padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
A mohli bychom to exportování, Ppoolllle, trošku probrat přes SZ, nebo se jední o tolik komplikovanou činnost, že je jednodušší to znovu celé nainstalovat?

Čouda napsal:
A mohli bychom to exportování, Ppoolllle, trošku probrat přes SZ, nebo se jední o tolik komplikovanou činnost, že je jednodušší to znovu celé nainstalovat?
Pokud chceš exportovat registry systému, který je už narušený, tak to stejně nemá smysl. Zálohu registrů je potřeba udělat v době, kdy je systém naladěn a ne až už je narušen.
Taktéž nemá smysl opravovat stávající instalaci systému novou přeinstalací - novější běhové knihovny , které se dodaly z opravných balíčků, se přepíšou původními originály, takže přijdeš o všechny opravy ( hotfixy ) a přitom registr zůstane neopravený, protože instalátor si jej ponechá kvůli ovladačům.
Pokud je už systém narušen, nejjednodušší je format c: ( platí pro neznalé usery, znalí si opraví systém bez přeinstalace, mírně pokročilí zkusí jednoduchý zásah a pak stejně instalují do čistého ).
Znalí taktéž používají multiboot ( více systémů v jednom PC ), zálohování na extérní media nebo druhý HDD( Acronis, Symantec/Norton, ...).

Já systém přeinstaluji. Te´d obnovovat systém nemá smysl. Potřebuje to už nový. Ty jsi tu před časem psal, že systém obnovuješ co měsíc. Mohl by jsi to tu popsat prosímtě znovu? Rád bych se něčemu přiučil ;-)

Čouda napsal:
Já systém přeinstaluji. Te´d obnovovat systém nemá smysl. Potřebuje to už nový. Ty jsi tu před časem psal, že systém obnovuješ co měsíc. Mohl by jsi to tu popsat prosímtě znovu? Rád bych se něčemu přiučil .
To jako já ? Nikdy jsem nic takového nenapsal, že obnovuji měsíčně. Já o systémy pečuji průběžně. Nové instalace dělám prakticky při koupi nového disku a těch tu mám na prohazování asi 15.

Bohužel nevím, kde to je takže se nebudu hádat. Možná si to i špatně pamatuju.
...o systémy průběžně pečuju: z čeho se taková péče skládá?

Pri Tommyho aktivite Pn 62261 - 2. část mi po zastavení v stanici pri posunovači s terčom vyhodilo toto. Neviete niekto čo to znamená a prečo to spravilo?
Dík, passion.
error.gif

Naposled editoval moderátor:
Spodní okno - MSTS musí být přerušen kvůli neočekávané chybě.
Vrchní okno - konflikt s pamětí na vypsané adrese.

Tohle může mít principiálně dvě možné příčiny. HW - kontakt v konektoru či vadná buńka paměti. SW - sdílení paměti a přístup k ní - došlo ke konfliktu například s jiným programem nárokujícím si stejný paměťový prostor. To se může stát když se nějaká aplikace zasekne a neuvolní korektně paměťový prostor.

Zdravím,
mám problém. Při spuštění MSTS mám problém. Vždy při načítání úvodní obrazovky mi simulátor spadne a napíše mi to hlášku: "V aplikaci TRAIN.EXE došlo k problému a je potřeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže." Toto mi dělá jen při startu tratí BP, žsr 130 a žsr 169. U ostatních tratí se msts načte bez problémů. Samozřejmě že mám tratě, které používájí global BP a global používájící X-track zvlášť. Dělá to i přes trainstore, tak i pokud spouštím MSTS bez trainstore. Prosím poradí mi někdo kde může být problém?

Jestli to máš na noťasu a budeš v sobotu v Praze tak přijď na 4 slezinu. Bude to pak vyřešeno mnohem efektivněji než tady přes diskusi. Bylo by to zde totiž o mnoha dohadech a na moc dlouho - teda pokud by se náhodou někdo netrefil hned na začátku do té správné příčiny tvého problému.

Tak na noťasu to stejně nemám a v Praze jsem dnes nebyl. Tak mé srdcové tratě žsr 150 a čd 321 fungují bez problémů a pokud by mi nikdo nedokázal tady poradit, tak mi nezbyde nic jiného než zkusit přeinstalovat msts.

havo napsal:
...Vždy při načítání úvodní obrazovky...
havo napsal:
...Tak mé srdcové tratě žsr 150 a čd 321 fungují bez problémů...

Úvodní obrazovky čeho? Simulátoru nebo tratě? Podle prvního příspěvku jde o simulátor ale podle druhého o úvod tratě. Vyjadřuj se přesněji. Jinak ti nikdo neporadí.

Ppoollll napsal:
havo napsal:
...Vždy při načítání úvodní obrazovky...
havo napsal:
...Tak mé srdcové tratě žsr 150 a čd 321 fungují bez problémů...

Úvodní obrazovky čeho? Simulátoru nebo tratě? Podle prvního příspěvku jde o simulátor ale podle druhého o úvod tratě. Vyjadřuj se přesněji. Jinak ti nikdo neporadí.

Ok, omlouvám se špatně jsem se vyjádřil. Tak při načítání úvodní obrazovky simulátoru.

Takže pokud ti tratě s X-traktem nabíhaj a tratě s BP globálem ne tak máš BP globál nabořen. Přehazuješ si celý globál nebo jen tsection.dat? První možnost se dělá ručně druhou dělá TrainStore.

A co s tím? Udělat si kopii globálu pro BP a nainstalovat BP znovu. Tím by ses měl dostat k originál BP globálu který by měl fungovat.

A jinak pro informaci dneska o tom byla debata i na slezině - společný globál (včetně vlastních souborů s modely kolejiva) pro X-Trakty a BP není a nikdy nebude správně funkční. Problém je totiž v tom že pro BP jsou vymodelovány některé koleje nově - konkrétně tunelové díly - a z určitých důvodů zůstalo zachováno původní názvosloví. Takže u BP došlo k nahrazení některých původních modelů novými, které rozměrově neodpovídají. Konkrétně jde třeba o jiné tvarové a rozměrové profily u tunelů a jiné mapování textur u těchto modelů. Takže výsledky jsou možné dva:
1 - první je nainstalován X-trakt, tsection.dat je odsunut, pak je instalován BP při čemž dojde k přepsání modelů tunelů. Výsledek - tratě stavěné na BP maj tunely v pořádku. Tratě stavěné na X-traktech po spuštění z TrainStore (přesunutí správného tsection.dat) maj nekorektní modely tunelů.
2 - první je nainstalován BP, jsou přepsány modely tunelů, tsection.dat je odsunut, pak je instalován X-trakt při čemž dojde k opětnému přepsání modelů tunelů na původní z X-traktů. Výsledek - tratě stavěné na X-traktech maj tunely v pořádku. Tratě stavěné na BP po spuštění z TrainStore (přesunutí správného tsection.dat) maj nekorektní modely tunelů.

Proto je v případě BP globálu nutné zaměňovat celý globál a ne jen tsection.dat.

Ano tratě s x-tacksem mi nabíhají v pohodě, ale v pohodě mi naběhne například i trať Luhačovice, kterou mám ve stejné složce jako tratě BP, žsr 130 a žsr 169. A stím přehazováním, přehazuju si ručně celý global, tak i složky s tratěmi fungujícími s glabalem BP, a tratě se svými globaly.

Takže bych řekl, že problém nebude v globálu BP, když mi trať Luhačovice naběhne bez problému, ale asi někde jinde, jenže nevím kde...

Ppoollll napsal:
A co s tím? Udělat si kopii globálu pro BP a nainstalovat BP znovu.

Už jsi toto udělal?

havo napsal:
Takže bych řekl, že problém nebude v globálu BP,...

Nebo si seš svým tvrzením tak jistý? A že ti najednou nefunguje více tratí? Co jiného teda mají podle tebe společného než globál? Nebo že by to dělaly vozidla? Ty jsou přeci taky společná. Napadá tě snad ještě něco jiného co je všem nefungujícím tratím společné? Že by to byl samotný simulátor?

Takže, problém je už odstraněn, děkuji za radu. Pomohlo nainstalovat znovu BP, včetně globalu a teď už vše funguje jak má. Jen mi neleze do hlavy, jakto že mi předtím nefungovali tratě BP, žsr 130 a žsr 169, přičemž trať Luhačovice mi fungovala bez problémů, když také používá stejný global...

Ono to je totiž o tom co všechno je z toho globálu použito. A náhodou Luhačovice tu zbořenou část globálu nepoužívaj a tak mohla trať fungovat. Co konkrétně to bylo ale takhle na dálku nezjistím. To můžeš zjistit jen ty pokud sis udělal tu zálohu toho nefunkčního globálu BP. Když teď porovnáš obsah nového funkčního globálu BP a té zálohy tak na to třeba přijdeš kde je rozdíl. Ale také na to přijít nemusíš pokud je to uvnitř nějakého souboru.

Tak a teď trochu mimo dané téma. havo - nic osobního takže to zkus nekomentovat.
Tohle je bohužel typická ukázka toho jak to probíhá když má někdo problém. Popíše daný problém tak obecně že z toho nelze vyvodit jednoznačný závěr. Popisovaný problém může mít několik příčin nebo je z popisu nejasné co simulátor ne/dělá. Takže musí zákonitě od znalých lidí ochotných pomoci následovat doplňující dotazy. V lepším případě (což byl tento) jsou upřesňující dotazy uspokojivě zodpovězeny, v horších případech je to o voze a o koze - odpovědi jsou o něčem jiném než na co zněl dotaz. Jak to pak pokračuje si zodpovězte sami.
Takže pokud je problém uspokojivě znalým člověkem identifikován a je poskytnuta smysluplná rada tak je vhodné se jí i řídit a vyzkoušet ji dříve něž se dotyčný tazatel pustí do polemiky na téma "tím to není". Je ale nutné se řídit přesně tím postupem, který byl navržen k odstranění problému. I zde totiž může být příčina proč se některé rady zkušených minou účinkem - není přesně dodržen navržený postup či je špatně pochopen a do navrženého postupu jsou vneseny vlastní kroky o kterých se ale poradce již nedozví. A pokud při tom náhodou nedojde k odstranění příčiny problému tak se to celé pak vrací na samý začátek. Navíc má uživatel s problémem ještě rozporuplné pocity jak o simulátoru tak i o kvalitě udělených rad. A jak to pak pokračuje? Oba jsou přesvědčeni o tom druhém že je blb.. a téma je pak zcela o něčem jiném než by mělo být.

Prosím Vás keď si spustím prehliadanie trate (BP,ŽSR 150) tak po kompletnom načítaní sa mi okamžite reštartuje počítač.Doteraz mi všetko fungovalo, stalo sa to v podstate zo dňa na deň :( :( .Môžte mi prosím nejako pomôcť?
Ďakujem

Jenom taková malá otázka, přidával jsi nějaký HW do PC??? Myšleno před tím, než hra začala padat?

Back
Nahoře