Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Slovami nasho fyzikara ... "šeeecko bude hlopci, len sa treba dočkat, potom uvidzíte, čoza je to boordel!!"

Wow, tak to je super, že už ta aktualizace 2 je hotová a zbývá ji jen sosnout, jen bych požádal autora té trati, zda-li by ten odkaz na stáhnutí nedal dříve, mne se taky nechce čekat až na štědrý den, protože na štědrý den budu mít hlavu a myšlenky někde jinde, budu jako Vladko z reality show VV asistovat v kuchyni při přípravě štědrovečerní večeře a nebudu mít ani čas na počítač. Navíc budu stejně na poslední chvíli kupovat dárky v obchodech. Co takhle tu aktualizaci posunout o 3 dny dříve, třeba na 21. prosince ( začíná astronomická zima ), já bych už nejraději tento týden, začínám mít slintavku a pomalu i kulhavku, moc se těším :lol: :lol:

Jinak je to skvělý, že autor plánuje prodloužit trať až do Košic. Ale pro nás Moraváky by bylo lepší, kdyby to prodloužil z Přerova až do Břeclavi, nebo do Hodonína, tam by pak mohl člověk přestoupit na Zbyňkovu trať a jet až do Prahy a nebo do Brna. A z Přerova do Břeclavi to zas taková dlouhá štreka není. Bylo by to fakt skvělý. Já mám tajnou prosbu, a byl bych ochoten za speciální aktualizaci i zaplatit dejme tomu do 350,- Kč. Tzv. aktualizaci tratě na klíč. Já bych si tedy osobně přál, kdyby autor tratě prodloužil tu svoji trať z Přerova do Hulína nebo rovnou do Otrokovic. Tam by tu svoji trať ukončil, a pak postavil dvě lokálky jedna by vedla z Hulína do Kroměříže, protože Hulín stojí na trati Př-Břeclav, a pak druhou lokálku z Otrokovic do Zlína. Po čase by pak mohl tu trať 300 prodloužit z Hulína přes Holešov, Bystřice pod Hostýnem až do Valašského Meziříčí, a to přece má autor tratě v plánu, že to postaví až do ValMezu, a to dokonce i ze stanice Hranice na Moravě, ne ?

Takto by mohl postavit aktualizaci na klíč a případný zájemce by mohl doplatit částku za práci autora včetně vedlejších nákladů, které má autor spojený s tvorbou tratě. Co říkáte ? Je to jen můj názor a pocit, samozřejmě, že autora nechci svojí připomínkou a námětem ničím nutit, tak mne za to pak neukamenujte !

EDIT :

Když to tak vezmu, tak Přerov je vlastně železniční uzel. A časem by pak autor mohl tu svoji trať protáhnout až do Kojetína. Pak navázat trať 300 z Kojetína na Ostravu přes Kroměříž, Holešov, Bystřice p.Hostýnem, až do ValMezu. Druhou větev by mohl napojit z Přerova až do Břeclavi a tam by mohla být přestupní stanice pro Zbyňkovu trať.
Samozřejmě, že nechci, aby to vypadalo, že nabádám autora tratě, že to musí být do roka a do dne, ale pěkně postupně, obdobně jako u Zbyňkovy tratě. Záleží v horizontu 5 let. Ale nápad by byl dobrý.

No proč ne, ale v tom případě si myslím, že je částka 350,- Kč za celou aktualizaci značně podhodnocená ....

JOHNZ: Martens, to o tých nevhodných citáciách platí snáď aj pre teba ...

Ah, ale to jsem uváděl jako příklad, ta částka by mohla být i vyšší, vše by záleželo, jaké náklady by měl autor spojený s tvorbou tratě, ale zas by ta částka neměla být přemrštěná, například 2 000,- Kč.

PuDr. Matějko napsal:
Ah, ale to jsem uváděl jako příklad, ta částka by mohla být i vyšší, vše by záleželo, jaké náklady by měl autor spojený s tvorbou tratě, ale zas by ta částka neměla být přemrštěná, například 2 000,- Kč.
To ať posoudí autor trati, zda se mu za to oplatí stavět......

PuDr. Matějko napsal:
Jinak je to skvělý, že autor plánuje prodloužit trať až do Košic. Ale pro nás Moraváky by bylo lepší, kdyby to prodloužil z Přerova až do Břeclavi, nebo do Hodonína, tam by pak mohl člověk přestoupit na Zbyňkovu trať a jet až do Prahy a nebo do Brna....
Tak to já jsem teda pro ty Košice. Ale hezky jsi Stavitelovi naplánoval:-) Jinak s těma pěnězma to není špatnej nápad.

PetrSv napsal:
PuDr. Matějko napsal:
Jinak je to skvělý, že autor plánuje prodloužit trať až do Košic. Ale pro nás Moraváky by bylo lepší, kdyby to prodloužil z Přerova až do Břeclavi, nebo do Hodonína, tam by pak mohl člověk přestoupit na Zbyňkovu trať a jet až do Prahy a nebo do Brna....
Tak to já jsem teda pro ty Košice. Ale hezky jsi Stavitelovi naplánoval:-) Jinak s těma pěnězma to není špatnej nápad.
Než budete plánovat, zkuste si napřed postavit jen tak cvičně asi 60km tratě, aby jste měli představu o čem to je. Plánovat by snad mohl jenom Vladko z Vyvolených, kdyby byl fanda do MSTS, když by položil část výhry na stůl a prohlásil by, kdo postaví nejrychleji a nejkvalitněji trať tam a tam dostane tolik a tolik.

PuDr. Matějko:
Ty tu na mě s těma tratěma zkoušíš nějaké perpetum mobile :eek: Samozřejmě je všechno možné, klidně se může Trať 321 rozrůst na celou železniční síť ČD, později se připojí ŽSR a tak dále... Podívej teď bych úplně nejrači postavil trať z Žiliny do Košic, celá ta trať je nádherná, tisíckrát krásnější a zajímavější než tratě tady na Moravě a myslím, že daleko více lidí by si přálo aby tato trať byla postavená jako první.
I já si to přeji a chci ji postavit co nejdříve, jenomže ji rozhodně nechci postavit systémem "projít a podle oka postavit" - tak jak jsem to ze začátku udělal Mezi Ostravou Svinovem a Českým Těšínem!!! Trať do Košic chci sice taky projít, ale postavit vše podle plánů, od sklonových poměrů až po pohozené flašky u kolejí.... No to už trochu přeháním, zkrátka chci aby tato trať byla co nejreálnější, ovšem k tomu potřebuji nějaké ty plány a zatím nikdo neprojevil sebemenší zájem mi cokoliv poskytnout.
Pánové copak nikdo z Vás nemá nějakou možnost někde něco o této trati vyšťourat??? Vždyť já to chci postavit pro Vás, jenže sám to nezvládnu, tak mi v tom aspoň trochu pomozte. A jestli si říkáte: "Proč já mám někomu něco posílat, však mu to pošle někdo jiný..." tak tohle taky k ničemu nevede, toto si můžou říct všichni a samozřejmě nedostanu nic!

No dobře, já samozřejmě vím že nic není zadarmo. Pokud mi teda někdo ochotný poskytne nějaké užitečné materiály, dejme tomu že i já se mu naoplátku odvděčím například velice zvláštní cenou za CD s Tratí 321.... :wink: (větší motivaci nabídnout nemůžu...)

No a pokud jde o zveřejnění Aktualizace 2, bude na Štědrý den, tak jak jsem slíbil, dřív ne. Ta aktualizace ještě není hotová, hotové jsou pouze nově postavené úseky, ale ještě budu dělat nějaké úpravy na starších úsecích a potom se musí vše otestovat, do Vánoc je na této aktualizaci ještě hodně práce. Navíc 21.12. dělám zkoušky v autoškole, takže se musím připravit i na ně, nerad bych měl zkažené Vánoce....
No ale pokud Vám vadí zveřejnění na Štědrý den, tak klidně můžeme zveřejnění posunout třeba na 1.1.2006, to už bude po starostech s přípravou štědrovečerního stolu, co říkáš P.Matějko? :D

A co se týče stavby určité tratě na klíč, tak není to sice špatný nápad, ale myslím, že takový zájemce by se nedoplatil. Nemáte ani tušení, kolik stojí postavit pár kilometrů tratě. Pokud budu brát v úvahu návrh P.Matějka (trať Přerov - Otrokovice s odbočkama do Zlína a Kroměříže), tento úsek má délku přibližně 50 km. Abych ho zmapoval, tak bych tam musel jet 4x, nevím přesně kolik stojí jízdenka, ale bude to kolem 100 kč, takže když budu počítat 4x 100 kč směrem tam, + 4x 100 kč směrem zpátky, to je hned 800 kč jenom za cestu kvůli zmapování.
Cituji P.Matějka: případný zájemce by mohl doplatit částku za práci autora včetně vedlejších nákladů, které má autor spojený s tvorbou tratě.
Těch 800 kč jsou jenom vedlejší náklady, a kde je zbytek, cena za trať, cena za ztracený čas atd... A čím by to bylo dál od Ostravska, tím ještě větší cena. Takže stavět na klíč by asi nebyl moc dobrý nápad...

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Než budete plánovat, zkuste si napřed postavit jen tak cvičně asi 60km tratě, aby jste měli představu o čem to je. Plánovat by snad mohl jenom Vladko z Vyvolených, kdyby byl fanda do MSTS, když by položil část výhry na stůl a prohlásil by, kdo postaví nejrychleji a nejkvalitněji trať tam a tam dostane tolik a tolik.
To bylo jen vyjádření podpory Stavitelovi. Nikomu nic plánovat nehodlám, protože je to pro mě španělská vesnice.

Zbyněk Šemora napsal:
PetrSv napsal:
PuDr. Matějko napsal:
Víte, o čem tajně sním? Být bohatý a vím na 100 %, že bych první peníze utratil za to, že bych dal nějakému dobrému staviteli tratí (třeba panu Zbyňkovi nebo Stavitelixx) :D peníze (třeba milion) a poprosil bych ho, aby mi postavil moje nejoblíbenější tratě. Teda pokud by souhlasili :D !

:D :D :D No, to je nápad.......začínám šetřit Zbyňkovi na ten Vladivostok, dejme tomu 100,- Kč za kilometr bych viděl jako adekvátní............no, tak to máme z Prahy do VLadivostoku 11263 km, odečteme nějakých 250 km Praha - Brno, to už je postaveno, takže to máme 11013 km krát 100, to je 1.101.300,- Kč. OK, tak to vidim spíš na úvěr. 20 let nebudu jíst a pak se konečně svezu, huráááá!!!! :D :D :D

Lord napsal:
:D :D :D No, to je nápad.......začínám šetřit Zbyňkovi na ten Vladivostok, dejme tomu 100,- Kč za kilometr bych viděl jako adekvátní............no, tak to máme z Prahy do VLadivostoku 11263 km, odečteme nějakých 250 km Praha - Brno, to už je postaveno, takže to máme 11013 km krát 100, to je 1.101.300,- Kč. OK, tak to vidim spíš na úvěr. 20 let nebudu jíst a pak se konečně svezu, huráááá!!!! :D :D :D
Ale Vladivostok už má v plánu Martin. Z Košic je to už kousek. Ale opravdu jsou problémy s plány tratí a v Rusku předpokládám to bude ještě horší. Kdyby jste viděli podle jakých náčrtků mnohdy jen tužkou od ruky stavím trať do Bratislavy plus několik videí. Marian, jestli to čteš, ten tvůj náčrtek Zohoru mi zachránil život. Jiný plánek co mám je ještě staré kolejiště. Jen bych potřeboval kilometrické polohy návěstidel, abych zhlaví přesně vytvaroval. Ale koukám, že jsem v jiné rubrice. Chtěl jsem jen Martinovy nazanačit, že s plány na ŽSR to není vůbec jednoduché, ale jde to také.

S plánmi staníc na ŽSR je to temer nemožné, samozrejme až na malé výnimky ktoré sa mi dostali do rúk.

duuso napsal:
S plánmi staníc na ŽSR je to temer nemožné, samozrejme až na malé výnimky ktoré sa mi dostali do rúk.
To jsou jen důsledky rozdělení Československa, poděkujte politikům. Jinak bychom měli vše už dávno v excelu jako celou síť ČD.

Víte, o čem tajně sním? Být bohatý a vím na 100 %, že bych první peníze utratil za to, že bych dal nějakému dobrému staviteli tratí (třeba panu Zbyňkovi nebo Stavitelixx) peníze (třeba milion) a poprosil bych ho, aby mi postavil moje nejoblíbenější tratě.

Dej mi milion a postavím ti klidně horskou dráhu v Disnylandu :D
A na ten Vladivostok už se těším, to vidím tak na příští rok, nemáte náhodou někdo plány Vladivostoku?? :D :D :D

Ne teď vážně, chápu že asi nikdo nebude mít v šuplíku pohozené plány Košic, nebo Popradu atd, spíš jsem myslel, jestli třeba nemá někdo někoho známého na Slovenských drahách, kdo by mohl plány získat...
No nespěchat, počkám a snad se časem něco naskytne.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře