Včera jsem se vráti od tchána. A první co bylo - nejde msts. Nějak jsem to rozchodil a jediné co bylo vidět, tak to byla kabina a vzdálené hory. Vše mezi tím bylo bílé. Nepomohlo přeinstalovat Dx ani jakékoliv ovladače grafiky staré i nové. Pořád stejný výsledek.
Pak z nich vypadlo, že si doinstalovali nějaký program ke kameře s renderkartou a bylo to jasné.
Nainstaloval jsem druhý OS special jen pro MSTS, přenesl klíče registrů z původního do nového OS a už jelo vše perfektně i s jen původními ovladači z CD.
Další jasný příklad, proč mít samostatný OS jen pro MSTS, pokud se chceme vyhnout zbytečným komplikacím.
Různé verze běhových knihoven systému mohou a také působí problémy v jiné aplikaci, než pro kterou byly přizpůsobeny.
Chyba je jednoznačně na straně výrobce programu pro práci s kamerou, který poupravil některé systémové knihovny pro svoje naladění a dostatečně neotestoval pro jiné.
Je také velká chyba samotného výrobce OS, že dovolí nejen sdílení, ale i přepis DLLs.
Správně by měl mít každý program vše potřebné jen vlastní a sdílené by měl pouze číst.