Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak to teda nemá chybu :cry:
Stejně jsem si říkal, že bydlet ve 12 patře na kopci není taky k zahození, ale když nejede výtah...... :lol:

Ne, neberte to jako utahování si z cizího neštěstí, voda je potvora........

Trať 321 (nová CD verze)

Zdravím..

Díky Martine za stavění tratě 321 a následné zaslání na cd..
Trať 321 je moc dobře vytvořená a myslím že investice 100kč za cd se na 100% vyplatí.. Můžu jen doporučit!! :wink:

Stránka Tratě 321 (http://www.trat321.webzdarma.cz) se dnes podrobila větší rekonstrukci.
Mimo jiné na stránce přibyly i popisy plánovaných aktualizací, bylo aktualizováno schéma tratě a taky si můžete stáhnout nové aktivity od autora Luďka. (autor tvrdí, že aktivity jsou kompatibilní s Trainsetem BP)

Naposled editoval moderátor:
No nevím ,ale i ty nové (přkl.R433) nejsou dle trainsetu p.Šemory..
Nebo aspoň mě to vyhazuje dost wag a eng chyb ,nejvíce však
že mi chybí cd_063/063_A .. Na stránkách BP nic takového není..
Trainset mám stažený komplet nový (asi týden) a tu cd460 jsem schválně stáhnul znovu.. Nic !! Nevím nevím :cry:

Stavitelxx napsal:
Stránka Tratě 321 (http://www.trat321.webzdarma.cz) se dnes podrobila větší rekonstrukci.
Mimo jiné na stránce přibyly i popisy plánovaných aktualizací, bylo aktualizováno schéma tratě a taky si můžete stáhnout nové aktivity od autora Luďka. (autor tvrdí, že aktivity jsou kompatibilní s Trainsetem BP)

ocelot: nieco nesedi ... tak si to oprav ... tymto docielite ze sa akurat rozmnozi mnozina ludi (ako napr ja) ktori aktivitu zverejnovat kvoli tomu ze tu niekto bude reptat s TRAINSETom porste nebudu ...

Já by rád ,ale mě to nepustí ani do editoru !! V čem to mám napravit nejlépe ??? :P
JOHNZ napsal:
ocelot: nieco nesedi ... tak si to oprav ... tymto docielite ze sa akurat rozmnozi mnozina ludi (ako napr ja) ktori aktivitu zverejnovat kvoli tomu ze tu niekto bude reptat s TRAINSETom porste nebudu ...

Teda nechci být rýpal, ale přijde mi, že někteří z nás, uživatelů, jsou totálně leniví a naprosto unaví tvůrce svým věčným "mně to nejdééééé". Pánové, takový ConBuilder, to je věcička. Úprava consistů i loose consistů v něm jde jak po másle. A tak nebuďme leniví, nepruďme autory a také se trochu snažme, že ..... :lol:

Honza napsal:
Teda nechci být rýpal, ale přijde mi, že někteří z nás, uživatelů, jsou totálně leniví a naprosto unaví tvůrce svým věčným "mně to nejdééééé". Pánové, takový ConBuilder, to je věcička. Úprava consistů i loose consistů v něm jde jak po másle. A tak nebuďme leniví, nepruďme autory a také se trochu snažme, že ..... :lol:

Pánové a víte co je na tom nejkomičtější? :?:

Že když jsem na to poukazoval v jiné souvislosti, tak mne někteří jedinci kamenovali a tvrdili, že dnešní uživatel je zvyklý a je potřeba mu to strčit přímo pod čumáček..... :eek: :idea:

JOHNZ napsal:

Tak to tam jednoduše uveď a reptalové to stahovat nebudou!
Ale nějaký rejpal se stejně najde. Nereaguj a je to.
Většina uživatelů si aktivitu ráda upraví.

ocelot24 napsal:
No nevím ,ale i ty nové (přkl.R433) nejsou dle trainsetu p.Šemory..
Nebo aspoň mě to vyhazuje dost wag a eng chyb ,nejvíce však
že mi chybí cd_063/063_A .. Na stránkách BP nic takového není..
Trainset mám stažený komplet nový (asi týden) a tu cd460 jsem schválně stáhnul znovu.. Nic !! Nevím nevím :cry:

Tak tohle je další aktivita,která není kompatibilní se systémem p.Šemory,protože v cd_460 je CD_063_A.Zde je jediná pomoc,pomocí ConBuilderu si aktivitu upravit dle svého trainsetu,jiná cesta není.Spousta lidí se rozčiluje,že jim tohle či tamto nefunguje a co jim brání,aby si to opravili?To je jenom lidská lenost,nic jiného.Jak už Martens nedávno někde na foru napsal,že to všichni chtějí na podnosu až pod nos a co takhle si trošku máknout,zapojit mozek a spousta problémů odpadne. :wink:

Vážení,konečně si uvědomte, že všichni nestahují vozidla pouze a jedině ze stránek p.Šemory. Trainset p.Šemory zahrnuje z většiny vozidla určená, resp.jezdící na jeho trati. Je však i spousta dalších vozů, které tam nejezdí a proto jsou i jiné stránky, kde se dá najít to co potřebujete. Podívejte se např. na stránku F.Havla, tam najdete spoustu vozidel, ale i spoustu odkazů na další kvalitní stránky, z kterých se dostanete třeba zase na další. Pak možná zjistíte, že se dá na internetu najít obrovská spousta různých vozidel a nejen to. Chce to jen chvíli hledat a nečekat, že Vám to každý nejlépe pošle a to hned upravené, dle Vašich požadavků. Co se týká aktivit, stáhněte si již zmiňovaný ConBuilder (někde tady na fóru je i odkaz), ten Vám každou aktivitu prověří, vypíše veškeré chyby a dají se snadno opravit.A jenom pro upřesnění - taky jsem v podstatě jen uživatel, aby tu zase nějakej anonym nepsal, že profíkům se to říká snadno :wink:

Stavitelxx napsal:
Chci se jenom zeptat, může být ve složce TRAINSET libovolný počet vozidel, nebo je to omezené?
Nějaké problémy byly, ale já volil systém, že vše nepotřebné jsem vyházel a jezdím s tím, co je reálné, že využiji. Já ve svém Trainsetu třeba nemám plné zastoupení motorové trakce, protože není pravděpodobné, že na koridoru potkáte 50 brejlovců.
Karel mi včera poslal mejla, že by jsi chtěl používat jednotný Trainset, aby konečně fungovaly aktivity. Takže zítra Ti pošlu své DVD (obyčejná zásilka).
Jinak odpovím AlešoviB. Je pravda, že není jen můj Trainset. Ale problém je ve špatné komunikaci zde. Před nějakým časem bylo k mání hodně vozidel do MSTS, ale takový bordel ve značení, někde dokonce i diakritika a Conbuilder vykázal několik desítek tisíc chyb.
Pak přišel pan T, který v tomto udělal pořádek a opravil mnoho chyb. Já jsem pak prosadil používání commonů a do nich přesměroval všechny engy. Současně jsem poopravoval všechny odkazy, aby conbuilder nehlásil jedinnou chybu. Samozřejmě nemám všechna vozidla, mnoho vozidel by chtělo podoplňovat.
Chápu, že je mnoho uživatelů, kteří s mým systémem nesouhlasí a mají vše značeno po svém, ale potom opravdu nemůžeme tvořit aktivity dle nějaké normy. Ano, není problém si consisty přepsat, ale je to jako bych Vám prodal krosové kolo a namontoval vám tam nekompatibilní horská kola. K tomu bych přiložil ráfky, které tam patří a špice s návodem, jak si kola přepléct a vycentrovat.
Když někdo vytvoří aktivitu, tak by měla fungovat všem a ne aby si každý na koleně vše musel opravovat.

Dejv kdysi prohlásil, aby se používala moje norma, jelikož je už hodně zavedená. V lednu byla slezina, kde zůčastnění vyjádřili připomínky s tím, že dosavdní vozidla zůstanou jak jsou, nová dle dohodnuté normy.

Takže jestli máte někdo připomínky, že mi něco důležitého chybí, sem s tím. Ale hlavně nezapomeňte zkontrolovat systém značení. Tuhle výzvu jsem psal i před půlrokem a nic se neděje. Myslím tím člověka, který tvoří aktivity a nějaká vozidla z mé sbírky postrádá.
Ale úplně ideální by bylo, kdyby se tohoto chopil některý uživatel, který nejen podoplňoval další vozidla ale i měl vyladěné engy a wagy se správným chováním vozidel. (Samozřejmě Conbuilder 0 chyb)

Asi to chce další slezinu, kde celý trainset přehodnotíme ve smyslu, co z něj vyřadit a co do něj doplnit, aby byl kompatibilní pro všechny tratě. Komplet by se ke stažení vystavil na několika webech.
Marian, Karel, Ppoollll, ještě někde a pak by byl dostupný všem. Výběr preferuji i proto, že webový prostor není zadarmo a dát tam 4giga s veškerým smetím nebo 2 giga s pečlivým výběrem je rozdíl.

V současnosti mám v Trainsetu 1060 vozidel a zatím nemám problémy ... a to mám docela veterána PC :eek: , takže o Zbyňkově trati si jen čtu a proháním se po Vysočině ... :lol:

Honza napsal:
V současnosti mám v Trainsetu 1060 vozidel a zatím nemám problémy ... a to mám docela veterána PC :eek: , takže o Zbyňkově trati si jen čtu a proháním se po Vysočině ... :lol:

Vždyť se Ti všechna ta vozidla do těch 80km nemohou vejít. :P :P :P

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře