padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Tom Kanka: Nevím proč to tak napsalo, v ponděli msts fungovalo, včera ji ne a netuším co s tím....přeinstaloval jsem celé msts, smazal registry a zase to tak udělalo....

Ahoj,již si nevím rady...msts si začal dělat co chce,resp. při načítání jízdy prostě vše spadne do Win. Odinstaloval jsem komplet MSTS,vyčistil registry, restar PC. Pak nová instalace se vším všudy a neustále problémy. Pokud nespadne při načítání do Win, tak zamrzne ve chvíly zapnutí TrackMonitoru, nebo F9. Postup instalace dle desatera p.Šemory, ale bohužel to stejně nefunguje. Co se týká Binu, tak to dělá na jakékoliv verzi. Jinak si nedovedu vysvětlit proč, ale jakmile po instalaci Binu nahraju např. jiný druh TrackMonitoru,než dává Bin, tak to okamžitě padá do Win. Jinak instalace i spouštění MSTS je pod právem správce. Už si nevím rady...

vyzkoušel jsem dát jen pár souborů .con a zatím se jezdit dá, ale např. pod klávesou F9 sice zobrazí řazení vlaku,ale nevykreslí obrysy loko a vagonů. Jsou tam jen čísla a vykreslená spřáhla. Také po ukončení jízdy, vybrání jiné soupravy a načtení ízdy spadne do do Win. Musí se znovu spustit MSTS. Jinak se jedná o Win 7 Home 64bit.

tak po defragmentaci části disku kde je MSTS,tak zatím vše funguje. Jediné co stále nechápu je,že po ukončení jízdy a znovunačtení jízdy msts spadne do Win. Jinak jsem funkční.
....ještě prosba:hledal jsem tu,ale nenasel-jak se zmenší číslice na displeji v cabu (čas a rychlost). Měl jsem to kdysy napsané,ale nenasel jsem to :-(

Dobrý den , nedávno jsem nainstaloval MSTS a vše běží v pořádku až na jednu věc ... Pokud jedu Aktivitu jakoukoliv a vjedu na větší nádraží tak mi hrá spadne . Žádná chybová hláška nic prostě to spadne . Nevím co s tím . Prouzdal jsem na netu ve forách a narazil jsem že by to mohlo být staničním hlášením . Opravdu hra mi spadne pokud vjedu v Praze na hl.n to samé v Brně . Ve volné jízdě mi to nepadá . Děkuji za jakoukoliv radu .

Ahoj,
nastav si Desatero podle p. Šemory. http://www.semora.cz/msts/
Určitě máš špatně zadaný parametr.

kysna napsal:
Dobrý den , nedávno jsem nainstaloval MSTS a vše běží v pořádku až na jednu věc ... Pokud jedu Aktivitu jakoukoliv a vjedu na větší nádraží tak mi hrá spadne . Žádná chybová hláška nic prostě to spadne . Nevím co s tím . Prouzdal jsem na netu ve forách a narazil jsem že by to mohlo být staničním hlášením . Opravdu hra mi spadne pokud vjedu v Praze na hl.n to samé v Brně . Ve volné jízdě mi to nepadá . Děkuji za jakoukoliv radu .

Problém je v staničných hláseniach. Mal som ten samí problém jak s touto traťou tak aj s traťou 321. Upravoval som to v GoldWave editore.

mirsam napsal:
kysna napsal:

Problém je v staničných hláseniach. Mal som ten samí problém jak s touto traťou tak aj s traťou 321. Upravoval som to v GoldWave editore.

Teď to také řeším, jak jsi to upravil, máš návod? Díky

Beri napsal:
.... Prouzdal jsem na netu ve forách a narazil jsem že by to mohlo být staničním hlášením . Opravdu hra mi spadne pokud vjedu v Praze na hl.n to samé v Brně . Ve volné jízdě mi to nepadá . Děkuji za jakoukoliv radu .
....
To je hloupost. Stále dokola píši a nedávno mi to i potvrdil jiný uživatel, který měl podobný problém v HK, je to jen a jen nezapsaným, nebo nesprávně zapsaným parametrem do zástupce pro spuštění, aby si MSTS ze systému vzal víc paměti, než má defaultně nastaveno. Tak se stále dokola zde neptejte, ale nejprve čtěte.
Já měl také obavy, co udělá hlášení ve stanicích se stabilitou, ale pokud je rozdělené na jednotlivé wav, tak to nikdy nemůže shodit MSTS. Až na jednu asi prasecky :D nekomprimovanou nahrávku zvuku nových přejezdových zařízení. Osadil jsem dvě a editor okamžitě padl. Ale to asi nebude případ popisovaných pádů.

Dobré ráno, možná něco, co se stávalo mně, pomůže i vám - padalo mi to do Win7(64) ve větších stanicích, když měl přijet vlak nebo měla vyskočit hláška. Až dnes v noci jsem si všiml, že po pádu dál procesor jede víc jak na padesát procent (a to jsem prosím pěkně neměl spuštěny žádné aplikace). Ve správci úloh mi jeden proces (PresentationFontCache.exe) takto protěžoval procesor a když jsem k tomu ještě byl spuštěný MSTS (zatížení 100 procent), tak potom stačila skutečně jen hláška nebo vlak k ukončení hry. Zkuste se juknout na odkaz http://marecek.biz/blog/jak-se-zbavit-presentationfontcache-exe-ktery-zahlcuje-pocitac . U souboru, který takto zatěžoval systém jsem přejmenoval koncovku. Souvisí to s Framework 3.0, ale jestli se to týká jen "sedmiček 32 a 64, nevím, třeba to je i váš problém. Snad by k tomu odborník mohl říci více...

Zdar lidi, mám malý problém. Jak jinak že v tomto vláknu.:-)

Jde o to ze mi MSTS začal padat v aktivitách které dříve celkem v pohodě zvládal. (jo není to vždy ve stejné situaci či místě!!!!!)
Druhá věc je, že když si pustím jakýkoli úkol (volnou jízdu či aktivitu) a po chvíli, když chci jet jinou jízdu či aktivitu tak po navolení co a jak a spuštění hry následuje dlouho černá obrazovka a pak pád do win. Žádná hláška nic. I editor úkolů nabíhá tak z 50 %, pokud to nedopadne vše jak má, tak se zobrazí jen šedá obrazovka místo mapy tratě a nějaká hatmatilka místo souřadnic vlevo nahoře.

Výše uvedené mi dělá i na jiných tratích (po přeházení tratí , globalů....)

Od července jsem neměnil žadné nastavení v msts, nepřeinstalovával bin ...... (jen doplňování trainsetu a tvorba aktivit)

Počet conů 786, savy se znažím držet max na 5.

Celý simulátor jsem zkoušel přeinstalovat dle desatara ( dle návodu u Midrafona - a dle obrázkového shrnutí u Šemory - oboje uz umím snad zpaměti):-) pro win7. Parametry při spuštění nastaveny zprávně. Bin mám 1.8.052113. Jediné co po instalaci všeho přpisuji jsou gui. (tam by problém snad být neměl, ty mám takto už asi 8 let, ty z binu mi úplně nevyhovují - jsem konzerva)

Bojím se jestli není někde rana ve win 7, ale mám od května vyměněněný disk (záruční oprava) a Pc nijak moc nehoním. Msts je asi nejvetší zátěž.
PC notebook Acer Aspire 5750G. stáří 9 měsíců.

Už nevím co s tím dál.

Není těch conů právě nějak hodně?

Když nepomůže, tak bych zkusil reinstalovat BIN a pak použít soundcfg.dat od Jacka.

To pavlik: conu jsem mel tak 1200 a problemy jsem nemel. To jsem upravoval jako prvni a nepomohlo. Zkusim jeste znizit.

To pavlik & delay: soundcfg.dat samozrejme menim. To jsem zapomel napsat.
Menim jej spolecne s gui i s opravou velkych cisel na displejich v cab.

A s preinstalovani celeho msts jsem samo preinstalovaval i bin.

PAja26 napsal:
Menim jej spolecne s gui i s opravou velkych cisel na displejich v cab.

Oprava velkých čísel na displejích v cba stačí měnit jen jednou. To se netýká Globalu ani BINu.

Back
Nahoře