Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aha, díky!! Mně šlo o to změnit název použité textury v *.s souboru modelu. Už to mám, děkuji!!! :wink:

Honza napsal:
Vlado napsal:
Zdravím, mohl by mi někdo prosím vás napsat přesné znění toho souboru, jak má být přejmenován??? Zkoušel jsem kdeco, ale bez úspěchu..... :-/

Nejlepší je opravdu na zjištění použitých textur modelu využít Shape Viewer, ale pokud budeš chtít na jeden model udělat více textur, dekomprimaci s souboru se nevyhneš.

Není to jediná cesta, ale jedna z možných, kterou používám já:

V adresáři, kde mám program FFedit (např. C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\UTILS\Ffedit) jsem si pomocí např. Notepadu vytvořil bat soubor (např. spust.bat), který obsahuje jediný řádek, a to

ffedit 1.s /o:1.s

Soubor s, který chci dekomprimovat, přesunu taktéž do tohoto adresáře, přejmenuji na 1.s a po dvojkliku na spust.bat se soubor dekomprimuje. Pak si ho můžeš normálně v texťáku otevřít, upravit a uložil. Dalším dvojklikem na spust.bat se soubor znovu zkomprimuje, přejmenuji ho a dám kam potřebuji.
Už jsem tady někde psal,že je rychlejší použít Route Riter,který tuto utilitu obsahuje a nemusí se nic nikam přesouvat a přejmenovávat.Pokud se *s soubor nedá dekomprimovat,tak je ve velké míře chyba právě v tomto souboru.Tato chyba je prakticky neopravitelná běžnými postupy.

Petr Novák napsal:
Už jsem tady někde psal,že je rychlejší použít Route Riter,který tuto utilitu obsahuje a nemusí se nic nikam přesouvat a přejmenovávat.Pokud se *s soubor nedá dekomprimovat,tak je ve velké míře chyba právě v tomto souboru.Tato chyba je prakticky neopravitelná běžnými postupy.

RR je program, který sice umí spoustu věcí, ale taky je nutné se jím prokousat. Pro někoho, kdo chce jen občas rozbalit a zabalit nějaký ten s soubor FFedit s dávkovým souborem plně postačí. A zjistil jsem, že FF je i trošku rychlejší.

Je pravdou, že některé s soubory nezvládne, pak je třeba sáhnou po utilitce Zipper nebo po RR.

Trať dokončena

Nová verze Tratě 321 je hotová, pokud o ní máte zájem, koukněte na stránku http://www.trat321.webzdarma.cz/

Stálo mě to hromadu peněz, všechen volný čas, naražený kotník, jednou jsem z toho týden marodil v posteli, a dvakrát se málem rozešel s přítelkyní, takže snad ta trať aspoň bude stát za to. :roll:

Pěkný večer.

Naposled editoval moderátor:
Honza napsal:
Petr Novák napsal:

RR je program, který sice umí spoustu věcí, ale taky je nutné se jím prokousat. Pro někoho, kdo chce jen občas rozbalit a zabalit nějaký ten s soubor FFedit s dávkovým souborem plně postačí. A zjistil jsem, že FF je i trošku rychlejší.

Je pravdou, že některé s soubory nezvládne, pak je třeba sáhnou po utilitce Zipper nebo po RR.
Dovolil bych si oponovat z vlastní zkušenosti,práce s RR je o hodně rychlejší,nic se nemusí nikam přesouvat,což je podmínkou činnnosti FFeditu a pak se někteří jedinci diví,že jim FFedit nefunguje,protože nepřesunuli *s soubor do složko s FFeditem.Již z toho důvodu není práce s FFeditem rychlejší,naopak.A navíc,RR provádí kontrolu souborů a FFedit pouze edituje * soubor.Takže raději používám RR a mám jistotu,že je vše v pořádku.Navíc k němu existuje čeština i když není přeloženo úplně všechno,k běžné práci naprosto postačí.

Na train-sim.com sa dá stiahnuť aj utilita Shape Shifter. Je to jednoduché GUI pracujúce nad FFEDITOM (súbory nikam netreba presúvať, stačí FFEDIT nakŕmiť CELOU CESTOU K SÚBORU). Je to síce anglicky ale nepochopil by tomu len absolútny trubiroh. Zvláda to základné funkcie ako skomprimovanie a rozkomprimovanie .s súboru, automatické otvorenie toho rozkomprimovaného súboru v textovom editore s podporou unicode, automatické rozoznanie druhu operácie podľa druhu súboru a kontrolu validity .s súboru. Je to malé a jednoduché (ešte keby to podporovalo drag&drop bolo by to dokonalé ...)

A má někdo ty noční textury?
Ale je zajímavé, že v žádné jiné trati ty noční textury nejsou potřeba a silnice tam nesvítí, tak proč u mě svítí? A jenom rovné úseky?

Mrkni se do *.sd souboru příslušného modelu na položku ESD_Alternative_Texture ( ) a na číslo v závorce. Podle něj zjistíš , jaké alternativní textury model načítá. Asi máš nastaveno (257) a v ../Textures/night nakopírovanou denní texturu. Jinak ( 0 ) - žádná alternativní textura, ( 1 ) - denní a snow

Koukal jsem do *.sd souboru na položku ESD_Alternative_Texture ( ) a ta závorka je prázdná, není tam žádné číslo. Ale koukal jsem na *.sd soubor rovného úseku silnice i na zatáčku a v obou případech jsou závorky prázdé a přitom rovný úsek v noci svítí a zatáčka nesvítí... Jakto?? :(

A soubory *.s a *.sd jsou umístěny v adresáři "../Global/shapes/.." a nebo v adresáři tratě? Pokud v "global" zadej ( 0 ) . Já jsem se koukal a v "Global" mám u všech silničních úseků ( 0 ). Každopádně by jsi tam něco z uvedených hodnot měl zadat.

Soubory *.s *.sd jsou umístěny v adresáři GLOBAL/SHAPES, ve složce SHAPES v trati jsou jenom soubory *.sd
tak já tam zkusím do všech *.sd zadat "0" i v GLOBAL i v ve trati ve složce SHAPES.

Tak jsem se na to předtím nějak blbě díval, skutečně ve složce GLOBAL/SHAPES byly některé *.sd soubory s položkou ESD_Alternative_Texture ( 257 ). Takže jsem to přepsal na nuly a je to OK, díky moc Romane, teď už jenom dodělat Žilinu a trať může do světa...

A tak mimochodem, dá se nějak zvýšit svítivost lamp ve stanicích? Ony ty lampy svítí, ale nic neosvětlují...

Pokud jsem to vypozoroval správně tak ty svítící silnice jsou chybou která se vyskytla s nainstalováním jedné z verzí Xtracks (snad 3.14), dá se to odstranit popsaným způsobem nebo tím, že se vezmou že starší verze Xtracksů .s a .sd soubory (všiml jsem si totiž i dalších drobných chybek v 3.14) a přepíšou se jimi ty novější (jediné co je pak potřeba opravit jsou soubory, které jsou v 3.14 nově)

Stavitelxx napsal:
Tak jsem se na to předtím nějak blbě díval, skutečně ve složce GLOBAL/SHAPES byly některé *.sd soubory s položkou ESD_Alternative_Texture ( 257 ). Takže jsem to přepsal na nuly a je to OK, díky moc Romane, teď už jenom dodělat Žilinu a trať může do světa...

A tak mimochodem, dá se nějak zvýšit svítivost lamp ve stanicích? Ony ty lampy svítí, ale nic neosvětlují...

Lampy vlastně nesvítí, ale mají v místě žárovky světlou texturu, to samé osvícený stožár. Tak je nutné plochu objektu, kterou má lampa nasvítit udělat tak, jako by v noci byla nasvícená, ale to už je záležitost každého objektu. Já to nejprve řešil denní texturou i v noci, ale později Michal vytvořil noční verze, kde nejen svítí okna, ale i budovy jsou mírně nasvícené.

Sorry Stavitelxx, ale řeknu to za tebe, jelikož jsem se díval na tvůj web, zdá se, že jsi už konečně dostavěl Žilinu, takže je nejvyšší čas vyrazit !

Aha, myšleno vyrazit s nějakou soupravou na cestu z Ostravy do Žiliny, neboli vydat trať, že? :wink:
Ještě ji testuju abych odstranil poslední chybičky a od pondělka už rozesílám CD.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře