Máte aktivitu nekompatibilnú s vaším trainsetom? Tu je návod

No ja som si spravil jeden skript v PHP, ktorý dokáže podľa databázy náhrad (vytvorenej z 2 súborov - výstupu z programu ScanCon a výstupu z batového súboru vypisujúcom zoznam dostupných vozidiel /s následným manuálnym vytvorením zozamu text-náhradá/) vytvoriť skript pre jeden program (žiaľbohu nie free)a s jeho pomocou spracovať všetky .con a .act súbory a nahradiť príslušné reťazce podľa tohoto skriptu. Skript pracuje iba s údajmi v databázovom stroji MySQL (ktoré sú doňho vopred zadané rutinami na načítanie súborov) a teda jeho beh je veľmi rýchly. Dokáže pracovať so súbormi s medzerami v názovch (dopĺňať ""), dokáže rozlíšiť medzi mašinou a vagónom a podobne. Takisto dokáže existujúcu tabuľku náhrad validovať podľa zmien v zozname dostupných vozidiel.

Limitujúcimi faktormi sú: Nutnosť prítomnosti funkčného webového servera s modulom PHP a stroja MySQL, prítomnosť programu Search & Replace http://funduc.com , zatiaľ neúplná automatizácia (nutnosť ručnej práce so súbormi.

P.S.: Ak poznáte program, umožňujúci nahrádzanie konkrétneho textu v súboroch, ktorý je
a) Je voľne šíriteľný
b) pracuje so súbormi unicode
c) dá sa v ňom použiť skript (alebo pri najhoršom sa s ním dá pracovať z príkazového riadka, a potom si ho skript zavolá)

Naposled editoval moderátor:
Zkoušel jsem ten test a je to nějaké divné, vyšlo mi, že jsou všechny consisty chybné... i ty co jsou originální...

no to je celkom dost mozne (ak pouzivas TrainStore tak obcas dojde ku chybam s kapitalizaciou /male a velke pismena/ toto ale nema kriticky vplyv na beh MsTS) originalne konzisty su chybne ak si si zmazal originalne vozidla a pod... ak mas viac instalacii MsTS treba este skontrolovat ci je to ta spravna

nemazal jsem nic, lomotivy i vozy hodí, že jsou v pořádku... a nevim co je train store, bohužel nemám na tohle talent

Mohl by mi někdo poradit?? Když nainstaluji train a trať, tak mi běhá vše, jak má. Poté, ale dám prohlídnout soupravy con builderem a ten najednou zjistí, že mi chybí vůz ČD A, ale já ho v trainsetu mám originálně z dvd a dokud neudělám kontrolu conbuilderem, tak to i chodí, ale poté mi píše, že ho nemám. Zkoušel jsme prázdná okénka nahradit oním vozem (tedy áčkem, nově ho zařadit do soupravy) a tento jako jediný asi vůz mi tam prostě nejde.

Conbuilder neumí identifikovat složku, kde je jen jedno písmeno. (A.wag, B.wag) Nevyhodí to jako chybu, ale v ikonkách sestaveného vlaku se zobrazí chybý vůz. Zatím do odvolání (dokud někdo kompletně nepředělá vše dle závěrů sleziny) platí tato varianta. (Lidi kteří tohoto byli schopni jsou už otráveni věčným handrkováním o značení, tak to asi zatím zůstane, funkčně to nevadí)

Aha, děkuji, ale u B vozu mi to nedělá... a když to spustim najede mi hláška že ten vagon nejde najít. Mmůžu poprosit ještě o jedno vysvětelní a více jako pro blbečka pokud to jde moc děkuji... jsem holt upý :(

Celé mi to připadá,jako ze mas v trainsete ve dvou ruznych adresarich 2 soubory A.wag a train i Conbuilder bere ten druhý,ktery je zrovna ten spatny.
Kdyz si v CB najdes ve vozech dane Acko a vyberes jej,tak ve stavovem radku CB se zobrazi jak adresar,tak i nazev toho wag souboru.

BTW novejsi verze CB cte nejak jinak ty consisty,protoze jsem je mel zarucene OK,ale po aktualizaci CB mi vypadlo cca 1600 consists s chybou syntaxe (vozy byly OK). Bylo to po prechodu z verze 1.6. na 2.0. a tusim,ze mi to takto rve i na consisty,udelane v AE.

Esta taka optazocka, nevedel som kam ju mam hodit, tak som ju dal sem. ConBuilder mi okrem con suborov dokaze skontrolovat aj ci mam spravne vlozene moje lokomtivy a vagony v mojom MSTS???Teda dokaze skontrolovat aj cestu ku kabinam a zvukom???A robi to spolahlivo?

To si piš, že ano....už jsem tím odchytal spoustu chyb v chybějících nebo špatně směrovaných wav nebo ace souborech

Odinstalace aktivit

Chci se zeptat, jak správně odebrat nefunkční aktivitu z MSTS, aby po ní nic nezbylo a zbytkové soubory se umazaly. Stačí ji jen odebrat z adresáře Activities? Nebo se ukládá ještě někde jinde? Díky.

Aktivitu odebereš ze složky Train Simulator/Routes/jméno tratě (např. Breclav-Praha)/Activites, dále pak ze složky Paths všechny soubory k té aktivitě, ze složky Services totéž a ze složky Traffic soubor patřící k oné aktivitě. Příklad, pokud se jmenuje aktivita AM_Os254, měly by všechny paths i services začínat stejně jako aktivita, podle dohodnutého značení. No, a nakonec ještě ve složce Trains/Consist můžeš odebrat jednotlivé consisty k aktivitě, ale není to nutné. Pak ještě ve složce Saves, pokud jsi ukládal, vymaž save soubory k aktivitě. neni to složité, já to tak dělám pořád :lol:

nemusí, to je fakt, ale já to dělám jedině takhle a zatim jsem neměl problém..ale taky je fakt že málokdy mívám v msts víc jak jednu aktivitu :lol: :lol:

Návod jak na to přes program Trainstore mám u sebe na stránkách. Jediný problém by mohl nastat v případě, že odebíraná aktivita bude mít nějaké společné soubory s jinou aktivitou (consisty, paths) a po odstranění boudou jiné té druhé aktivitě scházet.

No to je právě ten problém.....chválím ti "uživatelskou a autorskou ukázněnost"....kdyby to tak dělal každý, tak je to v poho.....

Mám problém. Po nainstalovaní nové aktualizace vždy když jdu do train storu a vyberu si nějakou aktivitu tak při spouštění Train simulátor dojede tak na 4 kostičky a spadne a vratí se to do train storu. Potřebuji poradit co s tím??? Může to být tím, že jsme si po instalaci nové aktualizace dal do simulátoru ještě jednu novou trať. Už mě nic nenapadá a hlavně to nechci přeinstalovávat.

Pomoc!

Ahoj, mám problém..- na stránkách http://msts.kvalitne.cz jsem si stáhl aktivitu R 708 Galán ve směru Zábřeh na Moravě-Praha Hl.n. a při startu ať už přes TraiStore, nebo klasicky přes MSTS mi to hodí chybu, že Soubor: 'zssk_350\zssk3502.ENG' chybí... A to i přes to, že mám aktuální trainset ze stránek p. Šemory... Nevíte, prosím, co s tím? Je to supr aktivita a ja jí nemohu spustit... Prosím o radu! Díky moc. Vojta.
P.S. pokud to půjde, pište raději na můj mejl.

Naposled editoval moderátor:
Řešení je jednoduché: Přečti si první úvodní článek na první straně tohoto vlákna nebo se koukni ke mně na web do sekce FAQ. Tam je to vše popsané. Jediné co budeš potřebovat je program ConBuilder. Náhrada vozidla v soupravě jde provést i ručně, ale přes CB je to rychlejší.

Back
Nahoře