Berouna (praxe nic moc) vydrží tak týden než se něco pos... Pak dle věci stoji od několika hodin až několik týdnů.
001 a 002 hlídají na ONJ kopřivy, sice vylézají tvrzení jako že se na ni dělá (zprovoznění) ale venku nebyla šíleně dlouho. Varianta ND mě připadá reálnější. Zelenými vložaky se občas záplatuje modrá jednotka. A jestli vyjede (a jinam než do kovošrotu; nejlépe i s lidmi) neví ani nejvyšší pán železničář.
Nafocení brání pouze 2 věci: - provozní vzácnost, - absence digitálu (mám klasiku a malinko nestíhám vyvolávat).

Klici, tvořím aktivitu s 471, a nejdou mně spojit dvě soupravy, spojit a rozpojit vagóny, píše to, že tento typ zpřáhel nejde rozpojit. Proč, chyba u mě, blbost, stáhnul a používám, bez žádných úprav.

Jestli mluvíme o téhlé 471 protože ténto topic byl o 470 ne?
http://www.hawk-moto.euweb.cz/kyje.jpg
Tak je s vagóny vše v pořádku, zde je to hodně složitý proces pro rozpojení(in real), ale soupravy by myslím jít měli....zkus ji napojit druhým čumákem lokomotivy... je možný, že dejv tohle neupravoval!

alcapone napsal:
Klici, tvořím aktivitu s 471, a nejdou mně spojit dvě soupravy, spojit a rozpojit vagóny, píše to, že tento typ zpřáhel nejde rozpojit. Proč, chyba u mě, blbost, stáhnul a používám, bez žádných úprav.

Když se podíváš do engu, zjistíš, že spřáhla jsou typu BAR a ty nejdou spojovat a rozpojovat. Musel bys do engu přidat spřáhlo typu AUTOMATIC ale to bych nechal na autora modelu v další verzi. Dokázal bys to sám, ale musel bys s aktivitou šířit i eng a to bez svolení autora není možné.

Miran napsal:
alcapone napsal:

Když se podíváš do engu, zjistíš, že spřáhla jsou typu BAR a ty nejdou spojovat a rozpojovat. Musel bys do engu přidat spřáhlo typu AUTOMATIC ale to bych nechal na autora modelu v další verzi. Dokázal bys to sám, ale musel bys s aktivitou šířit i eng a to bez svolení autora není možné.

Napiš mail autorovi že aku aktivitu chceš spraviť a akú úpravu engu si to vyžaduje. Je dosť možné že sám autor ti pošle upravený eng alebo ti dá súhlas na úpravu. Potom upraviť to je maličkosť a aktivita môže na svet.Keby si čakal na autora ako to píše Miran tak je možné že sa vôbec nedočkáš pretože autor nemusí mať vôbec takú potrebu. Vždy je lepší aktívny prístup. Napíš mu a uvidíš sám.

dem napsal:
Napiš mail autorovi že aku aktivitu chceš spraviť a akú úpravu engu si to vyžaduje. Je dosť možné že sám autor ti pošle upravený eng alebo ti dá súhlas na úpravu. Potom upraviť to je maličkosť a aktivita môže na svet.Keby si čakal na autora ako to píše Miran tak je možné že sa vôbec nedočkáš pretože autor nemusí mať vôbec takú potrebu. Vždy je lepší aktívny prístup. Napíš mu a uvidíš sám.

Jo a základ na bordel je na světě! Udělá aktivitu, upraví eng, někdo si ji stáhne a doma má ešus s původním engem a bác! Aktivita nepůjde hrát.
Bude následovat spousta dotazů sem do fóra a než si to někdo uvědomí a poradí, že musí být upavený eng uplyne spousta času a napíše se spousta dobře míněných rad k ničemu. Lepší je požádat autora, aby takto upravený eng vydal jako oficiální verzi na svých stránkách, a v aktivitě na to výrazně upozornit, že je třeba taková a taková verze ešusu.

Miran napsal:
dem napsal:

Jo a základ na bordel je na světě! Udělá aktivitu, upraví eng, někdo si ji stáhne a doma má ešus s původním engem a bác! Aktivita nepůjde hrát.
Bude následovat spousta dotazů sem do fóra a než si to někdo uvědomí a poradí, že musí být upavený eng uplyne spousta času a napíše se spousta dobře míněných rad k ničemu. Lepší je požádat autora, aby takto upravený eng vydal jako oficiální verzi na svých stránkách, a v aktivitě na to výrazně upozornit, že je třeba taková a taková verze ešusu.

Niektore vaše prispevky absolutne nechapem. Buď nás všetkých považujete za idiotov, alebo zamerne brzdíte pracu ostatných. Keď autor dovolí úpravu a distribuciu upraveneho engu tak o akom bordeli to hovoríš? Do read me aktiviti sa napíše jasne načo tam ten eng je ,že si poprípade zálohujte pôvodný atď.........a jeto. Ale pre niektorých je asi jednoduchšie kvôli aktivite stiahnuť oficialnu verziu upraveného ešusu čo ma niekolko mega( chudáci s dial upom) ako si stiahnuť aktivitu s upraveným engom čo ma len niekolko kB. :mad: Ale keď to chcete komplikovať prosím je to vaša vec.

Naposled editoval moderátor:
dem napsal:
Niektore vaše prispevky absolutne nechapem. Buď nás všetkých považujete za idiotov, alebo zamerne brzdíte pracu ostatných. Keď autor dovolí úpravu a distribuciu upraveneho engu tak o akom bordeli to hovoríš? Do read me aktiviti sa napíše jasne načo tam ten eng je ,že si poprípade zálohujte pôvodný atď.........a jeto. Ale pre niektorých je asi jednoduchšie kvôli aktivite stiahnuť oficialnu verziu upraveného ešusu čo ma niekolko mega( chudáci s dial upom) ako si stiahnuť aktivitu s upraveným engom čo ma len niekolko kB. :mad: Ale keď to chcete komplikovať prosím je to vaša vec.

Milan to chce klud a rozmyslet si, než někoho začneš napadat.....Miran tym myslel, že vznikne bordel z toho duvodu, že se začne po internetu flakat spousta engů na tento model.....ha , a který je ten originálny? A navíc se na to Miran nekouká z pohledu autorů, ale z pohledu běžného uživatele....ten těžko bude chopen analyzovat eng, aby poznal, kterouže verzi engu vlastně máš.....navíc.....eng se standardně nepřibaluje do apk formátu, taže si s tím musíš pak poradit sám......a v tomhle má pravdu

Jinak kdyby sis všimnul, tak v update modelu nemisí být i megabytes textur....opravdu stačí dát jenom eng....

Naposled editoval moderátor:
Tohle téma v rámci možností čtu, takže o návrzích/připomínkách zde publikovaných vím. Mám ale i jiné starosti/zájmy, než jen msts, takže všechno nejde hned. Navíc mám problémy s konfigurací světel a s novými zvuky TM (modrá smrt), takže to ještě potřebuju otestovat a rozmyslet si, co v updatu bude a nebude.

Keď že človek ma tu schopnosť si všetko zle vysvetliť( ako som sa o tom presvedčil aj s Dejvovho príspevku) pre istotu mažem.

dem napsal:
Martens ja som uplne kludný. A nebolo to myslené útočne. Ale som strašne prekvapený s toho že stakejto maličkosti sa robí taký velký problém. Veď sa to dá vyriešiť uplne jednoducho.
Tý skúsenejší si to aj tak budu vedieť urobiť aj bez toho vzoru. Nevidím tam absolutne žiadny problem a dôvod na bordel. Napokon sam Dejv potvrdil čo som pisal keď píše že zvažuje čo tam bude a čo nie. Takže sa ani nemusi dočkať. To ma kvôli tomu zabaliť celú aktivitu? Možno by bola veľmi dobrá!?
P.S : Keď tá predošla sprava vyzerala ako útok tak sorry. Skôr som chcel vyjadriť úplné rozčarovanie.
Jo to beru, ale je potřeba počítat s tím, že Tvou případnou aktivitu by hrálo třeba i "úplné kopyto", které nic neví o struktuře eng a wag souboru....jeho jediným cílem je aktivitu rozbalit a jenom hrát....a tady ani návod nepomůže...
BTW právě proto, že školívám lidi, kteří jsou doslova i do písmene "počítačoví tukani", tak jsem se musel naučit to, že věci, které pokládám za samozřejmost, tak samozřejmé pro někoho dalšího nemusí být....a z toho potom vznikají tyto spory......ale jde o jednu věc...v egu plánoval nějaké změny i Dejv.... a garantuji Ti, že pokud by nedostal do ruky Tvou upravenou verzi engu ( protože jde jenom s aktivitou) nebo se o této úpravě nedozvěděl (což už neplatí, protože tohle vlákno sleduje) - tak tu vzniknou minimálně zcela dvě odlišné verze engů pro jeden model....a o každé se bude tvrdit, že je to ta aktuální....
Holt, to už je úděl práce na SW a add-onech pro ostatní uživatele......že i k maličkosti se musí přistupovat jako k problému, pokud to chceš dělat odpovědně a nechceš,aby se Ti to vrátilo jako "tisíc malých bumerangů"

To Martens: len upravím že nejde o moju aktivitu ale o Alcaponeho. Ja som len reagoval na to čo mu bolo odpísané. Inak mimochodom nie je žiadna záruka že PC analfabeti o ktorých píšeš(sorry za výraz nikoho nechcem ponižovať) to rozchodia keď si stiahnu update. Aj tam treba vedieť čo stým a kam stým.

Back
Nahoře