padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím vás, příznivci MSTS. Už poněkolikáté se mi bohužel stalo, že mi při jízdě aktivity MSTS spadnul. Například u motoráků se mi tak neděje. Když však jedu např. R 732 z Bohumína směr Přerov, před ostravským hlavním nádražím mě MSTS nemilosrdně pošle někam. To samé se mi stalo např. i s IC 530, sotva jsem opustil Český Těšín. Používám nejnovější funkční MSTS Bin, trainset pouze BP, nastavení grafiky mám také tak, aby simulace probíhala co nejplynuleji. Nainstalována jedna defaultní trať, k tomu Praha-Čierne nad Tisou a žádná jiná trať. Nemohl by mi, prosím, někdo z vás poradit, kde by se případně mohla vyskytnout chyba? Předem děkuji za případnou odpověď, nespustí-li se na mne lavina kritických příspěvků, ať pořádně hledám. Hledal jsem, a nenašel, proto jsem napsal.

Jaké máš číslo Binu?Aby jsi měl pokoj,musíš používat stabilní verzi,nikoliv vývojové,ty jsou jen pro ty,kteří něco ladí.Stabilní verze 1.7.051922 je ke stažení na Džordžových stránkách http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/cz.html Je také možné,že PC nestíhá načítat soubory a pak následuje pád.Jakou máš konfiguraci PC,důležitá je velikost RAM,čím větší,tím lepší.A pak také slušná grafika.

Petr Novák napsal:
Jaké máš číslo Binu?Aby jsi měl pokoj,musíš používat stabilní verzi,nikoliv vývojové,ty jsou jen pro ty,kteří něco ladí.Stabilní verze 1.7.051922 je ke stažení na Džordžových stránkách http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/cz.html Je také možné,že PC nestíhá načítat soubory a pak následuje pád.Jakou máš konfiguraci PC,důležitá je velikost RAM,čím větší,tím lepší.A pak také slušná grafika.

Díky za rady, používám vždy stabilní, nikoli vývojovou verzi Bin. Ram je 2 GB, procesor Intel Pentium Duo T2370, grafická karta Mobile Intel 965 Express Chipset Family - možná zde je zásadní problém? Předpokládám, že jde o integrovanou grafiku, což jsem vyčetl, že MSTS nerad... Děkuji.

Jo to bude grafikou. Integrovanou nebrat a od Intela už vůbec ne. Doporučil bych pořídit nějakou do PCI-Express slotu. Cenově jsou velmi výhodné a stačí i ty nejlevnější do 1000,- Kč. Kamarád má na NTB podobnou konfiguraci jako ty a má stejné problémy. Používá WIN XP.

Pavlík napsal:
Jo to bude grafikou. Integrovanou nebrat a od Intela už vůbec ne. Doporučil bych pořídit nějakou do PCI-Express slotu. Cenově jsou velmi výhodné a stačí i ty nejlevnější do 1000,- Kč. Kamarád má na NTB podobnou konfiguraci jako ty a má stejné problémy. Používá WIN XP.

Pavlíku, kecáááááášššš ...
Ja na Intel GMA950 u jedného PC a Intel GMA X3100 u druhého prevádzkujem MSTS celé roky a nič, bez problému. Takisto na noťasovi som mal GMA 950 a jazdí to. Ono ide o to, že si nekúpim lacný sračkový komponent, ale kúpim si kvalitné stabilné veci a potom s tým človek problém nemá. Ak si myslíš, že ZD Asus, Asrock, MSI alebo iné sú pre PC to pravé orechové, tak si na omyle. Okrem toho Silnice ... jazdí na noťasovi, mal si sa opýtať, čo za noťas má, či Asus, Acer, Msi, alebo nejaký iný hypermarketový kus, alebo má nebodaj odpad z EQ Shopu.
Pavlíku - mlčeti znamená zlato :D

PS: Keby si chcel oponovať, tak roky som jazdil na noťasovi s CPU Centrino P735 a 512 MB DDR, teraz s ním jazdí a modeluje Pikku a spýtaj sa ho na stabilitu MSTS a výkon - ono to neni v konfigurácii, ale v tom, kto tú konfiguráciu zoskladal a pustil do sveta :D

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
... CPU Centrino P735 a 512 MB DDR, teraz s ním jazdí a modeluje Pikku a spýtaj sa ho na stabilitu MSTS a výkon ...

Žádné problémy s MsTS, s WinXP, prostě to zapnu a jede - fakt je, že v MsTS mám sice vše nastavené na maximum, ale vypnul jsem stíny a dohlednost mám staženou na necelý kilometr. Ale fakt je, že nepoužívám TBP a tratě jezdím převážně od Jiříka TK.

Momentálně jezdím na notebooku Asus X51Lseries. Takže to vidím tak, že v dohledné době si opět a zas nezajezdím. No nevadí, všem vám moc děkuji za rady a náměty na řešení, jste velice laskaví. Přeji hezký zbytek léta.

A máš stažené upravená hlášení ve stanicích. Také nemám super PC, zatím jsem nenašel důvod proč kupovat. Když MSTS vznikalo na jiných PC než jsou teď. jo a také je potřeba si upravit train.exe, kde bys měl dodat mem 512, či více.

alcapone napsal:
A máš stažené upravená hlášení ve stanicích. Také nemám super PC, zatím jsem nenašel důvod proč kupovat. Když MSTS vznikalo na jiných PC než jsou teď. jo a také je potřeba si upravit train.exe, kde bys měl dodat mem 512, či více.
To je taky častá příčina pádů a jak se Ti jezdí na defaultní trati?Tam to nepadá?Zkus si stáhnout od JiříkaTK třeba Dvoukolejku a na ní projet nějaké aktivity.Předpokládám,že pády máš na trati 321,jestli se nepletu.To je náročná trať a ne na všech PC jede v pohodě.Jak už psal alcapone,stáhni si upravené hlášení,které méně zatěžuje PC,pak by jsi měl projet.Hodně štěstí v laborování,bez toho se msts neobejde,bohužel.:D

Jo, tak zástupce "train.exe" jsem upravil podle návodu, zvýšil jsem využití interní paměti, snížil nároky na grafiku v nastavení MSTS, a stále se mi stává, že mi MSTS klekne, jakmile se na trati setkám v těsné blízkosti s jednotkou Pendolino. Tohle se mi však nestalo poprvé a pouze na tomto počítači. Skutečně laboruji s tratí 321, máte pravdu. Jdu zkusit ta upravená hlášení, pokud se mi podaří je někde najít. Díky. :-)

Tak jsem si stáhl, nainstaloval a vyzkoušel dvoukolejku a tam mi vše funguje bez sebemenších komplikací. Hlavní problém tedy vidím v samotné 321ce, tak uvidím, na co ještě možná přijdu. Díky za vaše rady.

Upravená hlášení jsou na domovské stránce Trati321. Jinak s tou konfigurací PC máš Taxi pravdu. Já třeba mám PC podobný jako Alcapone a mu Simulátor nepadá a mě jo. PC jsem si kdysi skládal sám.

Pikku napsal:
.... dohlednost mám staženou na necelý kilometr. ....
Snažil jsem se tratě udělat tak, aby mohly být bez problémů provozovány i na průměrné "šunce" s maximálními parametry, tedy i s maximální dohledností.

Pavlík napsal:
Upravená hlášení jsou na domovské stránce Trati321. Jinak s tou konfigurací PC máš Taxi pravdu. Já třeba mám PC podobný jako Alcapone a mu Simulátor nepadá a mě jo. PC jsem si kdysi skládal sám.
Ale padá, neboj se, hlavně kde je hromada trafiku, proto i moje aktivity jsou naladěné na moje železo a proto toho tam nemám tolik jako ostatní. Třeba aktivity od Dana jsou pro mě tabu. A měl jsem strach co to provede s PC, až nainstaluji upravenou Vindobonu od Dana. Zatím jsem dojel bez pádu, ale u KH jsem stejnak musel uložit hru a znovu nahrát simulátor. Na mém PC je max. doba hraní tak 1:30 min, pak restartovat z důvodu zahlcení paměti.

Alcapone: zkus tuto vezi BINu 1.07.081920. Na jiných verzích mi to padalo, ale na této nee. Jinak u KH mi to padá taky. Tam nevím, jak to vyřešit.

Upravená staniční hlášení mi zřejmě velmi pomohla, aktivitu jsem konečně dojel bez jediné komplikace až do samého konce! Vypustil jsem veškeré nákladní trafficy a nechal jsem pouze osobní, což počítači také zřejmě znatelně ulevilo. Ještě jednou vám moc díky za vaše nápady a doporučení!

Zdravím, ja mám zasa iný problém a neviem či budete vedieť o čo sa jedná, ale stiahol som si Jirkove Esá radu ZSSK 362 a to konkrétne 362 005 a 362 009. Keď to nainštalujem tak MSTS ide spustiť. Keď si vyberám trať a súpravu (hociakú), aj nejaký diesel tak mi to spadne pri "Nastavuji simulátor". Neviete niekto prosím vás čím to je? Ďakujem.

predator135 napsal:
Zdravím, ja mám zasa iný problém a neviem či budete vedieť o čo sa jedná, ale stiahol som si Jirkove Esá radu ZSSK 362 a to konkrétne 362 005 a 362 009. Keď to nainštalujem tak MSTS ide spustiť. Keď si vyberám trať a súpravu (hociakú), aj nejaký diesel tak mi to spadne pri "Nastavuji simulátor". Neviete niekto prosím vás čím to je? Ďakujem.
Nevím, zda konkrétně u tohoto modelu, ale toto dělalo mi, když jsem zapoměl vypnout dynamické (pohyblivé) stíny v nastavení MSTS.;)
Dan

Dan J. napsal:
predator135 napsal:
Nevím, zda konkrétně u tohoto modelu, ale toto dělalo mi, když jsem zapoměl vypnout dynamické (pohyblivé) stíny v nastavení MSTS.;)
Dan
Vďaka, ibaže tiene mám povypínané. Proste akonáhle nainštalujem tie modely, nedá sa mi spustiť žiadny iný vlak! Žiadna iná súprava! Nič! Bin samozrejme mám nainštalovaný, mal som ver. 1.8. a teraz mám 1.7 a nemopohlo. Tak ja už neviem čo s tým:(

Back
Nahoře