modely řady 477

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
stáhnul jsem si balík s řadou 477, rozbalil a nainstaloval. při výběru některé z těchto lokomotiv ale MSTS bez jakékoliv hlášky spadne. Conbuilder model vidí bez chyby. Kde je chyba? :(

477

Tá 477.0 od skopčáka neni práve vydarený kus ... aj keď mne ide, ale nerýpem si do MSTS routeritermi a conbuildermi, všetko v MSTS si robím a nastavujem ručne

Ono to o tom neni ... ten papagaj ma tak nap**u urobeny shading, ze (inak je to ocividne robene v TSM=>/to PaV-ten soft stoji za 2 veci/ ... vysledok je taky ze na to tienovanie je potrebny taky vykon PC, ze musia byt kruto zrazene detaily, aby to slo

P.S.: ja mam CB a RR tak rozrypany MsTS a napriek tomu to slape ...

Anonymous napsal:
stáhnul jsem si balík s řadou 477, rozbalil a nainstaloval. při výběru některé z těchto lokomotiv ale MSTS bez jakékoliv hlášky spadne. Conbuilder model vidí bez chyby. Kde je chyba? :(

Stačí si přečíst povídání k prvnímu Papouškovi (web Trainsimaustria), autor tam na tenhle problém při použití modelu upozorňuje a uvádí tam doporučené nastavení Trainsimulátoru. Model 477.0 je tak nešťastně vytvořen, že se skutečně nemá rád s nastavením maximálních detailů grafiky a posílá k Billovi.
Mně bylo sice líto Papouška nemít, ale autorem doporučované snížení zobrazování grafiky se silně podepisovalo na kvalitě zobrazení při jízdě v simulátoru. Tak jsem zkoušel a zkoušel, až ....

Na mém dýchavičném Duronu 950 MHz s 256 MB RAM stačí následující úprava nastavení simulátoru:

Na kartě Zobrazení:
- stáhnou úroveň o jeden stupeň pod "Dobrou grafiku"

Na kartě Detaily grafiky
- viditelnost 1500
- tolerované chyby povrchu 60
- ostatní hodnoty na maximum
- vypnuto zobrazování: trolej.vedení, pohyblivé stíny, vzdálené hory, odrazy světel, detailní stínování

Po tomto nastavení je vzhled simulace stále ještě dobrý a Papoušek při tom jezdí. A pochopitelně se zrychlila práce mého stařičkého PC s celým simulátorem.

Honza

477

Je zajímavé, že rakouský (německý?) autor 477 napsal hutný tutorial pro stavbu v GMax a přitom se mu povedlo ten model papouška vyrobit tak nekompatibilně s msts. Navíc je papoušek zbytečně detailní tam kde nemusí a nemá správný snad ani jeden rozměr, o celkových proporcích ani nemluvím. Když už jsme u toho - byl by velký zájem o 477 v trochu lepší kvalitě?[/img]

Věřím tomu že by o dobře provedený a fungující model 477 byl. Alespoň já bych to uvítal. :) Otázkou ale je kolik lidí má zájem o parní provoz jako takový. :?:

Ppoollll napsal:
Věřím tomu že by o dobře provedený a fungující model 477 byl. Alespoň já bych to uvítal. :) Otázkou ale je kolik lidí má zájem o parní provoz jako takový. :?:

Mno na nějaké trati, kde by byly maximálně AŽD a nebo mechanika bych si dokázal představit aktivitu ze 60.-70.let s plně parním provozem a třebas s bardou...

Jenže u kolika tratí by to šlo udělat? Skoro na každé už by došlo k časovému paradoxu.....

A čo takto poriešiť nejakú nostalgickú jazdu ... poprípade (vhodné najmä na trať Zvolen - šurany) komerčný vlak s nemeckými turistami ...

477

No, pokud není zájem o parní provoz zřejmě není ani zájem o parní lokomotivy.

Martens napsal:
Ppoollll napsal:

Mno na nějaké trati, kde by byly maximálně AŽD a nebo mechanika bych si dokázal představit aktivitu ze 60.-70.let s plně parním provozem a třebas s bardou...

Jenže u kolika tratí by to šlo udělat? Skoro na každé už by došlo k časovému paradoxu.....
No, mohla by se nějaká stávajcí česká trať předělat tak, aby vypadala
jako 60. letech.......

Re: 477

Pikku napsal:
Já osobně bych bral parní provoz všemi deseti,ale kolik máme našich parních lokomotiv,když vynecháme nepovedeného papouška? Akorát pár přeskinovaných němek,ale ani ty nejsou tak kvalitní jako jiné naše modely.Šlechtična,albatros,kremák,parník,ušatá - ty by se tak hodily,kdyby je někdo udělal,jezdit už by bylo s čím,je dost historických osobáků i náklaďáků.No a trať by nemusela být až tak velký problém,zatím by se to dalo podle JOHNZe vyřešit historickou jízdou,to je reálné.

Opravdu by to chtelo nejakou trat ktera by sla pouzit pro simulaci provozu ze 60. - 70.let, neco takoveho jsem zamyslel u upravy trate Bakony, ale pak ta trat spadla a bylo po vsem.

Kvalitniho Papoucha beru vsemi deseti.

Já si myslím, že by zájem o Papouška byl. A trať ... co třeba oprášit Vysočinu a vyrobit parně/dieselovou verzi, stejně, jako existuje freewarový Semmering. A myslím si, že jezdit už je s čím.

k té historické trati. co třeba již snad započatou 210 (Praha-Dobříš,Čerčany) dodělat ve verzi před 30 lety. dodnes se na ní moc nezměnilo a provoz byl tehdy mnohem zajímavější. dneska tu jezdí jen 810 nebo 714 s 010 o nákladním provozu ani nemluvě. je to krásná trať vedoucí romantickou přírodou jako stvořená pro parní provoz. velké lokomotivy tady pochopitelně nesloužily ale pro albatrosy by zase nebyla špatná trať z Benešova na Budějovice. je spousta možností jen kdo to udělá :?:
a modely parních lokomotiv? kdo by si nechtěl zajezdit s dobře udělaným albatrosem nebo štokrem!?

Dobra by byla i trat 120, jezdily tu na nakladech Sergeje, Cmelaci, Stokrove, Kremaci a na osobacich Slechticny (i Mikada kdyz se Slechticnam dodaval mech. prikladac uhli), Papouchove, Bulici a spousta jinych parovek.
Od te doby to slo jen z kopce :?

Re: 477

Pikku napsal:
Aď to pára tlačí (táhne) je to super! Miluju parní lokomotivy :D

No to je mi pěkné. Ticho po pěšině......
Ale tak to má byt. Aspoň je překvapení o to větší. Dík za info.

Back
Nahoře