padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Prosím o pomoc!

714.018-9 napsal:
Selhalo otevření souboru:
routes\.\sigcfg.dat
Tak mne sa toto začalo zjavovať po inštalácii aktualizácie trate 150. Po preinštalácii MSTS ( z iných dôvodov ) sa to stratilo.

Hmmm...
Tak mi to přestalo dělat bez jakehokoliv zasahu do MsTS!:eek:

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den,
nikde jsem odpověd na toto nenašel(1hod), tak se ptám:
Najednou se mi jako blesk z čistého nebe začala při startu MsTS zobrazovat hláška:

Selhalo otevření souboru:
routes\.\sigcfg.dat

Co tam dělá ta tečka mezi lomítky,pak se nediv,že MSTS nemůže najít cestu k sigcfg.dat...

ad bob_57 - tak tohle jsem nevěděl,myslel jsem,že pro zástupné znaky se používá hvězdička,tak se tedy omlouvám.Takže je chyba někde přímo v tom souboru,co ho takhle smazat a nainstalovat znova?

Petr Novák napsal:
ad bob_57 - tak tohle jsem nevěděl,myslel jsem,že pro zástupné znaky se používá hvězdička,..?
Pleteš si "funkci"(hvězdičky) a "zobrazení"(tečky či cokoliv jiného).

nainstaloval jsem MsTS a nelze načíst objekty acleantrack1_02.ace , A1Pnt10dRgt.s , A1tPnt10dLft.s , ACleanTrack1_02.ace A1tBuffer.s pošlete mi to kdyžtak pls.

Beatlesák napsal:
nainstaloval jsem MsTS a nelze načíst objekty acleantrack1_02.ace , A1Pnt10dRgt.s , A1tPnt10dLft.s , ACleanTrack1_02.ace A1tBuffer.s pošlete mi to kdyžtak pls.

acleantrack1_02.ace Ti chybí zřejmě z upraveného globalu Zbyňka nebo z UZK od Tygyho- vezmi si to z jeho trati....jinak ten soubor najdeš v Textures v adresáři trati....

ty ostatní vypadají, že spouštíš trať na jiném globalu ( možná i na jiné verzi Xtracks - spíše na nižší verzi, než kterou trať potřebuje), tak si to zkus ověřit.....

Docela by helflo, kdybys napsal, z které štreky to je......

Zřejmě máš jeden Global a v něm pořádný bordel,když nemůžeš spustit ani defaultní trati.Pokud nemáš zálohu Globalu (každý zkušenější uživatel ji má pro tyto příhody),tak si ho musíš nainstalovat z instalačního CD MSTS.Před tím Global smaž a nainstaluj si ho znova.

Padá

Tak jsem neodolal a nainstaloval jsem MSTS na půjčený PC který jsem nechal poskládat kamarádovi. Ale při hraní padne. Průvodní jev je blikání "kostiček" kdekoliv ve výhledu atd. Pak zamrzne a objeví se hláška "VPU Recover restartoval nastavení grafického akcelerátoru", nebo tak nějak. Je v tom Radeon X1300Pro 256MB a integrovaná zvukovka. Říkate tedy zkusit nový ovladače grafiky popřípadě zvukovou kartu??? :roll:

V první řadě bych vyzkoušel ty ovladače,co se dodávají s kartou na CD.Mám zkušenost,že MSTS běží s GK nejlépe na starších ovladačích.Pokud by se to kostičkování neodstranilo,pak bych vyzkoušel nastavení GK,trošku si s tím pohhrát a jako poslední novější ovladače.MSTS má zastaralý engine,takže nové GK ani nevyužije,nemá čím.Intergrovaná zvukovka by problémy dělat neměla,to dělají spíše samotné zvukové karty a tam je vina přímo v ovladačích.

Včera jsem se vráti od tchána. A první co bylo - nejde msts. Nějak jsem to rozchodil a jediné co bylo vidět, tak to byla kabina a vzdálené hory. Vše mezi tím bylo bílé. Nepomohlo přeinstalovat Dx ani jakékoliv ovladače grafiky staré i nové. Pořád stejný výsledek.
Pak z nich vypadlo, že si doinstalovali nějaký program ke kameře s renderkartou a bylo to jasné.
Nainstaloval jsem druhý OS special jen pro MSTS, přenesl klíče registrů z původního do nového OS a už jelo vše perfektně i s jen původními ovladači z CD.
Další jasný příklad, proč mít samostatný OS jen pro MSTS, pokud se chceme vyhnout zbytečným komplikacím.
Různé verze běhových knihoven systému mohou a také působí problémy v jiné aplikaci, než pro kterou byly přizpůsobeny.
Chyba je jednoznačně na straně výrobce programu pro práci s kamerou, který poupravil některé systémové knihovny pro svoje naladění a dostatečně neotestoval pro jiné.
Je také velká chyba samotného výrobce OS, že dovolí nejen sdílení, ale i přepis DLLs.
Správně by měl mít každý program vše potřebné jen vlastní a sdílené by měl pouze číst.

...

Ale tak mě ještě napadlo, když je grafická karta nová, jak na ní mam vyzkoušet starý ovladače když žádný třeba nejsou?? Nehraje tady někdo s tou samou grafárnou?? (Radeon X1300Pro 256)

padani msts

mozna me ukamenujete za tento dotaz, ale ja se zeptam
mam problem s msts a to ten ze pro volne jizde v jake koli trati (original + 321 a podobne jsou na d:\.. a BP a ty dalsi jsou na E:\ ) mi po par minutach jizdy spadne simulator a jde rovnou do restartu.
Nenapada vas prosim neco na co bych se mel zamerit
PS: jak na D tak i na E je MSTSbin 1.6

Predem diky Martin

Spouštět můžeš pouze tu instalaci, která má platné cesty v registrech - byla nainstalována jako poslední !
Pokud máš více instalací a není shoda s registry systému, není se co divit pádům. V registrech se díky pokusům o spouštění různých instalací mohly vytvořit překřížené vazby a pak není platná ani jediná verze.
Doporučuji používat pouze jedinou instalaci MSTS a na přepínání variant konfigurací Globalů využít některé externí nástroje ( např. TrainStore pro trati, MSTSGlobV10.exe z http://marci.triak.hu/ pro Globaly ap.).
Již to tu bylo vysvětlováno, ale momentálně nemohu najít přímý link - ( trochu se změnila struktura uspořádání ve foru ). Mělo by to jít najít.

Restart systému při chybě je vlastnost výchozího nastavení systému bez uživatelského donastavení.
Zrušit se to dá ve Vlastnosti systému / karta Upřesnit / odstavec Spouštění systému,.... - tlačítko Nastavení / odstavec Selhání systému - zde zrušit zatržítko u Automaticky restartovat. Vše potvrdit.
Poté bude aplikace padat, ale nebude restartovat celý systém.

Naposled editoval moderátor:
pady msts

dik za radu
ten restart si poopravim, ale nejde mi na rozum ze do te doby nez jsem zacal pouzivat bin tak to jelo hlavni instalace je vzdy na D: neb jou tam i original trati. (tudiz by na toto mel byt odkaz i v registrech) je pravdou ze ani na D a ani na E mi nikdy nesli rozpakovat activity (v apk) ale to je zas nekam jinam.
Zkusim jeste neco vymislet treba na to prijdi (ikdyz me to trapi jiz dlouho tak jsem to jeste nevzdal) :D

Back
Nahoře