Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No to je úplně supéééér! Díky za skvělý předčasný vánoční dárek! Včera vydal aktualizaci Zbyněk, dnes ty a já teď samou radostí nevím, na kterou trať dřív skočit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Martine, díky, fakt jsi mne potěšil a je to ta nejlepší zpráva, kterou jsem mohl slyšet. Nemusím tedy čekat až na štědrý den. Hned jdu sosat data. Jinak přeji všem autorům, stavitelům, a uživatelům MSTS příjemné prožití vánočních svátků.

EDIT :

Chci se zeptat, co je s tím serverem http://www.trat321.webzdarma.cz ? Jelikož já stahuji aktualizaci a rychlost downloadu se mi pohybuje na úrovni od 72 do 80 kb/s. Přitom mám ADSL přípojku rychlost 1024 kpbs ( Down) a 256 kpbs ( up ) a když stahuji například něco ze stránek Z. Šemory, tak rychlost mám na obvyklých 104 kb/s ( po agregaci a FUP ).

Naposled editoval moderátor:
PuDr. Matějko: Myslím, že je to úplně normální. Je to asi přetížené. Já bych měl stahovat 256 kB/s (přípojka 2048 kbps) a i od pana Šemory stahuju o dost pomaleji, než bych měl :) !

A Telecom ti rychlost linky garantuje nebo se dělíš? Jinak při spojení 1024kb/s je maximální teoretická rychlost 128kB/s. Jeden Byte má osm bitů. Čili 1024:8=128. Takže tempo 70-80 kB/s není až tak zlé.

Pelikán: PUDr. Matějko si tu tentoraz nemýli pojmy a dojmy, rozdiel medzi kb/s a kB/s je mu zdá sa jasný (aj keď nevie, že kilobajt sa píše s veľkým B, ale to po ňom ani nikto nechce), takisto sú mu zdá sa, jasné aj pojmy agregácia a FUP. Napísal to tam ...

Matějko, Laborec: No to vieš, maximálnu prenosovú rýchlosť nemáš len ty, ale aj server (a takisto aj majiteľ servera si ju musí zaplatiť), a kým ty si sám (alebo je tam zopár ľudkov) na serveri môže byť (a ťahať) aj 30-40 ľudí. A server musí obslúžiť každého (pokiaľ nevyrobil jeho majiteľ dátovú frontu a obsluhuje naraz len určitý počet požiadaviek).Tým pádom je prenosová rýchlosť pre jedného 40tinou celkovej prenosovej rýchlosti. A to je ako vidíš dosť malé číselko ... a preto sa na teba kľudne môže dostať menej než tých 128 kB/s ...

Pro Pudr.Matejko:
Pláčeš hezky, ale na špatným hrobě. Schválně si najeď myší na tu Aktualizaci2 u Martina a nezapoměň se podívat, odkud to vlastně stahuješ. Tím by jsi přestal pošťouchávat dotazy Martina a ptal by jsi se asi mne :-). Ale protože u mne to je na "slušně tlustém drátě", tak chybička bude asi někde cestou k tobě..... :-).
Karel

Skvělá Aktualizace, nevím co bych dodal, pěkný dáreček pod stromeček. Již mám přejetou celou trasu z Přerova až do Žiliny a zpět do Olomouce. Fór je v tom, že když jsem jel napoprvé ze Žiliny do Olomouce, zapoměl jsem přehodit tu správnou vyhybku a já jsem se dostal na " Přerovské " zhlaví, což mne ta kolej dovedla až přímo do stanice Přerov. Ještě štěstí, že jsem si to uložil v Prosenicích. Opravdu, kdo tam jede poprvé, a po té trati tam nejezdí často, se opravdu může zmýlit a může najet na špatnou kolej, a pak už za včas nepřehodí vyhybku, aby se dostal na " Olomoucké " zhlaví.

Teď už jen zbývá přestoupit na druhou trať Olomouc - Bruntál - Opava, bohužel nevím, kdo je autorem trati, mám to stažené ze stránek Filipa Havla a výpalené na DVD, a nebo přestoupit na dálkový autobus a dojet až do Zábřehu a odtama pokračovat po Zbyňkovi trati až do Prahy.
Co se týče té aktualizace, tak došlo k rozhození aktivity R 423 CASSOVIA . Nevíte náhodou, kdy bude tato aktivita updatována ?

Ještě jedné věci jsem si všiml po aktualizaci, když jedu ze Žiliny do Česka, tak před stanicí Čadca nemohu ovládat vyhybky v Explorer Route při zmáčknutí klávesy G. Ale když stisknu klávesy SHIFT+G, tak se před lokomotivou vyhybka přestaví, ale standartně to nejde. Jak je to možné, přitom nejedu po zpátku, a takto mi to dělá až po Mosty u Jablunkova, pak najednou to funguje, že po stisknutí klávesy G mohu před lokomotivou ( před sebou) přehazovat vyhybky.

Jinak přeji autorovi tratě příjemné prožití vánočních svátků.

Aktivitu „R223 Casovia“ opraví během příštího týdne a bude začínat v Přerově a končit v Českém Těšíně (možná v Žilině :lol: ale zatím nevím) a podívám se i na další aktivity a opravím je.

No, já taky dělám jednu aktivitu, ještě jsem ji nepojmenoval a není podle skutečného jízdního řádu je to tzv. fiktivní grafikon. Je to trasa z Kojetína do Žilina, ale pochopitelně bude začínat u výjezdu na Brno a končit v Žilině.

Ale mám problém, ve stanicích jsem si definoval počet cestujících, tak například v Přerově jsem dal 150 cestujících. A pak jsem už dal automaticky přepočítat a tady je ta chyba. Kalkulátor vypočítal, že příjezd do Přerova od Kojetína je v 11h38m48sec a odjezd 12h00m30sec, ale ve skutečnosti, kdy si nechám načíst moji aktivitu mi výpravčí odpíská až v 12h01m50sec. Tím pádem, než dojedu do Žiliny mi vznikne nehorázné zpoždění. Jak to upravit, sice to jde manuálně, zadat manuálně čas odjezdu a příjezdu, ale zase na druhou stranu se mi nechce manuálně do poznámkového bloku zapisovat jak dlouho trvá cesta do první zastávky a pak do další atd. To se mi moc nechce,jednou jsem to tak dělal u defaultních amerických tratí, ale pak mne to přestalo bavit, chci se spolehnout na ten kalkulátor, jak ?
A navíc jsem narazil na další problém, chci se křižovat s jedním náklaďákem, který má výjezd ze Žiliny v 9h59m00s a má příjed do Přerova 12h01m05sec. Takto má jet podle kalkulátoru, ale když jsem v Editoru aktivit dal simulovat čas, tak podle něj by do Přerova měl dorazit až skoro ve 12h58m50sec. Sice se s ním budu křižovat, ale bohužel to nebude při výjezdu v Přerově ale někde až u Suchdolu. Přitom jsem ten traffic nastavil tak, aby mu nic nebránilo v cestě, tedy, před ním jsem po jedné koleji neposílal žádný osobák, ba naopak až za ním s 30 minutovou prodlevou jsem mu poslal osobák do Olomouce.
Zřejmě se na to budu muset o svátcích pořádně posvítit.

PuDr. Matějko napsal:
A navíc jsem narazil na další problém, chci se křižovat s jedním náklaďákem, který má výjezd ze Žiliny v 9h59m00s a má příjed do Přerova 12h01m05sec. Takto má jet podle kalkulátoru, ale když jsem v Editoru aktivit dal simulovat čas, tak podle něj by do Přerova měl dorazit až skoro ve 12h58m50sec. Sice se s ním budu křižovat, ale bohužel to nebude při výjezdu v Přerově ale někde až u Suchdolu. Přitom jsem ten traffic nastavil tak, aby mu nic nebránilo v cestě, tedy, před ním jsem po jedné koleji neposílal žádný osobák, ba naopak až za ním s 30 minutovou prodlevou jsem mu poslal osobák do Olomouce.
Zřejmě se na to budu muset o svátcích pořádně posvítit.
Tohle si asi nikdo nezahraje. Já nemám PC NASA .... nechat jet trafic celou trasu ??? Ty máš teda nápady! Když vymýšlíš takové extrémy, tak se nediv, že ti furt něco blbne.

Neporadíte mi, kam som mohol založiť to CD straťou 321??? Prehádzal som celý dom a nikde ho nemôžem nájsť... :cry: :roll:

zsbeer napsal:
Neporadíte mi, kam som mohol založiť to CD straťou 321??? Prehádzal som celý dom a nikde ho nemôžem nájsť... :cry: :roll:

Jo to jsou ty vánoční úklidy, pak se nic nemůže najít, to znám... :D

Jinak přeji všem krásné prožití Vánočních svátků a šťastný vstup do nového roku 2006.

zsbeer napsal:
Zkus se optat toho Helmuta, co ho máš doma na podnájmu a co Ti furt někam schovává věci....:-)

Proč zrovna v téhle trati nefunguje ve večerní době zimní období a sněžit nemůže už vůbec??? Vždycky když si nastavím v aktivitě, která se jede po 18:00 nebo před 8:00 zimu a sněžení, těsně před dokončením jejího načtení v MSTS mě to nemilosrdně pošle k Billovi. Dá se s tím něco udělat??? Díky.

Vlado napsal:
Proč zrovna v téhle trati nefunguje ve večerní době zimní období a sněžit nemůže už vůbec??? Vždycky když si nastavím v aktivitě, která se jede po 18:00 nebo před 8:00 zimu a sněžení, těsně před dokončením jejího načtení v MSTS mě to nemilosrdně pošle k Billovi. Dá se s tím něco udělat??? Díky.
Je nutné po instalaci MSTS nainstalovat update na verzi vyšší. Já tohle dávám od počátku na cd a později DVD s tratí

Stavitelxx napsal:
To je to Train_update11.exe (1,9 MB) ?????
Přesně tak. Byl nutný od dob zveřejnění 434 od Starého, jinak se tam točilo obráceně jedno kolo tendru a také bez update počasí zima sněžení posílala k Billovi.

Já musím jenom potvrdit skvělá aktualizace.Moc mi chyběl kus z Těšína přes Bohumín.Teď je perfektní projet si to celý.Jdu si opravit aktivitu Košičana po správný trase jenom nesmím zapomenout přepřah v Bohumíně z 163 či 162 na 151 která ho vozí až do Prahy+pár vozů ještě navíc.Gratuluju.Šnek

Já si bohužel moc nezajezdím, ale proletěl jsem to v editoru, Zajímal mne úsek Hranice - Přerov - Olomouc, kterého část je plánována i do BP (Hodonín - Přerov - Zábřeh). Musím také konstatovat, že Martin odvádí pěknou práci. Jen tak dál.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře