padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, ta hodnota u Jackovy úpravy je nízká, když se zvedne na 1000, tak jse to úplně bez potíží. Už jsem to tu kdysi někde psal. :-)

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

Ahoj. Včera jsem přišel na dost delikátní problém v MSTS. Ve hře se mi FPS drží pod FPS 4 a to je dost nepříjemné. Zkusil jsem volnou jízdu, jiný výchozí bod trasy, jiné vozidlo, s nastavením jsem si pohrál podle desatera, a asi 100x jinými variantami, jak zvýšit FPS. To však nereaguje, ať začínám v Olomouci, či v Šumperku (trať 310). Před přehozením ze zálohy jsem jezdil BP, také s nižším FPS, ale jednalo se asi o FPS 12-15, což jsem přičítal náročnosti tratě. Jenom dodávám, že jsem měl VŠE nastaveno podle desatera, spouštím hru jako správce s parametrem 512. Nesetkal už se někdo s podobným problémem? Díky moc, a přeji hezký víkend.

Ahoj, hraju trať 321, krom pádů ve větší stanici sem neměl problém, ale teď nemohu najednou bez jakéhokoliv zásahu do nastavení rozjet žádnou aktivity a vždy spadnu do Win8 s hláškou msts error load overlay widget file: monitor.dat... Nevíte, kde je problém? Někdo už se tady na to ptal, ale nebylo mu odpovězeno :/

Ahoj,

Nevím kam přesně přidat otázku, ale sem se to hodí asi nejvíce. Mám problém - když chci uložit aktivitu, tak ihned po stistkutí F2/případně ESC a kliknutí na uložení následuje pád MSTS. Aby to nebylo jen tak, tak mi to dělájí pouze dvě Rumunské tratě - CFR Route a Tirgu Jiu - Deva. takže problém by měl nějak souviset pouze s těmi tratěmi. Zvuky mám nastavené jak mají být, msts složky saves, atd jsou vyčištěné, ani reinstal MSTS bin nepomohl. Jako poslední mě napadá reinstal MSTS, několikrát už mi to pomohlo, ale to chci udělat až na závěr. Nenapadá někoho nějaká rada?? Moje znalost rumunštiny není dostatečná, abych to vyštrachal na jejich fórech, byť mě možná nic jiného nezbude.

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

kulice napsal:
Ahoj,

Nevím kam přesně přidat otázku, ale sem se to hodí asi nejvíce. Mám problém - když chci uložit aktivitu, tak ihned po stistkutí F2/případně ESC a kliknutí na uložení následuje pád MSTS. Aby to nebylo jen tak, tak mi to dělájí pouze dvě Rumunské tratě - CFR Route a Tirgu Jiu - Deva. takže problém by měl nějak souviset pouze s těmi tratěmi. Zvuky mám nastavené jak mají být, msts složky saves, atd jsou vyčištěné, ani reinstal MSTS bin nepomohl. Jako poslední mě napadá reinstal MSTS, několikrát už mi to pomohlo, ale to chci udělat až na závěr. Nenapadá někoho nějaká rada?? Moje znalost rumunštiny není dostatečná, abych to vyštrachal na jejich fórech, byť mě možná nic jiného nezbude.

Možná by to chtělo zkusit ty dvě tratě rozdělit. Mám zkušenost s tím, že nejedou obě dvě pod stejně vytvořeným Globálem. S tratí Tirgu Jiu - Deva se do Globalu nainstalovalo něco (nám dojem, že v tsection.dat), co blokuje spouštění Ruta CFR. Takže ta instalace Tirgu Jiu-Deva je potřeba udělat následovně: Připravit si prázdnou složku Routes a do ní nainstalovat (zkopírovat) 6 původních tratí MSTS Europe 1,2, Japan1,2 a USA 1,2. Udělat si zálohu Globalu pro X-Trax a nechat taky jako samostatnou složku. Pak spustit instalaci tratě. Po nainstalování se spustí kopírování Textures, Terrtex a Sound z těch původních tratí (a proto musí být v jedné složce) a přepíše ten Tsection v Globalu. Je právě potřeba vzít v potaz, že je to speciálně a velmi precizně postavená trať, která má spoustu originálních modelů a taky kolejiva. A to bude ten zádrhel. Takže po nainstalování tratě už přes ten Global nejde spustut Ruta CFR a vůbec ostatní tratě. Padá při načítání hry. Vytvořil jsem si pro tyto tratě vlastní Global a jedou přes něj všechny tratě rumunské, maďarské, německé, Francouzské a naše bez toho, abych jej musel měnit (samozřejmě kromě tratí BP). Udělal jsem si před instalací toho mého Globalu zálohu a udělal jsem dobře, protože bych ho taky poškodil a musel bych ho skládat znovu. Takže teď mám zvlášť Global pro X-Trax a Global pro trať Tirgu Jiu-Deva. Mohl bych ho soukromě poskytnout k vyzkoušení, jestli by se problém vyřešil. Ale pouze soukromě. F.

Francek napsal:
kulice napsal:
Ahoj,

Možná by to chtělo zkusit ty dvě tratě rozdělit. Mám zkušenost s tím, že nejedou obě dvě pod stejně vytvořeným Globálem. S tratí Tirgu Jiu - Deva se do Globalu nainstalovalo něco (nám dojem, že v tsection.dat), co blokuje spouštění Ruta CFR. Takže ta instalace Tirgu Jiu-Deva je potřeba udělat následovně: Připravit si prázdnou složku Routes a do ní nainstalovat (zkopírovat) 6 původních tratí MSTS Europe 1,2, Japan1,2 a USA 1,2. Udělat si zálohu Globalu pro X-Trax a nechat taky jako samostatnou složku. Pak spustit instalaci tratě. Po nainstalování se spustí kopírování Textures, Terrtex a Sound z těch původních tratí (a proto musí být v jedné složce) a přepíše ten Tsection v Globalu. Je právě potřeba vzít v potaz, že je to speciálně a velmi precizně postavená trať, která má spoustu originálních modelů a taky kolejiva. A to bude ten zádrhel. Takže po nainstalování tratě už přes ten Global nejde spustut Ruta CFR a vůbec ostatní tratě. Padá při načítání hry. Vytvořil jsem si pro tyto tratě vlastní Global a jedou přes něj všechny tratě rumunské, maďarské, německé, Francouzské a naše bez toho, abych jej musel měnit (samozřejmě kromě tratí BP). Udělal jsem si před instalací toho mého Globalu zálohu a udělal jsem dobře, protože bych ho taky poškodil a musel bych ho skládat znovu. Takže teď mám zvlášť Global pro X-Trax a Global pro trať Tirgu Jiu-Deva. Mohl bych ho soukromě poskytnout k vyzkoušení, jestli by se problém vyřešil. Ale pouze soukromě. F.

Ahoj,

Prvně moc děkuju za rady, vyzkouším. Jak to tak chápu, tak zase Rumuni mají něco trochu special. Já taky používám takový universal global, který mě funguje takřka pro všechno bez problémů (OeBB, DB, MÁV, SBB...) Akorád je zajímavé, že to blbne jen při tom savu, jinak vše (až na pár chybějících textur) funguje bez problémů.

Ahoj,

Použil jsem postup jak Popsal Francek (Dík!!). Náběh je bez problémů, ani žádne textury nechybí (asi začnu číst co píšou v těch exacích :D). Nicméně chování při savu se bohužel nezměnilo - ihned po stistknutí F2/kliknutí na uložit krátké zaseknutí a pád. Pokud někoho něco napadne budu rád. Jinak to frčí jak švýcarské hodinky, zkoušel jsem jet 20 minut a bez jediného zádrhele - akorád to pak nejde uložit. Ještě mě napadla jedna drobnost, kterou jsme před tím neuvedl - po tom savu ten soubor skutečně existuje, ale když ho chci obnovit tak to vyhodí hlášku, že chybí nějak consist a pak už jen hláška, že aktivitu nejde obnovit.

Předem moc děkuji za nějaké postřehy.

kulice napsal:
Ahoj,

Použil jsem postup jak Popsal Francek (Dík!!). Náběh je bez problémů, ani žádne textury nechybí (asi začnu číst co píšou v těch exacích :D). Nicméně chování při savu se bohužel nezměnilo - ihned po stistknutí F2/kliknutí na uložit krátké zaseknutí a pád. Pokud někoho něco napadne budu rád. Jinak to frčí jak švýcarské hodinky, zkoušel jsem jet 20 minut a bez jediného zádrhele - akorád to pak nejde uložit. Ještě mě napadla jedna drobnost, kterou jsme před tím neuvedl - po tom savu ten soubor skutečně existuje, ale když ho chci obnovit tak to vyhodí hlášku, že chybí nějak consist a pak už jen hláška, že aktivitu nejde obnovit.

Předem moc děkuji za nějaké postřehy.

Jestli to píše, že chybí consist, pak je potřeba si ve složce consist zkontrolovat, jestli tam opravdu není a hledat, kam se uložil. Bude někde jinde, určitě se ale někam zapsal a to znamená, že je nějak špatná cesta k ukládání. Pokud by to bylo jen u aktivity, může to být tak, že je nějak v rumunských tratích nastaveno jinak, ovšem to předpokládám za nepravděpodobné, protože tomuto udává pravidla ta původní hra a musí to být stejné kdekoliv. Pokud to takhle dělá i ve volné jízdě, je nějak špatně provedená instalace MSTS. Osobně tam aktivity nepoužívám, protože rumunština není moje silná stránka a nevím, jak bych lovil hlášky. Ke spuštění tratě je třeba jen soubor Path a ty jsou k Ruta CFR přiloženy v sólo zipu. K trati Tirgu Jiu-Deva jsem si stáhnul aktivitu posunu v Petrosani, otevřel složky Activities, Services a Traffic, smazal obsah a smazal consisty k aktivitě a nechal jen Paths, abych se dostal do tratě na volnou jízdu. Takže zkušenost s aktivitami rumunských tratí nemám. Je tam někdy problém ve směrování z engu na SD a S soubory nechce se mě to všechno procházet a opravovat. To právě způsobuje tyto popsané problémy s pády a někdy i s blokováním celého trainsetu. A to může být i tento popsaný problém. Mám k tomuto trainset jednoduchý skromný vlastní, abych mohl trať projet a hotovo. A jede mě to bezchybně i včetně ukládání a obnovování uložené pozice. Dokonce jsem zjistil, že "alespoň jedna aktivita v trati, abych ji rozjel", taky není podmínka. Stačí, když alespoň jedna trať, v celé jedné složce s tratěmi, má aktivitu a pak u těch ostatních stačí alespoň jeden Path (místo vstupu do tratě) a jede všechno jak má. Je potřeba to vyzkoušet. Ale hlavně se pokusit najít ten ztracený Consist. Teď je tam k Ruta CFR nějaká nová aktualizace 2.2 a po nainstalování doposud uložené pozice logicky také nefungují. Hodně zdaru při hledání. Někdy je to opradu oříšek. F.

Trochu mi to připomíná moje problémy s opakovaným mizením Paths, Consists a Activities při přepínání tratí. Taky jsem si s tím dřív nevěděl rady, ale pak jsem zjistil, že se mi zdvojily všechny složky tratí a nakopírovaly do jiných tratí, kde nemají co dělat. A do nich mi občas zabloudí to, co má být v hlavních složkách.
Při ukládání, nebo snad hlavně při vracení zpět do MSTS (Trainstore) a následném přepnutí tratě, program neví, která složka je ta pravá a nacpe to do té druhé - zdvojené. Pak to v té základní chybí a musí se to všechno nahledat v té zdvojené a nakopírovat na správné místo.
Pokus o nápravu a odstranění zdvojených složek mě nedávno stál kompletní přeinstalaci MSTS, tak to zatím nechávám spát (složky se opět u některých tratí zdvojily), zatím kopíruju, ale až nebudu líný udělám zálohy a zkusím to zase naoperovat všechno jen do původních složek a zdvojené odstraním.
V době příkupu tratě 321 jsem nevím proč nějakou dobu udržoval 2 trainsety, pro každou trať zvlášť. To byl průser největší. Hádal se úplně celý simulátor, z obou trainsetů pravidelně mizely vozy, mašiny, všechno. Byl problém se zvuky, ukládáním, stejné problémy jako tady popsané.
Pomohlo až uspořádání bez zbytečných zdvojení složek tam, kde naopak neměly být.

kulice: Já jsem při instalaci tratě Deva-TirguJiu postupoval přesně dle návodu "Francka" a nemám jediný problém. Dokonce už si tvořím balíček jednoduchých aktivit. Je ale pravda, že mám krom návodu ještě extra složku "Trains" s pár rumunskými vozidly, a tu jsem poctivě zkontroloval a poopravoval dle Conbuilderu.

ML636: Jediný problém bude asi v tom, že jsi někdy možná trochu zbrklý - práce s prográmkem Trainstore je jednoduchá, ale nesmí se to dělat zbrkle. Zde víc jak jinde platí "dvakrát se podívej, jednou přesunuj". Já mám 7x "TrainSimulator_XYZ" a v jednom z nich navíc 5x různý Global a Routes + k tomu asi 3x různý Trains. A vše klape naprosto korektně. Jen je třeba mít systém a důsledně jej dodržovat.

Nazdar,

Nějak jsem se k MSTS dostal zase až teď :-) Tak asi to bude mít nějakou spojitost s tím Rumunským trainsetem - když jsem udělal svoji jednoduchou aktivitu jen s vlaky ČR, tak už se to normálně uložilo, tak uvidíme - zkusím ten jejich trainset projet a třeba najdu kde je krpa...

Každopádně moc děkuju za rady.

Nevim panove jak vam ale me vami zminene trate jedou bezproblemu spolu. A postup byl nasledujici, z funkci instalace co mam kde stavim a kde mam global xt3.20 + uzk 3.20 + nr 4 jsem jako zaklad dal CFR route a ta jela bez problemu pote se instalovala ta druha ta si doplni svoje soubory do globalu a vymeni tsecion.dat ale stejnak se jedna o xt 3.20 s jejich doplnenejma kolejema. Teoretisky by se dali ty koleje z UZK oddelat. No jinak jak uz tady psal kolega pri dnesnich velikostech neni problem mit udelanejch kolikchcete adresaru train simulator s indexem _BP , _321, _HUN, _RUS, samostatnou instalaci Bernina nebo Rubeland bahn a podobne k tomu vlastni trainset nebo zvuky nebo coje potreba a pokud chci neco jezdit tak k zakladnimu dam index v mem pripade _XT a chci hrat BP tak oddelam index u BP a jdu jezdit a funguje to bez jakeho koli padu.

ano, přesně tak jsem to tady taky kdysi někde vyčetl a přesně takhle taky už nějaký pátek bez problémů funguju.

Back
Nahoře