TrainStore

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna traintest
  • Datum začátku Datum začátku
Prosim poradtte, narazil som na taky zvlastny problem...pouzivam Train Store vo Viste, a ked dam spustit aktivitu (alebo explore route),kazdy jeden subor,ktory chce TS premiestnit, odpocitava desat sekund, a potom napise, ze sa pokusal ziskat file access, a spusti odpocitavanie znovu a takto dokola... :? Pritom pristup ku vsetkym MSTS suborom mam zapnuty... :( neviete, kde by mohol byt problem? Dakujem za odpoved

MichailusB napsal:
Prosim poradtte, narazil som na taky zvlastny problem...pouzivam Train Store vo Viste, a ked dam spustit aktivitu (alebo explore route),kazdy jeden subor,ktory chce TS premiestnit, odpocitava desat sekund, a potom napise, ze sa pokusal ziskat file access, a spusti odpocitavanie znovu a takto dokola... :? Pritom pristup ku vsetkym MSTS suborom mam zapnuty... :( neviete, kde by mohol byt problem? Dakujem za odpoved
A máš nastavena práva i na odkládací adresář TrainStore včetně podadresářů? Vistu sice nemám, ale podle toho popisu bych tipoval podívat se nejdřív tam.

Ano, mam nastavene prava aj na cielovy adresar... stale... vyhlada vsetky subory,ktore chce premiestnit, a pocas premiestnovania subor po subore odpocitava desat sekund...(a to na dalsi subor prejde v momente, kedy premiestnovanie toho predosleho zrusim) je to divne... :cry: Som si zvykol pouzivat TS, mi dost vyhovoval...

Zdravím páni

No ja mám tiež problém s cabom350.Vôbec mi nejde spustiť. Cesta do common.cab je v OK.Vyskúšal som Bin 1.6 - cab nešiel,vyskúšal som Bin 1.7 - cab nejde.Neviem vôbec čo tam môže byť zle,skúšal som aj ubrať lomítka,kedže boli po dve,nepomohlo...Už som s tým zabil 3 dni ale stále bez úspechu...Kamošovi to práveže funguje bez problémov,čiže chyba je na sto pro u mňa ale nemám šajn v čom...

Vždy mi napíše chybu : "Selhalo vytvoreni pohledu z kabiny"

V tej zložke cab350 je aj zložka texture,mám to hodiť do Globalu alebo kam? alebo to nechať tak...Fakt neviem,čo tam môže byť za chybu.
Ak niekto pomôže,vopred ďakujem
Idem to ešte "skúmať"...

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Shader napsal:
V tej zložke cab350 je aj zložka texture,mám to hodiť do Globalu alebo kam? alebo to nechať tak...Fakt neviem,čo tam môže byť za chybu.
Ak niekto pomôže,vopred ďakujem
Idem to ešte "skúmať"...
Na tu složku se klidně vybodni, v tom archivu nabastlil distributor archivu komplet všechno, co se používalo při ladění včetně všech pracovních souborů. Archiv má tak zbytečně hrůzostrašných 25MB. Je to původní starý archiv !

Dnešní celá komplet platná kabina je v 3.updBP !!! S tou bys problém mít neměl.

Bob,velka vdaka,mrknem sa na to

Zdravim, mám menší problém, nainstaloval jsem si trainstore, a jednu aktivitu. Jedná se o trať 180 a 183, leč neustále mám problém s chybějícím souborem jedné lokomotivy konkrétně 242259, kterou ale v trainsetu mám,ale trainstore stále píše že není, pročetl jsem si manuál ale nikde jsem chybu snad neudělal, může prosím někdo poradit?

StrojvedouciDoBoha napsal:
Zdravim, mám menší problém, nainstaloval jsem si trainstore, a jednu aktivitu. Jedná se o trať 180 a 183, leč neustále mám problém s chybějícím souborem jedné lokomotivy konkrétně 242259, kterou ale v trainsetu mám,ale trainstore stále píše že není, pročetl jsem si manuál ale nikde jsem chybu snad neudělal, může prosím někdo poradit?
Pokud jsi ji dohrával až po instalaci TS, udělal jsi i aktualizaci databáze?

Martens napsal:

ne to se obávám že jsem neučinil, v návodu jsem na to nikde nenarazil, jakpak se to dělá

Martens napsal:

ne to se obávám že jsem neučinil, v návodu jsem na to nikde nenarazil, jakpak se to dělá

Menu Ukázat!-Obnovit - to udělá refresh a pomáhá to na aktivity

Kdyby to nepomohlo, tak potom se přepni do standardního režimu a v menu Nástroje-Obnovit databázové soubory! by měl tyto soubory vygenerovat znova.

a musim před tím vrátit vše do MSTS?
Já to sice nedělám (TS by to měl umět ošetřit a včera se mi s tím nic nestalo, když jsem to obnovoval), ale jistota je jistota.

StrojvedouciDoBoha napsal

stále nic, těžko říct kde je chyba

Pokud ho již nemáš, stáhni si např. prográmek ConBuider, který umí pracovat s consisty, lokomotivami, vagóny,... Je sice v angličtině, ale po krátkém "osahání" si s ním poradí každý. Podnětů, jak jej používat, je na fóru dost, stačí pohledat.
Vyhledej si problematický consist, zobraz si jeho složení a případně vyměň "zadřenou" lokomotivu. Plecháčů je k dispozici dost.
ConBuilder přes výtky některých uživatelů používám ve spolupráci s TrainStore úspěšně, je to otázka praxe a hlavně trpělivosti - opravím a sestavím soupravy aktivity, tratě, zkontroluji odkazy na správné kabiny a zvuky lokomotiv atd. V odkazech výše najdeš i program SView (Shape Viewer), který "umí" 3D projekci strojů a objektů a dá se přímo "napojit" k CB jako externí prohlížeč.
Podobnou práci jako CB svede i Convoi, jde o otázku zvyku. Mám jej jako pomocný program.

Zdravím. Můj Trainstore se kapku zbláznl, a odmítá najít "odkládací" složku, a tak jsem musel vše do MSTS vrátit ručně. Ale zbyla mi složka s názvem TSDATA a v ní soubory s příponou TSC. Mohl by mi někdo poradit kam je mám vrátit? Děkuji.

Marin2 napsal:
Zdravím. Můj Trainstore se kapku zbláznl, a odmítá najít "odkládací" složku, a tak jsem musel vše do MSTS vrátit ručně. Ale zbyla mi složka s názvem TSDATA a v ní soubory s příponou TSC. Mohl by mi někdo poradit kam je mám vrátit? Děkuji.

Soubory TSC nevracíš nikam - vytváří si je TrainStore a ukládá v nich konfigurační informace, potřebné pro vlastní běh, jako je :

CACHESTK.TSC - seznam vozidel
CACHECON.TSC - consistů
CACHEPAT.TSC - paths
CACHESCN.TSC - scén

pak máš v adresáři TSDATA podadresáře podle tratí a v nich máš soubor ROUTE.TSC, kde jsou informace k trati - hlavní je, jaký používá tsection.dat

zdravim, mam taky mensi problem, tak vas prosim o radu.
neviem ci je to vecou trainstoru, ale nasledujuci problem sa u mna vyskytol odkedy ho pouzivam:
pred kazdou aktivitou si musim upravit trainset, t.j. musim nakopirovat lokomotivy a vozne do zlozky trainset, ktore tam vsak uz mam, resp. pri predchadzajucej aktivite som ich tam mal. priklad:
nainstalujem aktivitu, idem ju spustit cez trainstore. trainstore aj conbuilder mi hlasia, ze mi chybaju vozidla(aj take co su v trainsete BP), tak ich tam nahodim, zahram si aktivitu. nainstalujem dalsiu aktivitu, zase mi trainstore aj conbuilder hlasia, ze mi chybaju nejake vozidla. tak ich tam zase nahodim, zahram si aktivitu. nainstalujem dalsiu aktivitu a zase mi chybaju vozidla, trebars aj take, ktore som tam pri tych predchadzajucich aktivitach nahodil.
a pritom su to vozidla, ktore su z trainsetu BP, ktory mam kompletne nainstalovany. este uvediem, ze mam viac instalacii MSTS a raz hram aktivitu na BP, raz na 321, ale neviem ci to s tym nejako suvisi.

ramelow napsal:
zdravim, mam taky mensi problem, tak vas prosim o radu.
neviem ci je to vecou trainstoru, ale nasledujuci problem sa u mna vyskytol odkedy ho pouzivam:
pred kazdou aktivitou si musim upravit trainset, t.j. musim nakopirovat lokomotivy a vozne do zlozky trainset, ktore tam vsak uz mam, resp. pri predchadzajucej aktivite som ich tam mal. priklad:
nainstalujem aktivitu, idem ju spustit cez trainstore. trainstore aj conbuilder mi hlasia, ze mi chybaju vozidla(aj take co su v trainsete BP), tak ich tam nahodim, zahram si aktivitu. nainstalujem dalsiu aktivitu, zase mi trainstore aj conbuilder hlasia, ze mi chybaju nejake vozidla. tak ich tam zase nahodim, zahram si aktivitu. nainstalujem dalsiu aktivitu a zase mi chybaju vozidla, trebars aj take, ktore som tam pri tych predchadzajucich aktivitach nahodil.
a pritom su to vozidla, ktore su z trainsetu BP, ktory mam kompletne nainstalovany. este uvediem, ze mam viac instalacii MSTS a raz hram aktivitu na BP, raz na 321, ale neviem ci to s tym nejako suvisi.

Ahoj,

po skončení aktivity vracíš vše zpět do MSTS přes Trainstore? Jak ne, tak v tom bude zakopaný pes.

milo

pokial som pozorne cital forum, tak velmi vela ludi pouziva viac instalacii, a prislusnu vzdy premenuju na "Train simulator". Nikto vsak nespominal, ze by mal taky problem ako ja.
Mne sa skor zda, ze to bude tym, ze som asi nevracal vsetko naspat do MSTS cez Trainstore

Mám malý dotaz.. ve jakém tvaru zadat parametr při spouštění přes tento program? -mem:512 / mem:512 Díky, Tom

P.S.: Nabídka nástroje - možnosti - spouštěcí nastavení MSTS

Back
Nahoře