Jak projet červné návěstidlo v Aktivitách ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Hezký den, tak mne napadlo, když už u 3D akčních her existují tzv. herní konzoly, kdy lze objetí tu hru, nebo hru zfixlovat, například si ve hře nastavíte nesmrtelnost, neviditelnost a další fígle, zajímalo by mne, zda-li něco podobného lze nastavit i u MSTS.

Mám konkrétně namysli vytvořené aktivity MSTS. Už se mi několikrát stalo, že jsem jel moc rychle a pak jsem musel čekat u jednoho návěstidla, kde byla červená a nemohl jsem jet dál, a nebo jsem to ignoroval, projel jsem pár metrů za červeným návěstidlem a úkol byl ukončen ze strany MSTS s varováním, že jsem udělal kritickou chybu.

Otázka zní, lze to nějak obejít, abych mohl ignorovat červené návěstidlo, projet návěstidlem a střetnout se s protijedoucí vlakovou soupravou, nebo vykolejit na tkzv. uzavřené vyhýbce ? Přesně jak je to v realitě, strojvedoucí ignoruje návěstidlo, dostane se na druhou kolej a pak se střetne s protijedoucí soupravou, ve skutečnosti, by šel viník do chládku, kdežto já jako uživatel bych z toho byl vykulenej.

Nie, táto možnosť tu nie je, ak si si nevšimol, toto nie je 3D akčná hra ale realitický simulátor ...

Tak tak, musis jezdit hezky poctive na rychlosti, navestidla, presne tak jak to dela fira v realu. :D

Otazka

Chci jet na triangl v aktivite!!Ale mam tam furt stuj,ikdyz mam zvolenou trat na triangl!Proste se nerozne posun dovolen!!Co s tim,abych bez skonceni mohl jet dal??Pls odpovezte :( Nebo na mejl inzenyr_selimny@centrum.cz

Naposled editoval moderátor:
Tak mi s touto otázkou ve zbytečném příspěvku tak připadá,že nám začíná populace magořit ze 3D stříleček a podobných blbostí a v nejbližších letech zde očekákávám otázku zda lze postavit se před přijíždějící EC a v hlavě si nastavit X životů. :mad: A pak prijde ještě větší vrchol až tady někdo napíše proč to nepřežil,vždyť měl dva životy.To je jako kdybych si v MSFS nastavil,že odstartuju ve K.Varech a hodim JUMBO na Václavák.Ať žije AMERIKA možná se tady jednou postřílíme jako na Floridě protože naše inteligence bude sahat do trenýrek :!: :!: :!:
Martens to aby ses sedřel :lol:

Re: Otazka

selim napsal:
Chci jet na triangl v aktivite!!Ale mam tam furt stuj,ikdyz mam zvolenou trat na triangl!Proste se nerozne posun dovolen!!Co s tim,abych bez skonceni mohl jet dal??Pls odpovezte :( Nebo na mejl inzenyr_selimny@centrum.cz

Na červenou se dá jet po stisku klávesy TAB,max rychlost 30 km/h

Re: Otazka

selim napsal:

Klávesou TAB sa na červenú dá prejsť jedine vtedy, ak je voľná koľaj.Čo sa týka trianglu mal som ten istý problém s aktivitou ECHVA.Na vlečke mi nechcelo stavať návestidlo a keď som sa pohral s paths tak to už behalo.Takže treba sa pohrať s paths, nakoľko ak má MSTS dobre postavenú trasu, postaví aj návestidlá.Ale samozrejme že sa môže stať že je konkrétne návestidlo zle nastavené.

No o tom projíždění na červenou (když je trať obsazená, tedy bez pomoci klavesy TAB) jsem taky přemýšlel. Ne abych si simuloval srážky vlaků a takové hovadinky jako jsou zmíněny přede mnou. Mě jde o to projet červenou u navěstidla autobloku a pokracovat dal v jizdě (s rozumnou rzchlosti dle předpisu = na rozhled) a dojet tak vlak či jinou překážku před sebou. Už jsem to parkrát zažil a je to docela dobrej leč V MSTS neřešitelnej namět na aktivitu. Bzlo by možné si tak nastavit návěstidla???

Ja se jen ptal. Nikoho jsem do nějakého programování nehnal a nedej bože nenutil. Tak přestávám zlobit a jdu si teda hrát. Ale dik za reakci zkusim si s těma navěstidlama někdy jen tak zkusmo pohrat a dam vědět. (Nevim ale kdy)

bob57_cz napsal:
PAja26 napsal:
No o tom projíždění na červenou (když je trať obsazená, tedy bez pomoci klavesy TAB) jsem taky přemýšlel. Ne abych si simuloval srážky vlaků a takové hovadinky jako jsou zmíněny přede mnou. Mě jde o to projet červenou u navěstidla autobloku a pokracovat dal v jizdě (s rozumnou rzchlosti dle předpisu = na rozhled) a dojet tak vlak či jinou překážku před sebou. Už jsem to parkrát zažil a je to docela dobrej leč V MSTS neřešitelnej namět na aktivitu. Bzlo by možné si tak nastavit návěstidla???
Teoreticky to možné je. Musela by se nadefinovat další rychlost do skriptu a přiřadit jí na návěstidle barva - v tomto případě červená. Jenže v traťovém monitoru by se objevila tato rychlost namísto stůj a při obsazení oddílu za návěstidlem by tě tam stejně MSTS nepustil.
Musíš se spokojit s tím, co už máme. Naši skvělí tvůrci tratí dělají, co mohou, aby se co nejvíce přiblížili realitě, ale proti enginu hry prostě nic nezmůžeme.
Uvědom si, že je to jen HRA a ne výukový profisimulátor.
Tak si hrej a nezlob! Nebo si přeedituj zdrojáky a přeprogramuj ( při tvé dravosti to pro tebe bude hračka se naučit programovat).

A proč bys chtěl vyloučit tu klávesu TAB? Vždyť v reále taky před tím klackem musíš zastavit a teprve pak se opět rozjet proti Stůj......což je de facto klávesa TAB....spíš jde o tu rychlost, že ji pak stále překračuješ...:-(

Vrbam napsal:
Tak tak, musis jezdit hezky poctive na rychlosti, navestidla, presne tak jak to dela fira v realu. :D

Hmm asi jako u jedne aktivity ve Vysocine (byla ta 842 smerem na tu lokalku). Stacilo se rozjet o chvilku driv, nez byl JR a na vyhybce to pantak dostal z boku. Dodnes poradne nechapu, jak to mohl MSTS umoznit :-)

AndrewM

Mě se tento týden podařila nasimulovat srážka při tvorbě aktivity v České Třebové. Už v Activity Editoru mi ty mašiny jezdily přes sebe, tak jsem to chtěl vidět i "v reálu". Opravdu čelní náraz a vykolejení.

AndrewM napsal:
Vrbam napsal:

Hmm asi jako u jedne aktivity ve Vysocine (byla ta 842 smerem na tu lokalku). Stacilo se rozjet o chvilku driv, nez byl JR a na vyhybce to pantak dostal z boku. Dodnes poradne nechapu, jak to mohl MSTS umoznit :-)
a taky se dalo za něj připojit a řídit ho :twisted:

Mě se jednou stalo, že na trati 310 jsem se měl v jedné stanici křížit s protijedoucím vlakem, ale místo toho ještě před tou stanicí s ním nastal úplně regulérní čelní náraz. Tak jsem poprvé strhnul záchrannou brzdu v MSTS ve skutečně krizové situaci :D. Naopak ten traffic vlak nebrzdil vůbec. Tu aktivitu jsem jel asi 20x, ale stalo se mi to jen jednou.

RE:

VolejnikTomas napsal:
Mě se jednou stalo, že na trati 310 jsem se měl v jedné stanici křížit s protijedoucím vlakem, ale místo toho ještě před tou stanicí s ním nastal úplně regulérní čelní náraz.

Todle to se mi právě taky stalo v trati BP. Tuším že to byla aktivita Os 9907 / R 945. No normalně jsem jel tunelem a jakmile jsem vyjel tak jsem se srazil proti jedoucím vlakem... Pokud mi nevěříte tak tady je foto před a po nehodě.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img251.imageshack.us/img251/7815/scrgrb5.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img186.imageshack.us/img186/2952/scrgrb6.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img715.imageshack.us/img715/1198/scrgrb8.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img405.imageshack.us/img405/5549/scrgrb9.jpg

PS: Tu aktivitu jsem NIJAK neúpravoval!

Mě se teď nedávno stalo něco podobného, ale na trati 321 v Hranicích městě. Mám pocit že výhybka na které se to stalo byl taky angličan. Šlo o to že v té aktivitě se mezi Hustopečema nad Bečvou a Hranicema městem jezdilo jenom po první traťové koleji. Já sem vjížděl od Hranic na návěst čtyřicet a výstraha a měl sem postaveno na 3.staniční kolej, proti mě se přihnal rychlík který jel z 1.staniční koleje na 2.traťovou kolej. No a skončilo to nějak takto:
Nehoda

Zapamatujte si jednou pro vždy. Angličan není pro MSTS kolizní místo. Tohle si musí ošetřit sám aktivitář buď jízdním řádem nebo nejlépe servisem, který zajistí bezpečný průjezd vlaku hráče. Jinak budou nehody.

Mne sa raz stala tiež " kolizia ". Robil som aktivitu pre trat ZSR150. Aktivita zacinala, ze vlak hraca stal v stanici Surany. Od Levic mal po vedlajsej kolaji prejst nakladny vlak, ktory pokracoval do Novych Zamkov. Po vytvoreni trasy hraca a vlozeni traficov som aktivitu spustil dva krat a vsetko bolo ok. Pri tretom spusteni aktivity ( nic som na nej uz nemenil ani nerobil ) sa nakladny vlak z nicoho nic pustil na hracovu kolaj a uz som len sledoval náraz. Samozrejme pri dalsom spusteni aktivity bolo vsetko v poriadku, traffic isiel tak ako mal.

Zdravím chlapi.
Na začiatok chcem povedať, že nemám záujem tvoriť v aktivitách nehody a chlípne nad tým slintať, ani sa ukájať. Ale mám problém a chcel by som vás požiadať o radu ako to odstrániť, resp. obísť.

Tvorím aktivitu pre trať 150 z GVD1988/89.
Môj zámysel je nasledovný:
rýchlik R583 Poľana veziem zo Šurian do Zvolena os. stanice. Tam chcem súpravu odpojiť a posunom prejsť na inú koľaj, kde ma čaká nová súprava. Túto chcem pripojiť za mašinu a ako iný vlak, konkrétne R656 Ďumbier s ňou chcem ísť zo Zvolena do Šurian.
No mám problém s návestidlami vo Zvolene. Vyskytujú sa mi dva problémy po postavení vlakovej cesty pre mašinu-v podstate ako posun(podotýkam, že v Editors & Tools-Editor úkolu je vlaková cesta pre mašinu postavená správne).
1.-niektoré z návestidiel je NA STOJ. (skúšal som to s tým "TAB" a niekedy to funguje, niekedy nie)
2.-Keď zachádzam na koľaj kde ma čaká súprava ktorú chcem pripojiť, tak je návestidlo NA STOJ a hra to berie ako obsadenú koľaj, čiže mi nedovolí prejsť návestidlo na stoj ani po stlačení klávesy TAB.

Pre istotu som vyskúšal na zastávke Bánov (sú tam len dve koľaje) obehnúť súpravu, ale s rovnakým výsledkom. Používam trať 150 update3 od www.railman.motorhorse.net.
Vedeli by ste mi niekto poradiť? Ďakujem.

Back
Nahoře