Máte aktivitu nekompatibilnú s vaším trainsetom? Tu je návod

mam problem mam activitu kb R235 Amicus a tam jsou použite lp vozy a hlásí mi tam že mi chybí vůz ale ja ho tam mam konkretně soubor wag. a nejde mi tu spustit.

Pokud máš Conbuilder,tak jím tu aktivitu otestuj,v chybové hlášce bude přesně napsáno,co je to za chybu a kde se nachází.Takhle se moc poradit nedá,bohužel...

CabView u Servisu...

Po kratší odmlce jsem usedl k MSTS a co se neděje: po spuštění a kontrole všeho v Trainstore na mě vyjede tato hláška:

Následující vlak může způsobit problémy bude-li v MSTS vybrán, protože vedoucí lokomotiva nemá soubor kabiny (cabview).
Název lokomotivy:: CD Servis1 (** Chybí pohled do kabiny (cabview)! **)
Složka: 'TRAINS\CONSISTS'
Soubor: 'lm_ec mn skalice.con'
Popis: '' (konec hlášky, následuje dlouhý výčet consistů, ve kterých je Servis použit).

Co s tím? Stáhnul jsem si CD_Servis, ale to nepomohlo. Navíc mi nejde otevřít ŽÁDNÁ aktivita, pokaždé se objeví hlášení o nemožnosti vytvoření CabView. Otestoval jsem to ConBuilderem, objevil jsem některé dílčí chyby, ale jejich odstranění nepomohlo. Díky za radu.

CD Servisy nikdy neměly a nebudou mít definovanou kabinu. Jsou to neviditelná pomocná vozidla a umisťovat do nich kabiny a ovládat je hráčem je nesmysl. Slouží pouze k řešení určitých konkrétních situací vyplývajících z chování MSTS.

Děkuji za odpověď. Já se pochopitelně nesnažím jezdit se servisem... :) Jak mám tedy tu chybu odstranit?

Udělej si adresář Cabview v adresáři se servisy, tam si nasypej jedno prázdné cvf (myšleno bez odkazů na ace soubory) a na to odkazuj v servisech.....tím to jenom vyčistíš od těch hlášek.....

Tato hláška, pokud vypadne při startu MSTS v nějaké jízdě nebo aktivitě, tak jde pravděpodobně o to, že jsi použil consist, kde je servis jako vlaková lokomotiva......

Ale servis 1 lze u traffic vlaků použít jako vlakovou lokomotivu, kabinu ale nemá nadefinovanou.

Omlouvám se za natvrdlost: jak se mám odkazovat v servisech? Když si otevřu textový soubor servisu (cokoliv.srv), tak tam nevidím žádnou souvislost, resp. vazbu na něco s koncovkou .ace.
Nechápu, jaktože ten CD_servis najednou blbne. Vždyť když ho stahnu z webu, tak by měl fungovat,ne?

Tak tady asi někomu něco nedošlo. Tu chybovou hlášku vykazuje TRAINSTORE že? V tom případě jde asi o nějakou novější, příliš chytrou verzi. Těchto hlášek pokud se týkají servisů si nemusíš všímat. Důvod je jednoduchý: Trainstore asi nezná vedoucí loko bez kabiny, a proto řve. Stejnou hlášku dostaneš při sestavování consistu v AE, ale dovolí ti ji uložit. Takto sestavené consisty jsou použitelné pouze jako traffic vlaky, protože je v nabídce souprav v menu trati neuvidíš a nemůžeš s nimi jezdit jako hráč. Pokud bys doplnil odkaz na fiktivní kabinu pro Servisy, tak se ti zviditelní v menu a mohl bys s nimi jezdit jako hráč a to by asi nebylo to pravé ořechové. Stejnou hlášku bys měl obdržet i u některých consistů žabotlamy 451 ( por a ms ). Ty taky nemají v motorácích definovanou kabinu a je to tak správně. Takže žádné hrabání se v souborech servisů, jak vidím podle tvého příspěvku tak ani nevíš jak na to.

Tomes napsal:
Ale servis 1 lze u traffic vlaků použít jako vlakovou lokomotivu, kabinu ale nemá nadefinovanou.
Blbě jsem se vyjádřil (ostatně jako vždy).....měl jsem na mysli použití consistu se servisem 1 jako vlak hráče...tam to bude řvát na ten chybějící cab

Ano, opravdu nevím, jak na to a vůbec se za to nestydím ;) Resp. umím si soubory tak akorát zkontrolovat v ConBuilderu a podobné banalitky. Jenomže test v CB žádnou chybu nevyhodnotil.
Právě proto je mi divné, proč mi při rozběhu jakékoliv aktivity vyhodí hlášku o nemožnosti vytvořit CabView (zkoušel jsem to u aktivit, které používají loko ř. x50 a x63). Už jsem na to šel nakonec tak, že jsem MSTS i Trať BP vč. veškerého příslušenství odinstaloval, promazal v registrech a znovu nainstaloval (vozidla a aktivity kompatibilní s verzí tratě BP). Jenomže bezvýsledně...

Počkej, ty asi neumíš dobře popsat problém. Odpověz mi na tyto otázky:
1. Tuhle chybu ti MSTS vyhazuje u všech loko nebo jen u těchto řad?
2. Dělá to jen v aktivitách, nebo i ve volné jízdě?
3. Používáš MSTS Bin?
4. Pokud ano, tak jakou verzi?

Tohle totiž vypadá na použité kabiny z verze MSTS Bin 1.5.7, a pokud je použitá verze Bin 1.6 nebo tam žádný MSTS Bin není, tak je zle.
Zkus nějakou defaultní loco (Acelu, Dash9....). Nebo zkus 451 ta je v pořádku a napiš mi výsledky. A můžeš použít SZ a sem dáme pouze výsledek.

Díky, podívám se na to a dám vědět. Bohužel ale až o víkendu...

Ahoj vsichni mam si blbej dotaz ktery jsem pravdebodobne nepatri ale jinam to neslo napsat a poslat,je to ohledne aktivit s priponou .apk na jedne ze stranek na foru jsem si stahl program Tsunpack-fix ale nevim co snim kdekoliv kde ho presunu a spustim napisemi hlasku TSUnpack Registri Bug already fixed kdo mi poradi tomu dekuji zatim Pegaus.

No to je právě to co ti to mělo napsat. Vše je ol a teď aktivitu rozbalíš poklepáním na .apk soubor, toť vše.

ten bugfix pouze opravuje chybu v registrech tak, aby šly apk soubory otevírat dvojklikem přímo na apk.

Ale pozor, protože to opravuje chybu v registrech, tak bys měl ten bugfix spustit pod tím účtem, který má právo na úpravy v registrech. Jinak to nebude účinné.

Ostatní už napsal Čouda.

Dobrý den, mam menší problém a jsem v koncích. :eek: Po spuštění prográmku registr_fix mě stále počítač aktivity ve formátu apk nepozná a stále se ptá v jakém, že programu to chci spustit. Na předešlém PC všechno fungovalo bez problémů. Opravdu nevím. Správce počítače jsem.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře