Dotaz

754 067

Hradlař
Mám takový dotaz. Omlouvám se za nové téma, ale jinam by to dát nešlo.
Může táhnout vlak EC dieselová lokomotiva? Nemyslím kvůli nějakému odklonu, ale normálně vlak EC tažený dieselem.

Vlaky EC jezdily se dvěma 754 na trati Plzeň - Furth im Wald. Ale je to už pár let, co byly zrušeny. Myslím, že to byly EC Franz Kafka a Goethe.

Zřejmě nejlegendárnějším vlakem na zmíněné trati byl EC 166/7 Albert Einstein, složený ze švýcarských EC vozů (určitou dobu na něm jezdily i vozy 1. třídy s pamoramatickými okny). Vypadalo to asi takto ;) http://www.lokomotivy.net/zobraz2.php?rada=brejlect&loko=40062&cislo=754 Jezdil Praha-Zürich, později jen do Mnichova, zrušen v červnu 2001... Dnes tam jsou bohužel jen rychlíky... :eek: Jinak např. v Německu byly dieslem tahány "naše" EC(178/9) Praha-Westerland v koncovém úseku na Sylt (2x V160 DB)

Naposled editoval moderátor:
LuděkD napsal:
Proč ten EC 166/7 táhnou dvě 754? To by lehce zvádla jedna.

Předpokládám, že kvůli tomu, aby se EC např. z Domažlic do Kubice neplazilo jako šnek (stejnojmenný diskutující s velkým Š promine :D )

Sponka napsal:
LuděkD napsal:

Předpokládám, že kvůli tomu, aby se EC např. z Domažlic do Kubice neplazilo jako šnek (stejnojmenný diskutující s velkým Š promine :D )
A taky určitě i kvůli tomu, že ty vozy papaly trošku víc elektrické energie než kolik stačila jedna elektrárna vyprodukovat a proto musela pomoct i druhá elektrárna.

Zdravím. Nechcel som založiť nové vlákno, tak dám môj príspevok do tohto vlákna s ničnehovoriacim názvom.

Nevie niekto prosím pracovať s programom, v ktorom sa dajú vytvárať "seriózne" logá a nápisy (Corel, atd.)??? Ak sa niekto nájde, kontaktujte ma prosím cez SZ. ďakujem

Velmi by mi pomohlo, kdyby se našel jeden mladý šikovný dobrovolník, který by převzal na svá bedra starost o to, co bylo do nedávna na mých stránkách a dal novou tvář downloadu aktivit (mých a Dana J.), objektů a postupem času i vozidel. A samozřejmě přůběžně se o stránky staral a doplňoval je.
Do té doby budou mé stránky zrušeny. Již mne nebaví mazat ze souborů parazitní řádky, které způsobují hlášení "Útočné stránky", když se tam za několik hodin objeví znovu.

JiříkTK napsal:
Velmi by mi pomohlo, kdyby se našel jeden mladý šikovný dobrovolník, který by převzal na svá bedra starost o to, co bylo do nedávna na mých stránkách a dal novou tvář downloadu aktivit (mých a Dana J.), objektů a postupem času i vozidel. A samozřejmě přůběžně se o stránky staral a doplňoval je.
Do té doby budou mé stránky zrušeny. Již mne nebaví mazat ze souborů parazitní řádky, které způsobují hlášení "Útočné stránky", když se tam za několik hodin objeví znovu.

Uz vite proc se vam to se strankami delo? Mel bych takovy tip. Mozna je to cele nesmysl. Pouzivate TOTAL Commander? A ke strankam FTP pristup? A heslo ulozene v commanderu? Potom je nejjednodussi reseni zmenit heslo k FTP stranek a NEUKLADAT do Totalu.

Zpusobuje to virus, stazeny pres IE. Pri konstelaci windows+IE bez zaplat+Total s ulozenymi hesly+navsteva zavirovane stranky+neaktualni antivirus se vir stahne a jak se pripojite na FTP, zkopiruje si z TC soubor s hesly. Potom je schopen menit stranky. Problem je v tom, ze TC si uklada hesla v plain-textu a nesifruje je. Melo by to byt vyreseno v posledni beta-verzi TC (zapnuti sifrovani a chraneni master heslem).

Takze bud pouzivat FTP klienta, ktery umi poradne nakladat s ulozenymi hesly, nebo si heslo v TC neukladat.

A nebo je problem nekde uuuplne jinde :roll:

Mladý dobrovolník se již našel a tento "průšvih" bude mít kladné důsledky. Stránky budou jinde a Tvoji radu budeme brát vážně.

Připouštím, že se to takto mohlo stát, v jednom počítači používám IE + WCMD a ve druhém Mozilu + TCMD. Takto jsem obsluhoval dvoje stránky, nicméně problém nastal jen v těch na téma MSTS umístěných na webzdarma.cz.

Tak není to tím, učinil jsem navrhovaná opatření, změnil heslo a při každém přístupu zadával. Snad ani neuběhlo 20 minut, a problém se objevil znovu. A tak jsem se s webzdarma rozloučil navždy.

JiříkTK napsal:
Tak není to tím, učinil jsem navrhovaná opatření, změnil heslo a při každém přístupu zadával. Snad ani neuběhlo 20 minut, a problém se objevil znovu. A tak jsem se s webzdarma rozloučil navždy.
No ... ja používam IE a neplatený TCMD dlho a s takýmto problémom som sa nestretol, ale je pravda, že nepoužívam zadarmovské služby - či už je to webpriestor alebo mailbox. Ono to zadarmo neni nikdy tak úplne zadarmo, a keď predsalen, tak to patrične aj vyzerá ...

No, vzhledem k tomu, že se tento problém objevil i na simtrains.eu, tak bude ten důvod jiný.

Sponka napsal:
LuděkD napsal:

Jasně že promine,166/167 to byla jedna velká legenda.2x754 jezdily přesně kvůli tomu,aby na Kubici těch 8 vozů vytáhly v pohodě.Vlaková topila a přípřež za to brala co se dalo.
Jinak ke 166 se pojí krásná šichta na Esech.Večer 22.39 R 352 Plzeň-Cheb, ve 2.50 R 357 do Prahy a ve třičtvrtě na osm z Prahy EC 166 do Plzně.Fírové jí říkali smrťák. Je pravda, že jsem si to párkrát odjezdil a z Prahy bylo co dělat, abych neklepal špačky.

JiříkTK napsal:
No, vzhledem k tomu, že se tento problém objevil i na simtrains.eu, tak bude ten důvod jiný.

Že by si mal zaprasiatkovaný PC ? Aký antivírus používaš ? Len mi nepovedz, že Avast.

Tax napsal:
Že by si mal zaprasiatkovaný PC ? Aký antivírus používaš ? Len mi nepovedz, že Avast.
Používám AVG 8.5, v práci dokonce legální plnou verzi. Děje se to u souborů HTM. Nahraji je na net a některé z nich za čas změní velikost a počítače pak řvou, že jsou minimálně podezřelé. A když se takový soubor stáhne a edituje, je vidět, že v něm přibyl řádek z odkazem na nějakou cocacolu. Já mám ve svém počítači ty soubory v pořádku.

JiříkTK napsal:
Používám AVG 8.5, v práci dokonce legální plnou verzi. Děje se to u souborů HTM. Nahraji je na net a některé z nich za čas změní velikost a počítače pak řvou, že jsou minimálně podezřelé. A když se takový soubor stáhne a edituje, je vidět, že v něm přibyl řádek z odkazem na nějakou cocacolu. Já mám ve svém počítači ty soubory v pořádku.
Podtrženo a sečteno, vyzerá to na nedostatočné zabezpečenie servera, na ktorom beží doména simutrains.eu. U webzdarma je to viac-menej pravdepodobné, ale simutrains.eu - to nech sa vyjadrí správca domény, ako to má poriešené. Ak by Ti nevadilo, môžeme to vyskúšať na mojej doméne, či sa to bude sRath aj tam.

Tax napsal:
..... Ak by Ti nevadilo, môžeme to vyskúšať na mojej doméne, či sa to bude sRath aj tam.
Já bych to zatím nechal. Stejným způsobem jsem obsluhoval své druhé stránky na sweb.cz a tam zatím žádný problém. Mé nové stránky se vyrábějí v USA, a budou mít i českou mutaci. S mými počítači nepřijdou vůbec do přímého styku v tom smyslu, že bych na ně něco nahrával já. A uvidíme.
Na simtrain.eu jsem to vyřešil jednoduše. Nemám tam jediný soubor HTM, akorát archívy. Nicméně na druhé straně na simtrains jsou stránky tratě 321 a dalších a nikdo si zatím nestěžoval.

Hm tak nic. Byl to jen napad inspirovany timto:

http://svatas.blog.root.cz/2009/04/21/a-total-commander-pouzivate/

Back
Nahoře