Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To je taky pravda, požadavků na stavění je spousta, ale že by taky někdo pomohl???

Například modelovat objekty, hlavně nádražní budovy. Pokud se někdo nudí a chce modelovat, tak může vytvořit jakoukoliv nádražní budovu od Ostravy Svinova až po Žilinu, od Čadce až do Zwardoňe, od Kunčic do Frýdku Místku a taky od Těšína do Frýdku Místku...
Každý originální objekt je velkým přínosem pro trať, a neděláte to pro mě, ale pro všechny příznivce MSTS.

Jinak na adrese http://www.ama-cb.cz/msts se můžete podívat na další screeny Tratě 321, jsou z úseku Ostrava-Kunčice - Frýdek-Místek.

Naposled editoval moderátor:
Modelování a 3D programování je opravdu pro mne jako se učit čínsky. Jednou jsem si stáhnul video ukázku od jedné softwarové firmy, která připravuje 3D hru Polda 5 a když jsem se díval na tu jejich práci, říkal jsem si, to jsou ale profíci, mne 3D programování nic neříká a zaplať pánbuh, že jsme každý z jiného těsta. Dodnes nepochopím, jak se dá vůbec nějaká 3D hra vyrobit. Mne bohatě stačilo, jak jsme se v matematice učili, jak se má narýsovat kvádr, krychle a nebo pohledy z ptačí perspektivy.

Stavitelxx napsal:
To je taky pravda, požadavků na stavění je spousta, ale že by taky někdo pomohl???

Například modelovat objekty, hlavně nádražní budovy. Pokud se někdo nudí a chce modelovat, tak může vytvořit jakoukoliv nádražní budovu od Ostravy Svinova až po Žilinu, od Čadce až do Zwardoňe, od Kunčic do Frýdku Místku a taky od Těšína do Frýdku Místku...
Každý originální objekt je velkým přínosem pro trať, a neděláte to pro mě, ale pro všechny příznivce MSTS.

Jinak na adrese http://www.ama-cb.cz/msts se můžete podívat na další screeny Tratě 321, jsou z úseku Ostrava-Kunčice - Frýdek-Místek.

Tak jsem se mrknul na ty screenshoty, ale co má znamenat ten adresář Bystřice Trať a k tomu exe_file cca 80 MB, to má být jako aktualizace trati, či nějaká fiktivní trať ?

bystrice_trat

Tak na to ti Signalisto odpovim ja. Pozadal mne autor teto trate o prostor k jeji publikaci, takze proto tam je. Neni to jen prostor pro Stavitele :-).
Karel

Trate na www.ama-cb.cz/msts

Toto je spise info pro Stavitelexx (Trat 321) a autora trate Bystrice. Trochu jsem to prerovnal, takze jsou dva adresare: Trat_321 a v nem vse souvisejici a Trat_Bystrice a v nem bude opet vse souvisejici s trati Bystrice. Navic jako samostatna kapitola zustal Skin_460.
Karel

Stavitelxx napsal:
Ten skin 460 je tam zbytečné nechávat, kdyžtak si ho postahujte kdo ho ještě chce a já ho potom odstraním.

Nehledě k tomu, že už se dá stáhnout celý model.

Nazdar všetci !

Po zhliadnutí posledných screenov z trate vzdávam poklonu autorovi trate, je to super.Len ma mrzí jedna vec že to Vlastík so zverejnením screenov "bobiny radu 140" takto "pohnojil", nakoľko keď sa autor bobiny naštve a nezverejní ju tak to bude náramne chýbať na trati Čadca-Zwardoň, kde podľa mojich informácií 140-ky z RD Žilina veselo chodia ďalej s R a Os vlakmi.

Zdravím všetkých - Dušan Gordík

Boby:
Dá se stáhnout celý model jednotky 460 v zelenožlutém provedení?
A kde? :eek:

A duuso, nevím jaké máš informace, ale když jsem trávil půl dne na trati Čadca - Zwardoň, tak bobiny tam jezdily jen s nákladem, osobáky mají 163.
Ale s rychlíkama si nejsem jistý, jel tam jenom jeden a nevzpomínám si, jestli ho tahala bobina, nebo něco jiného...

Stavitelxx napsal:
Boby:
Dá se stáhnout celý model jednotky 460 v zelenožlutém provedení?
A kde? :eek:

A duuso, nevím jaké máš informace, ale když jsem trávil půl dne na trati Čadca - Zwardoň, tak bobiny tam jezdily jen s nákladem, osobáky mají 163.
Ale s rychlíkama si nejsem jistý, jel tam jenom jeden a nevzpomínám si, jestli ho tahala bobina, nebo něco jiného...

Jo tak teď si honem nevzpomenu, ale jedno vím určitě: Autorem je Vrbam a jsou tam modrá 063, 064 a zelenožlutá 027, 028 a vagony k oběma. Oba modely vycházejí z původního Radova a jsou velmi povedené. Zkusím pohledat.

To Stavitelxx: No tak hledám a hledám, fakt už nevím. Ale zato jsem přišel nato, že to máme vlastně přímo pod nosem. Nový pack 460 u Zbyňka je už obsahuje. Takže si ho stahni a máš to všechno hezky pohromadě. :D

Stavitelxx napsal:
Dve bobiny ZSSK sú upravené na jazdy po tratiach PKP a vozia rýchliky tuším do Krakova - majú pridané červené lampy kvôli polským predpisom, pozri: http://www.vlaky.net/servis/galeria_zobraz.asp?lang=1&load=1&id=1505 a http://www.vlaky.net/servis/galeria_zobraz.asp?lang=1&load=1&id=1079

Tax napsal:
Stavitelxx napsal:
Dve bobiny ZSSK sú upravené na jazdy po tratiach PKP a vozia rýchliky tuším do Krakova - majú pridané červené lampy kvôli polským predpisom, pozri: http://www.vlaky.net/servis/galeria_zobraz.asp?lang=1&load=1&id=1505 a http://www.vlaky.net/servis/galeria_zobraz.asp?lang=1&load=1&id=1079

Tax,

takmer si sa trafil.Vozia R 332/333 Goral (Bratislava - Katowice) v úseku Žilina - Katowice.Mám naskenovaný článok o zachádzaní radu 140 ZSSK do poľských Katowíc zo Železničného Magazínu.

Mirec napsal:
Tax, takmer si sa trafil.Vozia R 332/333 Goral (Bratislava - Katowice) v úseku Žilina - Katowice.Mám naskenovaný článok o zachádzaní radu 140 ZSSK do poľských Katowíc zo Železničného Magazínu.
Katovice, Krakov, oboje je na K. Tu šlo o to, že bobiny ešte stále čulo jazdia, a nielen na Vlastíkovej supertrati :lol:

Potřebuju do Tratě 321 dostat jeden druh návěstidla, viděl jsem ho v trati Z.Šemory i v trati Bystřice-Hustopeče. Zkoušel jsem ho překopírovat, ale nedaří se mi to, asi něco dělám špatně. Může mi někdo poradit, nebo ono návěstidlo poslat?
Jedná se o návěstidlo se třemi světly, nahoře zelená, uprostřed červená, dole "asi" žlutá... viz tento obrázek:
http://www.ama-cb.cz/msts/Trat_321/Navestidlo.JPG

Díky.

Takže přece je tu problém, nakopal jsem do MSTS ty nové návěstidla, ale už jsem svojí trať nespustil.
Při načítání mi to vyhodí hlášku "Chyba při nahrávání databáze tratě" a po odkliknutí další hlášku "Načtení databáze kolejí selhalo".

Víte někdo co s tím?
Kdyžtak mi pošlete aspoň to jedno návěstidlo, o kterém jsem tu psal před chvíli.
Děkuji.

Jakou sadu návěstidel jsi tam měl předtím? "Aktualizace" návěstní soustavy totiž není tak jednoduchá :( Pokud předchozí sada návěstidel nebyla kompatibilní (např. od tomiho), tak je před instalací nové sady návěstidel nutné všechny! návěstidla v trati smazat, pak nainstalovat novou sadu a pak trať osázet návěstidly znovu. Otázka, zda to stojí za to :(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře