Přeinstalace PC + MSTS

Laborec425 napsal:
Ahoj! Mám Windows XP a nový počítač. Nainstaloval jsem MSTS a nejde spustit. Ani Editory, vůbec nic. Jenom to ohlásí: "MSTS requires hardware acceleration." Vůbec nevím, co s tím. Můžete mi, prosím, poradit? Předem děkuju!

Co máš za grafickou kartu, máš tam nejnovější ovladače, atd... :?:

Vlado napsal:
Jo, vše ostatní mi funguje. :cry: Bohužel jsem to nikde v počítači neobjevil, to mě štve nejvíc.

Říkáš OpenGL? To bych spíš viděl, že ti laboroval s nastavením grafiky, než že by něco instaloval. Např. ATIny řady Radeon mají pro vlastnosti zobrazování OpenGL hned několik voleb a nesprávné nastavení umí nadělat paseku. (Holt windovsy umí jen svoje soft DirectX). A když už jsem zmínil DirectX, mohl tě původní funkční verzi přeplácnout nějakou nefunkční. Spousta her má při instalaci tendenci narvat do systému vlastní verzi DirectX bez ptaní a ohledů na již instalovanou verzi a jazykovou variantu.

S těma Direct-X bych se hádal. Když máš novějši verzi už nainstalovanou starší se tam dostat nedá ( aspoň né nějak jednoduše). A že hry mají tendenci instalovat verzi na svém CD je logické. Prostě to ten instalátor zkusí a v nejhorším to napíše, že je instalovaná stejná nebo novější verze no a když bys stejně nechtěl instalovat novější verzi s tím, že starší ti s MSTS jede dobře, tak si zase tu novou hru nezahraješ. Ale upřímně řečeno jsem nikdy problémy s Direct-X neměl. Když už tak ovladače, ale nejspíš to bylo rukama.

Právě, že mám všechny ovladače a hlavně na tom počítači je jenom vyměněná základní deska a přidaná paměť a Windows XP a nejde to. Předtím MSTS normálně fungovalo :(!

Anonymous napsal:
Právě, že mám všechny ovladače a hlavně na tom počítači je jenom vyměněná základní deska a přidaná paměť a Windows XP a nejde to. Předtím MSTS normálně fungovalo :(!
Přidám se se svojí troškou do mlýna.Upgradoval jsem na základ.desce pouze BIOS a upravil nastavení systému.Od té doby nespustím Šnekovu 180 a nikdo neví proč,kontakoval jsem pár zkušenějších lidí než jsem já,zkusili jsme vše možné,ale 180 prostně spustit nejde,ostatní trati jsou v pohodě.

Anonymous napsal:

Jenom mě napadlo. Nový holý XP obsahují spoustu chyb. Nacpal jsi tam alespoň SP1 nebo ještě lépe rovnou SP2?

Petr Novák napsal:
Anonymous napsal:
Přidám se se svojí troškou do mlýna.Upgradoval jsem na základ.desce pouze BIOS a upravil nastavení systému.Od té doby nespustím Šnekovu 180 a nikdo neví proč,kontakoval jsem pár zkušenějších lidí než jsem já,zkusili jsme vše možné,ale 180 prostně spustit nejde,ostatní trati jsou v pohodě.
Už si to přesně nepamatuji, ale na 180 byly u Havla nějaké opravy. Každému fungovalo něco jiného. Kromě toho myslím Šnek použil Global z Vysočiny. Jo a taky znám 2 lidi co ji nerozchodili vůbec :(

Boby napsal:
Anonymous napsal:

Jenom mě napadlo. Nový holý XP obsahují spoustu chyb. Nacpal jsi tam alespoň SP1 nebo ještě lépe rovnou SP2?[/q
Právě že všechny možné opravy a aktualizace,SP2 jaksi samozřejmě a přesto ani opravný path na 180 nepomohl,už jsem to vzdal

Anonymous napsal:
Boby napsal:
Anonymous napsal:

Jenom mě napadlo. Nový holý XP obsahují spoustu chyb. Nacpal jsi tam alespoň SP1 nebo ještě lépe rovnou SP2?[/q
Právě že všechny možné opravy a aktualizace,SP2 jaksi samozřejmě a přesto ani opravný path na 180 nepomohl,už jsem to vzdal

Po nainstalování SP2 nešly spustit některé programy, takže byla vydána záplata pod označením KB884020 (Délka 520 kB).

mam menší problém s MSTS na Win XP....
v simulaci vlaky nelze ovládat klávesnicí, mimo F1 a ctrl+F4 nereaguje žádná
nevite o tom někdo něco ?

Boby napsal:
Stereo CZ napsal:
JOHNZ napsal:
Toto sa tu už riešilo ...

a kde bych to moh najít, hledám, nenacházím... :(

Já už sice taky nevím kde to přesně hledat, ale řeším to tím, že zmačknu klávesu Win a potom obnovím opět okno MSTS.
vyřešeno, donutil jsem to, aby to fungovalo už bez mačkání kl. win... 8)

klavesnica

a nemozete poradit aj mne ako bez win. klavesy? lebo ma tiez trapi ten isty problem :((((

Back
Nahoře