padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Kryton napsal:
Mám problém. MSTS mi spadne vždy, když jedu v dieslové lokomotivě a spojím se s elektrckou. Pokaždé se objeví jen černá odrazovka a po chvíli to chce psát Billovi. :( Myslím, že se tady někde psalo, že to záleží na MSTS bin, ale mám nainstalovanou tu verzi, kterou pan Šemora přikládá do složky Activities a píše se o ní, že je jediná stabilní. Takže podle mě to bude v něčem jiném. Nevíte prosím někdo, na čem to záleží? Já už opravdu nevím co mám dělat. Takhle nejsem schopen hrát některé aktivity. Kdyby někdo věděl, co s tím, tak prosím poraďte. Děkuji všem, kteří se o tom se mnou alespoň budou bavit. :|

Mám úplne rovnaký problém a neviem si rady ... Používam XP profesional so všetkými aktualizáciami. Skúšal som už všetko možné, nepomohla ani čistá inštalácia XP + MSTS. PC zostava: MB: ASUS M2N-E, P: AMD Athlon 64 X2 3600+,
GK: ASUS EAX1650PRO Gamer Edition/HTD/256M, RAM: 2 GB

Naposled editoval moderátor:
Stahovali jste si aktualizace pro GK nebo jste to instalovali z instalačího CD co bylo ke GK přbaleno?

Edie napsal:
Stahovali jste si aktualizace pro GK nebo jste to instalovali z instalačího CD co bylo ke GK přbaleno?

Mám všetko najnovšie, zaktualizované. A ešte pri takých náročných veciach na grafiku ako flight simulator 2004 alebo FSX nie sú žiadne problémy ...

orlov: Skús iné verzie BINu alebo staršie ovládače GK ... tu nie je čo do činenia s hrou náročnou na grafiku ale so starými DirectX, ba dokonca s verziou, ktorá sa používala len krátko, takže to môže robiť kadečo ...

P.S.: BIN je tak nízkoúrovňový zásah do MsTS, že kohokoľvek, kto akúkoľvek verziu vyhlási za "stabilnú" možno s kľudom vyhlásiť za klamára. Pri BINe existujú len verzie, ktoré padajú a verzie, ktoré padajú menej ...

JOHNZ napsal:
orlov: Skús iné verzie BINu alebo staršie ovládače GK ... tu nie je čo do činenia s hrou náročnou na grafiku ale so starými DirectX, ba dokonca s verziou, ktorá sa používala len krátko, takže to môže robiť kadečo ...

P.S.: BIN je tak nízkoúrovňový zásah do MsTS, že kohokoľvek, kto akúkoľvek verziu vyhlási za "stabilnú" možno s kľudom vyhlásiť za klamára. Pri BINe existujú len verzie, ktoré padajú a verzie, ktoré padajú menej ...

V oblasti počítačovej techniky nie som profík, ale napriek tomu sa považujem za zdatnejšieho ako bežný užívateľ - poskladal som už zopár PC, dosť problémov dokážem vyriešiť sám. Takže ak mi MSTS fachčí bez problémov vo všemožných situáciach na rôznych tratiach, prechody medzi loko - elektro na elektro, diesel na diesel, para na diesel fungujú ( iné kombinácie som asi neskúšal ) a jedine prechod z diesla na elektro nefunguje - tak to podľa NEBUDE problém v GK. V čom sa z hľadiska grafiky líšia kabíny el. a mot. loko ?

orlov napsal:
V čom sa z hľadiska grafiky líšia kabíny el. a mot. loko ?
No z pohledu grafiky to nemusí být - může to být třeba definicí cvf nebo zcela nepochopitelně i tím, že se prostě něco (Bin, DirectX) podívají a načtou něco ze zcela jiného místa v paměti a nebo ze správného místa načtou něco, co tam vůbec nemělo být.
Tohle je pak zcela stochastické a problém se může projevit v místě kódu nebo při činnosti, která s prapůvodní příčinou pádu vůbec nemusí souviset.

Ahojte nenasiel som to co som chcel tak sa pytam, Hral som aktivity na tratiach ZSR 130 a 150 a MSTS mi pada skoro vzdy ked sa mi objavi nejaka hlaska o dalsom pokracovani v aktvite. Pada mi to skoro pri kazdej a uz neviem co s tym, musim si hru stale ukladat ale aj tak mi to padne. Neviete niekdo poradit ako to vyriesit?

Dobrý deň. Potreboval by som poradiť. Ak si idem urobiť či už aktivitu alebo len nejakú voľnú jazdu, tak po nahodení do hry sa mi rušeň nechce pohnúť s vagónmi a ani po odvesení z vagónov. Pohne sa po opätovnom spustení ale aj to iba sólo rušeň. Robia mi to iba rušne rady 240. Predtým som mal taký istý problém s motorom 810/812, po pripojení ,,prívešáku,,. Ale potom som ten motor vymazal. Nevie niekto čo s tým môže byť? Ďakujem

Ešte k tej 240-tke. Zvuky, kontrolér, odbočky a ampérmetre mi idú, len rušeň stojí na jednom mieste.

petko742 napsal:
Dobrý deň. Potreboval by som poradiť. Ak si idem urobiť či už aktivitu alebo len nejakú voľnú jazdu, tak po nahodení do hry sa mi rušeň nechce pohnúť s vagónmi a ani po odvesení z vagónov. Pohne sa po opätovnom spustení ale aj to iba sólo rušeň. Robia mi to iba rušne rady 240. Predtým som mal taký istý problém s motorom 810/812, po pripojení ,,prívešáku,,. Ale potom som ten motor vymazal. Nevie niekto čo s tým môže byť? Ďakujem
Ešte k tej 240-tke. Zvuky, kontrolér, odbočky a ampérmetre mi idú, len rušeň stojí na jednom mieste.
A brzdy jsi odbrzdil ?
Koukni do diagnostiky bin, jestli není přítomna brzdící síla i při nulovém tlaku v br.válcích. Pakliže ano, je třeba opravit .eng lokomotivy.
Myslím, že to bylo v: EngineBrakesControllerHasProportionalBrake ( 1 ) na ( 0 ).

bob57_cz napsal:
Kryton napsal:
Mám problém. ... Myslím, že se tady někde psalo, že to záleží na MSTS bin, ...
... a také na ovladačích GK, to se už taky psalo.

Tak na to proč padá MSTS vždy, když jedeš v dieselové lokomotivě a spojíš se s elektrickou. A pokaždé se objeví jen černá obrazovka a po chvíli to chce psát Billovi. Nemá vůbec smysl, se ptát stejně se odpovědi nedočkáš. Ty kecy, že to bud´GK nebo ovladači na grafickou kartu není pravda možná je to jen jedna z příčin. Vy chytří proč neřeknete na rovinu, že to sami nevíte, co je toho příčinou proč se to děje, a jen to stále dokola okecáváte.To ,že to nevíte není žádná hanba jen je to pro někoho velký problém přiznat veřejně že si s tím také neví rady.

Jarin napsal:
bob57_cz napsal:
Kryton napsal:
Mám problém. ... Myslím, že se tady někde psalo, že to záleží na MSTS bin, ...
... a také na ovladačích GK, to se už taky psalo.
Tak na to proč padá MSTS vždy, když jedeš v dieselové lokomotivě a spojíš se s elektrickou. A pokaždé se objeví jen černá obrazovka a po chvíli to chce psát Billovi. Nemá vůbec smysl, se ptát stejně se odpovědi nedočkáš. Ty kecy, že to bud´GK nebo ovladači na grafickou kartu není pravda možná je to jen jedna z příčin. Vy chytří proč neřeknete na rovinu, že to sami nevíte, co je toho příčinou proč se to děje, a jen to stále dokola okecáváte.To ,že to nevíte není žádná hanba jen je to pro někoho velký problém přiznat veřejně že si s tím také neví rady.
Nejsi ty náhodou Jarin ?
Právěže se to tu už řešilo v minulosti nejednou a jednou z příčin byly i ovladače GK. Po jejich výměně bylo po problému ( někde to tu je, hledat to nebudu ). Nelze však paušalizovat, že jsou na vině jenom ty ovladače. Co PC, to jiná konfigurace, takže nezbývá nic jiné, než zkusit to i ono a těch možností není málo ( viz Martens ).
Klidně může být na vině správa paměti, paměť sama, řadič disku či jiný. Vykřikovat do světa, že zrovna tohle je nesmysl může akorát nějaký ..."Jaryn"... :salut:
A mimochodem to není vždy, ale je to jen u někoho a jen někdy. Proč to nepadá Zbyňkovi, který zkombinoval určitou verzi binu s určitými ovladači a pohrál si s nastavením vlastního systému podle doporučení ??? ! :study:
Já s tím také problémy nemám a moje systémy Billovi nepíšou - odnaučil jsem je to :D .

Jaryn jsi možná leda ty, ale nejsi ani to ty jsi leda tak nafoukaný, a arogantní člověk. Pokud vím, napsal jsem jasně, že jedna z příčin může být jak GK tak ovladače. Klidně může být na vině správa paměti, paměť sama, řadič disku či jiný. Co je, ale velice zajímavé, že si to vždy vybere dieselové lokomotivy, pokud ji spojíš se s elektrickou. Je také velice zajímavé, že tento problém mají počítače různě nastavených konfigurací. A ne jak ty ses mne snažil přesvědčit po testech, které jsi dělal, že je to v mém počítači. O pardon já jsem zapomněl, že jsi snědl, veškerou moudrost každý je u tebe debil co má nějaký problém co se týče Msts jen ty máš vždy pravdu. Jinak bobe_57.cz prosím tě nech mne laskavě na pokoji, pokud neumíš odpovídat normálně jen rejpavě a uštěpačně. Já na takové chování nejsem zvyklý, a vůbec zvědavý. Pokud uplatňuješ takovéto chování jinde tak je to jejich problém, že ti ho tolerují.
To, že to nepadá Zbyňkovi je velice možné také tím, že velice málo používá, kde jsou animované oba sběrače nadefinované. Nebo nepoužívá dieselové lokomotivy, pokud ji spojíš se s elektrickou, která má jak jsem již psal oba animované sběrače.

Jarin napsal:
Jaryn jsi možná leda ty, ale nejsi ani to ty jsi leda tak nafoukaný, a arogantní člověk. Pokud vím, napsal jsem jasně, že jedna z příčin může být jak GK tak ovladače. Klidně může být na vině správa paměti, paměť sama, řadič disku či jiný. Co je, ale velice zajímavé, že si to vždy vybere dieselové lokomotivy, pokud ji spojíš se s elektrickou. Je také velice zajímavé, že tento problém mají počítače různě nastavených konfigurací. A ne jak ty ses mne snažil přesvědčit po testech, které jsi dělal, že je to v mém počítači. O pardon já jsem zapomněl, že jsi snědl, veškerou moudrost každý je u tebe debil co má nějaký problém co se týče Msts jen ty máš vždy pravdu. Jinak bobe_57.cz prosím tě nech mne laskavě na pokoji, pokud neumíš odpovídat normálně jen rejpavě a uštěpačně. Já na takové chování nejsem zvyklý, a vůbec zvědavý. Pokud uplatňuješ takovéto chování jinde tak je to jejich problém, že ti ho tolerují.
To, že to nepadá Zbyňkovi je velice možné také tím, že velice málo používá, kde jsou animované oba sběrače nadefinované. Nebo nepoužívá dieselové lokomotivy, pokud ji spojíš se s elektrickou, která má jak jsem již psal oba animované sběrače.
Snad aby sis znovu pomalu přečetl, co jsi napsal sám a co já, aby ti odešly ty červený kola z před očí :cry: .
Taky jsi mohl upozornit, že si občas měníš nick, nemusel jsem se s tebou bavit vůbec ( víme o čem to je, že ? ). Budeš to praktikovat často ?
Debila ze sebe děláš sám, já nic takové nenapsal. Mám velice rád lidi, co používají kategorismy "vždy" apod.
S testy jsi měl problémy právě ty na svém PC a u mne vyvolat nešly, jestli se nepletu, tak asi bude chyba v mém PC :lol: .

Jarin napsal:
...
Dva animované sběrače, když jsem tvořil "Topírna noc" jsem nadefinované nikde neměl. Ale jinak se spojovala motorová s elektrickou, pak elektrická s motorovou a zpět (Kutná Hora), dál někde v Dřísech z elektrické na motorovou a ve Vršovicích z motorové na elektriky. Vše fungovalo bez problému.
Ale zajímala by mne konfigurace, kdy tohle nefunguje a MSTS padá. Napiš jaké dvě lokomotivy dělaly problém a já to testnu, jestli to padá nebo drží.

Já jsem také nikdy problémy s tímto neměl. Vždy když jsem to testoval (sice na trati 090), tak jsem měl ovladače které jsem měl přiložené ke GK na cd, pak jsem jeden čas měl aktualizované ovladače a to jsem nezkoušel. Tam byl akorát ptoblém u AE, že jsem musel LCD přepínat na 16b.

Zdravím. :D
Včera jsem toho už měl dost :pale: , a tak jsem odinstaloval a znovu nainstaloval MSTS, přidal jsem pouze trať BP+všechny aktualizace, ale spojovat se to pořád nechtělo :mad: . Nakonec se mi podařilo spojit diesel a elektriku :) , ale pouze pod MSTS bin 1.7.0224 (a nižší), ale ten mi při změně kabiny píše chyby:
Diesel a pára:
Failed to match CabView string <RPM> a Failed to match CabView string <SPEED_PROJECTED>
Elektrika:
Failed to match CabView string <AMMETER_ABS> :( (což je asi normální u starších verzí binů)

Ale jsem si jistý, že jsem před nějakým časem jel začátek aktivity Topírna noc (verze trati BP 79) a tam byl přechob z dieselu na elektriku v pohodě s binem 1.7.081920. Nevít někdo, jak to udělat, aby to zase fungovalo? :roll:

Edie napsal:
A máš možnost to zkusit na nějaké jiné trati???
Napřed jsem to zkoušel na trati BP, pak na defaultní trati. Můžu to zkusit i na nějaké jiné. Proč? :eek: Na které trati bych to měl zkoušet :?:

Back
Nahoře