Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No je to jednoduché. Udelal jsem si aktivitu ze Svinova do Tesina a ukazalo mi to ze do tesina mi zbyva 31km a ve skutecnosti je to neco prez 40km tak jsem myslel ze bys treba za havirovem dal pomalou jizdu na 60 jak to bylo kdisi a za albrechticema bylo tak pul roku zpatky omezeni 30 mozna by to pomohlo.

Boby napsal:
Vlado napsal:
Je to v rici, po načtení tratě mi vyskočí hláška o odeslání chyb(y) Microshitu.. Takže už si nezajezdím. :mad:

Ale zajezdíš. Trať je hodně náročná na výkon PC, takže někdy nestíhá.
Prostě to zkus znovu. Určitě Ti musí hlásit nějaké chyby. Trať není zcela odladěná v GLOBALU chybí nějaké Shapes. Nakopíruj je tam a mělo by to šlapat. Já už si je všechny nepamatuju. :cry:

Tak jsem to nakopíroval do Globalu a nic, opět odeslání chyby Microshitu. No já už fakticky nevím.

Naposled editoval moderátor:
Vlado napsal:
Boby napsal:
Vlado napsal:
Je to v rici, po načtení tratě mi vyskočí hláška o odeslání chyb(y) Microshitu.. Takže už si nezajezdím. :mad:

Prostě to zkus znovu. Určitě Ti musí hlásit nějaké chyby. Trať není zcela odladěná v GLOBALU chybí nějaké Shapes. Nakopíruj je tam a mělo by to šlapat. Já už si je všechny nepamatuju. :cry:

Tak jsem to nakopíroval do Globalu a nic, opět odeslání chyby Microshitu. No já už fakticky nevím.

Tak bude problém jinde. Takhle na dálku je to těžké.
To chceš říct, že tě pošle k Billovi a vůbec nic nehlásí? Něco na tebe musí přece řvát.
A kolik tratí máš ve společné instalaci? Resp. path, a servisů....... Jak máš silnou sestavu a jak to máš nastavené. Máš vpořádku X tracks? Nechybí Ti nějaké cz zvuky? Ostatní tratě jsou OK?
Já bych to určitě zkusil nainstalovat do nového defaultního adresáře.
Já mám trať ve společné instalaci se všemi českými a slovenskými tratěmi a až na nějaké kosmetické mušky viz např výše to šlape dobře.

Boby napsal:
Vlado napsal:
Boby napsal:
Vlado napsal:

Tak bude problém jinde. Takhle na dálku je to těžké.
To chceš říct, že tě pošle k Billovi a vůbec nic nehlásí? Něco na tebe musí přece řvát.
A kolik tratí máš ve společné instalaci? Resp. path, a servisů....... Jak máš silnou sestavu a jak to máš nastavené. Máš vpořádku X tracks? Nechybí Ti nějaké cz zvuky? Ostatní tratě jsou OK?
Já bych to určitě zkusil nainstalovat do nového defaultního adresáře.
Já mám trať ve společné instalaci se všemi českými a slovenskými tratěmi a až na nějaké kosmetické mušky viz např výše to šlape dobře.

Mám nainstalovány tratě 321, a dvě původní z MSTS, tudíž mám jen defaultní aktivity, paths, services a traffic, až na tu aktivitu Os_2804.. Ještě když jsem měl všechny defaultní tratě, tak mi to začalo dělat hlouposti. Opravdu mi to nic nehlásí. Prostě se asi na minutu a půl zastaví přechod z načítání do simulace a naráz hláška.... Detaily mám na ani ne polovinu, náročnost na grafiku myslím 1024x648 nebo kolik to je. Mám AMD Athlon 1.3GHz a grafiku GeForce2 MX/400. CZ zvuky mám jen ty z tratě, páč jinou českou trať nemám. :roll:

Tak jsem si stáhnul tuhle trať a můžu říct jediný - je to naprosto skvělý !!! Fakt perfektní práce :wink:

Potřeboval bych poradit, má nainstalovaný pouze defaultní tratě a trať ZSR150. K tomu jsem nainstaloval trať 321. Všechny tratě fungují, jenom ta 321 mě pošle k Billovi, předtím se žádná hláška neobjevuje. Mám X-track 3.13.

Musím dát za pravdu KaMatovi, moje trať je opravdu kratší, než by ve skutečnosti měla být.
Je to moje chyba, zjistil jsem, že jsem špatně propočítával rovné úseky a tudíž většina rovných úseků je o něco kratší, než by měla být.
Bohužel to už opravit nepůjde, musel bych postavit celou trať znovu a to se mi fakt nechce!!
Takže se za tuhle moji chybu všem omlouvám a věřím, že to nějak překousnete...
Jediný způsob jak tohle vyřešit je ten, že už to nebudeme nazývat "reálná" trať, ale "z části reálná"... :wink:

Každopádně jsem poučený a teď stavím už tak jak to má být.

Tomes:
Fakt netuším co s tím můžeš mít. Ale nějak to určitě půjde vyřešit, zkus přeinstalovat celý MSTS a vložit tam pouze tu mojí trať se zvukama a XTracks 3,9 rozhodně by to mělo šlapat.

Ahoj, pro mě je stejně úplně reálná, protože z této tratě v reálu neznám ani píď. Tak mi radši neřikejte, že je kratší, ať si myslim, že je přesná :D :D :D .

PS: Ježiš, to mám keců a přitom jsem jí ještě nestihl ani stáhnout :P :eek: :idea: .

Mějte se. Lord.

Tomes napsal:
Potřeboval bych poradit, má nainstalovaný pouze defaultní tratě a trať ZSR150. K tomu jsem nainstaloval trať 321. Všechny tratě fungují, jenom ta 321 mě pošle k Billovi, předtím se žádná hláška neobjevuje. Mám X-track 3.13.
A nenecháváš tam náhodou Global ze ZSR150?

To Vlado:
No tak MSTS jednoduše přeinstaluj. Pokud Ti to blblo už předtím, tak to s tratí nemá nic společného. To si jaksi opoměl sdělit :P
Jinak cz zvuky jsou myslím součástí 321. Ale nejsem si jistý, jestli jsou všechny. Jinak mrkni k Havlovi na 180, měly by tam být ke stažení.

Boby:

Cz zvuky jsou soušásti Trat_321.ace, a jsou všechny.

Co říkáte na značky pomalé jízdy na trati? (žluté "Z" a bílé "K") ???
Někteří mi radí, abych je zrušil, ale myslím, že bez nich to na téhle trati nebude ono....
Mám je zrušit, nebo ne?

Stavitelxx napsal:
Boby:

Cz zvuky jsou soušásti Trat_321.ace, a jsou všechny.

Co říkáte na značky pomalé jízdy na trati? (žluté "Z" a bílé "K") ???
Někteří mi radí, abych je zrušil, ale myslím, že bez nich to na téhle trati nebude ono....
Mám je zrušit, nebo ne?

Ne to dělá právě kromě jiného trať originální, mě se tam prostě líbí.

Taky si myslím, že díky tomu je trať originálnější. Problém je akorát v tom, že tyhle značky pomalé jízdy se nezapočítavají do jízdního řádu, když tvoříte aktivitu, takže vám pak nevychází čas a nabíráte zpoždění...

Jinak se omlouvám všem, kterým jsem dnes slíbil odeslání CD s tratí, ale totálně nestíhám, takže je pošlu v pondělí. Díky.

Stavitelxx napsal:
Taky si myslím, že díky tomu je trať originálnější. Problém je akorát v tom, že tyhle značky pomalé jízdy se nezapočítavají do jízdního řádu, když tvoříte aktivitu, takže vám pak nevychází čas a nabíráte zpoždění...

Jinak se omlouvám všem, kterým jsem dnes slíbil odeslání CD s tratí, ale totálně nestíhám, takže je pošlu v pondělí. Díky.

Ale Vladovu Os_2804 jsem stíhal vpohodě a ještě i s předstihem.

Ale kdo ví, jak tam Vlado tvořil jízdní řád, asi ho kvůli těm značkám udělal pomalejší, jinak bys to nestíhal. Já jsem to teda nestíhal, když jsem jel s panťákem.

Stavitelxx napsal:
Ale kdo ví, jak tam Vlado tvořil jízdní řád, asi ho kvůli těm značkám udělal pomalejší, jinak bys to nestíhal. Já jsem to teda nestíhal, když jsem jel s panťákem.

Jo to já taky - viz níže, ale byl to pouze test a nic jsem neupravoval.

Tak jsem také trať projel a jako místní si dovolím pár názorů napsat:

- Chybějících 10 km trati ze 40 je 1/4, nic ve zlém, ale to je docela dost.

- Co mě vyloženě mrzí, jsou sklonové poměry na trati, ty nemají s realitou co do činění. Např stoupání za Chotěbuzí je fakt síla. Běžně zde jezdí soupravy s rudou vážící 3000 tun, vepředu dvojče 131, postrk 181/2. S cvičnou soupravou 30-ti ložených Eas s dvojčetem, vážící 2400 tun, jsem uvíznul v polovině stoupání. Couvnul jsem, odpojil polovinu a znovu. Až když jsem si nechal 10 vozů (800tun), podařilo se mi s vlakem rozjet. To má do reality hodně daleko, schválně se zítra podívám do tabulek, kolik tam má dvojče normu.

- Z-etka a K-áčka bych také odstranil, v editoru úkolů nejsou vidět a TS s nimi nepočítá. To už je lepší, aby tam ty pomalé jízdy dodal tvůrce aktivity a TS s nimi počítá i v jízdních dobách. Navíc pokud takovou pomalou pojedu více, TS mě sekne přes prsty.

- Abych jen nekritizoval, jinak je trať celkem pěkná a na to, že to je prvotina, dobré! Nenech se rozhodit šťouraly, jako jsem já a stav dále, jen trochu reálněji. Díky!

Boby napsal:
Vlado napsal:
Boby napsal:
Vlado napsal:

V globalu??? A nemohl byste mi napsat, které shapes to jsou???? Díky moc. Já se v tom totiž až tak moc nevyznám.

Jsou to soubory .s a .sd z adresáře Shapes v trati, příp. soubory .ace z adresáře Textures. Ty je potřeba nakopírovat do Shapes, příp. Textures v adresáři GLOBAL MSTS. Jsou to soubory, které MSTS hlásí, že je nemůže načíst, že chybí. Já si je nepamatuju, protože to opravuju rovnou, když vyskočí hláška. Někdy to slítne rovnou - restart a znovu. Měl by je nakonec hlásit.
Mohl by mě někdo jako začatečníku poradit jaké jsou to soubory a kde se najdou ty co mam zkopírovat a kam? :?:

Boby napsal:
Stavitelxx napsal:

Ale Vladovu Os_2804 jsem stíhal vpohodě a ještě i s předstihem.

Víte proč??? Snažil jsem se totiž co nejvěrohodněji napodobit jízdu realitě. Vycházel jsem ze základu - reálná jízda osobního vlaku po této trati. Časy jsem udával tak, aby co nejvíc odpovídaly příjezdům a odjezdům podle GVD a JŘ.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře