Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Už jsem tady někde psal,že je rychlejší použít Route Riter,který tuto utilitu obsahuje a nemusí se nic nikam přesouvat a přejmenovávat.Pokud se *s soubor nedá dekomprimovat,tak je ve velké míře chyba právě v tomto souboru.Tato chyba je prakticky neopravitelná běžnými postupy.Honza napsal:Vlado napsal:Zdravím, mohl by mi někdo prosím vás napsat přesné znění toho souboru, jak má být přejmenován??? Zkoušel jsem kdeco, ale bez úspěchu..... :-/
Nejlepší je opravdu na zjištění použitých textur modelu využít Shape Viewer, ale pokud budeš chtít na jeden model udělat více textur, dekomprimaci s souboru se nevyhneš.
Není to jediná cesta, ale jedna z možných, kterou používám já:
V adresáři, kde mám program FFedit (např. C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\UTILS\Ffedit) jsem si pomocí např. Notepadu vytvořil bat soubor (např. spust.bat), který obsahuje jediný řádek, a to
ffedit 1.s /o:1.s
Soubor s, který chci dekomprimovat, přesunu taktéž do tohoto adresáře, přejmenuji na 1.s a po dvojkliku na spust.bat se soubor dekomprimuje. Pak si ho můžeš normálně v texťáku otevřít, upravit a uložil. Dalším dvojklikem na spust.bat se soubor znovu zkomprimuje, přejmenuji ho a dám kam potřebuji.
Petr Novák napsal:Už jsem tady někde psal,že je rychlejší použít Route Riter,který tuto utilitu obsahuje a nemusí se nic nikam přesouvat a přejmenovávat.Pokud se *s soubor nedá dekomprimovat,tak je ve velké míře chyba právě v tomto souboru.Tato chyba je prakticky neopravitelná běžnými postupy.
Dovolil bych si oponovat z vlastní zkušenosti,práce s RR je o hodně rychlejší,nic se nemusí nikam přesouvat,což je podmínkou činnnosti FFeditu a pak se někteří jedinci diví,že jim FFedit nefunguje,protože nepřesunuli *s soubor do složko s FFeditem.Již z toho důvodu není práce s FFeditem rychlejší,naopak.A navíc,RR provádí kontrolu souborů a FFedit pouze edituje * soubor.Takže raději používám RR a mám jistotu,že je vše v pořádku.Navíc k němu existuje čeština i když není přeloženo úplně všechno,k běžné práci naprosto postačí.Honza napsal:Petr Novák napsal:Už jsem tady někde psal,že je rychlejší použít Route Riter,který tuto utilitu obsahuje a nemusí se nic nikam přesouvat a přejmenovávat.Pokud se *s soubor nedá dekomprimovat,tak je ve velké míře chyba právě v tomto souboru.Tato chyba je prakticky neopravitelná běžnými postupy.
RR je program, který sice umí spoustu věcí, ale taky je nutné se jím prokousat. Pro někoho, kdo chce jen občas rozbalit a zabalit nějaký ten s soubor FFedit s dávkovým souborem plně postačí. A zjistil jsem, že FF je i trošku rychlejší.
Je pravdou, že některé s soubory nezvládne, pak je třeba sáhnou po utilitce Zipper nebo po RR.
Stavitelxx napsal:Můžete mi prosím někdo poradit, jak se mám zbavit svítící silnice v noci???
Obrázek je zde: http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT%20321/Silnice.JPG
Děkuji.
Stavitelxx napsal:Tak jsem se na to předtím nějak blbě díval, skutečně ve složce GLOBAL/SHAPES byly některé *.sd soubory s položkou ESD_Alternative_Texture ( 257 ). Takže jsem to přepsal na nuly a je to OK, díky moc Romane, teď už jenom dodělat Žilinu a trať může do světa...
A tak mimochodem, dá se nějak zvýšit svítivost lamp ve stanicích? Ony ty lampy svítí, ale nic neosvětlují...
Stavitelxx napsal:Jiří: Nechápu, co vyrazit??