padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zeptám se teda jako amatér takto, nabízí Train Store nebo Conbuilder možnost přesouvat jednotlivé mašiny do zálohy nebo musím ručně?

Musíš to přesunovat ručně. Jednu lokomotivu a vyzkoušet. Když tak druhou lokomotivu a tak budeš pokračovat, až to bude dobré. Pak zase přesun lokomotivy zpět a vyskoušet. Zbydou ti lokomotivy, u kterých si budeš muset provést kontrolu. Je to hrozná práce, ale musí se to udělat.

Do budoucna, když si stahuješ vozidlo (lokomotivu či vagon), zřiď si pomocnou záložku, kam si vozidlo stáhneš a až po kontrole správnosti eng či wag ho přesuneš do svého Trainsetu.

To je zrovna možnost kterou jsem slyšet nechtěl :-) No tak s chutí do toho a půl je hotovo. Aspoň se poučím pro příště.

Kdo ovládáte angličtinu, tak zde je docela hezky udělaný návod, co dělat, když msts nefunguje tak, jak má:

http://msts.steam4me.net/msts_errors.html

To Pavlík:Dobrá stránka,sice angličtinu neovládám ale pomůže google translator(v případě potřeby;-)) díky.

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, zda někdo z Vás zkoušel jet na BP v aktivitě z výhybny Kanín do Velkého Oseka po staré spojce. Mně MSTS nekompromisně vytuhne asi 400 m před vjezdovým návěstidlem do Oseka se zprávou "MSTS v1.4 přestal pracovat..." Ve volné jízdě je vše v pořádku, ale v aktivitě to vždy skončí stejně, bez ohledu na to, kde začíná a na kterou kolej v Oseku mám postaveno, a to i v aktivitě bez traffiku.
Zajímalo by mě, zda je problém jen u mě, nebo je tam v trati nějaký zakopaný pes :-)

Zabloudil mi tam SBB Expres a do V.Oseka jsem dojel bez sebemenšího zádrhelu. BIN 1.7.1022

b24a58cc044b2e8fb14c3b184a13c803.jpg

Naposled editoval moderátor:
Poisone, děkuju za rychlotest. Tak to jsem si tam asi něco pohnojil a budu muset přeinstalovat BP. Teď jsem to vyzkoušel se třemi různými biny a z šesti pokusů jsem dojel do Oseka jen jednou, a to zdaleka ne bez sebemenšího zádrhelu, protože na vjezdovém nesvítila žádná návěst.

Zdravím. tak som sa rozhodol, že si po dlhom čase nainštalujem MSTS a zajazdím nejakú aktivitu.

Mám Win 7 64bit
Nainštaloval som "ako správca" MSTS, nainštaloval som update na verziu 1.4, nainštaloval som bin, vložil som si do zložky simulátora trať BP, doinštaloval aktualizácie, do Globalu som vložil súbory, ktoré tam vkladá bin, stiahol a rozbalil som aktivitu, zapísal parameter mem:512. Myslel som, že som všetko urobil ako som mal, ale teraz keď spustím MSTS, tak ma to vyhodí do Windowsu tesne predtým, ako má nabehnúť hlavné menu. Myslel som, že mám niečo s Globalom, ale robí mi to pri každej trati, pri každom Globale. Nevie niekto, kde by mohla byť prosím chyba?

Začni to instalovat postupně a vždy po každém kroku vyzkoušej. To je jediná cesta jak to udělat. BP jsi instaloval z originálu nebo jsi tam jen nahrál složku s tratí? Ono jde o to, že k BP patří i složka TRACK_B v hlavním adresáři. Jinak u sebe jsem zkoušel celou instalaci včetně BP na W7U 64bit a schválně jsem se k tomu choval jako lama a přesně jsem se držel postupu instalace. Nebyl s tím jediný problém. Mám takový dojem, že je třeba hned po první instalaci holého MSTS jej spustit přes Lanuncher.exe aby si mto mohlo "očuchat" železo.

Miran napsal:
Mám takový dojem, že je třeba hned po první instalaci holého MSTS jej spustit přes Lanuncher.exe aby si mto mohlo "očuchat" železo.

Přesně takový je prvotní postup. Ovšem chyba může být i ve vozidlech.

Pavlíku, to je sice pravda, ale pokud by byla chyba ve vozidlech, tak se mi ještě nestalo, že by MSTS havaroval takto bez zbytečných keců kvůli vozidlům .... vždy zařval, že je chyba v tom či onom engu... a to nejčastěji kvůli tomu, že měl ladění pro Bin, ale Bin nikde a nebo neseděl *.s soubor s definicí v engu či wagu - a to i na W7 64-bit.

Tohle fakt vypadá jako problém s chybějícím TRACK_B, jak píše Miran - na tohle mohl Ivan při kopírování zapomenout - o to lepší je řešení Martina, který má TRACK_K a TRACK_T v adresáři GLOBAL.

Na track_b som nezabudol. Chyba je na 100% v trainsete, lebo ak ponecham defaultny trainset, tak menu bez problemov nabehne.

... a ešte nezabudnúť klikom pravým tlačitkom na ikony v menu zaškrtnúť možnosť "Spustiť ako správca"

Ivane a co zkusit postupně přidávat trainset metodou půlení intervalu a takhle postupně najít vozidlo, které to dělá. Jinak Pavlíku, jestli má na to vliv velikost trainsetu při spuštění MSTS - fakticky to nevím, protože s plným trainsetem jsem nespouštěl MSTS už hoodně dávno a to ani na těch W7.

Jediné omezení, na které jsem narazil je u plného trainsetu plus "pár věcí navíc" v Conbuilderu a to při počtu tuším 8200 wag souborů (CBV zařve, že jich víc nepobere) - což není problém dosáhnout - pokud si jen okrajově vezmeš, kolik verzí wag souborů můžou mít jen blbé kontejnery, tak to naskáče velice rychle - kdysi tady někdo dával odkaz na tuším francouzský balík kontejnerových vozů a jen v tom balíku bylo cca 120 wagů.

Já mám právě zkušenost, že s mým trainsetem (20 GB :D), pokud chci spustit msts přímo, tak mi spadne po dlouhém načítání do win nebo v lepším případě mám šedá tlačítka v menu. Přes TS jsem neměl jediný problém.

Mám ten samý problém jako Ivan. S novým trainsetem mi to padá, se starým to naběhne. Bez hlášky to před hlavním menu padne.

Back
Nahoře