Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
PuDr. Matějko napsal:
Na světě je nový Xtrack verze 3.16 má vůbec cenu tuto verzi instalovat do adresáře Global s tratí 321 ?

Pokud GLOBAL používaný tratí 321 je používaný i jinými tratěmi ,tak určitě ano.. Pokud je GLOBAL používaný jen pro 321 ,tak je to zatím asi zbytečné ,dokud autor tratě nezveřejní ,že byla použita kolejiva z xTracks 3.16 do 321..

Naposled editoval moderátor:
ocelot24 napsal:
KaMat napsal:
Ty si myslis ze odstranenim trpasliku se ti zvysi Fps ? To asi tezko.

No ,nevím co si myslí kdo ,ale i ty cestující ,zde popsaní jako "trpaslíci" ubírají FPS a to hlavně ve větším počtu !! ..
Nicméně každý si může trať otevřít v ET a cestující odstranit či zmenšit počet.. To samé platí o vegetaci kolem trati..
Jo este neco. Omlouvam se ale pisu bez hacek carek. Myslel jsem trpaslíků a ne trpaslíku :)

Pokud vyženu cestující z nástupišť, tak se tím opravdu nic nezlepší, když chcete větší fps, tak si smažte krajinu, nebo počet kolejí v nádraží...
A XTracks 3.16 se do Trati 321 přidávat nemusí, nejlepší je používat GLOBAL ze zasílanho CD.

Na co sa tu bavite o zopar prebytocnych polygonoch ... ak chcete vaznwe sukromne zmenit (zvysit) fps tak si vymazte vsetky carspawnery posielajuce auta na cesty, tie riadne zeru fps...)

klacky

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud je zhaslé návěstidlo, s tím se nedá dělat vůbec nic. Maximálně několik návěstidel z dané oblasti odebrat. V MSTS je počet svítících objektů omezen. Ve větších stanicích jsou zhaslá návěstidla normální jev. Jako svítící objekt je považováno i výměnové návěstidlo. Proto jsem je kdysi musel z Brna všechna odebrat.
U nesvítícího návěstidla se řiďte návěstním opakovačem, jiná rada neexistuje.
To je ten problém nadbytečných trpaslíků = trpasličí návěstidla ( nikoliv panáci, jak psal někdo ..).
Jízda kolem zhaslého návěstidla je ve skutečnosti dovolena podle návěstního opakovače jen na oddílovém - autobloku
a v metru kolem permisivního.

U absolutních návěstidel je zhaslé návěstidlo vždy návěst STŮJ,
u seřaďovacích POSUN ZAKÁZÁN.
Návěstní opakovač v tomto případě ukazuje buď světlo červené nebo žádné.

V MSTS se na to nehraje, takže jezdíme podle Zbyňka.

Je tu ještě jeden kompromis. Jirka Polák má v balíku i serii nefunkčních návěstidel. Jsou definována jako objekt, tedy žádnou světelnou pozici nezabírají. Takto bych nasekal všechny trpaslíky a vzdálená odjezdová návěstidla u kolejí, ze kterých se moc nejezdí. Já už je osazoval, ale bohužel, balík vyšel až jsem měl osazeno několik tisíc návěstidel. Takže budu mít co dělat je všude vyměnit.

A přesně to co tvrdí Zbyněk, jsem v Aktualizaci 1 udělal. Na méně používané vzdálené koleje jsem umístil nefunkční odjezdové návěstidla a také vyměnil úplně všechny posunové návěstidla za nefunkční...
Takže by se teď nemělo stát, že by někde nějaké návěstidlo nesvítilo a zároveň to plní i funkci estetickou

trpaslíci

Stavitelxx napsal:
A přesně to co tvrdí Zbyněk, jsem v Aktualizaci 1 udělal. Na méně používané vzdálené koleje jsem umístil nefunkční odjezdové návěstidla a také vyměnil úplně všechny posunové návěstidla za nefunkční...
Takže by se teď nemělo stát, že by někde nějaké návěstidlo nesvítilo a zároveň to plní i funkci estetickou
Estetickou? Stanice vypadají jak louka fialek.
Nech tam jen ty podle skutečnosti a fungující. Nepotřebuješ mít 15m za odjezdovým/cestovým návěstidlem s bílými pruhy poloviční šíře červených ještě modrého trpaslíka notabene nefunkčního.
Víme, že to umíš sázet, tak to, prosím, sázej podle reálu, jak jsi měl v původním úmyslu....
Na dráze se taky prostředky moc nemrhá a spíše někde potřebná ranžírka chybí než přebývá.

Mne, jenom mrzí, že v Jistebníku není model originální budovy tak jako v Sůchdolu. A Studénka je též trošku ošizená. Mám pocit, že přímo ve Studence na nadraží je vybudovaný nadchod, ale v MSTS tam není.

Nemohu si pomoct, ale to nádraží v Suchdolu nad Odrou je stejně podobně situované jako v Ústí nad Orlicí, skoro kopie nádraží. Když odjíždím z Ústí nad Orlicí směrem na Třebovou z druhé strany nádraží, co vlaky jezdí na Letohrad, tak při průjezdu směrem na hlavní trať, vlak projídí závorami, a něco podobného je i v Sůchdolu, když motorák jede do Fulneku z druhé strany nádraží.

Taky máte ten stejný pocit jako já ?

PuDr. Matějko napsal:
Mne, jenom mrzí, že v Jistebníku není model originální budovy tak jako v Sůchdolu. A Studénka je též trošku ošizená. Mám pocit, že přímo ve Studence na nadraží je vybudovaný nadchod, ale v MSTS tam není.

Nemohu si pomoct, ale to nádraží v Suchdolu nad Odrou je stejně podobně situované jako v Ústí nad Orlicí, skoro kopie nádraží. Když odjíždím z Ústí nad Orlicí směrem na Třebovou z druhé strany nádraží, co vlaky jezdí na Letohrad, tak při průjezdu směrem na hlavní trať, vlak projídí závorami, a něco podobného je i v Sůchdolu, když motorák jede do Fulneku z druhé strany nádraží.

Taky máte ten stejný pocit jako já ?

Tak sežeň podklady, sedni k GMaxku a modeluj. Stavitelxx to zatraceně rád uvítá. Kritizovat to umí každý, ale něco udělat... A nepoužívej otřepané fráze o tom, že neumíš modelovat.. Ostatní modeláři to taky ze začátku neuměli, stačí jen chtít....

p. Šemora napsal:
Ohledně modelářů. Nejprve musíš postavit trať, ta musí někoho oslovit a až potom je možné se zeptat do eteru, jestli by někdo nebyl ochoten něco vymodelovat. Jinak by to byl od Tebe šílený závazek a mohl by jsi být bombardován dotazy, "Kdy už to bude". Ale tohle platí obecně pro všechny tratě. Já nejprve zveřejnil 160km úsek s náhradními objekty a až teprve potom se mi hlásili modeláři.

No a když už jsem postavil 270 km, tak nechtěl by mi někdo vymodelovat nějaké objekty, aspoň jeden? :D :roll:

Mapa

Staviteli, a proč mapu posíláš na web ve formátu TIF ? Proč ji nepošleš na web ve formatu třeba JPEG ? Tím velikost i při zachování velkého rozlišení snížíš na asi 1.3MB. Viz http://ama-cb.cz/msts/TRAT_321
Karel

Chtěl jsem se zeptat Stavitelxx-e, jestli v Přerově postaví vlakové nádraží, protože v jeho plánu je postavit trať na Olomouc a pokud vím, tak těsně před Přerovem jsou 4 koleje, dvě vedou rovnoběžně přímo do stanice Přerov a další dvě vedou rovnoběžně směrem na Prahu a ty se dělí v tom ohybu, mám pocit, že tam kousek od trati je postavený Kaufland a kousel dál SILO na obilí, to by mne zajímalo, jestli tedy bude možný vjezd do stanice Přerov ?

Karle, to JPEG je dobré, díky. :wink: Ten TIF prosím smaž.

Pudr.Matějko: Stanice Přerov bude, dneska jsem byl prozkoumat a nafotit trať z Prosenic do Rokytnice + Přerov, o víkendu to snad stihnu postavit.
kaufland tam je a kousek dál je i Billa, ve které jsem pracoval...

A bude tam i výrobní hala továrny Phillips ? Slyšel jsem, že firma chce sbalit kufry a odejít z ČR, tak aspoň v MSTS by mohla být !
Apropo, už se moc těším až to bude kompletně dostavěný úsek do Olomouce, pak stačí přestoupit na autobus, dojet do Zábřehu a odtuď pak pokračovat vlakem do Prahy po Zbyňkovy trati.
Nebo přestoupit v Olomouci na osobní vlak jedoucí směrem do Krnova, Bruntálu a Opavy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře