padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
augustus napsal:
...Consisty som prebehol v ConBuilderi, kde všetko vyzerá byť OK, žiadnu chybu mi nevyhadzuje...

Ahoj,todle se mi poslední dobu,newim proč,stává taky.Loose consisty jsou v conbuideru"jakoby" OK,ale oni nejsou.Zmáčkni v CB druhej knoflik doleva od LC,má mázev ACT DEP,tam vyber trať(321) a START,tam ti to ukáže,co je všechno špatně.Pak máš dvě možnosti,červeně označená vozidla vyměnit v opravě loose conů a nebo to projet a opravit v prográmku MSTS Activity-Analysis. ...snad to bude ono. t.

augustus napsal:
Vo FAQ som sa dočítal, že to môže byť spôsobené slabým PC, čo v tomto prípade rozhodne nehrozí, keďže mi bez problémov idú aj systémovo omnoho náročnejšie programy.
Věř, že je to nestíhajícím počítačem. Příznaky jsou jednoznačné. Všimni si, nepíši slabým PC, píši nestíhajícím. Už se to tu psalo mnohokrát. MSTS bohužel kvůli starému jádru hry neumí dobře hospodařit s hw i sw prostředky PC. Takže ani sebenadupanější počítač NASA by nebyl zárukou bezproblémové hry.
Takže znovu zkontroluj nastavení podle desatera, povypínej na pozadí běžící programy typu ICQ, Skype apod. a v každém případě zkus stejnou trasu a se stejnou soupravou jako hráč volnou jízdu.

Nevím, kam přesně bych měl svůj "dotaz" (či spíše přání) směřovat, proto jej napíši sem. Sice to nesouvisí přímo s padáním MSTS, ale jedná se o pro mě velmi nestandardní jev, který se začal vyskytovat až v průběhu tohoto týdne, dříve ne. Dnes jsem si vytvořil krátkou oddechovou aktivitu, v níž jsem použil pouze česká nebo slovenská vozidla - B v Najbrtu, B, Beer a Aee145 z TBP, 362 HK a Bdbmsee. Opět se mi stalo, co jsem už řešil jinde, a to sice "teleportace" vlaku na jiné místo v trati v okamžiku spřažení lokomotivy se soupravou vagonů. Tentokrát z Bohumína do Ostravy-Svinova. Zarazilo mě to, poněvadž dříve jsem s takto řazenou soupravou pracoval naprosto v pohodě. Jelikož právě teď probíhá slezina, neočekávám rychlou odpověď, přesto bych se rád dověděl, co by tento jev mohlo způsobovat, ať to konečně mohu rozlousknout. Děkuji vám.

Zdravím, nedávno se mi gumoval počítač. Teď na něm mám nahraný sedmičky a začalo mě zlobit MSTS. Resp. editor aktivit. Když si dělám trasu kudy pojedu já, tak to jde, řekl bych, bez problémů. Ovšem problém nastane, když si chci udělat trafiky. Zadám kudy daný vlak pojede, ale když vytvořím soupravu a potvrdím tak to skoro vždycky spadne. Začínám z toho být zoufalý. Jestli se to tu již řešilo, tak se omlouvám, ale asi jsem to musel přehlédnout. Díky za rady, Harpagon

Tvoř soupravy v Conbuilderu. Tam je to mnohem přehlednější. V editoru aktivit se pořádně soupravy tvořit nedají, protože je tam vše tak rozházené, že najít konkrétní vůz nebo lokomotivu je téměř nemožné. Jinak obrazovku s vytvářením souprav shazoval nějaký chybně zapsaný eng určité lokomotivy. Proto opět doporučuji Conbuilder a v něm udělat testy na Trainset a tam se všechny eventuelní chyby vypíší. Já za TBP ručím, že je bez chyb ale to je jen špička ledovce vozidel pro MSTS. Doporučuji si vše ostatní raději kontrolovat.

Tak teď mi po dlouhé době zůstává stát rozum nad editorem aktivit... Když si chci nasimulovat dění v editoru, vše běží jak má až do času 12:41:45 - pak editor nemilosrdně klekne. A to mi v té chvíli nikde nenaskakuje žádný traffic... Děje se tak v nejnovější verzi tratě 321. Setkal se s tím kromě mě ještě někdo další?

Je vidět Zbyňku že s activity editorem neumíš. Je spořádanější než CB, jen se musí vědět jak na to"
c573847b8655c65714d922bc1e3e85c7.jpg
Stačí kliknout na uvedené místo a srovnají se podle názvu nebo i podle spřáhel.
Zbyněk Šemora napsal:
Tvoř soupravy v Conbuilderu. Tam je to mnohem přehlednější. V editoru aktivit se pořádně soupravy tvořit nedají, protože je tam vše tak rozházené, že najít konkrétní vůz nebo lokomotivu je téměř nemožné. Jinak obrazovku s vytvářením souprav shazoval nějaký chybně zapsaný eng určité lokomotivy. Proto opět doporučuji Conbuilder a v něm udělat testy na Trainset a tam se všechny eventuelní chyby vypíší. Já za TBP ručím, že je bez chyb ale to je jen špička ledovce vozidel pro MSTS. Doporučuji si vše ostatní raději kontrolovat.

Naposled editoval moderátor:
Vlado M. napsal:
Tak teď mi po dlouhé době zůstává stát rozum nad editorem aktivit... Když si chci nasimulovat dění v editoru, vše běží jak má až do času 12:41:45 - pak editor nemilosrdně klekne. A to mi v té chvíli nikde nenaskakuje žádný traffic... Děje se tak v nejnovější verzi tratě 321. Setkal se s tím kromě mě ještě někdo další?
S tímto se setkávám u mé olomoucké tramvajové tratě běžně - já skoro žádnou aktivitu nemohu kompletně projet v editoru aktivit (možné zacyklení kvůli tramvajovým smyčkám). Většinou to zatuhne v čase, kdy není zaveden nový traffic - prostě se určitá tramvaj dostane na špatné místo, které se MSTS nelíbí. A ve hře se aktivita z 99% dá projet úplně bez problémů. Ale u vlakových tratí by takovéto problémy být neměly. Zkoušel jsi to projet ve hře? Zatuhne i tam?

Bohužel ve hře to rovnou spadne, žádné zatuhnutí se nekoná a to ani v tom editoru. Prostě se rovnou okamžitě vypne. Holt ještě vyzkouším ubírat traffic, jestli to nedělá některý z těch, co už jsou zobrazené.
Takže problém odhalen. Skrývá se přímo v trase vlaku hráče. Nesmí být natrasováno z Úval na druhou staniční kolej v Libni a dále na Masnu, jinak to klekne. :/

Vlado, teď mě tak napadá, že já jsem měl naprosto stejný problém, ještě jsme to spolu řešili :D. Je to zajímavé - je to MSTS :D.

Tak jsem měl ten samí problém s tim pádem. Také natrasováno na Masnu jak má být a v Běchovicích pád, po přehození vyhybky na Běchovickém zhlaví v Libni na 0. kolej a na druhém zhlaví zpět na Masnu a vše proběhlo OK. Žádný pád. Dělají to u mě 2 aktivity. První aktivita Os2116 je opravená. Ještě musím Metropola, který pro tento jev stojí. Tedy je zjistit co se MSTS nelíbý na trase.

Zdravím Vás pánové, objevil se u mě problém, který se tady řešil zhruba o 3 strany zpět, bohužel co tam bylo za rady jsem vyzkoušel a bez výsledku.

Jedu aktivitu seznání021, v Týništi přepojuji z elektriky na motor. Při pokusu lokomotivy spojit, jsem poslán k Billovi.. Tady je postup jak jsem postupoval a řešil problém

1) smazal bin ( ovládací panely / ........) nainstaloval bin, který byl přiložen na DVD s BP, nainstaloval opravu globalu (sound.cfg)

2) kontroloval jsem i zda mám parametr -mem:1024 a to se zdá být také ok

3) reinstaloval jsem ovladače na GK a Direct ( v historii jsem četl, že to snad někdy pomohlo)

- všechno bez výsledku a vždy po připojení následuje pád
PS: zkoušel jsem i různé verze binu ( nejnovější, poslední stabilní a hlavně ty co jsem dostal od pana Šemory na DVD s tratí )

PS: než jsem psal tento příspěvek snažil jsem projít FAQ a celkově historii a vyzkoušet všechny rady co jsem našel... Proto budu rád za každou radu :)
PS2: PC a MSTS je nastaveno dle desatera

Ještě maličkost. Jaký operační systém jest ?
Aktivitu jsem jezdil na Sedmičkách a XP. Žádný problém.
Na Vistách jsem netestoval.

neotryx napsal:
Jedu aktivitu seznání021, v Týništi přepojuji z elektriky na motor. Při pokusu lokomotivy spojit, jsem poslán k Billovi...

Měl sem ten samý problém,zkus se připojit na diesel zadním spřáhlem,prostě na loko nacouvej.To samé pak ještě v Letohradě,v Lichkově už to pak jde normálně na předek.

No tak to dělám pořád, nepřecházel jsem na druhé stanoviště, při povelu k posunu, ale normálně jsem couval... Schválně jsem po pokynu o najetí na lokomotivu, přehodit na druhé stanoviště a připojit jí popředu, opět pád.

Pod Vistami ve stejné aktivitě také hlásím pád. Binů vyzkoušeno více, nepřecházel jsem na druhé stanoviště před spojením - couval jsem na bardotku.

Back
Nahoře