Samozřejmě, že to vím, ale jako vždy v MSTS je to o kompromisech. Takže :
1)Regulace výkonu pomocí za(vy)řazování odboček trafa lze použít pouze chod doleva - engine není schopno rozlišit, zda je diference ve výkonu směrem nahoru nebo dolu - prostě je to postaveno jenom na procentu aktuálního výkonu - tudíž animace doleva je přirozenější. Proto tam používám střídání obrázků poloh č. 0 ( střed) a obr. s č. 2 ( +1)
2) Co se týče shuntů, tak to mi psal J.Polák.....je tady problém ...u 230/240 je animované tlačítko na páce ( dá-li se to tak nazvat) kontroleru a pokud bych chtěl animovat zatlačení páky kontroleru pro shunty, tak nejde naanimovat to tlačítko....proto jsem to volil tak, že jestli že mám v cabu 6 poloh kontroleru ( s čísly 0-5), tak potom polohy 3, 4, 5 odpovídají shuntům.
Takže zatím nejeednodušší úprava, která to posunula trošku k reálu je popsaná o pár příspěvků níž......stačí nahradit v cvf souboru sekci pro kontrolér uvedenou změnou.....
ještě trošku laboruji nad tím, jak animovat EDB u 240......tam je to svázáno s pákou reverzu.....alespon tak mi to psal Firer Jano......přece jenom 240 mám trošku z ruky.....