Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
470? To byla odjakžiava Uršula, také tak ošklivá. Pamatuji si, když ji zkoušeli na Benešov. Byla jak osel. Na ze zastávky z ničeho nic odmítala odjet. Najednou si usmyslela že pojede a opravdu jela. A nikdo nepřišel na to, proč tomu tak je. Pak ji nějak dali dohromady. Viděl jsem ji současně rezavou ošklivou na ONJ. Kdyby někdo chtěl modelovat, raději 451. Ta je typická a je to vděčný model, protože jezdil všude možně, současně i v Olomouci. Před nástupem EM488 jezdili i v Bohumíně a Košicích.
Ale je fakt, že se jedná o jeden z posledních modelů do MSTS, který nám z typického sortimentu ČD a ČSD chybí.
451 bylo poslední inventární číslo 101/102, 452: 21/22, ale 21 vyhořela a jezdila pak v sestavě 12/22. Jestli mne paměť neklame. Tedy těchto strojů bylo požehnaně.
Ale je fakt, že se jedná o jeden z posledních modelů do MSTS, který nám z typického sortimentu ČD a ČSD chybí.
451 bylo poslední inventární číslo 101/102, 452: 21/22, ale 21 vyhořela a jezdila pak v sestavě 12/22. Jestli mne paměť neklame. Tedy těchto strojů bylo požehnaně.