padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
S tí padáním. Občas mi to z ničeho nic na vyzkoušených a ověřených uložených aktivitách začalo blbnout a já u toho trávil hodiny a šedivěl jsem z toho. Vždy jsem jen tak, už spíše ze zoufalství, prohlížel nastavení MSTS a byl smířen že budu muset ubrat rozlišení viditelnosti a jiné, aby mi to zase chodilo. A zjistil jsem že jsem měl vždy u záložky "advanced display" zaškrtnutou poslední položku "high detail shadows", ačkoli jsem měl vždy stíny kompletně vypnuté. Nevím čím to je ale pokud se MSTS začne chovat nestandartně tak prvně asi zkontrolovat toto. Třeba někomu pomůžu.

3michal:
Ronoath má pravdu.Moje pády MSTS boli z väčšej časti ovplyvnene consistmi,alebo nevyladenými eng/wag a pod.
Všetko som prekontroloval Conbuilderom,všetko opravil...Testy bez jedinej chyby.Síce mi to trvalo dlho ale MSTS zatial šlape ako hodinky.
Klop-klop pre šťastie,lebo ktovie dokedy...

Možno najlepšie by bolo zistiť čo si robil s MSTS ako posledné,či si niečo pridával a pod.

Ronoath napsal:
Doporučuji zkontrolovat množství konzistů, nedávno jsem se takto napálil sám.
Tak to tedy nevím,mám v Consists 5 souborů,slovy pět,neboť jen testuji nastavení engů.

Naposled editoval moderátor:
Tak skúsil som si vypnúť "high detail shadows" ale nepomohlo to :(
Ešte by som skúsil niečo s consistami, ale nejde mi do hlavy, keby bola chyba v consistoch, tak by mi to nespustilo žiadnu trať nie? :D
Lebo robí mi to len na tých, čo som napísal :(
Ďalšia vec čomu nerozumiem, ako mi to môže písať chybu v obyčajnom textovom súbore? :mad:
:mad: Microsoft :mad:

3Michal : Nezabúdaj,že MSTS má vždy svoj rozum...Určite prekontroluj consisty,ja som bol tiež prekvapený

Consistov mám 1652 možno to bude aj tým :D:D:D
Rocker: Vieš o niečom konkrétnom, čo by som mal hľadať? Aké chyby v consistoch? Všetko som si skladal normálne cez editor + mám nejaké consisty z aktivít
Inak ďakujem veľmi pekne za rady :)

3Michal : Ja som cez Editor nič nerobil.Pekne som otvoril Conbulider a nechal všetko otestovať.Podla výpisu chýb som všetko opravil a bolo.Cudzím vozom som dal zvuky na common.snd,ladenie na 30cm a všetko potom išlo a vyhol som sa tak reinstalu.Teraz mám testy bez jedinej chyby. Ale ktovie dokedy že? :lol:

Stále si nenapísal čo si robil s MSTS pred pádom...

Pred pádom som nerobil nič, okrem toho samozrejme, že si stále pridávam nové vozidlá a vagóny, inak si nie som vedomý niečoho iného, stalo sa to zo dňa na deň ;-)
Skúsim sa teda vrhnúť na tie consisty keď nič iné neostáva :D:D , chcel som sa tomu vyhnúť lebo to bude práca asi na dobrých pár dní alebo týždňov :(:D:D ale aj tak dík :)

No aj ja som pridával stále niečo nové a potom to aj tak dopadlo...Opravoval som to skoro 2 týždne vo volnom čase ale hlavne že MSTS ide :wink: Takže vela zdaru

3michal:
... 1652 consistov ...
To je strašne veľa. Niekde si ich odlož a do MSTS skús dať len cca 100 - 200 najpoužívanejších consistov. Takto zbytočne zaťažuješ PC. Aktivitu mám nainštalovanú vždy len jednu a consistov len to nevyhnutné čo potrebujem. Všetko ostatné riešim presúvaním medzi MSTS a zálohou.

Ešte by som doplnil k tým consistom, aktivity si stále púšťam cez Train Store, takže tým pádom sa všetky consisty presunú do zložky Train Store a ostane mi v MSTS zložke len to potrebné k chodu aktivity, to isté robím aj pri prehliadaní trate, takže oni tie consisty vlastne v MSTS zložke nie sú
Trochu sa s tým pobavím, ďakujem všetkým za rady a ak by niečo niekoho ešte napadlo, tak mi napíšte, budem rád ;-)
S pozdravom
Michal

Tak surovo som "vyšmaril" všetky consisty :D , nechal tam len potrebné, narýchlo to zapol a konečne sa mi podarilo spustiť MHD Olomouc tak snáď to nezakríknem a už to pôjde :rolleyes:
Tak už teraz viem, že to bude určite v tomto :):)
Ešte raz obrovská vďaka všetkým za pomoc ;-):)

Vrátím se velmi širokým obloukem na úplný začátek k problému, který popsal Petr Novák a který nakonec skončil v žumpě tohoto fóra:
Jízda s 163.048-2 (tj. s "dvousmetákovým" modelem J. Tovačovského) v soupravě se šesti béčky mě nečinila žádné potíže za použití jakéhokoliv pohledu (Athlon64 X2 2.1GHz. 3G RAM, Nvidia 7600GS). Druhý problém je ale skutečně problémem. Postavím-li consist, kde je kombinace elektriky (jakékoliv, chová se tak zmíněná 163 i poměrně starý model žehličky) a libovolného dieselu, MSTS při načítání takto navolené volné jízdy zbuchne. Nedalo mě to a začal jsem zkoušet různé kombinace - starší, novější, elektriky diesely i páry.
Nevím proč, ale spadne to pouze v kombinaci elektrika-diesel nebo diesel-elektrika nezávisle na stáří a kvalitě modelu a bez ohledu na pozici druhé loko - v páru nebo na konci vlaku na postrku. Zkrátka a dobře postrk kombinace elektriky a motoru spolehlivě pošle MSTS dolů. Zkoušeno na Vysočině a 180-ce a všechno trojí stínování vypnuté. Problém se týká pouze postrku, je-li jedno z vozidel mimo službu, je vše OK.
Takže jistý problém tu skutečně existuje, ale stále si myslím že nesouvisí se složitostí či provedením modelu. Pokud by někoho udivovalo, že jsem na to přišel až teď, poznamenávám že používám jen jednodušších aktivit nebo volných jízd a tam se postrk nevyskytuje.

Nejsem si jist, jestli je toto přesně i váš problém, ale pokud si načtu aktivitu s 163.047 a poté připojím k dízlu 751.158, tak mi MSTS nespadne. viz http://leteckaposta.cz/994186319

Já bych doporučil staré osvědčené, reinstalovat MSTS Patch a pak už nesahat na nastavení MSTS. Ve Vistách to funguje 99% To jedno procento je jen kombinace určitých stavů, kdy to padá vždy.

Zbyněk Šemora napsal:
Já bych doporučil staré osvědčené, reinstalovat MSTS Patch a pak už nesahat na nastavení MSTS. Ve Vistách to funguje 99% To jedno procento je jen kombinace určitých stavů, kdy to padá vždy.

Já jsem takto postupoval, protože tahle rada tu už šla (myslím, že rovněž od tebe). I když ještě nemám BP instalovánu, napadlo mě že může jít o chybu obecnou takže jsem raději přeinstalaci BINu pro jistotu provedl. Výsledek je pořád stejný. Co mě nejvíc udivuje, že se to týká jen kombinace elektrik a motorů. Pokud dám spolu elektriku a páru, je tam sice disproporce zvuku (elektrika se pomalu rozjíždí a pára supí evidentně do vyšší rychlosti) ale funguje to a MSTS se spustí. Stejně tak kombinace motoru a páry.
Jen elektrika s motorem v jedné soupravě si prostě nerozumí. Naštěstí aktivitu s touto kombinací žádnou nemám a ve volné jízdě se této kombinaci vyhýbám. Přišel jsem na to úplně náhodou, když jsem si ověřoval problémy popisované Petrem Novákem v praxi.
Tak to jsem si teď nasadil brouka do hlavy. Instalované tratě používají XTracks a veškerý trainset mám vyladěn na 80 cm, ale to na výše popsaný problém patrně nemá vliv.

Tak to je zajímavé. Já jsem právě po nových možnostech ve svých aktivitách hodně provokoval MSTS, spojení motor a elektrika je tam normální a vše šlape jak hodiny. Jen ve Vistách to bylo choulostivější. Ale je zase fakt, že používám jen TBP na 30cm. S nastavením engů ale tohle může souviset. Doporučuji zkusit ty samé kombinace z vozidel naladěných do TBP. Pak budeme moudřejší.

Já teda spojování elktrika a motor problém nemám. Nic jsem nemusel přeinstalovávat, a šlape mi to jak na starých ovladačích, tak na nových (leden).

Back
Nahoře