padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Co se týče těch zvuků, tak to mi dělá právě v té jiné instalaci. Tam mám tratě 310 a 180/183. V této instalaci, kde padají na plochu některé lokomotivy (bez hlášky, prostě na konci načítání se objeví plocha, jako kdyby se nic nespustilo) je trať Bratislava - Praha s aktualizacemi až do 72. V obou instalacích je Bin, vozy stáhnuté přes msts.sinus.cz nebo katalog-msts.wz.cz.

Resume:

INSTALACE 1:
trať 310, 180, 183
vozidla z katalog-msts.wz.cz
samovolně spouštějící se zvuky u některých lokomotiv, u některých vůbec (linkovány správně), u některých OK
MSTS Bin 1.7.051922

INSTALACE 2:
trať BP, aktualizace do 72
vozidla katalog-msts.wz.cz, msts.sinus.cz
na konci načítání tratě pád MSTS na plochu bez hlášky - jen u některých lokomotiv (jedna 163 spadne, jiná je v pořádku, jsou ve stejné složce, z jednoho serveru - msts.sinus.cz)
MSTS Bin 1.7.051922

Lépe to sepsat asi nepůjde, sám vím, že když to nejde vidět na vlastní oči, tak se špatně radí.

Přesunuto ze zbytečného vlákna:

Zaslal Jenik21

Zaslal: 24.09.07 08:59 rror in load screen widget file: activity.dat

Ahoj, mám problém. Nevíte někdo, čím může být způsobené, že když si nainstaluju MSTS BIN vyšší než 1.7.0211, tak následně při spouštění jakékoliv aktivity mi MSTS padá s hláškou "Error in load screen widget file: activity.dat" Stejně tak se mi od poslední instalace BP78 stává, že veškeré prostředí v MSTS je bílé, jakoby v zimě. Kdysi se to stávalo u Dlouhé Třebové, stačilo ovšem uložit a znovu načíst aktivitu a bylo po problému, což teď nefunguje. Díky. Honza.

Dobrý den, já mám trošku jiný problém, poslední dobou se mi stává, že při jetí aktivity se po odkliknutí hlášky poroučím k billovi. Dělá to při pohledu 2 a při vykouknutí z kabiny. Ne pravidelně, ale rád bych tomu předešel.

Bin:0820
Sestava: Pentium D(930;3,0GHz), Gigabyte GA-8I945GMF, Asus Ati X1950PRO, A-Data 2GB 667MHz(1+1), Samsung HD321KJ 320GB, zvukovka integrovaná Realtek Audio, OEM XP Home

Předem díky za rady a postřehy

StrojvedouciDoBoha napsal:
Dobrý den, já mám trošku jiný problém, poslední dobou se mi stává, že při jetí aktivity se po odkliknutí hlášky poroučím k billovi. Dělá to při pohledu 2 a při vykouknutí z kabiny. Ne pravidelně, ale rád bych tomu předešel.
Zkus spustit msts s parametrem:
"D:\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -vm:w
"D:\Train Simulator\train.exe" -mem:1024 -vm:w
( Cestu dle vlastní instalace. )
Co je tohle "Bin:0820" ? Věděl bych, co je toto Patch 1.7.081920.

bob57_cz napsal:
StrojvedouciDoBoha napsal:
Zkus spustit msts s parametrem:
"D:\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -vm:w
"D:\Train Simulator\train.exe" -mem:1024 -vm:w
( Cestu dle vlastní instalace. )
Co je tohle "Bin:0820" ? Věděl bych, co je toto Patch 1.7.081920.

Je to přesně to co si myslíte, jen halabala napsané, napřespříště se polepším. V současné době simulátor spouštím s parametrem -mem1024, parametr -vm:w je parametr spouštění v okně?

Dnes se msts chová podivně.
Při testování jsem vybral z nabídky
cd_363039+20Ba_int_R+csd_363074.con ( 31 znaků ),
tak dlouhý název se do výběrového okénka nevejde a zobrazí se jen
cd_363039+20Ba_int_R+csd_36 ( 27 znaků ),
při načítání však msts vyhodí chybu:
Chyba při čtení souboru vozidla
Soubor: Trains\Consist\ cd_363039+20Ba_int_R+csd_36307.con
tedy jen 30 znaků.
Včera to ještě fungovalo normálně a nepomůže ani restart PC.
Uvnitř souboru.con je vše v pořádku.
Po odmazání posledního znaku 4 ( 30 znaků ) to již normálně naběhne - MSTSPatch1.7.092915, záměna za předchozí verzi nepomůže.

Padani MSTS

Zdravim Panove!

Mam problem jako kolega prede mnou. Navstivi me Bill kdyz se u trate 321 podivam kamerou (2,3) ven :( Jeste jsem se s tim nikdy nesetkal a moc se mi nechce MSTS instalovat znovu. Prosim poradte jak tohle spravit? Postup ktery jste poradili kolegovi prede mnou nejak nechapu :(. Urcite vim ze Binem to neni protoze jsem zkusal dva.

Mockrat prosim o radu!

Naposled editoval moderátor:
No, mě to teď dělá přesně to samé. Za poslední týden jsem instaloval asi 3x MSTS ale stejně to nepomohlo. Dříve jela na této sestavě v pohodě, ale teď nevím, co s tím je. Vždycky blikne monitor a buď se to sekne a spadne a nebo to spadne a komplet restart. Sestava je: CPU: Intel P III 1 GHz, 256 MB RAM, 160 GB HDD, 7200 rpm, 8 MB cache, zákl.: IBM 6568-MJG, grafika: GeForce Nvidia 4 MX 420, zvukovka Yamaha ....
na noťasu to jede v pohodě, ale na této sestavě mám problémy. Zkoušel jsem ovladače na grafiku, ale výsledek byl stejný. Po každém pádu MSTS, když dám dxdiag, nastane problém s vykreslováním 3D, jakmile provedu restart je zase vše v pohodě. Po včerejšku, kdy mi konečně přišla trať 010 a po instalaci mi zmizela Lokálka a trať 090, reinstaloval jsem opět MSTS a nyní mám na těchto tratích "létající vlaky"..., dodám klidně i screen. Nevíte někdo, čím by to asi tak mohlo být?

Rotacak napsal:
No, mě to teď dělá přesně to samé. Za poslední týden jsem instaloval asi 3x MSTS ale stejně to nepomohlo. Dříve jela na této sestavě v pohodě, ale teď nevím, co s tím je. Vždycky blikne monitor a buď se to sekne a spadne a nebo to spadne a komplet restart. Sestava je: CPU: Intel P III 1 GHz, 256 MB RAM, 160 GB HDD, 7200 rpm, 8 MB cache, zákl.: IBM 6568-MJG, grafika: GeForce Nvidia 4 MX 420, zvukovka Yamaha ....
?
Na takové sestavě jsou možné maximálně kancelářské aplikace nebo maximálně MSTS default. A za předpokladu OS Win98SE. Pro XP 256 MBRAM je nedostačující ani pro kancelářské aplikace. :shaking:

Zbyněk Šemora napsal:
Rotacak napsal:
?
Na takové sestavě jsou možné maximálně kancelářské aplikace nebo maximálně MSTS default. A za předpokladu OS Win98SE. Pro XP 256 MBRAM je nedostačující ani pro kancelářské aplikace. :shaking:
Já mám 256 MB RAM a msts mi už asi 3 měsíce nespadlo. Sice ve větších stanicích se to cuká ale dá se to přežít.

Dobrý deň, mám problém s msts. Používám bin 1.7.102222 a pri automatickom prechode z dennej do nocnej kabíny (17:59) počas hry, ma to vyhodí na plochu. Nevie niekto co by sa s tým dalo robiť? :?: (Všetky tiene v nastaveniach mám vypnuté). Ďakujem

Tommy66:
A odkial by som alebo ako by som vedel preinstalovat to pocasie? :study:

Ahoj!

mám problém se simulátorem. Když ho chci spustit (spouštím ve vokně), tak se objeví okno simu a ještě než naběhne úvodní stránka celé to spadne, tzn. asi na sekundu mi tam problikne černá obrazovka a nic. Kde je chyba? bin jsem přeinstaloval, PC jsem restartoval a stále nic. Před tím jsem vyráběl cab a chtěl jsem si to pustit v simulátoru, jenomže ten mi začal takto stávkovat. nevíte v čem by mohl bejt problém?

Nemáš tam konflikt s tratěmi na globalu BP a Xtracks? Tohle myslím vyvolávalo pád už pri startu.

Tuto právě že ne. Normálně jsem sim spouštěl, ale teď najednou nic. Nezobrazí se ani to načítací okno s těma kolejema v defalutu.

ještě podotknu, že po přepnutí na kompatibilitu s win 98 se při poklepání na train.exe nebo zástupce objeví jenom hodinky a nic.

petko742 napsal:
Dobrý deň, mám problém s msts. Používám bin 1.7.102222 a pri automatickom prechode z dennej do nocnej kabíny (17:59) počas hry, ma to vyhodí na plochu. Nevie niekto co by sa s tým dalo robiť? :?: (Všetky tiene v nastaveniach mám vypnuté). Ďakujem

A jakou máš trať? zkus se podívat sem.. http://www.blackwolf-msts.ic.cz/..tam najdeš počasí

Čouda napsal:
...ještě podotknu, že po přepnutí na kompatibilitu s win 98 se při poklepání na train.exe nebo zástupce objeví jenom hodinky a nic.
Dej to bez kompatibility ( nebo XPsp2 u Visty ). Mi na všech OS ( 2k, XP i Vi ) funguje msts bez vnucené kompatibility perfektně.

já mám win XP home. Ještě zkusím dát obnovu systéímu - dle rady bych neměl přijít o žádná data,takže to vrátím tak o týden vzad. Jenom by mě zajímalo, jestli si systém tyto body dělá sám, nebo jsem si to měl předtím nastavit. MSTS spouštím bez kompatibility a se stejným výsledkem. Nevím co tomu PC hráblo. Jeto už dědek :-D Pokud nepomůže obnova systému, tak reinstal, kterej stejně provedu v brzké době.

ještě se zeptám. Pokud si jeden HDD rozdfělím imaginárně na dva čili C: a D: , na C: nahraju čistě systím a na D: všechny programy filmy atd, tak v případě problému stačí přehrát systém na C: a nepříjdu o data? Nebo jak se zapisují registry aby mi i po přeinstalaci systému na takto rozdělenám HDD všecko šlapalo jako předtím bez nutnosti reinstalace. A ještě smažou se mi ovladače na zvukovou kartu či grafiku při reinstalaci systému?

To na co se zde ptáš je na dlouhé povídání - mnoho možných variant. A nic z toho nepatří do tohoto tématu.
Takže telegraficky - rozdělení na C a D ano. V případě přeinstalace C nic z D nemizí. Pokud ale jsou na D programy, které při instalaci zapisují do registrů tak o tyto informace v registrech přijdeš -> programy jsou nefunkční. Takže buďto umíš exportovat a importovat příslušné části registrů nebo programy musíš také znovu instalovat aby si vytvořily nové zápisy do registrů.

Back
Nahoře