padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Nazdar,

Tak můj problém s padáním aktivit u CFR route a Deva - Tirgu Jiu vyřešen. U jejich aktivit byli špatně udělané consisty. Jména měly správné, ale parametry u jména vevnitř souboru byli špatně. Což mělo za následek, že trainstore se tvářil spokojeně (consist našel a přesunul), MSTS soubor podle názvu také našel, takže nepadal u rozběhu. Nicméně jak chtěl MSTS consist načíst tak spadl. Opravil jsem názvy a bylo, aktivity už v pohodě běží.

Zdravím.
Chcel by som sa opýtať, nemá, alebo nemal niekto niekedy problém kombinácie elektriky+dízla priamo v hre?
Totiž, ak si zložím súpravu v ktorej je aj elektrický rušeň aj dízlový, po načítaní MSTS okamžite padne.
Skúšal som aj Šnekovu poslednú aktivitu Os 7839, a tam taktiež po zájdení s elektrikou na dízel, nastane pád.
Viem, že tieto veci sa niekedy riešili, ale neviem či sa nejak poriešili. Na starších verziách Binu to fungovalo, ale na tej poslednej mi to nejde.
Nestretol sa s tým náhodou niekto, čo by mohlo pomôcť? Skúšal som aj rôzne parametre -mem:XXX ale to nato zjavne nemá žiaden vplyv.
Windows mám 8, fungovalo mi to aj na ňom už, ale mám pocit, že nejde to od aktualizácie Windowsu na 8.1
Ďakujem za pomoc :3:

Skontroluj si soundcfg.dat

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

orlov: Super, pomohlo to. Veľká vďaka za pomoc :)

Tak nie teda, stále to nefunguje :( moja chyba, zlú súpravu som zvolil, aj po úprave je to bez zmeny...

Tak potom bude chyba v konkrétnom modely. Tu pomôže len skúšať krok za krokom, ktorý model to spôsobuje.

Já mám také problém s padáním vyberu Hrát a pak mi to přestane odpovídat mám WINDOWS 8.1, RAM : 8 GB,HDD 429 GB volného, 2,7 GHz a spouštím to v režimu kompability pro windows xp (servis pack2) nevíte někdo co s tím ?

To je těžké... Jaké používáš tratě? Máš správně rozdělené složky Routes, Global? Kolik vozidel? Kolik aktivit? Používáš Trainstore? Instalace Binu? Nastavení dle desatera? atd. atd.

Je třeba nejprve nastudovat, jak vše správně nainstalovat a nastavit! A potom se také naučit sim správně používat! Chce to trpělivost, ale odměna je sladká.

MSTS se s Windows 8.1. už nekamarádí. Já nevím co je to za módu mít v pc hned ty nejnovější windowsy.

Pavlík napsal:
... Já nevím co je to za módu mít v pc hned ty nejnovější windowsy.

Kto si kúpi nový noťas triedy hračka či spotrebná elektronika, tam je už len Windows 8 či 8.1. U týchto "výrobkov" nemá právo právo downgrade na Win 7. Túto výsadu majú len kvalitnejšie stroje s nainštalovanými Win 8 Pro, vlastne napríklad Fujitsu aj Lenovo inštalujú priamo Win 7 Pro a Win 8.1 Pro prikladajú na nosiči, i keď je licencovaná práve 8-ka.
Kto má starší PC a Win 8 si inštaluje dobrovoľne, to je asi naozaj len úchylka. Racionálna nutnosť tam celkom určite nie je.

Mají osmičky XP virtual ? Já si tuto vymoženost u sedmiček nemohu vynachválit. Spouštím tam věci, které nejsou pro 64 bitové systémy.
Ale jinak MSTS údajně na osmičkách bez problémů mnohým chodí. Hold někdo budete muset sepsat osmičkové desatero. Já to určitě nebudu, protože osmičky nemám a ještě hodně dlouho mít nebudu. To by se musely stát nějaké zázraky. Ale ty, pokud se stanou, se určitě nestanou dřív než budou devítky :)

ZDravím,
Při hraní aktivity mi vyskočí hláška, že vozidlo xxx nejde přidat do světa. Vím, že to je kvůli tomu, že PC to nestihá načítat ale opravdu nechápu proč. Na starém NTB mi takové hlášky nevyskakovaly a na novém to vyskakuje fůrt. Nevíte jak by to šlo vyřešit ?
Díky

Zdravím vás,

po niekoľkých mesiacoch som sa vrátil k MSTS a pri prestupovani z kabiny do kabiny mi MSTS vzdy padne.
Pred rokom som mal rovnaky problem, ktory som vyriesil prepisanim suboru z jacekovych stranok v Globale.
Zaujimave ale je, ze teraz mi to jednoducho nefunguje. Nepomohla ani reinstalacia binu ani nasledne prepisanie predmetneho zvukoveho suboru.
Poviem len, ze mam bohuzial k dispozicii len notebook s win 8 (nejdu mi mimochodom rozbalit ani nove aktivity, ale to uz je zase z ineho sudka).
Da sa to nejako vyriesit?

Dnes jsem experimentoval s nastavením MSTS. Ani za boha jsem nemohl projet aktivitu PN_66860_Most-Elektr.Melnik od Šneka. Vždy mi to padlo s hláškou o neplatné operaci jen co jsem se přiblížil na začátku aktivity k odbočce na nákladní nádraží Třebušice. Je tam přes 100 nákladních vagónů a několik lokomotiv. K tomu tam vezu vlak se 40 prázdnýma uhlákama. No prostě děs a hrůza a neustálé pády. Když už se po několikátém nahrání uložené pozice dostanu za odbočku tak zase žuch a jsem zpátky na ploše Windows 7. Zkusil jsem stáhnout grafické detaily objektů a viditelnost na minimum, malinko to pomohlo. Dostanu se zase pár metrů na nákladní nádraží, ale tam zas žuch a zase zírám jen na plochu oken.
Říkal jsem si, čím to kurňa je? Vím, že problém je v alokaci paměti a neoptimalizaci k novému HW. Zkusil jsem tedy ulehčit enginu MSTS tím, že zakážu objekty zvuku. Odstranil jsem z Global "soundcfg.dat" a zkusil projet aktivitu. Ta se načetla na plné detaily bez stínů bez problému a hle ani jeden pád a to jsem tam úplně řádil s pohledy a zoomováním. Aktivita vůbec nepadá a já ji projel jako nic. Ovšem beze zvuku.
Začal jsem pátrat na netu jak nastavit parametry pro alokaci paměti v souboru "soundcfg.dat". Většina návodů je snad do roku 2007 a pak nic. Jackovo nastavení jsem také zkoušel, ale bez nějakého dobrého výsledku. Stále pády do oken.
Nedávno jsem si pořídil zvukovku Sondblaster Z pro mé potřeby s výborným zvukovým podáním. Ta by měla simultálně přehrát spoustu zvukových souborů najednou tak v HW to být nemůže. Po pár hodinách zkoušení různých hodnot 2D a 3D bufferů jsem už ze zoufalství nastavil 2D buffer na 2000 a 3D buffer taky na 2000. Alokaci paměti jsem zadal pevnou hodnotu na 52428800. A ono to funguje! Mojí zvukovce to velice pomáhá a aktivitu projedu se vším na max (samo bez stínů). Už žádné pády!

Odstavec vypadá u mě teď následovně:

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 50M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 2000, 2000, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

Skip ( Generic, Overall stuff )
VolumeTweak ( 1.0 0.4 )

Ještě jeden poznatek. Pokud jsem do alokace paměti zadal 0, tak by měl engin MSTS dynamicky dle potřeby vyhradit paměť pro zvuky. Jenže jsem zjistli, že to asi nedělá dvakrát dobře a engin MSTS se stává nestabilní. Proto je pevná alokaci to nejlepší co tam dát.

Keď hrám aktivitu a prehodím si pohľad napr. na kameru 2, MSTS bez varovania padne. Voľná jazda ide bez problémov. Napadá vás, čo by to mohlo spôsobovať? Je jedno, či som práve zapol PC alebo som ho zobudil zo StandBy módu ...

Zkoušel si do soundcfg.dat napsat tento řádek?
SoundSystem ( 5, 2000, 2000, 52428800 )

A kam ho dať? Podľa prvého čísla som ho dal do Scalability 5 - Memory Guide 30M. Nepomohlo, hneď po spustení aktivity som stlačil 2 a MSTS padlo.

Back
Nahoře