modely řady 477

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
zsr napsal:
Zdravim, vysocinu i 180 jsem si pro soukrome ucely deelektrifikoval. staci v souborech world vyhazet objekty vedeni. pokud si je zazalohujete, je to zcela vratny proces. route editor neni treba, jen textovy editor .
Ale veď 180-ka je neelektrifikovaná ... Tuším iba v Plzni sú drôty.Alebo sa mýlim?

Mirec napsal:
zsr napsal:
Zdravim, vysocinu i 180 jsem si pro soukrome ucely deelektrifikoval. staci v souborech world vyhazet objekty vedeni. pokud si je zazalohujete, je to zcela vratny proces. route editor neni treba, jen textovy editor .
Ale veď 180-ka je neelektrifikovaná ... Tuším iba v Plzni sú drôty.Alebo sa mýlim?
Máš pravdu, že sú len v Plzni, ale to je nepodstatné :lol:

Vysočinu jsem začal přepracovávat na ČSD versi někdy před rokem, ale je to nad mé síly, hotova je jen zhruba třetina. Nedokážu dělat modely a trať najednou, nejde to prostě stihnout Ale možná časem přepracuji mnou přepracovanou 024 od PaVa, to je kousek a zase tak moc by toho potřeba nebylo. Šnekova trať je pro parní provoz ideální, troleje v Plzni až tak nevadí a trať je moc pěkně zpracovaná. Snad nás příjemně překvapí Petr Šimral ...

Naposled editoval moderátor:
Na stránkách Pilow Inc. je ke stažení parní lokomotiva řady 475.0, přezdívaná bába s nůší. Prima zábavu všem. Další v řadě bude možná něco pro lokálky.

Pikku napsal:
Na stránkách Pilow Inc. je ke stažení parní lokomotiva řady 475.0, přezdívaná bába s nůší. Prima zábavu všem. Další v řadě bude možná něco pro lokálky.
Mám menší problém Model je pěknej, ale nesvítí mi světla. Nevím jak ostatní....

Oprava .engů byla provedena okolo 18:30, kdo si stáhl model později neměl by mít problémy. Pokud si nemůže někdo z různých důvodů stáhnout archiv znova, pošlu mu opravené .engy mailem. Nějak se mi tam při úpravách přemnožily závorky.

Pri zabrzdení (475.001), či rušňouvou alebo vlakovou mi začne stroj cukať, pričom sa to prenáša aj na vozne. Nejak je neposedná :lol: . Nerobí to aj vám ?

Toto mi dělá, když jsem si loko nastavil na 80 cm. I když je v klidu, tak se chová jak na gumě. Načtu soupravu a ihned se cuká. Stačí však popojet kousíček dopředu a je to ok. Možná to je nastavením spřáhel podle Frinty. Něco takovýho jsem četl v návodě, že to může dělat. Jinak stejnej problém mám i se šlechtičnou.

Tento jev se u žádného s betatesterů neobjevil a ani u mě v defaultní instalaci MSTS nic podobného nedělá. Zkusím nad tím popřemýšlet, ale jestliže si oproti tomu co je psané v readme přenastavujete hodnoty v .engu podle sebe tak se prostě nesmíte ničemu divit. Uvidíme co přinese konsultace s tvůrcem .engu.

Vím, co je psaný o úpravách engů, ale když mám vše na 80 cm, tak si to musím předělat. Navíc přece pro vlastní potřebu se to snad může ne?

Davidus napsal:
Vím, co je psaný o úpravách engů, ale když mám vše na 80 cm, tak si to musím předělat. Navíc přece pro vlastní potřebu se to snad může ne?

Presne tak, tiež mám celý trainset nastavený na 80 cm. Neostáva mi nič iné, než to prispôsobiť.

Také mám Trainset na 80 cm, ale nedalo mi to a v testovací instalaci TS, kde default nastavení, jsem ověřil původní nastavení od autora a i při něm je po zastavení ten "tik" přítomen, i když je méně patrný. Testovací souprava byla 475.0+5xRybák, trať na rovině, zabržděno vlakovou brzdou na 50%.

Pro vlastní potřebu se samozřejmě může upravovat všechno, má poznámka jen směřovala k tomu, že to cukání něco způsobilo a to něco jsou pravděpodobně spřáhla. Proberu to se ZSR, někde je zřejmě chyba. Já testuji soupravu nová loko plus moje vozy Ca, tam se mi zdálo vše v pořádku. Spoléhal jsem v tomto na betatestery. Prostě nikdo není dokonalý, jestli je v nastavení něco špatně opravíme to a pak vydám update. Tímto vám všem děkuji za poznámky, znamená to, že máte zájem na bezchybném provozu a že s parními lokomotivami jezdíte. Zkoušel nějaký odvážlivec provoz s dynamickými stíny ?

Pikku napsal:
... to cukání něco způsobilo a to něco jsou pravděpodobně spřáhla. Proberu to se ZSR, někde je zřejmě chyba. Já testuji soupravu nová loko plus moje vozy Ca, tam se mi zdálo vše v pořádku. Spoléhal jsem v tomto na betatestery ...
Jakožto jeden z betatesterov som si upravil spriahla na zaužívaných 30 cm a tam sa to neprejavuje, mašina ide kludne jak s Ca30, tak s Bai a Calm ... k 80 cm nastaveniu sa neviem ani nebudem vyjadrovať.

Tax napsal:
Pikku napsal:
... to cukání něco způsobilo a to něco jsou pravděpodobně spřáhla. Proberu to se ZSR, někde je zřejmě chyba. Já testuji soupravu nová loko plus moje vozy Ca, tam se mi zdálo vše v pořádku. Spoléhal jsem v tomto na betatestery ...
Jakožto jeden z betatesterov som si upravil spriahla na zaužívaných 30 cm a tam sa to neprejavuje, mašina ide kludne jak s Ca30, tak s Bai a Calm ... k 80 cm nastaveniu sa neviem ani nebudem vyjadrovať.
Vyzkoušel jsem nastavení na 80cm a tam se chyba projevuje.Není to tak strašné,popojede kousek dozadu a pak se vrátí dopředu.Je zajímavé,že loko je zabrzděna jen loko brzdou,tam se tento jev projevuje,ale jakmile se loko brzda vypne (nastaví se jízda),tak popojíždění okamžitě přestane.U vlakové brzdy se tento jev neprojevuje.Vyzkoušel jsem také zapnuté dynamické stíny,ale žádnou změnu jsem nepozoroval.

U me se to neprojevuje, asi tim ze se v tom nevrtam a mam to nastaveny na 30cm :wink:

To Pikku: to, že mašinka má tik určitě nic neubírá na kvalitě modelu a dík za model ... jsem rád, a je nás určitě víc, za každé historické vozidlo

To Vrbam: pokud jsi se v tom nevrtal, tak na 30 to nastavené nemáš, podívej se do engu a zjistíš, že je tam 6

Jinak si myslím, že přímá vazba na spřáhla tam asi nebude, možná nepřímá, spíš půjde o něco v engu a je otázka, zda to nebude něco mezi TS a nebem, co budeme muset tolerovat ... vzal jsem skutečně eng tak, jak byl dodán autorem a i při něm to dělá, a to, jak už jsem psal, při zabržděné vlakové brzdě ... je pravdou, že ten tik je velice nepatrný a vyžaduje pozorné sledování rozvodu, aby si ho člověk všimnul ... při spřáhlech nastavených podle p.Frinty je tik výraznější, ale nebude to v 80 cm, ale ve vynechání parametru "pružné spřáhlo", čímž se pohyb zvýrazní ... ale zdá se, že to nebude příčina vlastního pohybu

Back
Nahoře