padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Časť problémov som vyriešil opatovným preinštalovaním, zostala mi však stále nefunkčná húkačka a keď označím v úpravách terénu štvorec, zamrzne mi MSTS. MSTS mám na samostatnom zväzku od úplného začiatku...

[quote='pitt85] MSTS mám na samostatnom zväzku od úplného začiatku...[/quote]Nadále nedostatečné info. Neplačte tu o rady, když jste skoupí na slovo a o svém systému víte kulový a nehodláte nutné informace poskytnout.
Když si dáte PC do servisu, tak tam mají na talíři všechno, my tu ale na dálku nemáme nic a ani nevlastníme věšteckou kouli.
I po přeinstalování se za čas problém navrátí. :-P

Naposled editoval moderátor:
Ale s tím indexováním souborů, to je také možná příčina, že to někomu padá. Já už mám od počátků XP takový reflex, že první co po instalaci Windows udělám, je vypnutí indexování na všech discích. Ale mnozí tomuto určitě nevěnují pozornost. Asi bych to měl dopsat do Desatera.
Proto mi asi formát NTFS nedělá problémy.

Dobrý den, zkoušel jsem si nainstalovat novou verzi BINu 1.8.052113 ale simulator mě začal padat při přechodu den/noc. Tak jsem dal zpátky původní BIN co jsem měl předtím 1.7.08192 ale padá to při setmění pořád. Neví někdo co může být příčinou? A jak by šla odstranit? Dík:-)

Ferda napsal:
Dobrý den, zkoušel jsem si nainstalovat novou verzi BINu 1.8.052113 ale simulator mě začal padat při přechodu den/noc. Tak jsem dal zpátky původní BIN co jsem měl předtím 1.7.08192 ale padá to při setmění pořád. Neví někdo co může být příčinou? A jak by šla odstranit? Dík:-)
Ahoj, ale nenapsal jsi, na které trati to je a ani jestli MSTS vyplodí nějakou hlášku.

JiříkTK napsal:
Ferda napsal:
Ahoj, ale nenapsal jsi, na které trati to je a ani jestli MSTS vyplodí nějakou hlášku.
Jo pardon:-) Jedná se o trať Břeclav-Praha, aktualizace 81. Vypadá to tak, že jak se setmí tak mi msts spadne do černé obrazovky, běží pořád monotonní zvuk, chvilku chroustá a nakonec se objeví hláška, že aplikace způsobila chybu a pošle mě k Billovi...

Prosím o pomoc. Simulátor mi začal z ničeho nic padat, neuvědomuju si, že bych dělal nějaké zásahy.
Pokud v nastavení grafiky chci uložit změny, odporoučí se MSTS k Billovi. Při spouštění simulace dojede lišta zhruba do půlky a padne s hláškou "Selhala inicializace manažeru aktivity". Bez ohledu na to, o jakou trasu i soupravu se jedná.
Po kompletní přeinstalaci MSTS a BP 81 problém přetrvává. :-(
Díky.

Doplněno: Problém vyřešet, neplechu dělal soubor c_electric.iom.
Po konverzi z texťáku už vše šlape.

Zdravím. Po preinštalovaní Windowsu sa u mňa vyskytol nasledovný problém:

Ak minimalizujem simulátor a následne ho chcem maximalizovať zo spodnej lišty, tak nasleduje "modrá smrť" a okamžitý reštart PC. Na tomto Windowse už používam MSTS takmer 3 roky a nikdy som nemal tento problém. Už som skúšal aj preinštalovať MSTS bin, taktiež som nastavil MSTS podľa "desatora" nastavení, ale zatiaľ nič nepomáha. Nevedeli by ste mi prosím poradiť kde by mohol byť problém? Ďakujem

Ivan ps: U mňa spôsoboval tento problém zapnutý antialiasing a anisotropicfiltering v nastaveniach grafickej karty. Ináč na spodku obrazovky s modrou smrťou je informácia v akom súbore došlo k problému, napr. xxxxx.sys . Potou už treba iba zistiť, čo je to za ovládač.

Zdravím,

u mňa sa začal od istého neurčitého času vyskytovať jav, s ktorým si nedokážem dať rady.
Mám vybratú ľubovoľnú trať na ľubovoľnom globale. Poskladám consist elektrika+diesel (A), prípadne diesel+elektrika (B).
V prípade A mi MSTS padne, keď sa pri načítavaní trate dostanem do štádia "Načítavam krajinu". V prípade B načítavanie celej trate prebehne v pohode, už "sedím v cabe", ale len zo dve sekundy a pád. Ak poskladám consist elektrika+elektrika, prípadne diesel+diesel, všetko ide ako má. Nestretol sa niekto s podobným problémom ?

Robo napsal:
Zdravím,

u mňa sa začal od istého neurčitého času vyskytovať jav, s ktorým si nedokážem dať rady.
Mám vybratú ľubovoľnú trať na ľubovoľnom globale. Poskladám consist elektrika+diesel (A), prípadne diesel+elektrika (B).
V prípade A mi MSTS padne, keď sa pri načítavaní trate dostanem do štádia "Načítavam krajinu". V prípade B načítavanie celej trate prebehne v pohode, už "sedím v cabe", ale len zo dve sekundy a pád. Ak poskladám consist elektrika+elektrika, prípadne diesel+diesel, všetko ide ako má. Nestretol sa niekto s podobným problémom ?

Předpokládám, že máš OS Windows Vista? Pokud vím, na nich se tento konkrétní problém se spřahováním lokomotiv různých trakcí nepodařil vyřešit.

Ahoj! Chtěl jsem si udělat aktivitu jenže po vytvoření, když jsem dal "uložit", editor bez jakékoliv hlášky spadne. Ani k Billovi mě nepošle. To samé se děje když chci otevřít úkol. Jen kliknu na "otevřít úkol" a už to spadne. Poradíte mi prosím? Díky
Hynďa

Ahoj.
Před časem se mi z neznámých důvodů zhroutilo MSTS mezi jedním zapnutím a vypnutím bez toho, abych do něčeho zasahoval.
Nešla spustit simulace bez ohledu na vlak či trasu.
Chvíli jsem laboroval a pak několikrát reinstaloval komplet celé MSTS.
Teď jsem dospěl do stádia, že mi nejdou spustit pouze lokomotivy od Jirky Tovačovského a to jsem je také několikrát přeinstaloval.
Conbuilder žádné chyby nehlásí, trasy jsou v pořádku, dynamické stíny vypnuté.
Při spouštění hry to vypíše snad všechny chyby: chyba consistu, chyba trasy, chyba nastavení vlaku pro simulaci, chyba nastavení úkolu, servis explorer umístění poč. bodu na trase, opět nastavení vlaku pro simulaci a selhání inicializace manažeru aktivit.

Už si opravdu nevím rady, snad se někdo s podobným problémem setkal. Díky

selhání inicializace manažeru aktivit.

ahoj .ja mam tento istý problem akonahle som z aktualizoval trat 150 na verziu 1.1 ,lebo som preinštaloval MSTS a neviem čo stým:(:(

Pokud to vypisuje jenom tuhle chybu, tak je to, pokud se nemýlím, chybná path.
Už jsem přišel na to, kde je zakopaný pes, i když může to být jen náhoda.
Stačilo zkrátit název consistu a už to šlape. Proč to předtím šlo normálně, nechápu, spíš to bude náhoda.

Pawlik napsal:
Pokud to vypisuje jenom tuhle chybu, tak je to, pokud se nemýlím, chybná path.
Už jsem přišel na to, kde je zakopaný pes, i když může to být jen náhoda.
Stačilo zkrátit název consistu a už to šlape. Proč to předtím šlo normálně, nechápu, spíš to bude náhoda.

a jak by som to mal opravit ja sa v takýchto veciach nevyznam,potreboval by som stým pomoc

RE: padání MSTS pri zobrazeni hlasenia

jeffer napsal:
pridavam sa do zastupu tych, ktorym MSTS pada po zobrazeni hlasenia - teraz konkretne mi to robi v aktivite R750 na BP, ale problemy mi to robilo aj na 321 a aj na inych tratiach - po zobrazeni hlasenia odkliknem "OK" a nasleduje prebliknutie ciernej obrazovky ked LCD meni rozlisenie a uz len pozdrav od Billa (okamzity). Horsie je, ze v aktivite R750 v Tynisti nad Orlici to robi aj ked loadnem hru a zavriem uvodne okno (F11). verzia BIN 1.7.051922, MSTS spustam s -mem:768, resp. po novom -mem:1024 (nemalo vplyv na padanie, mam 2 GB pamati, k tomu ako poistka 3 GB pevny swap, takze gigo mozem MSTS kludne prepustit aj ked si na pozadi Firefox a WinXP vezmu svoje). any idea?

I já se připojuji k tomuto zástupu. Při odkliknutí hlášky MSTS spadne. Je to nepravidelné. Swap mám nastavený na 3000MB a hru spouštím přes TS, kde v nastavení mám přidán spouštěcí parametr -mem:512...Jelikož teď tvořím aktivitu s posunem v Děčíně, kde se to bez hlášek neobejde, tak sem takřka na nulovém bodě. OS: WinXP PRO SP2 64bit; RAM: 2GB; MSTS BIN: 1.8
Díky za připadné rady...

Dobrý den, mám problém s padáním msts, všechno si nahraju bez problému dostane se to do fáze náhrávání samotné aktivty nebo čehokoliv a pak se objeví incializace a nahrávání kompletní, chvilku to stojí a pak to bez varování spadne. Nevíte někdo co s tím je? Díky za odpověď

Back
Nahoře