Trať ČD 110 - Kralupy n.Vltavou- Most

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna nepe
  • Datum začátku Datum začátku
Čouda napsal:
Ad martens. I mě nechal řídit jeden fíra a průšvih nebyl. Ono kdyby se vědělo kdo všecko kde co řídí, tak by bylo průserů...
Nikdy nevíš, kdy se nějaký průser ( i projetí stůj ) stane a pak DI vyšetřováním zjistí, že tam vlastně nebyl jenom fíra a že fíra vlastně ani neřídil.....náhoda je blbec....

Jinak je to fakt jenom na fírovi, jestli svolí nebo ne.....

Plánky stanic

FLIP15 napsal:
plukas napsal:
FLIP15 napsal:
plukas napsal:
O tom jsme zatím nemluvili ....

zatím bych to viděl tak, že by se postavila základní trat a pak případné odbočky

ju to bude super domácí trať držim palce at se podaří :D

Potřebuju jen sehnat plány... dělám na tom. snažím se je sehnat, zatím se nepovedlo... ale dělám pro to, co se dá.

jaký potrebujes plany mozna ale jen mozna bych neco nasel

Plánky stanic - pokud budou stačit zjednodušené s délkami kolejí a umístěním návěstidel není probém poslat ve formátu xls - stanice od Kralup po Most. Stačí je říci kam poslat...

Naposled editoval moderátor:
Takže povedlo se. ! plánky teda budou, video bude patrně ve čtvrtek, a pak se na to rovnou vrhnem :-)

Děkuju LS a Flip 15 :-)

Plánky

plukas napsal:
Takže povedlo se. ! plánky teda budou, video bude patrně ve čtvrtek, a pak se na to rovnou vrhnem :-)

Děkuju LS a Flip 15 :-)

Tak nezbývá nic jiného, než držet plukasovi palce. Na mailu máš podrobnosti ke čtvrtku.

Martens napsal:
E499_2002 napsal:
plukas napsal:
alcapone napsal:
Jako budoucí mašinfira, bys neměl mít snad problém se sehnáním plánků a video si natočíš sám.

Tak nevím, co jako případně budoucí fíra, ale o víkendu bych mohl mít plánky trati 110, takže tedka se uvidí, jak mi půjde stavění..

Budoucí fíra by mě mohl svézt (nebo nechat řídit) na nějakém stroji
Pozn. E499_2002 promiňtě že je to od témata...
Hehe, potom by to byl nejspíš fíra minulý :lol::wink: ...

Martens: spíš bych si ani jako fííra nezafíroval. Ještě moje fírování není v mých rukách, ale už aby bylo... snad udělám testy a pak mě snad vezmou :-)

To E499_2002 - to bys musel přes celou republiku :-) do Ustí je to daleko.

Navíc, kdo by si nechtěl splnit svůj dětskej sen, že ????

plukas napsal:
Martens napsal:
E499_2002 napsal:
plukas napsal:
alcapone napsal:
Jako budoucí mašinfira, bys neměl mít snad problém se sehnáním plánků a video si natočíš sám.

Tak nevím, co jako případně budoucí fíra, ale o víkendu bych mohl mít plánky trati 110, takže tedka se uvidí, jak mi půjde stavění..

Martens: spíš bych si ani jako fííra nezafíroval. Ještě moje fírování není v mých rukách, ale už aby bylo... snad udělám testy a pak mě snad vezmou :-)

A nechtěl by si svíst mě?? Já bydlím v Ústí, takže bych ani nemusel daleko :D 8)

Edie napsal:
plukas napsal:
Martens napsal:
E499_2002 napsal:
plukas napsal:
alcapone napsal:

A nechtěl by si svíst mě?? Já bydlím v Ústí, takže bych ani nemusel daleko :D 8)

popravdě nechtěl bych svést nikoho. Vzhledem k tomu, že nevím co mě čeká, ikdyž díky MSTS hodně moc tuším, tak je mi jasný, že to není prdel. A když si jdeš za svým snem tak dllouhou dobu jako já, tak si ho určitě nebudeš chtít hnedka zkazit a riskovat případnej vyhazov.

Takže ne-e

Ach jo, tak nic......že já sem šel na programátora a né na fíru.....někdy toho docela lituju :D :D :D :D

Edie napsal:
Ach jo, tak nic......že já sem šel na programátora a né na fíru.....někdy toho docela lituju :D :D :D :D
Jo, to je sice pravda, ale jako fíra bych si na 100% nikdy nevydělal 70 tis hrubého ..... a druhé štěstí v neštěstí je to, že mne i tato práce baví.....

Přesto bych občas měl sto chutí to vyměnit.....

Edie napsal:

Sice děláš programátora, je to taky zajímavá práce, furt vymejšlet nový a nový skripty a programy, ale od toho tady máš MSTS, aby sis mohl jezdit.

Martens napsal:
Edie napsal:
Jo, to je sice pravda, ale jako fíra bych si na 100% nikdy nevydělal 70 tis hrubého ..... a druhé štěstí v neštěstí je to, že mne i tato práce baví.....

No to máš pravdu s těmi penězi, ale taky záleží kde pracuješ. Ale přece jenom by sis někdy přál se projet s firou ve předu.. 8)

plukas napsal:
Edie napsal:

Sice děláš programátora, je to taky zajímavá práce, furt vymejšlet nový a nový skripty a programy, ale od toho tady máš MSTS, aby sis mohl jezdit.
No nedělám, jsem teprv studen ve dhuhýku na střední v Teplichích.... :D :D :D

Edie napsal:
Martens napsal:
Edie napsal:

No to máš pravdu s těmi penězi, ale taky záleží kde pracuješ. Ale přece jenom by sis někdy přál se projet s firou ve předu.. 8)

Hele, znám maníka, co dělal před 2 roky u Charouze webmastera a je taky fanda do mašinek. Začal chodit do dílen do depa na JHMD a asi tak po x letech chození na dílnu a brigád mu umožnili udělat si zákonité a jezdí na úzké jako fíra brigádně o sobotách a nedělích - jako relax.

Pravda, není to ani EC ani IC, ale i tak je to splnění snu.....alespoň tam vozí Nex.

Martens napsal:
Edie napsal:
Martens napsal:
Edie napsal:

Hele, znám maníka, co dělal před 2 roky u Charouze webmastera a je taky fanda do mašinek. Začal chodit do dílen do depa na JHMD a asi tak po x letech chození na dílnu a brigád mu umožnili udělat si zákonité a jezdí na úzké jako fíra brigádně o sobotách a nedělích - jako relax.

Pravda, není to ani EC ani IC, ale i tak je to splnění snu.....alespoň tam vozí Nex.
Tichá závist.......taky by mě to bavilo. Třeba měsíc či týden u PC a pak zas na mašině....bo by bylo žůžo.....

plukas napsal:
popravdě nechtěl bych svést nikoho. Vzhledem k tomu, že nevím co mě čeká, ikdyž díky MSTS hodně moc tuším, tak je mi jasný, že to není prdel. A když si jdeš za svým snem tak dllouhou dobu jako já, tak si ho určitě nebudeš chtít hnedka zkazit a riskovat případnej vyhazov.

Takže ne-e
No, abych pravdu řekl - z vlastních zkušeností vim, že neni příliš dobré v reálu "tušit něco díky MSTS" - mě se už stalo pár příhod, že hodně věcí z MSTS neznám. Třeba když jsem asi před půl rokem poprvé kočíroval 754 a umanul si že jdu z výkonu dolu, tak jsem si hnedle vzpomněl na MSTS vzal jsem rajčák a tvrdě ho hodil dolu (jako v MSTS držení klávesy 4) .... stykače jen tak mlaskly... :D :D :D . Prostě MSTS pořád berte jen jako hru, byť je sebereálnější, nesrovnávejte to se skutečností. Ne vždy, by to mohlo mít dobré následky.V MSTS se vám nikdy nestane že v 80 kilometrový rychlosti vjedete do tunelu MIREL začne kvákat a vy nemáte živák pod rukou a nemůžete ho v tý tmě najít :lol: ...

To Edie:

tak to tak udělej. Jdi na drahu jezdit a měj živnosták na vývoj apl. A nebudeš jediný kdo má ofic. vedlejšák na dráze. V poho budeš zvládat obojí. ( Jeden z nejvrchnějších pohlaváru na MD je šef Viamontu ). U ČEZu by tě na hodinu propustili kdyby zjistily, že tvoje další aktivity se krejou s aktivitami zaměstnavate. Defakto tenkrát mále propustili kluka, který má živnost na "hovnometařství".

Vasek napsal:
V MSTS se vám nikdy nestane že v 80 kilometrový rychlosti vjedete do tunelu MIREL začne kvákat a vy nemáte živák pod rukou a nemůžete ho v tý tmě najít :lol: ...
Tak tohle se opravdu v reálu nemůže stát. A jestli jsi to zažil, tak bych se s tímto nechlubil. Protože, ať Ti spadne ruka kamkoli (myšleno nadneseně), vždy dopadne na některé z tlačítek bdělosti, nehledě k tomu, že u novějších mašin VZ vybavuje každé hejblátko.
To spíš se v reálu stává a zažil jsem to několikrát, kdy chceš vybavit živáka, ale celé tlačítko se propadne do pultu a zůstane zamačklé, takže VZ není čím vybavit. Pak musíš pohotově VZ vypnout. Nebo ve vedrech jako současně VZ bouchalo samo od sebe. Tak tohle se v MSTS určitě nestane. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Vasek napsal:
V MSTS se vám nikdy nestane že v 80 kilometrový rychlosti vjedete do tunelu MIREL začne kvákat a vy nemáte živák pod rukou a nemůžete ho v tý tmě najít :lol: ...
Tak tohle se opravdu v reálu nemůže stát. A jestli jsi to zažil, tak bych se s tímto nechlubil. Protože, ať Ti spadne ruka kamkoli (myšleno nadneseně), vždy dopadne na některé z tlačítek bdělosti, nehledě k tomu, že u novějších mašin VZ vybavuje každé hejblátko.
To spíš se v reálu stává a zažil jsem to několikrát, kdy chceš vybavit živáka, ale celé tlačítko se propadne do pultu a zůstane zamačklé, takže VZ není čím vybavit. Pak musíš pohotově VZ vypnout. Nebo ve vedrech jako současně VZ bouchalo samo od sebe. Tak tohle se v MSTS určitě nestane. :lol:

Vašku máš pravdu, ale jenom z poloviny ....MSTS opravdu nikdy nenahradí realitu.

Co se týče MIRELU, tak je to tak vždycky, když vlezeš někam poprvé a nemáš to ještě v ruce - ať to je mašina, nové auto - nepřej si vlítnout v 60 do kaluže a se zacákaným čelním sklem hledat stěrače :lol:

nebo přechod na nový ULLa a nebo stačí blbá změna sedáku u křídla a pak si zkus co to je za adrenalin teprve v negativce, kdy se ti blíží zem rychlostí 11 m/s a točíš se jak na twistru, kliku u záložky a přemýšlet, kam ji vlastně hodit :lol: - to ti pak podle vejšky zbývá 3-15 sec na přemýšlení, co jsem to vlastně ještě chtěl..... :eek:

Nebo když fíra na 749 na mlátí do obou tlačítek bdělosti jako zběsilý, hýbe kontrolerem, brzdou, zkrátka vším, co je po ruce a VZ se né a né chytit :) .

Back
Nahoře